Féláron gyűjtik a zöld hulladékot

Csepel.hu

Féláron gyűjtik a zöld hulladékot

Jelentősen csökken a zöld hulladékot begyűjtő zsákok ára, amellyel így kettős cél érhető el: a lakosság körében kiterjesztik a zöld hulladék újrahasznosítását és elősegítik a környezettudatos magatartást. A kedvező változás része az általános rezsicsökkentési folyamatnak – közölte Németh Szilárd polgármester, fővárosi képviselő a Tarlós István főpolgármesterrel közösen megtartott sajtótájékoztatóján augusztus 24-én.

Németh Szilárd emlékeztetett rá: az év elején mérsékelték a BKV bérletek árát, amelynek eredményeképpen több bérlet fogyott, nőtt az utasok száma és összességében egymilliárd forinttal nőtt a BKV bevétele. Ehhez hasonló eredményt lehet elérni a zöld hulladékokat begyűjtő zsákok árának felére való csökkentésével. Nyolc évvel ezelőtt, 2006-ban 4310 tonna, 2012-ben már 22 ezer 410 tonna zöld hulladékot gyűjtöttek be.

A kedvező tendenciát jelzi, hogy jelenleg a fővárosban már 19 kerület vesz részt a gyűjtésben, amelyet 109 körzetben végeznek. A zsákok árának csökkentésével arra ösztönzik a lakókat, hogy rendezettebb környezetben éljenek és a komposztással olcsóbb, környezettudatosabb megoldást kínáljanak.

Tarlós István főpolgármester arról beszélt, hogy a 3-as metró vonalán 1976 óta nem végeztek érdemi javító munkát, de a tervek szerint 2016-ig 220 szerelvényt újítanak fel.

A rezsicsökkentéshez kapcsolódó hír, hogy szeptember 1-jétől a múlt év őszihez képest 5,7 százalékkal kevesebb összeg szerepelhet a villanyszámlán. A jogszabály szerint a szolgáltató által a lakosságnak kibocsátott számlán – az augusztus 31-ét követő időszakban igénybe vett villamos energiáért – fizetendő összeg nem haladhatja meg a 2013. november 1-jén alkalmazott díjak 94,3 százalékát. Ennek feltétele azonban az, hogy a fogyasztás – azonos árszabás mellett – azonos energia mennyiségre és azonos számú hónapra vonatkozzon.

Forrás: Csepel.hu

7 hozzászólás “Féláron gyűjtik a zöld hulladékot” bejegyzésre

  1. Öreg nyugger szerint:

    Tegnap , éppen tegnap írtam arról, hogyan vélekedik egy nagyrédei lakos a rezsiharcról,a múlt és jövő közötti választásról szóló cikkükhöz – némi -adalékképpen. Tessék, itt van, meg vagyok cáfolva, én a büdös vén bolsi, komcsi libsi! Csakhogy, kérem, ez így nem rezsicsökkentés, hanem “paarasztvakítás”! Ez számomra elsősorban nem azt jelenti, hogy a rezsi szemetes zsákokra eső része 50%-al csökkent, hanem azt, hogy a szemetes zsákokat eddig 100%-al drágábban adták, mint amennyiért vették! Mindezt a kimagasló csepeli politikus, a rezsibiztos szó nélkül tűrte? Most sikerült győznie a zacskók ára felett?
    Komolyra fordítva a szót: a hulladékgazdálkodás pénzügyi eredményének, fedeznie kell a költségeket. Ha ez nincs biztosítva, vagy a szolgáltatás színvonala csökken, vagy valakinek, valaminek az adóssága nő. Persze bármikor lehet bűvészkedni. (pl Olcsóbb a kuka, de az itt nyújtott kedvezményt a zacskó árával kompenzálom! stb.) Ezek az önkormányzati urak hülyének néznek minket,csepelieket!

  2. helyi szerint:

    Szilárd, ez egy zacskó 🙂 Ez sok mindent elárul!

  3. Öreg nyugger szerint:

    Közben meghallgattam Polgármester úr nyilatkozatát a TV-ben 180 helyett 90 Ft. Ha ez egy színtetikus műanyag zsák, akár lebomló, akár nem, hát most is igen drága szerintem. Tehát -mondhatni- dupla vakítás.

  4. nagyapó szerint:

    Öreg nyugger! A zsák ára tartalmazza a szállítás és a komposztálás költségét is. Igaz jobb lenne, ha az FKF fizetne, mondjuk 200 Ft-ot. Talán akkor nem a Kiserdőbe, a Duna partra, mások elé az árokba hordanák a zöld hulladékot (szemetet).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  5. ebihal szerint:

    180 Ft 3 éve volt!

  6. grün szerint:

    Öreg nyugger!
    Akkor már inkább a Rezsigladiátortól 90-ért és nem a Városgazdától 115-ért! 😛 😀
    .
    https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10636308_724622160944131_7270858619066436665_n.jpg?oh=ced9a05d2b922d28fd224f90efe17787&oe=5470838D

  7. kerdezo szerint:

    Nem tartott sokáig ez az akció!
    Az FKF megkezdte az új zsákok forgalmazását a tavalyi 235 forintos egységár helyett 320 forintos egységáron.

Itt lehet hozzászólni !