Áder János: Érdekeinket magunknak kell képviselnünk

Hirado.hu

Érdekeinket magunknak kell képviselnünk

A Himnusz hangjaira, katonai tiszteletadás mellett, szakadó esőben felvonták Magyarország nemzeti lobogóját a Parlament előtti Kossuth Lajos téren szerda reggel, az augusztus 20-i állami ünnepen.

A központi ünnepi rendezvények nyitóeseményén részt vett Áder János köztársasági elnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a kormány több tagja, köztük Hende Csaba honvédelmi miniszter, valamint közéleti személyiségek, a diplomáciai testület tagjai és katonai attasék. A lobogó felvonása után a honvédtisztjelöltek letették katonai esküjüket.

Áder: Érdekeinket magunknak kell képviselnünk

Áder János köztársasági elnök szerint az elmúlt ezer év nemzedékeinek sorsa azt taníthatta, hogy nekünk, magyaroknak az igazságunkat, az érdekeinket magunknak kell képviselnünk, és érdekeink gyakran csak mások érdekeivel együtt érvényesülhetnek. Az államfő az ünnepélyes zászlófelvonást követően azt mondta: “megtanulhattuk, hogy a minket megillető tiszteletet nekünk magunknak kell megkövetelnünk, miként azt is, hogy ezt a tiszteletet a másoknak megadott tisztelettel érdemelhetjük ki”.

Áder János szólt arról is, hogy értékeinket csak a nyugati polgárosodás révén gyarapíthatjuk, országunk függetlensége pedig nem adomány, hanem olyan felbecsülhetetlen érték, amelyért minden nemzedéknek meg kell küzdenie.

“Felemelkedés csak akkor születik, ha az állam és polgárai közötti felelősség egyensúlyban van” – mondta -, ha az állam nemcsak felelősséget tesz polgárai vállára, hanem maga is felelősséggel viseltetik polgárai iránt.
Az államfő szerint hibáinkból okulni kell, és nem az ellenfelek számát, hanem a szövetségesekét érdemes gyarapítani. “Ez a legjobb módja, hogy megvédjük országunkat és megóvjuk hazánkat” – hangsúlyozta.

Áder János felelevenítette az ország történelmi fordulóit, amelyekből – mint mondta – érdemes tanulni: száz éve tört ki az első világháború, amely után “hosszú időre szétszakították nemzetünket”, és hetven éve kezdődött a zsidó és cigány honfitársaink haláltáborokba deportálása.”Hetvenéves tapasztalat, hogy az állam soha, semmilyen ideológia nevében sem fordulhat saját polgárai ellen” – hangsúlyozta. Hozzáfűzte: a szovjet csapatok 1956-ban a magyarok szabadságharcát ugyan leverték, szabadságvágyát azonban nem tudták leverni.

A sorsfordító események sorát úgy folytatta: tizenöt évvel ezelőtt az ország sikeresen csatlakozott a NATO-hoz, és tíz évvel ezelőtt vált az Európai Unió tagjává. Az államfő a hadsereg főparancsnokaként szólt az esküt tett honvédtisztekhez, kifejezve: feladatuk a szolgálat azért, hogy hazánk a NATO szövetségeseként mindig elegendő erővel rendelkezzen ahhoz, hogy a békét senki se háborgassa.

Áder János az államiságunk ünnepét a nemzeti önbecsülés napjának nevezte és azt mondta: államfőként augusztus 20-án a legfontosabb feladatának tartja, hogy tiszteletét fejezze ki minden honfitársának. Közülük a szülőket, a nagyszülőket és hazánk fiataljait emelte ki.

Kijelentette azt is: méltányolni kell, hogy békében és szabadságban élhetünk. Személyes és közös sorsunkat a teljesítmény megbecsülése viheti előre – folytatta -, természeti erőforrásainkat pedig meg kell óvnunk a következő nemzedékek számára.
Beszédét Kölcsey Ferenc szavaival zárta: “A haza minden előtt”.

Hende: csak elkötelezett, jól kiképzett honvédek képesek tenni a hazájukért

Csak elkötelezett, a szakmájukat jól értő, jól kiképzett, fegyelmezett honvédek képesek érdemben tenni a hazájukért – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter a Parlament épülete előtt. Hozzátette: “tudnunk kell azt is, hogy csak a nemzet által szeretett és az állam által megbecsült honvédség lehet sikeres”. A miniszter arról beszélt, a világ nem lett sem békésebb, sem kiszámíthatóbb, ma sem tudjuk, mit hoz a jövő. Minden hadseregnek fel kell készülnie. A honvédelmi tárcavezető kiemelte: csak az az ország élhet szabadon, csak az a nemzet maradhat meg, amely képes gondoskodni a maga védeleméről. Hende Csaba a 119 leendő honvédnek azt mondta: “a nemzet bízik bennetek és ti is bizton számíthattok a magyar államra, szolgáljatok a hazáért mindhalálig”.

Forrás: Hirado.hu

5 hozzászólás “Áder János: Érdekeinket magunknak kell képviselnünk” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “Az államfő szerint hibáinkból okulni kell, és nem az ellenfelek számát, hanem a szövetségesekét érdemes gyarapítani. “Ez a legjobb módja, hogy megvédjük országunkat és megóvjuk hazánkat” – hangsúlyozta
    .
    Ha szövetségeseinket gyarapítjuk, akkor kik ellen szabaccságharcol a szabaccságharcra termett magyar nemzet és Vezíre?! Ilyen könnyen ne adjuk fel a rólunk nehezen kialakított képet! 😛 😀

  2. grün szerint:

    Jelentkezzen, aki szeretné. hogy várjuk meg a ceremóniával amíg eláll a zeső?!
    Jó, akkor holnap ugyanitt!
    Oszolj! 😛 😀
    http://www.havasok.hu/vid_img/augusztus20_2014_3.jpg

  3. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t. Csak ennyi jött le az egész ünnepségből? Az is kétszerre? Ez még 1/2eszű1/2x-nél és csecsemő békánál is vékony.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  4. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    Nem a zegész ünnepségből, hanem csak a zesküvőről!
    Neked nem jött le Csornai Csálsz azon gondolatából semmi, hogy a Vezírrel szembemenve inkább szövetségeseket keres szabaccságharcolás helyett?! 😛 😀
    .
    Navracsics is jól megaszonta:
    “Csak olyan Magyarország és olyan Közép-Európa maradhat fenn, amely kultúrájában, értékeiben Nyugat-Európához kötődik” – mondta a külgazdasági és külügyminiszter
    Lehet, hogy Viktorunkkal Ő is szembemegy?!
    Vagy csak rosszul beszélték át a dolgokat!
    Lehet esetleg, hogy Ők nekünk pávatáncolnak?! 😛 😀

  5. grün szerint:

    Lőszert ad Magyarország az iraki kormánynak
    “Nagy segítség lesz ez a iszlamisták ellen: a magyarok többek között adnak az iraki hadseregnek 9 (kilenc!) darab ágyúlőszert is, némelyiket gyújtóval, némelyiket anélkül”
    .
    Felajánlok egy elfekvő, de jó állapotú T-34-es lánctagot! Azon szoktam kaszát kalapálni, de már nem látok jól, így felesleges!
    A gyújtó nélküli ágyúlőszerhez egy ötlet!
    Alakítsák át gyertyagyújtásúra vagy pizósra! 😛 😀
    .
    http://hvg.hu/itthon/20140821_Sokmillio_loszert_ad_ajandekba_a_kormany

Itt lehet hozzászólni !