Újabb csúcson a foglalkoztatottság

magyarhirlap.hu

Újabb csúcson a foglalkoztatottság

A legtöbb harmincas-ötvenes nő talált magának munkát

A foglalkoztatottak száma 4,122 millió volt az év második negyedében, azaz százkilencvenezerrel több, mint egy évvel korábban. A munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 359 ezerre csökkent – jelentette tegnap a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
A foglalkoztatottak száma 4,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A legjobb munkavállalási korú, 25–54 éves, valamint az 55–64 éves foglalkoztatottak száma is nőtt, az előbbiek foglalkoztatási rátája három százalékponttal 78,5 százalékra, utóbbiaké pedig 3,2 százalékponttal 41,6 százalékra emelkedett.

A munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 91 ezerrel, 359 ezerre csökkent az év második negyedében, a munkanélküliségi ráta 2,3 százalékponttal, nyolc százalékra mérséklődött – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. A 25–54 évesek, azaz az úgynevezett legjobb munkavállalási korúak munkanélküliségi rátája 2 százalékponttal 7,3 százalékra, az 55–64 éveseké pedig 1,6 százalékponttal 6,3 százalékra csökkent. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal adatai szerint június végén 439 ezer volt a nyilvántartott álláskeresők létszáma, ez 11,8 százalékkal kevesebb, mint tavaly júniusban volt.
Fazakas Péter, a Buda-Cash Brókerház elemzője a távirati irodának elmondta: a százkilencvenezres bővülés többségét a nem közfoglalkoztatottak adták, akiknek száma 167 ezerrel nőtt. Elsősorban az iparban volt jelentős a növekedés, csaknem tízszázalékos, a mezőgazdaságban viszont 3,5 százalékkal csökkent a foglalkoztatottak létszáma.Nyeste Orsolya, az Erste Bank elemzője rámutatott: folytatódik a kedvező tendencia, hogy a gazdasági növekedés javulásával a magánszektorban is nő a foglalkoztatottság.A Nemzetgazdasági Minisztérium közölte: újabb csúcson van a foglalkoztatottság, a második negyedévi 61,7 százalékos ráta 1992 óta a legjobb. A legjelentősebb létszámnövekedés a harmincas és az ötvenes éveikben járó nők között volt. Ilyen kedvező adatokra utoljára 2008 negyedik negyedévében volt példa.

3 hozzászólás “Újabb csúcson a foglalkoztatottság” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Valaki már megest hazudik! 😛 😀
    “Újra nekiment a kormánynak az RTL Klub a szerda esti Híradóban. Most a Policy Agenda elemző cégre hivatkozva azt közölték, a választásra kellenek csak a kabinetnek a közmunkások, ezt bizonyíthatja, hogy az áprilisi voks után a felére csökkent a számuk.”
    .
    http://hvg.hu/itthon/20140723_Valasztas_alatt_tobb_volt_a_kozmunkas__u

  2. felix szerint:

    A foglalkoztatottak száma, tipikusan az az adat, ami a világon semmiz nem mond, csupán csak annyit, hogy az adott időszakban hány ember kapott, valamilyen bért.

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    “A munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 91 ezerrel, 359 ezerre csökkent az év második negyedében, a munkanélküliségi ráta 2,3 százalékponttal, nyolc százalékra mérséklődött”

    Ebből egyenesen nem következik semmi. Ennyivel kevesebben vannak regisztrálva.

Itt lehet hozzászólni !