Katasztrófavédelmi bemutatóval zárult az élménytábor

Csepel.hu

Katasztrófavédelmi bemutatóval zárult az élménytábor Katasztrófavédelmi bemutatóval zárult az élménytábor

Katasztrófavédelmi bemutatóval zárult az ötnapos élménytábor a Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban. Csepeli rendőrök, mentősök, tűzoltók segítettek a gyerekeknek az izgalmas mentőakció végrehajtásában. A lelkes résztvevők szirénázó járművekkel érkeztek az udvaron lángra lobbant kis papírházikóhoz, melynél a tűzet egy gyújtogató okozta. A bátor mentőalakulatosok puttonyfecskendővel hamar eloltották a tűzet, elfogták a tettest és a füstmérgezetteket, valamint az „égési” sérülteket is szakszerűen ellátták.

A Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület szakmai segítségével megrendezett egész héten át tartó rendezvényen nyolc állomás (tűzoltók, mentők, rendőrség, katonaság, parasztudvar, kreatív kuckó, médiaügynökség, jurta sátor) színes programjaival ismerkedtek meg az érdeklődők. Legnépszerűbbnek a parasztudvar bizonyult, ahol a kenyérlángost és a kürtöskalácsot faszénen, valódi kemencében sütötték a gyerekek. Mellette kipróbálták a lovaglást és kecskéket, juhokat simogattak, na meg a ház körüli teendőket is elláttak.

A katonai állomáson menetelést, gyakorlatozást, rendet és fegyelmet tanultak a táborozók. A jurta sátorban a hagyományos baranta harcművészet és íjászat mesterfogásait szakemberektől lesték el.

A csepeli önkormányzat, a Nagy Imre ÁMK és a Csepeli Gyermekekért Alapítvány valamint a Dunapack Magyarország Kft. által támogatott esemény célja, hogy a résztvevőknek örömteli élményen túl, hasznos tudást nyújtson amit a mindennapokban is fel lehet használni – tájékoztatta oldalunkat Varga Norman ifjúsági referens a program főszervezője.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !