Borbély Lénárd alpolgármester és Nyilasi Tibor avatta fel a XXI. kerület új műfüves pályáját

Csepel.hu

Borbély Lénárd alpolgármester és Nyilasi Tibor avatta fel a XXI. kerület új műfüves pályájátBorbély Lénárd alpolgármester és Nyilasi Tibor avatta fel a XXI. kerület új műfüves pályáját Borbély Lénárd alpolgármester és Nyilasi Tibor avatta fel a XXI. kerület új műfüves pályáját

Csepel Önkormányzata és a Magyar Labdarúgó Szövetség közös összefogásából új műfüves focipályával gazdagodott a kerület. Július 11-én a Hollandi úti Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban Borbély Lénárd alpolgármester és a szövetség részéről Nyilasi Tibor átadta a bárki által bérelhető, használható pályát.

A magyar futball jövője azon múlik, hogy sikerül-e visszacsalni a pályákra a gyerekeket, a tehetségeket, akikből aztán focista válhat – ebben szakember és politikus is egyetért. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy megint legyenek grundok, olyan kis pályák, ahol lehet játszani. Az MLSZ országos pályaépítési programjához csatlakozott a közelmúltban Csepel Önkormányzata.

Ennek eredményeként elkészült és július 11-én Borbély Lénárd és Nyilasi Tibor átadta a 20×40 méteres műfüves futballpályát a Hollandi úton a Csepeli Ifjúsági Tábor területén. Egy korábbi kisebb salakost építettek át palánkkal, hálóval és világítással műfüves focipályává. Az építkezés műszaki ellenőre, Tilli Lajos elmondta, huszonhét nap alatt húzták fel az egészet, ráadásul volt két nap, amikor álltak az eső miatt, tehát hamarabb is végezhettek volna. Az építő 1 év garanciát vállalt, valamint 3 év jótállást.

Eredetileg 32,5 milliós költségvetéssel számoltak az építkezés elején, amelyből 70 %-ot az MLSZ, a többit az önkormányzat vállalt. Végül a sikeres közbeszerzésnek köszönhetően csak 25 358 533 forintba került a beruházás, vagyis 7 607 561 forintba került az új pálya a kerületnek, tudtuk meg Borbély Lénárdtól.

„Ez a kis műfüves grund nemcsak az itt táborozóké, hanem mindenkié, aki szeretne rajta játszani. Azok is, akik esetleg anyagilag nem engedhetnék meg maguknak – hangsúlyozta az alpolgármester. – Használják a gyerekek, mert bennük a kerület és a magyar foci jövője, reménye. A csepeli sport infrastruktúrája sajnos nagyon lezüllött az utóbbi években, évtizedekben. A kerület pályáink a nagy része már nem a csepelieké. Szerencsére azért vannak pozitívumok is ezen a téren, most egy újabb infrastrukturális elemmel bővült Csepel. A nem túl rózsás helyzeten próbálunk segíteni most ezzel a pályával, és a jövőben folyamatosan szeretnénk fejleszteni. A kerület vezetése nagy hangsúlyt fektet a sportra, és ezért következő lépésként száz millió forintból felújítjuk a Hollandi úti Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont egy részét.”

A pénteki megnyitóra eljött a magyar futball egyik legendás alakja, Nyilasi Tibor is. „Tényleg nagyon örülök, hogy ismét gazdagodott Csepel, és egyben az ország is egy új focipályával – mondta az MLSZ utánpótlás vezetője. – Panaszkodunk, hogy nincs elég pálya, most már épülnek. De ez nem elég, el kell menni és lehívni a gyerekeket, hogy játszanak. A következő lépés pedig itt tartani őket. Látni kell, ma már nagy a konkurencia a focival szemben. Az ilyen pályák, mint ez a csepeli azonban segíthet megnyerni a harcunkat, és talán elindulhat a magyar labdarúgás felemelkedése.”

A Vasas korábbi válogatott játékosa, Kiss László ma a BLSZ szakmai igazgatója az átadón azt hangsúlyozta, hogy majdnem minden iskola és óvoda mellé kellene ilyen jó kis pálya, mint amilyet most Csepelen átadtak. „Órási előny az, ha nem kell utazni a gyerekeknek, hogy játszhassanak” – állapította meg a szakember.

A július 11-ei ünnepélyes megnyitó során egy futball-bajnokságot is rendeztek, aminek zárásaként a kerületi szervezetek csapatai a Magyar Öregfiúk válogatottjával játszott.

A mini bajnokság eredményei:

Rendőrség–Tűzoltóság 2–1

Csepeli Városgazda–Csepel Önkormányzata 7–2

Bronzmérkőzés:

Tűzoltóság–Csepel Önkormányzata 3–2

Rendőrség–Csepeli Városgazda 2–2 (11-esekkel 2–0)

Gálamérkőzés: Csepel válogatott–Magyar Öregfiúk Válogatott 4–11

KÉPGALÉRIA

VIDEÓ

Forrás: Csepel.hu

31 hozzászólás “Borbély Lénárd alpolgármester és Nyilasi Tibor avatta fel a XXI. kerület új műfüves pályáját” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    F@sz@ az új pálya, kíváncsian várom, hogy “a grund nemcsak az itt táborozóké, hanem mindenkié, aki szeretne rajta játszani” mondatfoszlány mit takar?Akkor már indulnék is és a barátaimmal játszanánk rajta egyet! De azt ugye nem lehet, mert nem engednek fel rá csak akkor, ha kökeményen fiztesz érte, vagyis az állítás nem igaz!
    “A kerület pályáinak a nagy része már nem a csepelieké” Hát akkor kié???Bármikor be lehet menni a Csepel pályára a volt salakosra (most műfű, mégha nem is a legjobb) és nyugodtan játszhat rajta bárki, fizetség nélkül!Hogy is van ez kedves futballt most megszerető alpolgármester úr?

  2. grün szerint:

    A felszentelést ki végezte?!
    Mert ugye egy jobb pálya anélkül nem pálya! 😛 😀

  3. Gordon szerint:

    Közben meg a szocik által lenyúlt Béke téri sporttelepre az etánsak lakóparkokat akartak (akarnak?) építeni.
    Soha többé MSZP-t!

  4. Tóth Mária szerint:

    grün: tudjuk, hogy ateista vagy, nem kell külön hangsúlyozni! ettől nem leszel több!

  5. grün szerint:

    Tóth Mária!
    Mi bizonyítja isten létét ha ilyenek megtörténhetnek, fiának a zanyukája, Mária országában?!
    .
    “Eldőlt: doktorit ér az olimpiai érem”
    A diploma pedig egy tetszés szerint választható sportágban olimpiai aranyérmet?! 😛 😀

  6. helyi szerint:

    Ez meg kicsoda és hogy került oda? :)https://plus.google.com/photos/106920099163582631483/albums/6034938891754451553/6034939070417851186?banner=pwa&pid=6034939070417851186&oid=106920099163582631483

  7. zollie szerint:

    Lakótelepi lelakott rácsos grundok maradnak, ahogy vannak?

  8. grün szerint:

    Zollie!
    Maradnak!
    Továbbra sem kell bérleti díjat fizetni értük! 😀 😛

  9. kispajtás szerint:

    BLAMA! 🙁 A videón Kardos József nyilatkozik, Keller József kiírással.
    Javítani kéne, ez nagyon ciki… 🙁

  10. kispajtás szerint:

    A videón Borbély Lénárd nyilatkozta: – Ez a pálya mindenki számára nyitva áll, aki “bérbe akarja venni!” Na, ne má’ hogy ingyé… Ma egy műfüves focipálya bérleti díja 6-10e.Ft- óránként, előre foglalással. Ha egy 10-12 fős társaság focizni akar két órát, akkor fejenként 1500-2000 Ft.-ra jön ki a pálya bérlése (öltözővel,WC., mosdó, esetleg tusoló használattal).
    Télre az ilyen pályák sátrat szoktak kapni, feltehetően ez is úgy épült, hogy megvan a sátorhoz az előkészítés. Ha mégse, hát így jártunk.
    Szóval a korrekt tájékoztatáshoz a nagy csinnadratta közepette ez is hozzátartozik.

  11. helyi szerint:

    Az MLSz a Csep-Gól FC-n keresztül fogja hasznosítani-hangzik el a videóban. Akkor ez hogy a túróba fog működni?? A többi egyesület fiataljai szóba sem kerülhetnek??? Ez megint mutyigyanúsnak tűnik, már bocsánat!

  12. grün szerint:

    kispajtás!
    Előferdült ez már nagyobb emberekkel is!
    És Ő ezektől vett Gripent?! 😛 😀
    .
    ” a svéd tévések arról adtak tanúbizonyságot, hogy halvány segéd fogalmuk sincs arról, mi történik tőlük délre, vagy egyszerűen csak szarnak az ilyen apróságokra: amikor a magyar miniszterelnököt mutatták a nézőtéren, csípőből aláírták, hogy Gyurcsány Ferenc. Ejnye már.”
    http://comment.blog.hu/2010/09/03/a_svedek_nem_ismerik_orban_viktort

  13. Gordon szerint:

    “Ez megint mutyigyanúsnak tűnik, már bocsánat!”

    Mutyigyanúsnak az hangzik, hogy a szocik lenyúlták a Béke téri sporttelepet.

  14. helyi szerint:

    Nem a szocik nyúlták le, hanem az Alapítvány (Indotek), igaz a szocik asszisztálása mellett ami vérlázító!
    Egyébként van ott még sportélet bőven, több százan sportolnak még most is, és ők tehetnek róla a legkevésbé, hogy ilyen körülmények között kell ott edzeniük!

  15. Bugi szerint:

    Most is az Indotek pénzeli a csepeli baloldalt, hogy befejezzék Csepel kifosztását.

  16. helyi szerint:

    igen? Nocsak ez nekem új! Írj már róla részleteket légyszi, hogy mi földi halandók is képben legyünk!

  17. grün szerint:

    Bugi!
    És mit csinál Csepel megerősített rendőrsége és közterület felügyelete?!
    Asszisztál vagy csak nézelődik?! 😛 😀

  18. Bugi szerint:

    Kérdezd meg Szenteczkyt, ki ad nekik havonta másfél millió forintot a kampányukra. A 2010-ig rabolt pénzből már nincs semmi, Szenteczky soha nem tudott takarékoskodni.

  19. grün szerint:

    Bugi!
    Kérdeztesd meg Te a zarra illetékes szervekkel!
    Állítólag jogállamban élünk!
    Ma már egy bejelentés alapján is be lehet bárkit kasztnizni, akár még a bejelentőt is, ha kényelmetlen a hatalmasoknak! 😛 😀

  20. Dani Andrea szerint:

    Nem szoktam véleményt nyilvánítani, de sajnos nem tudom most a gondolataimat magamba tartani.
    Nagyon örülök, hogy Csepel egy új pályával gazdagabb lett, gratulálok,de…. ez akkor lenne igazán szép és jó, ha bárki használhatná és nem megint csak azok akiknek van pénzük. Sajnos nagyon sok olyan tehetséges gyerek van akinek a szülei nem tehetik meg, hogy a gyerekük, ha szeretne egy jó pályán focizni fizessenek érte. Ismételten ki van rekesztve egy réteg. Én, mint kívülálló szülő azt látom sajnos, hogy itt már megint a az egyesületek közötti szándékos rivalizálás lesz a cél. Ha az Önkormányzaté akkor pl. miért a Csep Gól Fc-n keresztül fogja az MLSZ hasznosítani? A többi egyesületben is gyerekek játszanak, és nem tehetnek arról, hogy ki melyik egyesületben van éppen. Sajnos az én gyermekem korosztálya az, aki, ha egy személyhez ragaszkodna, akkor két évente másik egyesületbe játszana, mert mindig változik a “hovatartozás” . Lehet, hogy ez magasabb szinten politikáról és Csepeli belharcról szól, de nekem és még nagyon sok szülőnek a gyerekéről. Akikből lehet, hogy nem szándékosan, de folyamatosan ellenségeket csinálnak a pályán, hol ott a mindennapi életben osztálytársak, iskolatársak, szomszédok, barátok…., de sajnos a gyerekek között is ez a harc, még ha órákra is, de ellenségeket szül. Miért nem lehetne egy olyan pálya a Csepeli gyerekeknek ahol nem kell fizetni, jól érzik magukat és egyesülettől függetlenül jót játszanak???? Éljen a sport!

  21. Bugi szerint:

    Kedves Andrea!

    Vannak olyan pályák, amelyeket bárki használhat. Például a Kis-Duna parton is van ilyen, és azt is a jelenlegi önkormányzat hozta létre. És az baj? Vagy az nem baj, de em számít?

  22. felix szerint:

    Dani Andrea
    Ott a pont.

  23. Dani Andrea szerint:

    Tisztelt Bugi!

    Én nem vitatkozni szeretnék, csak leírtam a gondolatomat. Nem egy a gondolkodás módunk és ez nem baj, nincs problémám sem az Önkormányzattal sem a vezetéssel a hozzászólását nem kell abba az irányba terelni. Sajnos én, mint szülő nagyon sok olyan problémával találkozom ezen a téren, amivel Ön valószínű, hogy nem…

  24. Bugi szerint:

    Van ingyenes pálya, és a mostani önkormányzat hozta létre azt is.

    Akkor most az a baj, hogy profi pálya is épül, ha egyszer van ingyen is?

  25. királyerdei szerint:

    Ezek a szemét kommunisták a hazudozáson kívül máshoz nem értenek. 🙂

  26. helyi szerint:

    A Kis-Duna parton lévő “pályát” (zöldterület, amit gödörnek hívtunk gyerekkorunkban) nem az önkormányzat hozta létre, az hosszú-hosszú évek óta ott áll, csak két kézilabdakaput vitt ki a CSEvak és tette le oda, attól az még nem futballpálya! Amost átadott műfüves pálya fényévekre van tőle minőségben, de azt nem engedik használni, csak pénzért.És ha igen akkor persze a Csep-Gól FC a kivételezett egyesület, amint az korábban kiderült. Csak a gyerekekket sajnálom, akik oda sem szagolhatnak majd

  27. felix szerint:

    Mindenki a maga helyére.
    Ez a többszintű Magyarország lényege.

  28. kispajtás szerint:

    “Nyitott kapu akció” keretében készült ez a pálya – nyilatkozta Nyilasi.
    Nyitott kapun keresztül lehet betolni a zsé-t, ha valaki focizni akar. Hmm… Nem kéne korrekt módon tájékoztatni a sportolni vágyókat, hogy valójában mik a feltételek, mennyibe kerül és mit nyújtanak érte?
    Egyébként is olyan kurva messze van a várostól, hogy baráti társaságok nem ide fognak járni focizni, a városban sok műfüves pálya van, ami könnyebben elérhető.
    Nem vonzó, na… és kész!

  29. GONDOLKODÓ! szerint:

    Csak egyet kérdeznék az itt és máshol írogató, véleményt formáló, deformáló Csepeliektől.
    Miért nem lépnek, a saját ügyüket érintően? (lásd a vezéreteket, fletót) Az nagyon kevés, hogy írogatnak, po….ak. A fenti kép sok mindenről árulkodik, lásd Nyíl szemeit!!! Ismert a szem a lélek tükre. Őszintén megvallom, szerettem a Nyíl játékat, a pályán, de azon kivülit már nagyon nem. Ott még nagyobb játékos volt mint a pályán. Ékes bizonyítéka a mai mentalitása, professzionális szintre emelte. Már régen láttam ilyen “sunyi tekintetet,” szemeket.

Itt lehet hozzászólni !