Orbán: Történelmi nap a mai

Rezsicsökkentéssel ért véget a parlament

MTI, Mandiner, Mno

Rezsicsökkentéssel ért véget a parlament

A miniszterelnök a devizahiteles mentőcsomag elfogadása kapcsán úgy fogalmazott: könnyen lehet, hogy új korszakot nyitottak, ahol végre az emberek úgy érzik majd, nem mindig az erősebbnek van igaza. A pilisborosjenői gyógyszeripari üzem átadóünnepségén emellett beszélt a profit fontosságáról, illetve arról is, hogy Magyarország gyógyszeripari nagyhatalom lehet.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a devizahiteleseket segítő törvényjavaslat elfogadásával új időszak nyílhat, eljöhet a fair bankok korszaka. A kormányfő Pilisborosjenőn, a Meditop Gyógyszeripari Kft. üzemátadó ünnepségen tartott beszédében reagált a parlament pénteki döntésére, a devizahiteleseket segítő jogszabály elfogadására.

A kormányfő történelmi napnak nevezte a mait, mert – mint fogalmazott – „könnyen lehet, hogy új korszakot nyitottunk meg”, amelyben az emberek végre úgy fogják érezni, hogy nem mindig az erősebbnek van igaza. Annak is lehet igaza, aki gyengébb: az igazság és a törvény az ő oldalán áll, és „előfordulhat, hogy Magyarországon egyszer csak eljön a fair bankok korszaka” – kommentálta az Országgyűlés döntését a miniszterelnök.

A miniszterelnök beszédében azt is mondta: a kis- és középvállalkozásokat (kkv) a fejlődés motorjai. Ha a kkv-szektor fejlődik, akkor több profitot termelhet, „ha pedig több profitot termel, akkor Magyarország prosperálása hosszú távon is biztosítva lesz” – mondta a kormányfő. Beszédében kitért a gyógyszeriparnak, „a magyar gazdaság egyik hagyományos sikerágazatának” helyzetére is, amellyel kapcsolatban kijelentette: „régen tudjuk, hogy a magyar gazdaság bajaira többek között a gyógyszeriparban rejlik a legjobb orvosság”. Orbán Viktor szavai szerint Magyarország gyógyszeripari nagyhatalom lehet.

Forrás: MTI, Mandiner

Rezsicsökkentéssel ért véget a parlament

A rezsicsökkentéssel összefüggő törvénymódosítás általános vitájával ért véget az Országgyűlés pénteki ülése, amellyel egyúttal befejeződött a parlament rendkívüli nyári ülésszaka is.

Németh Szilárd kifejtette: az általa jegyzett javaslat értelmében új területekkel bővülne a rezsipontok tevékenysége, a távhőszámla fizetési határidejét pedig 8 napról 15-re emelnék. Ha a számlázást kiszervezi a közszolgáltató, a kiküldött borítékon a közszolgáltató nevét is fel kellene tüntetni, és a javaslat a követeléskezelés menetére vonatkozó módosításokat is tartalmaz. Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt közműszolgáltatásokért felelős államtitkára a módosítások lényegét megismételve indokoltnak nevezte a törvényjavaslat elfogadását és a parlament támogatását kérte.

Kiss László, a szocialisták vezérszónoka elmondta, a kormánypárti javaslat tartalmaz ugyan több, a fogyasztókat segítő intézkedést, de számtalan, a túlszabályozottság irányába mutató előírás is szerepel benne. A Jobbik kampányfogásnak tartja a rezsicsökkentést, de támogatja a változtatásokat, míg az LMP szerint a lakosság jövedelmét kellene növelni a rezsicsökkentés helyett.

Napirend után az ellenzéki pártok több témát is vittek, a közszolgálatban dolgozók illetményének emelésétől egészen a szlovák–magyar kapcsolatokig.

Lezsák Sándor levezető elnök ezt követően lezárta az ülésnapot és ezzel a nyári rendkívüli ülésszakot. Az Országgyűlés várhatóan szeptember 15-én folytatja munkáját.

Erős nappal végeztek

Az Országgyűlés elfogadta a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényt a Kúria pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatban. A parlament továbbá módosította a reklámadóról és a termőföldről szóló törvényt is.

Forrás: Mno

3 hozzászólás “Orbán: Történelmi nap a mai” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “könnyen lehet, hogy új korszakot nyitottak, ahol végre az emberek úgy érzik majd, nem mindig az erősebbnek van igaza.”
    .
    “Könnyen lehet, úgy érzik majd…..!” 😛 😀
    .
    “Merjünk nagyot álmodni?!

  2. nagyapó szerint:

    A kormány ismét a polgárok védelmére kelt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  3. Jeniszej szerint:

    .Beszélik, hogy a baloldal továbbra is a bankok oldalán áll.
    Megmondta Vezír ez az egész sohanemlátottsvájcihitel egy jó nagy csalás volt. Egy szó sem esik, hogy a csalók mikor lesznek lecsukva, ha a csalás igaz vo. ))) 😀 (((

Itt lehet hozzászólni !