Döbbenetes körülmények: 40 kiskutyát mentettek meg Csepelen a rendőrök

Index, Csepel.info, HVG

40 kiskutya

Borzasztó szag és látvány fogadta a nyomozókat és az állatvédőket egy csepeli raktárban. Műanyag- és papírdobozokban összezsúfolva, élelem és ivóvíz nélkül, a saját piszkukban találtak összesen 40 fajtiszta kutyakölyköt.

Jelenleg több mint háromszor annyi közterület-felügyelő dolgozik az utcákon, mint 2010 októbere előtt, de több a rendőr, és önkormányzati pénzből állt munkába az a rendszámfelismerő rendszer is, amelytől az autólopások radikális csökkenését várják a szakemberek. Legújabb változás, hogy a közterület-felügyelet által ellátott több terület, többek között a sétáló utca őrzését is az önkormányzat által fizetett rendőrök veszik át. Az a tapasztalat ugyanis, hogy a rendőröknek nagyobb tekintélye van, így hatékonyabban tudják ellátni ezt a feladatot.

A csepeli önkormányzat jelenlegi vezetése a korrupció-gyanús szerződések felbontásával és a pénzügyek rendezésével évi kétmilliárd forintot tud megtakarítani. Ebből a pénzből sikerült visszafizetni az elmúlt években több mint négymilliárd forint folyószámlahitelt és egyéb adósságot, valamint megkezdeni a kerület közterületeinek, parkjainak felújítását, utak aszfaltozását, Királyerdő csapadékvíz-elvezetését, és nem utolsó sorban a közbiztonság erősítését is.

A rendőrséget az Országos Állatvédőrség Alapítvány önkéntesei kedden értesítették az esetről. A járőrök a raktár közelében igazoltattak egy 56 éves férfit és egy 24 éves nőt. A férfi által használt jármű átvizsgálásakor előkerültek azok a kulcsok, melyek azt a három raktárhelyiséget nyitották, amelyekben a kutyákat tartották.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a budapesti férfit és nőt állatkínzás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki. A kutyakölykök elhelyezéséről az állatvédők gondoskodtak.

Csepel.info-összeállítás

20 hozzászólás “Döbbenetes körülmények: 40 kiskutyát mentettek meg Csepelen a rendőrök” bejegyzésre

  1. Panda szerint:

    esetleg lehet tudni hova kerülnek?
    Gondolom menhelyekre. Kérdésem az lenne hogy örökbe fogadásra van esetleg lehetőség?

  2. Kameleon szerint:

    Én is az előző hozzászóló kérdésére szeretnék választ kapni!

  3. admin szerint:

    Erről egyelőre nincs információnk, de a kérdés jó, és ha a választ megtudjuk, közölni fogjuk!

  4. admin szerint:

    Rendőrségi eljáráson tisztázzák a kiskutyák “jogviszonyát”, ezért megfelelő körülmények közé kerülnek, de nem adhatják ki/el őket.

  5. grün szerint:

    Van ahol mindent megesznek ami mozog, ami nem azzal fűszerezik! 😀
    Kínai hentesbolt kínálata!
    http://eszmeletlen.net/wp-content/uploads/2014/05/12.jpg

  6. Marietta szerint:

    Én is szeretném megtudni hogy hol helyezték el őket? És hogy örökbe fogadhatoak e?
    Köszönöm

  7. truxxl szerint:

    Szasztok!Amstaffok is voltak köztük?Környékről előző héten több eltűnt!Ha van légyszi közöljetek képeket,több gazdival ősszefogtunk,szeretnénk megtalálni kedvenceinket!Előre is köszönöm!

  8. prònai Jennifer szerint:

    en is szeretnem tudni hova kerultek:)
    a kepekrol itelve volt koztuk francia bulldog is 😉 szeretnenk egyet orokbefogadni,ha lehetseges.
    valaszukat elore is koszonom.

  9. truxxl szerint:

    Arra kérek minden önjelölt örökbefogadót,hogy NE írogassanak addig,amég a kutyuk vissza nem kerülnek gazdijukhoz!Szörnyű,hogy van,aki hetek óta keresi,ti meg örökbe fogadnátok!De ha komoly a szándék akkor menjetek el a legközelebbi menhelyre és tegyetek érte!ŐK ITT A VIDEÓBAN KERÜLJENEK EREDETI HELYÜKRE!!!!

  10. Énisz Viola szerint:

    Hello engem erdekelne egy kis testű kutyus vagy csiga a vagy pedig francia bulldog!

  11. kerdezo szerint:

    Ha van chip kutyában, akkor az eredeti gazdához fog kerülni.
    Mert ugye az elveszett kutyában van chip?!

  12. Nikolett szerint:

    Szia! Nincs chip a kutyusban mivel e- héten jegyezték be az első oltására!! Ezért szeretnénk ha leközölnétek képeket vagy szolgálnátok információval , miszerint van-e Amstaff- kölyök a kutyák között??!! Köszönjük!

  13. zoé szerint:

    Nagyon szívesen vennék vagy örökbe fogadnék a kiskutyikból.Ha lehet az e-mailcímre üzenni hol lehetne meglátogatni őket.

  14. Szandi szerint:

    Lehet ma már tudni valamit a kiskutyák elhelyzéséről? Örökbe lehet fogadni makd őket, ha igen akkor hol?

  15. admin szerint:

    “A kutyakölykök elhelyezéséről az állatvédők gondoskodtak.”

    Valószínű, hogy a kutyákat az eljárás végéig semmiképpen sem adják új tulajdonosnak, mivel a régi is igényt tarthat rá (egy informátorunk állítása szerint pont ez történt: a kutyatartók azt állítják, hogy minden rendben, szabályosan ment a raktárban).

    Az Illatos úton ugyanakkor mindig vannak olyan kutyusok, melyeket örökbe lehet fogadni.

  16. grün szerint:

    A kiskutyák még jelenleg mint védett tanúk őrizetben vannak!
    Később, ha a vizsgálatok lezárulnak terveznek velük egy dokumentumfilmet a tartási körülményeikről és akkor a forgatócsoport rendelkezésére kell állniuk!
    Úgy, hogy ajánlatos kevésbé értékes kutyák megszerzésére törekedni! 😛 😀

  17. zita szerint:

    mennyi szánalmas patkány mennyi nyomorult féreg a fajtiszta egyből kellene mi???hányok az ilyen emberektől!!

  18. Andi szerint:

    Sziasztok!Most hallottam az Rtl hírekbe,hogy nem lopottak a kutyik és,hogy várni kell az örökbefogadással. Én szeretnék 1 kis Francia bulldogot örökbe fogadni,ha lehetséges lesz akkor tudtok szólni esetleg?? Köszönöm szépen! 🙂

  19. kerdezo szerint:

    Minden tenyésztő KÖTELES chippel ellátni a kölyköket, és 8 hetes kornál hamarabb tilos a kölyköt az alomból kivenni. Ez az állatvédelmi törvényben van szabályozva.
    Aki az elveszett kutyáját keresi, annak megoldás lehet, ha az állatorvosánál regisztráltatja, hogy eltűnt. Az orvos ellenőrizni köteles minden alkalommal a chip meglétét, és új páciens esetén a tulajdonjogot is! A mi állatorvosunk így “működik”.

  20. gabó szerint:

    sziasztok meg szeretném kérdezni hogy nem e volt a kutyusok között yorki kan az oldalán egy nagy heggel ami a műtétjéből származik? mert a mi kutyán is eltünt és most bizakodok hogy köztük van 🙁 nagyon nagyon szépen köszönöm előre is a válaszotokat.Maradok Tisztelettel Gabó

Itt lehet hozzászólni !