Nyári gyermekétkeztetés rászorulóknak

Csepel.hu

Nyári gyermekétkeztetés rászorulóknak

A tavalyi évhez hasonlóan idén nyáron is háromszáz szociálisan rászoruló gyermek juthat napi egyszeri meleg ételhez. A kerület önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán 300 főre nyerte el a támogatást, így a szociálisan legrászorultabb gyerekeknek és szüleiknek tudnak ingyenes nyári étkezést biztosítani.

„Minden évben törekszünk arra, hogy minél több gyerek jusson meleg ételhez. Az elmúlt évben 256 főre nyertünk támogatást, mostani pályázatunk azonban háromszáz gyerek meleg étel ellátását biztosítja. Önkormányzatunk mindent megtesz azért, hogy Csepelen egyetlen gyerek se éhezzen” – tájékoztatta lapunkat Morovik Attila alpolgármester.

A nyári gyermekétkeztetést azok a családok kapják, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek.  A jogosultak körét a – Családtámogatási Iroda adatszolgáltatása alapján – a Gyermekjóléti Központ munkatársai állapították meg.

A nyári szünidő első napjától (június 16.) annak utolsó napjáig (augusztus 29.), minden munkanapon a Humán Szolgáltatások Igazgatósága munkatársainak segítségével kaphatják meg a gyerekek a melegíthető ételt.

Forrás: Csepel.hu

9 hozzászólás “Nyári gyermekétkeztetés rászorulóknak” bejegyzésre

  1. Balos szerint:

    Gratulálok a csepeli kerületi vezetésnek, mert ez valóban pozitív lépés. Remélem, hogy a Szenteczky által vezetett csepeli szocialisták nem lesznek olyan hülyék, hogy ezt is bírálják, mint ahogy az adósmentéssel tették.

  2. felix szerint:

    Nagyon is kell az ilyesmi, mert egyre több a rászoruló.

  3. Gordon szerint:

    Úgy emlékszem, hogy a korábbi vezetés által hazatalicskázott bónusz lóvé bruttó 122 millió forintjába kerület a csepeli önkormányzatnak.
    Nem a rászoruló a több, hanem az önkormányzat pénzügyi helyzete jobb.

  4. grün szerint:

    Röfike!
    “A kerület önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán 300 főre nyerte el a támogatást”
    Olvasás, szövegértés! 😛 😛 😛

  5. nagyapó szerint:

    Igen, szövegértés. Az önkori 300 főre nyerte el a támogatást. Ezt a rászoruló gyerekekre költik. Étkeznek.
    Ez ellentétes a szoci gyakorlattal, ahol a “visszatérítéses” rendszerben az elnyert pénz egy része hasznosult az étkeztetésben, más része “elkopott”.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. grün szerint:

    Öreg Farok!
    300 személyre nyertek a tavalyi 256 helyett, ami akár százalékosan is kimutatható javulás!
    A Csepeli fityesz jobban teljesít!
    Gondoljátok meg proletárok és szavazzatok ránk! 😛 😀

  7. felix szerint:

    Gordonka.
    A bruttót senki sem talicskázza haza.
    Tanulj még malacka egy kicsit.

  8. Éva szerint:

    A gyermekek után járó adókedvezmények okán felixnek ebben most nincs igaza. Egyébként Gordon sem azt írta, amit felix kiolvasott belőle.

  9. felix szerint:

    Kedves Éva.
    Sajnos az éhező gyermekek száma nő, mert az adókedvezményt csak azok tudják igénybe venni akiknek megfelelő jövedelmük ill. munkájuk van. Mert nekik van adójuk és fizetendő járadékuk.
    A vékonyka középosztálynak valóban jó,

Itt lehet hozzászólni !