Négy kenut kapott a 96. Sólyom cserkészcsapat

Csepel.hu

Négy kenut kapott a 96. Sólyom cserkészcsapat

 

Csepeli Sólymok

Egy kép a múltból: nemes hagyományok ébrednek

Hosszú folyamat végére került pont vasárnap a csepeli Kis-Duna partján: vízre bocsájtottuk négy kenuból álló flottánkat.

Egy múlt évi nemzetközi magyar cserkészrendezvény, a “Jubileumi Tutajtúra 1913 Vág – Tisza 2013” jóvoltából négy kenuból álló vízitúra-felszerelés került a 96. Sólyom cserkészcsapat kezelésébe. A kenuflottát a világ bármely sarkában élő magyar cserkész, magyarországi vízitúrázáshoz igénybe veheti. A kitűnő adottságok miatt a hajók csapatunk kezelésébe, a csepeli Sport- Szabadidő-, és Rendezvényközpont Hollandi úti csónakházában kerültek elhelyezésre.

Izgatottan vártuk a kenukat. Június 29-re, a Magyar Vízitúrázás Napjára érkeztek meg hozzánk. A hajók magyar vízimadarakról kapták nevüket: Alka, Bíbic, Cankó, Daru.

Cserkészeinkkel egy rövid oktatás után talpig mentőmellénybe, evezőbe öltöztünk, majd vízre szálltunk, és a flotta nekiindult első útjának. A Molnár-szigetet gyorsan körbejártuk, majd a parton annak rendje és módja szerint alaposan kitakarítottuk és elpakoltuk gyönyörű kenuinkat.

A névadást követően előkerültek a pezsgőspoharak, ezúttal a csepeli vízicserkészet újjáéledéséhez kívántunk egymásnak: Jó Munkát!

Forrás: Csepel.hu

5 hozzászólás “Négy kenut kapott a 96. Sólyom cserkészcsapat” bejegyzésre

  1. v39 szerint:

    Nagy örmmel vettem részt a vízrebocsátási rendezvényen, mint a 96-os Sólyom Cserkészcsapat 1920-ban alapított azonos nevű elődje egyik alapítójának, Versics Bélának fia. Az eredeti csapat is, csepeliként erőteljes kapcsolatban volt a Dunával. Saját építésű csónakházuk volt a Kis-Duna partján, ahol saját készítésű és vásárolt vizijárműveiket tárolták és ezekkel bejárták a Dunát, melynek mentén nyaranta táboroztak. Pl. Dunavecsén, Pentelén, Tökölön, stb.
    A Csónakházról egy fényképet küldök az Adminnak. talán bemutatja azt is.
    JÓ MUNKÁT ! CSERKÉSZEK !
    és üdvözlet az olvasóknak !

  2. grün szerint:

    “A hajók magyar vízimadarakról kapták nevüket: Alka…..!”
    Mé nem má mingyán pingvin?! Az is sarkvidéki madár! 😀
    .
    Itt egy másik ornitológiai csoda:
    “A hét madárdala: Erdei fülesbagoly”
    “Záporeső csak úgy szakad, filesbagoly csak dalolgat….?!” 😛 😀

  3. v39 szerint:

    Tisztelt ADMIN !
    Köszönöm a gyors reagálást a kb. 1930 táján apám által készített kép bemutatását.
    Akit esetleg érdekel a Csepeli 96-os Sólyom Csekészcsapat első életszakaszának képei – 1920-tól 1943-ig, megtekintheti azokat és Csepel helytörténeti vonatkozásait honlapomon : http://www.v39endre.fotoalbum.hu címen.

  4. TenkA szerint:

    Ez nagyszerű! Jó látni ezeket a régi csepeli képeket és a hozzájuk kapcsolódó történeteket!

  5. v39 szerint:

    Üdvözlöm Tenk András Úr !
    Ön szerint mi a nagyszerű ? A csónakház képe, vagy mindaz, ami a honlapon látható ?
    Ha esetleg megnyitja a 207. albumot, látható, hogy azt már 3176 alkalommal megnyitották és az első képet 1645 alkalommal megnézték.
    Igyekeztem a honlapon az általam megtalált érdekességeket bemutatni.
    Üdvözlettel
    Vezér Endre

Itt lehet hozzászólni !