Kitűnő tanulók köszöntése

Csepel.hu

Kitűnő tanulók köszöntése

A Fasang Árpád Zeneiskolában, június 26-án csütörtökön olyan kitűnő tanulókat köszöntöttek, akik nyolc és tizenkét éven át, minden tantárgyból csak ötöst kaptak.

Az ünnepelteket először a csepeli önkormányzat, a csepeli tankerület és a Fasang Árpád Zeneiskola nevében Körömi Gábor, a Nagy Imre ÁMK intézményvezető-helyettese köszöntötte, majd átadta a szót Tóth János tankerületi igazgatónak.

„Nagyon sajnálom, hogy egy évben csak egyszer van alkalom, hogy ennyi gyermeket egyszerre köszöntsek.  Ebben a korban nagyon komoly eredmény, hogy nyolc illetve tizenkét éven keresztül kitűnő jegyeket kaptak. Azt gondolom, hogy példát mutattak, a gyerekeknek a szülőknek és mindenkinek. Azt szeretnénk, hogy önök is emlékeznének arra, hogy a csepeli önkormányzat és a tankerület komolyan veszi önöket, és szeretnénk figyelemmel kísérni a további tevékenységüket. Továbbiakban sok sikert kívánok, az egyetemi és a középiskolai tanulmányokban.”

Körömi Gábor utalva a köszöntés helyszínére, egy zenei műsort konferált fel, amiben a Fasang Árpád Zeneiskola, a Kék Általános Iskola, és a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendéki vettek részt. Bixing Júlia zongorán, Kerekes Balázs gitáron játszott, Suha Sára, Virik Naomi és Tóth Eszter népdalokat adott elő, míg Hajdu Nikolett egy népmesét mondott el.

A produkciókat követő megérdemelt tapsok után, a jutalmak átadása következett. Tóth János a kitűnő tanulóknak díszoklevelet, könyvet és egyhetes strandbelépőt nyújtott át. Ott maradtam az ünnepséget követő állófogadáson is, ahol módom nyílt beszélgetni Bodnár Ágnessel. Arra voltam kíváncsi, hogy miként lehet tizenkét éven keresztül, minden tantárgyból csak ötöst szerezni.

– Anyukámnak köszönhetem, mert ő is pedagógus. Ő volt az, aki mindig hajszolt és unszolt, hogy tanuljak. Ebből jött ez a lendület és a kitartás, de én is szorgalmas voltam. Most német tagozaton végeztem és csak lányok voltak az osztályban. Nem az befolyásolt, hogy megmutassam a lányoknak a tudásomat. Inkább segítettem őket, és ez nagy örömet okozott nekem.

– Hova jelentkeztél? Gondolom a kitűnő eredményed ismeretében, mindenhol tárt karokkal várnak rád.

A Budapesti Corvinus Egyetemre jelentkeztem elsősorban. A túrizmus és a vendéglátás nagyon érdekel. A német mellett, angolt is tanultam, így elég sok pontot viszek magammal. Remélem sikerül a felvételim.

– Nyáron hova mész üdülni?

– A szüleimmel együtt megyek Németországba, egy levelező partneremhez. Ezt az utat kaptam ajándékul. Nagyon jó, mert a nyelvtudásomat is tudom bővíteni, és így könnyebben tudom majd letenni a felsőfokú vizsgámat.

A kitüntetettek névsora:

– Bodnár Ágnes (Jedlik Ányos Gimnázium), aki 12 éven keresztül volt kitűnő tanuló

Nyolc éven át voltak kitűnő tanulók:

-Fiesl Dániel, Gróf Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola

-Balczer Boglárka Anna,  Kerekes Bálint, Varga Fanni Leila, Jedlik Ányos Gimnázium

-Conrád Kata, Zelei Zsófia, Katona József Általános Iskola

-Pusztai Boglárka, Lajtha László Általános Iskola

-Újlaki Noémi Móra Ferenc Általános Iskola

-Gobmos Flóra Ágnes, Szöllősy Vágó Panna, Eötvös József Általános Iskola

-Farkas Attila, Takáts Mária, Kecskeméti Fanni, Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola

-Jókai Tímea Lívia, Varga Tamás, Kék Általános Iskola

-Szalenkó-Tőkés László, Szilágyi Anna, Mátyás Király Általános Iskola

-Harmat Fanni, Mizser Blanka, Major Áron, Vermes Miklós Általános Iskola

-Szabó Ivett, Szabó Szilvia, Turai Alexandra, Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !