Hajszán Gyula és Borbély Lénárd is eltalálta a német győzelmet

Csepel.hu

Hajszán Gyula és Borbély Lénárd is eltalálta a német győzelmet

Hétfőn este is telt ház volt a Szent Imre téren az önkormányzat által felállított szurkolói sátorban. Csepel vendége ezúttal Hajszán Gyula, a Rába ETO korábbi válogatott futballistája volt, aki eltalálta a német győzelmet a portugálok ellen a brazíliai világbajnokságon.

Újabb korábbi remek labdarúgó volt Csepel vendége. A hétfői Németország-Portugália csoportmérkőzésre Hajszán Gyula jött el a kerületünkbe. A nagy érdeklődésre számot tartó nyitómérkőzés után kibővítették a szurkolói sátrat a főterén, ami most is megtelt a kezdésre.

A házigazda ezúttal is Borbély Lénárd volt, akitől – a vendéggel együtt – most tippet kért a kezdés előtt a műsorvezető, Szentesi Zöldi László. Az alpolgármester 3-2-es német győzelmet várt, és a győriek 37-szeres válogatott labdarúgója is egy gólos (szám szerint 2-1) német sikerre számított. Hétfői vendégünk a Verebes József-féle nagy Rába ETO-ban érte el legnagyobb sikereit, 1981 és 1986 között tagja volt, sőt, egyik főszereplője a győri aranykorszaknak: kétszeres bajnok, ezüstérmes és egyszeres bronzérmes. 1989 és 1993 között kipróbálta magát külföldön is, a német MSV Duisburg és a Tennis Borussia Berlin játékosa volt. Ezután visszatért Győrbe és 1996-ban ott fejezte be profi pályafutását.

„Négy évet futballoztam Németországban, jól ismerem a mentalitásukat, a stílusukat – mondta Hajszán Gyula. – Bár a bajnok Bayern München nem teljesen német csapat, de nagyjából hasonló játékot vártam a válogatottól is, és ez bejött. Én tagja voltam az 1986-as mexikói világbajnokságon szereplő csapatnak, és hasonló klíma lehet Salvadorban is, mint amilyenben nekünk kellett focizni. Ez nem egyszerű, de a németek jobban alkalmazkodtak hozzá. A tippem, a 2-1 sajnos nem jött be, alábecsültem Götzéék játékerejét. Németország a vártnál jóval fölényesebben, 4-0-ra nyert Portugália ellen. Persze valószínűleg más lett volna a végeredmény, ha a bíró nem állítja ki a portugáloktól Pepét az első félidőben. Ugyanakkor ettől függetlenül is igazán meggyőző volt Müllerék játéka. Még az elején vagyunk, messze a vége, az eddig látottak alapján én mégis a legjobb négy közé várom a németeket, és ebben a csapatban a vb-győzelem is benne van.”

A következő vendég várhatóan a jövő hét közepén érkezik Csepelre a szurkolói vb-sátorba! A házigazda akkor is Borbély Lénárd alpolgármester lesz.

Forrás: Csepel.hu

3 hozzászólás “Hajszán Gyula és Borbély Lénárd is eltalálta a német győzelmet” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ! szerint:

    Egyre inkább úgy tűnik, hogy az előre megírt forgatókönyv szerint zajlanak a mérkőzések. Ennek a német válogatottnak semmi szüksége nincsen ilyen hathatós bírói segédletre, csupán azért, hogy biztos legyen a mérkőzés végkimenetele. Remekül kezdtek a csapatok, a bíró elérkezettnek látta az ő idejének “megérkezését,” és operatívan beavatkozott a mérkőzés alakulásában. Sajnos ez nem egyedi eset ezen a VB.-n.

  2. helyi szerint:

    Csepeli futballistát miért nem hívnak a szervezők? Volt, van még belőlük szerencsére sok, akik tudnának tippelgetni, beszélgetni és még itt is fociztak valaha…

Itt lehet hozzászólni !