Gálaműsor a Munkásotthonban

Csepel.hu

Gálaműsor a Munkásotthonban

Táncoltak, énekeltek, zenéltek, csoportos előadást mutattak be csepeli fiatalok és egészen kicsik azon a gálaműsoron melyet a Csepeli Munkásotthonban rendeztek június 6-án.

Az előadáson a Csepel Kapuja szociális célú városrehabilitációs program művészeti csoportjai, valamint a Munkásotthon táncegyüttesei, balettiskolája, gyermekcsoportjai léptek fel. A tartalmas és színes programra több százan voltak kíváncsiak.

A Csepel Kapuja projekt keretén belül 2012 februárjától támogatás jutott három amatőr művészeti csoport létrehozására és működtetésre, melynek köszönhetően csepeli diákok ingyenes művészeti foglalkozásokon vehettek részt a Munkásotthonban. A gálaműsorban fellépő fiatalok harmadik alkalommal mutathatták be tudásukat, amire az utóbbi években tettek szert. A Csepeli Munkásotthon Alapítvány vállalta, hogy a projekt zárását követően egy művészeti csoportot tovább működtet a tehetségek gondozására.

Nagy József, a Munkásotthon Alapítvány kuratóriumának elnöke azt emelte ki, hogy „akik ezekben a művészeti csoportokban részt vesznek, fizikailag és szellemileg is megerősödnek. Egy minimális tagdíj ellenében az óvodáskorúaktól az idősebbekig jó közösségre lelnek és kedvükre gyakorolhatják a táncot, éneklést.” Darvasi Ilona igazgató szerint becsületre méltó dolog, hogy a szülők táncra, zenélésre tanítják a gyerekeiket, akik így hasznosan töltik el az idejüket.

A Csepel Kapuja program három művészeti csoportja lépett fel: a moderntánc együttes, a zenekar és a Csepeli Szirmok Művészeti Csoport. Az utóbbi csapat hat tagból áll; énekeltek, hegedültek és fuvoláztak. Kállai József és Farkas Zsolt, a csoport vezetői elmondták, hogy két és fél évvel ezelőtt csepeli iskolákból válogatták ki azokat a cigányzenét kedvelő diákokat, akik nyitottak a közös zenélésre, éneklésre. Tehetséges gyerekeket találtak, akik örömüket lelik a közös fellépésekben. Hetente háromszor gyakoroltak, és most mutatták be tudásukat nagyobb közönség előtt. Szeretnék, ha a projekt végeztével tovább folytathatnák a művészeti tevékenységüket.  Ennek érdekében pályázatokat nyújtanak be, hogy ne vesszenek el a tehetséges kamaszok.

A Munkásotthon művészeti csoportjai közül szép sikert ért el a Csepel Táncegyüttes gyermekcsoportja, valamint a csemeték óvodás néptánc csapata, amely egyszerű, de tetszetős koreográfiát mutatott be és ismert dalokat adott elő. Nagy tapsot kaptak a klasszikus balett iskola növendékei, a moderntáncot bemutató diákok és Beczkó Mónika zumba és hastánc oktató.

Képgaléria

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !