Kínos ellenzéki delegálás Nagykőrösön

MNO

Kínos ellenzéki delegálás Nagykőrösön

Ugyanazt a személyt delegálta tagnak két különböző szavazatszámláló bizottságba az európai parlamenti választásra Nagykőrösön az MSZP és a Jobbik – tudta meg lapunk a helyi választási irodától.

Az egyezés akkor derült ki, amikor a helyi választási iroda vezetője közzétette a szavazatszámláló bizottságok tagjainak nevét a polgármesteri hivatal hirdetőtábláján.

Az iroda jelezte azonban, hogy a Jobbik visszavonta Bálint György megbízatását, s helyette a választási törvény értelmében új tagot jelöl az érintett bizottságba.

Dénes Dénes, a Jobbik nagykőrösi elnöke lapunknak azt mondta, fogalma sincs, a helyzet miként állhatott elő. – Bálint György az országgyűlési választáson a mi delegáltunk volt. Akkor megígérte, hogy az európai parlamenti választáson is vállal nálunk szavazatszámláló bizottsági tagságot. Most mi is meglepődtünk, hogy az MSZP is delegálta egy másik bizottságba – állította Dénes Dénes. Hozzátette, egy pártfüggetlen fiatalemberről van szó, aki az egyik tagjuk barátja.

László Ferenc, az MSZP vezetője közölte: úgy tudja, hogy a Jobbik aktivistája, a fiatalember egyik munkatársa a megkérdezése nélkül delegálta Bálint Györgyöt a bizottságba. – Egy huszonegy éves, közélet iránt érdeklődő fiatalemberről van szó, aki megerősítette nekem, hogy a mi delegáltunk marad – szögezte le László Ferenc.

Forrás: MNO

Itt lehet hozzászólni !