Gyurcsány és Bajnai is Molnárra vadászott?

MNO

Gyurcsány és Bajnai is Molnárra vadászott?

Az MSZP vezetése részéről semmiféle nyomás nem nehezedett Molnár Zsoltra, sőt inkább marasztalták a párt váratlanul lemondó budapesti elnökét – tudtuk meg. Sajtóinformációk szerint az Együtt–PM és a DK különböző, Molnárral kapcsolatos negatív híresztelésekkel gyengítené az MSZP pozícióit az őszi önkormányzati választáson.

A pártban eközben arra készülnek, hogy a Jobbik mögé kerülnek a május 25-i voksoláson.

A baloldali, ellenzéki pártok közötti, az őszi önkormányzati választáson Budapestért folytatott belharc állhat Molnár Zsolt váratlan lemondása mögött. Lapunk értesülései szerint az MSZP vezetése részéről semmiféle nyomás nem nehezedett a párt volt budapesti elnökére a lemondás kapcsán, éppen ellenkezőleg: többen inkább győzködni próbálták Molnárt, hogy maradjon a fővárosi szervezet élén. Molnár Zsolt csütörtökön az ATV-ben jelentette be: már az országgyűlési választási kampány előtt arra készült, hogy az MSZP következő tisztújításán semmilyen posztért nem indul. Az elmúlt napokban őt ért „nemtelen” és „szürreális” támadások miatt azonban úgy döntött, hogy a széles körű ellenzéki összefogás érdekében lemond budapesti elnöki tisztéről. – Budapest újraelosztása van napirenden, sokan akarják megszerezni – jegyezte meg Molnár.

Mindeközben szocialista forrásokra hivatkozva az Index és az Origo is arról számolt be: Molnár Zsolt tudta, hogy Bajnai Gordonék és Gyurcsány Ferencék „vadásznak rá”, és mindent meg fognak tenni azért, hogy személyén keresztül gyengítsék az MSZP alkupozícióit a Budapestért folytatott harcban. A fővárosban ugyanis egész jól szerepelt a baloldal április 6-án, így a lehetséges posztokért már most óriási csata kezdődött.

Az internetes portálok MSZP-s forrásokra hivatkozva azt írták: Molnárnak meggyőződése, az ellene szóló pletykákat (összejár kártyázni Tarlós Istvánnal, kábítószer-élvező stb.) az Együtt–PM-es és DK-s politikusok terjesztik, s Bajnaiék és Gyurcsányék érdeke a lejáratása. Ezt erősítette, hogy miután az MNO.hu portál arról írt, 1992-ben szkinhedekkel kifütyülte Göncz Árpádot, a baloldal politikusai is vehemensen támadták. Gréczy Zsolt DK-szóvivő felszólította, mondjon le a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztjáról, az Együtt–PM-es Gulyás József pedig Facebook-oldalán azt írta, Molnárnak nincs helye a baloldali közösségben.

Molnár neve annak kapcsán is felmerült, hogy Ron Werber, az MSZP izraeli kampánytanácsadója az Indexen keresztül azt üzente neki: „adjon hálát Istennek minden egyes napért, amikor nem nyitom ki a számat”. Molnár nyilvánosan nem vitázott, ám úgy tudjuk, a pártban többen is nehezményezték, hogy Werber – miután több tíz millió forintért dolgozott az MSZP-nek – munkája végeztével több politikusukat, így Molnár mellett Horváth Csabát is nyíltan támadja. Információink szerint a fő törésvonal a külföldi kampányguru és a szocialisták Molnár által vezetett kampánystábja között az volt, hogy Werber a kampányeszközökben nem ismer határokat. A tanácsadó már a 2000-es évek elején lezajlott választások előtt is híve volt a negatív, gyűlölködő kampánynak, és az áprilisi voksolást megelőzően is hasonló eszközöket vetett volna be. Werber bábáskodása alatt készültek el azok a szórólapok is, amelyek személyre szabottan, a kormánypártok egyéni jelöltjeinek lejáratását célozták. Ezek végül több választókerületben sem kerültek utcára, a helyi szocialista jelöltek és kampánycsapataik kérésére.

További részletek a Magyar Nemzet szombati számában.

Forrás: MNO

Itt lehet hozzászólni !