Erős magyar érdekképviselet kell Európában – Szijjártó Péter Csepelen

Csepel.hu

Erős magyar érdekképviselet kell EurópábanErős magyar érdekképviselet kell EurópábanErős magyar érdekképviselet kell Európában

Európa csak akkor lehet erős, ha visszatér keresztény gyökereihez, tiszteli a nemzetállamokat és támogatja a családokat. Ezeket a törekvéseket a hazai pártok közül legnyilvánvalóbban a Fidesz-KDNP képviseli, ezért érdemes a jelöltjeikre voksolni az Európa Parlament választásán május 25-én – mondta Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár a Királyerdei Művelődési Házban megrendezett fórumon május 16-án.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, polgármester azt emelte ki, hogy a rezsicsökkentést nemcsak a hazai ellenzék, hanem Brüsszelben is sokan támadták, de a Fidesz-KDNP képes volt megvédeni az ország érdekeit.

„Tiszteletet a magyaroknak” – ez a Fidesz-KDNP jelmondata az európai uniós választások előtt, amely jelzi a párt legfontosabb törekvését – mondta Szijjártó Péter. A magyar érdekek védelme elsőrangú feladat; az utóbbi négy esztendő pedig bizonyíték arra, hogy a Fidesz-KDNP képviselői Brüsszelben is kiálltak Magyarországért. „Gyakran küzdelmes, napi harcokat kellett folytatni, de Magyarország megfelelt az uniós elvárásoknak. Az Orbán-kormány rendbe tette a pénzügyeket, javult az ország versenyképessége és fenntartotta a politikai stabilitást. Magyarország ma jobban teljesít, mint a korábbi kormányzatok idején, s ezt már azok is kénytelenek elismerni, akik ellenezték a Fidesz törekvéseit.”  A pénzügyek rendbetételét nem megszorításokkal érték el, hanem új gazdaságpolitikát vezettek be. Ennek része volt egyebek között a bankadó kivetése, amely a méltányos közteherviselést szolgálta. A versenyképesség javulását bizonyítja, hogy Németországból 6 milliárd euró értékű befektetés érkezett Magyarországra 2010 óta, noha éppen a németek bírálták nem egyszer az Orbán-kormányt. Fenntartották a politikai stabilitást, miközben más uniós országokban kormányok buktak meg, elnököket, miniszterelnököket cseréltek le.

Szijjártó Péter kifejtette: az sem tetszik a brüsszeli bürokratáknak, hogy Magyarországon előnyben részesítik a magyar cégeket a külföldiekkel szemben, a rezsicsökkentéssel pedig a nyugati multik profitját csapolták meg. „Az erős magyar érdekképviselet erős Európát teremt”, Európának éppen ezért tisztelnie kell a nemzetállamokat és támogatnia a családokat. A Fidesz-KDNP — ellentétben az MSZP-vel, amely ellenezte a kettős állampolgárságot – fontos feladatának tekinti a határokon túl élő magyarok érdekeinek védelmét az unióban. Ebbe beletartozik az Ukrajnában élő magyarság melletti kiállás is. A Fidesz-KDNP nem ért egyet azokkal, akik az unióból való kilépést szorgalmazzák, mert ezzel csak kárt okoznának. Csepel is élvezte azokat az előnyöket, amelyeket az unió nyújtott támogatások formájában – mondta az államtitkár.

Németh Szilárd emlékeztetett rá, hogy a baloldali ellenzék nemcsak hazai földön, hanem Brüsszelben is gyakran gáncsoskodott. Sok esetben nem védték meg a magyar érdekeket, hanem – például a Tavares-jelentés elkészítésekor – inkább tüzelték Brüsszelt Magyarország ellen. A rezsicsökkentés szintén céltábla volt. A Fidesz-KDNP véget vetett az energiaárak mértéktelen emelésének, ami a nyugati cégek extra profitjának csökkenésével járt. A magyar családok ugyanakkor bizonyítottan jól jártak vele, hiába állítja ennek az ellenkezőjét bárki is. Két és félmillió ember aláírásával támogatta a törekvést, a családok több pénzt költhettek el, nőtt a kiskereskedelmi forgalom, számos ember elkezdhette visszafizetni a tartozását. Olyan képviselőket kell küldeni Brüsszelbe, akik folytatják a magyarság érdekeinek védelmét, kiállnak a határokon túli magyarokért és az össznemzeti célokért; a Fidesz-KDNP márpedig ezt tette – fejezte be Németh Szilárd.

Forrás: Csepel.hu

13 hozzászólás “Erős magyar érdekképviselet kell Európában – Szijjártó Péter Csepelen” bejegyzésre

  1. komcsifidi szerint:

    🙂

    stand up comedy

  2. Katona szerint:

    Inkább próbáljunk meg nagyok lenni, és ennek érdekében cselekedni, mint sem hirdetni, mosni az emberek agyát, hogy merjünk kicsik lenni.
    Féleszűt sem látom a képen.

  3. Pákozdi József szerint:

    Gordon!
    Most akkor, hogy is van az ön által sokszor hangoztatott a Jobbik-Mszp összeborulás?

    Ifj. Lomnici Zoltán, a fideszes CÖF szóvivője az ATV Hírvita című arról beszélt: Elfogadható lenne a jövőben egy Fidesz-MSZP nagykoalíció. A jogvédő erre úgy reagált, érdeklődéssel várja a Fidesz-szavazók véleményét arról, hogy a két nagypárt „nyíltan nagykoalícióra készül”.

    https://www.youtube.com/watch?v=pFYVQFqelVo

    Vajon a Fidesz szavazok is úgy gondolják, ahogy a CÖF ?

  4. felix szerint:

    Katona.
    Akkor vak vagy, mert kettőről is van kép. 🙂

  5. nagyapó szerint:

    Pákozdi József! Kicsit elkapkodta, mert “Ugyanazt a személyt delegálta tagnak két különböző szavazatszámláló bizottságba az európai parlamenti választásra Nagykőrösön az MSZP és a Jobbik”
    Ez nem összeborulás???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. Pákozdi József szerint:

    nagyapó az ügyeletes ködösítő a mai napon!
    Ha önnek a hallásával ha nincs baj, akkor miért nem a Lomnici jövőbeli vágyaira válaszol, ami ezen a felvételen hallható?

  7. nagyapó szerint:

    Pákozdi József! “Ha……..ha”. Mondtam. Nem kell elkapkodni, így kissé értelmetlen.
    Nem befolyásol Lomnici úr. Csepelen sikerült az összefogás az MSZP és a Jobbik között, nyert Szabó.
    No comment.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  8. felix szerint:

    Egy újabb hülyeséged. Szemétláda.
    A tények most sem zavarnak.

  9. helyi szerint:

    Nagyapó, rossz gyógyszert vett be???:)

  10. nagyapó szerint:

    “Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 3,5 százalékkal nőtt az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.”
    Vajon hány %-on áll a zállamadósság?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  11. grün szerint:

    Öreg komcsi!
    “Vajon hány %-on áll a zállamadósság?”
    Mint a mellékelt ábra mutatja 24.500 milliárd fölött!
    Százalékosan úgy kb. 83 körül! 😛 😀
    .
    http://www.napi.hu/showpic.php?p=/fototar/201405/orig/image1399546042.jpg&w=500

  12. Gordon szerint:

    Pákozdi úr iderohant lihegni egy nagyot, kérdezgeti és provokálni Gordont, mert az Ifj. Lomnici azt mondta, hogy Németországban korábban előállt egy olyan politikai helyzet, amikor az ottani politikai bal és politikai jobb nagykoalíciót alkotott.

    Ifj. Lomnicinak abban van igaza, hogy Németországban megtörténtek a fentiek.
    Abban viszont nincs igaza, hogy ez Magyarországon összejöhetne, míg a Fidesz és a KDNP a jobboldal.

    Persze ha a Jobbik lenne a jobboldal, akkor már nem csak a szavazóköri delegáltjaik lennének közösek… KGBéla bácsi (maguk a jobbikosok nevezték el így az “úriembert”!) pártja bármire képes lehet, ha el tudja foglalni a politikai jobboldalt.

    Ne engedjük!

    Jobbik, DK = köp és üt
    MSZP = lop és hazudik

Itt lehet hozzászólni !