Napsugaras színházi délután

Csepel.hu

Napsugaras színházi délután

A Napsugár Óvoda április 29-én a Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskolában tartotta meg hagyományos színházi rendezvényét.

Megnyitó beszédében Nagyné Kiszler Ottilia, a Napsugár Óvoda  „Napfény”  Óvodai Alapítvány elnöke, először a részletes műsort ismertette, majd megköszönte a szülőknek és a szimpatizánsoknak, hogy az elmúlt évben az adójuk egy százalékával támogatták az alapítványuk munkáját.
Négy korcsoport (Katica, Mackó, Mókus, Pillangó) műsorszámai , és a tombolák kisorsolása után  Nagyné Kiszler Ottiliával  arról beszéltem, hogy mik voltam ennek a rendezvénynek előzményei.

„Öt éve már, hogy megvalósítottunk egy remek ötletet.  Akkor szerettük volna az alapítványt bejegyeztetni. Az óvodán belül volt egy nyíltnapos görög táncos délután, ahol szülők és a gyerekek együtt voltak, és az itt befolyt összeg segítségével tudtunk elindulni. Azóta ez már hagyománnyá vált, és „kinőttük” az óvoda adta lehetőségeket, ezért tartjuk a színházi délutánunkat itt az iskolában. Ezért külön köszönetemet szeretném kifejezni Bartok Péter igazgató úrnak.”

– Miért tartja fontosnak ezeket a fellépéseket?

„Gyógypedagógusként dolgozom az óvodában, és a kollégáimmal együtt elkötelezett hívei vagyunk, a mozgás és értelmi fogyatékos gyermekek integrált óvodai nevelésének. A gyermekek differenciált egyéni fejlesztésben részesülnek, mert egyformán fontosnak tartjuk a hátrányok leküzdését és a tehetséggondozást. Nálunk kiemelt szerepet tölt be a játékos mozgás és mozgásnevelés, ezért nagyon fontos a mai rendezvényünk is. Sokszor jártam bent a próbákon, és láttam a lelkesedést a gyerekek szemében. Ezt láthatták a kedves szülők és az érdeklődők is, mert a kolléganőim és a gyerekek is kitettek magukért, le a kalappal teljesítményük előtt.”

– Végezetül azt kérdezem, hogy mi lesz következő rendezvényük?

„Május 19-e és 23-a között rendezzük meg a Napsugár Napokat, a megszokott keretek között. Az utolsó napon egy közös kertészkedésre hívjuk majd a szülőket, hogy egy kicsit csinosítjuk környezetünket”

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !