Újraköltött valóság az Erdei Éva Galériában

Csepel.hu

Újraköltött valóság az Erdei Éva Galériában

Ircsik Ágnes Újraköltött valóság címmel április 26-án mutatta be kollázsait, az Erdei Éva Galéria Kvasznay Péter termében.

A kiállítást Erdei Kvasznay Éva művészetszervező képzőművész nyitotta meg, Ekert Mária hegedűn előadott Joseph Haydn csodálatos Szerenádja után.

A galériatulajdonos először a művésznőt mutatta be, majd így folytatta:

Hálás vagyok a Jó Istennek, hogy már sokadszor adja meg nekem azt a lehetőséget, hogy egy pályája elején lévő alkotó embert rásegítsek arra az útra, amelyen én már régóta haladgatok. Ezért van némi tapasztalatom, amivel segíteni tudok másokon. Egy első önálló kiállítás ünnep – Ircsik Ágnes ünnepe-, aminek én is duplán a részese lehetek. Nemcsak, hogy nálunk van ez a kiállítás, hanem ráadásul még én nyithatom meg. Szívesen teszem, mert ha körülnéznek, mindannyian láthatják, hogy ez itt egy jó szívvel vállalható szép anyag.

Ircsik Ágnes kiállításának a címében a kollázsokra utal. Vitathatlanul az itt kiállított anyag gerince, erőssége a kollázs. De látunk egy szép egységet, ami a vonalhoz kötődik, egy másik kontraszt etűdöket sorakoztat fel. Láthatunk két szép spirálképet is, ami nyilvánvalóan egy nagyobb sorozat kezdete. Ágnes szereti a sorozatokat, mert az hitelesít, meggyőz és világossá teszi a gondolatmenetünket.

Összegezve: Ircsik Ágnes alig kezdte el alkotói tevékenységét, az apai örökség lávaként tört ki belőle. Jelentős témákat dolgoz fel igényes, művészi formában. A mai első önálló bemutatkozását, több csoportos kiállítás előzte meg. 2012-ben három képpel szerepelt a Magyar Nemzeti Galéria „Újrafestett valóság” című kiállításán. 2013-ban a Nagy Imre ÁMK „Insula Danubii – Insula Magna Biennáléján díjat nyert. A szép szakmai sikerek és a számos bíztatás szárnyakat adott Ágnesnek. Nem törekszik arra a fajta professzionizmusra, ahol a sikerért könyökkel vívnak. Neki az alkotás jelenti a mindennapi örömet, a siker csak ráadás. Sok szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe ezt a kiállítást, és Ircsik Ágnes művészetét.”

A kiállítás május 20-áig tart nyitva.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !