Németh Szilárd: Élen kell járni a fogyasztóvédelmi ügyekben

Hirado.hu

Élen kell járni a fogyasztóvédelmi ügyekben

Súlyos fogyasztóvédelmi hibákat nem, de kisebbeket nagy számban talált az energetikai hivatal a Főgáz működésének átvizsgálásakor – mondta Németh Szilárd, a rezsicsökkentésért felelős munkacsoport elnöke, aki a rezsicsökkentés fogyasztóvédelmi tapasztalatairól számolt be az M1 Ma reggel című csütörtöki műsorában.

Az elmúlt néhány évben a 49 százalékos tulajdonrész ellenére a Főgáz befektetetőihez került az összes menedzsment és egyéb jog, így érdemben semmibe nem szólhatott bele a főváros – állapította meg Németh Szilárd. Ebből adódott országosan és Budapesten is, hogy 2010-ben a magyar családok fizették Európában a legtöbbet a gázfogyasztásért.

Éppen ezért a 49 százalékos pakettet az Magyar Villamos Művek Zrt.-n (MVM) keresztül megvásárolta a magyar állam. A 100 százalékos közösségi tulajdonban lévő cégnél már élen kell járni a fogyasztóvédelmi ügyekben is, ezért került sor az átvilágításra – magyarázta. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) egymástól függetlenül vizsgálatot folytatott – tette hozzá a fideszes országgyűlési képviselő.

Az eredmény szerint az országban 20 helyen nem volt olyan ügyfélszolgálati iroda, ahol panasszal élhettek volna vagy felvilágosítást kérhettek volna a fogyasztók. Ezeket a hiányosságokat a MEKH határozata szerint 60 napon belül pótolni kell, 75 napon belül pedig tájékoztatni kell róla a hivatalt – mutatott rá a politikus.

Németh Szilárd kiemelte azt is: volt olyan eset, amikor nem állítottak ki elszámoló számlát a fogyasztónak, vagy a számla elkészítése előtt nem olvasták le az órát, hanem a korábbi értékek alapján számoltak; „ez elképesztő” – hangsúlyozta. A NFH 200 számla alapján vélelmezte, hogy többszázezer hasonló eset lehet, ezért általános vizsgálatra van szükség – húzta alá a rezsicsökkentésért felelős munkacsoport vezetője.

Forrás: Hirado.hu

Egy hozzászólás “Németh Szilárd: Élen kell járni a fogyasztóvédelmi ügyekben” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “Németh Szilárd tavaly december közepén kötelezővé tette az addig ismeretlen fogyasztóvédelmi referensképzést. Ezzel gyakorlatilag egy időben egy közeli munkatársa, Asztalos Dávid megalapította az azóta tízmilliós állami megrendeléseket bezsebelő referensképző céget – hívja fel a figyelmet közleményében az MSZP.”
    .
    A rezsibiztosnak hová kell kifüggesztenie, hogy mennyit nyer a fogyasztóvédelmi referensek képzésén? 😛 😀
    .
    http://nepszava.hu/cikk/1018335-kerdesek-nemeth-szilardhoz/

Itt lehet hozzászólni !