Környezetvédelmi találkozón jártak az óvodások

Csepel.hu

Környezetvédelmi találkozón jártak az óvodások

Játékos módon szereztek tapasztalatokat a környezeti nevelésről a csepeli óvodások „A Mi Duna-partunk” című negyedik Környezetvédelmi Találkozón a Hollandi úti Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban április 16-án.

A Zöldike Klub szervezésében Szántó Tiborné, az Erdei Óvodák Repkény utcai Tagóvodának vezetője üdvözölte a gyerekeket, majd elmondta, hogy fontosnak tartják a környezeti nevelés fenntarthatóságának népszerűsítését a kerület összes óvodái felé.

A 22 óvodás csoport tagjai tízesével járták körbe a rendezvényközpont udvarán és a Kis-Duna parton felállított állomáshelyeket, ahol a környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos játékokkal ismerkedtek. A menetlevélben tíz állomás szerepelt, melyek bátorságra, ügyességre, szelektív hulladékgyűjtésre és a természeti értékek megbecsülésére hívták fel a figyelmet. Az apróságok halacskákat horgásztak, bogarakat vadásztak, játékkacsát fogtak be és aszfaltrajzokat készítettek.

A programhoz csatlakozó Csepeli Védőnői Szolgálat munkatársai az egészséges életmóddal és a hirtelen bekövetkezett sérülések teendőiről adtak tanácsot.

Idén madarász kuckóval, illetve az Öttusa és Triatlon Szakosztály jóvoltából ügyességi pályával is kiegészültek a helyszínek.

A Cargill Zrt. támogatta rendezvényen minden csapat távcsövet, nagyítót és mikroszkópot kapott ajándékba.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Környezetvédelmi találkozón jártak az óvodások” bejegyzésre

  1. Vikkancs szerint:

    Nem készült véletlen több kép????

Itt lehet hozzászólni !