Áll a bál az MSZP-ben

Heti Válasz

vegjatek

Mesterházy a Népszabadságban magyaráz, Szekeres Imre a Facebook-on mondott le, Török Zsolt pedig ugyanott ekézi a baloldal tanácsadóit – súlyos mondatok az MSZP és a baloldal megújulásáról.

Azok, akik korábban a leghangosabban követelték az összefogást, most szintén a leghangosabban kritizálnak ugyanazért – nyilatkozta a Népszabadságnak Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, aki úgy véli, hogy a pártban négy éve elkezdett megújító munkát kényszerűen fel kellett függeszteniük, de tovább már nem halogathatják.

A lap szerdai számában megjelent interjúban arra a kérdésre, hogy milyen mértékű eredménynél fontolta volna meg lemondását, a politikus azt válaszolta: néha nehezebb továbbcsinálni, mint abbahagyni. „Minden kritikát elfogadok és megfogadok, de szerintem ebben a speciális helyzetben sokkal nagyobb kárt okoztunk volna, ha nem visszük tovább a folyamatot” – fogalmazott, utalva arra, hogy arra kaptak felhatalmazást, hogy végigvigyék a három választást.

A személyes hibákat firtató kérdésre Mesterházy Attila azt válaszolta, minden olyan hibában, amelyet az eredmény kiértékelése során felsorolt, van személyes felelőssége. Hozzátette ugyanakkor, hogy az elmúlt években kollektív munka zajlott, és közös döntéseket hoztak, a legtöbbször egyhangú támogatással.

Az MSZP elnöke úgy véli, a többi párttal kiszélesített szövetség megkötésekor óriási volt a nyomás a szereplőkön, és ez a nyomás egyetlen irányba mutatott: a teljes összefogás felé.

„Azok, akik korábban a leghangosabban követelték az összefogást, most szintén a leghangosabban kritizálnak ugyanazért” – fogalmazott.

Mesterházy Attila beszélt arról is, hogy folytatni kell a pártban négy éve kezdett megújító munkát, amely az átrendeződött politikai térkép miatt megtorpant.

Szekeres már lemondott

Mint azt korábban megírtuk, Facebook-oldalán jelentette be Szekeres Imre kedden, hogy lemondott a Magyar Szocialista Párt jászsági szervezetének vezetéséről.

Bejegyzésében azt írja: azért döntött így, mert felelősnek tartja magát az eredménytelenségért. „A 800 ezer hiányzó szavazat nem magyarázható azzal, hogy lejtett a pálya, és azzal sem, hogy minden eszköz a kezükben volt az internet kivételével. Az MSZP ott tart, ahol négy éve” – írja a politikus.

Szekeres Imre álláspontja szerint működőképes központi kampányszervezetre, politikai súllyal rendelkező megszólalókra lett volna szükség, és arra, hogy kormányképesnek tartsák őket. Hangsúlyozta: elvesztegették az elmúlt négy évet, ezalatt Mesterházy Attila volt az elnök, “övé a felelősség”.

A második Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormány volt honvédelmi minisztere azt írta, új baloldali demokratikus pártot kell szervezni az MSZP bázisán, ez volt az MSZP jászsági vezetőinek véleménye. Ez teljesen más felfogást, megközelítést és eszközöket kíván az eddigieknél. „Elengedhetetlen a magyar valóság megértése, és az állampolgárok millióinak megnyerése” – írta.

Török Zsolt a Facebook-on fakadt ki Konrádra és Braunra

Török Zsolt az MSZP volt szóvivője, kedden hajnali 5 óra 23 perckor kitett Facebook-bejegyzésében akadt ki. Elsőként csak annyit írt: „Csak az éjszakák ne lennének”, majd a folyamatosan érkező kommentekre így reagált: „Braun és társai a párton belül, Konrád György és társai, azon kívül rendelkeznek sok jó tanáccsal, ötlettel. Csak már nem nagyon van több liba, hiába lenne még pár ötletük.”

Majd egyre nagyon beleéléssel, így folytatta: „Akik nekünk tanácsokat adtak és erőszakosan erőltették az összefogást, azok sok kárt okoztak már. Szerintem ők hozták el eddig 2 alkalommal a Fidesz 2/3-át és a nácikat a parlamentbe. Vonuljanak vissza! Elég volt már Konrád Györgyből, aki nagyon okos és nagyon tisztelem, csak elment mellette a világ. És tudomásul kell venni, hogy a nagykörúton kívül is élnek emberek. Sőt, vidéken is! Én meg inkább azt a 9,5 milliót képviselném és nem ezt a szűk kört. Volt nekik is pártjuk: azt is szétverték. A miénket hagyják már békén!!!”

Konrád György tanácsairól később így írt: „Az egyéni körzetekben való koordinált indulás elfogadható (lett volna). Konrád és társai jó tanácsokat adnak, csak eddig egy se jött be. A választások előtt is adtak ötletet Imre Czinege, de az se jött be. Az SZDSZ-t már felszámolták, de minket hagyjanak már békén. Ez az én véleményem.”

A kommentek sorát Török végül így zárta: „Én az emberek között jártam, járok nem úgy, mint sok elitista, akik most okoskodnak.”

Forrás: Heti Válasz

14 hozzászólás “Áll a bál az MSZP-ben” bejegyzésre

  1. bonifác szerint:

    Az egész vezetés mehet a levesbe! Kérdés, az “ifjú titánok”között van e olyan,akinek
    van vér a pucájában, elküldi a kivénhedt bolsikat,lerázza a hazafiatlan liberálisokat,és
    megpróbál tényleg baloldaliként politizálni.Nem a multikat,bankokat védi, hanem a hazáját.
    Egyszóval: elölről kell kezdeni.Ezzel a fazonnal csak ilyen eredményt lehet elérni. Vagy még ilyet se.Tanácsaimat ingyen adom- Ron Verber elkért volna néhány dollárt. De ki
    fogadja meg?!

  2. Etikus szerint:

    Reménytelenek, genetikailag meghatározottak. 1917 óta volt elég idejük, bizonyítottak folyamatosan elődeik, de méltó módon a (jog)utódaik is. Ne várjon tőlük senki csodát, mert azok nincsenek. Elég, ha valamelyikkel beszélnek, már néhány mondat után láthatja, hogy mekkora baj van a gondolkodásukkal.

    “Mit remélsz, mit remélsz, mit remélsz?
    Mondd az életedtől mégis mit remélsz?
    Talán mindent, talán semmit, de ha győz a józan ész,
    többre mész, és nem lesz oly nehéz.”

  3. Doki szerint:

    Jön a húsvét , jön a nyúl
    a komcsiknak alkonyul!
    Piros tojás fehér nyuszi
    Gyurcsány Ferenc nagyon sunyi!
    Zöld erdőben búbos vöcsök
    Szanyi Tibor egy nagy köcsög!
    Zöld pántlika füstölt sonka
    amit loptak adják vissza!
    Fehér liba kölni víz
    Bajnaiba sose bízz!

  4. Varga Gábor vilmos szerint:

    Kódolva volt a bekövetkezett állapot hónapokkal ezelőtt is. Aki egy kicsit is élesre állított és behangolt antennával rendelkezett, tudhatta hogy az “EGYÜTT” kreáció egy érdek ellentétektől feszülő olyan szövetségessé vált, amely csak a majdani hatalomban osztozkodók reményeit foglalhatta magában. Koncepciótlan , gyülevész alkalmilag prostituálódott gyülekezet volt csupán.Baráti kőrben sokszor említettük fel: ezek, akár nyernének, akár veszítenek, azonnal egymás torkának esnek majd. Ez bekövetkezett. Igazán azonban a tömegek, a becsapott hívek lettek kárvallottjai a fejleményeknek s lehet hogy ezek a baloldalban hívő becsapott tömegek, majd csak most fognak ocsúdni, felébredni.Ez pedig, nem kis zajjal fog járni, hiszen a hiteltelen vezetés nem csak az országot, hanem híveik HITÉT is meglopták. Nem kicsit, nagyon!

  5. Etikus szerint:

    Mindezek ellenére, mennyi tudatlan balga szavazott reájuk. Látható, mennyire nem ismerik a történelmet 1917 óta, de leginkább saját magukkal nincsenek tisztában. (tisztelet a kivétel)

  6. joságos szerint:

    Árulja már el valaki mi volt itt 1917-ben?

  7. ebihal szerint:

    És én csak olvasom ezt a sok nem gyűlölködő szerencsétlent! De minek? Segíteni
    nem tudok rajtuk.

  8. Etikus szerint:

    TÖRTÉNELEM!
    T. Grün úr, vállalna-e korrepetálást, nagyon indokolt esetben?!

    Az 1917-es oroszországi forradalmak kapcsán, a bolsevikok vezetésével létrejött a kommunista szovjethatalom. Útjára indult a………Na mi? Gondolkodjon, nagyokos, kötekedő, mielőtt kérdezne………..

  9. Etikus szerint:

    Lehet, hogy most is, ami zajlik náluk, valaminek a nagy kezdetét jelentheti? Ki tudja?

  10. grün szerint:

    T. Etikus!
    Ha lenne arra alkalmas befogadó, akkor igen!
    De sajnos, akik az alapokkal sincsenek tisztában dőreség lenne részemről a velük való foglalkozás!
    A várható siker csekély reményében bár, de marad a lovak hátúszásra oktatása! 😛 😀

  11. kritikus szerint:

    grün!
    szerintem sokan lennenek (köztük magam is) befogado az uj es hasznos infokra vagy esetleg egy mas szemszögböl valo meglatas is gondolatebresztö lehet….

    de nem gondolod, hogy a szajkarate mindenfele cselekves nelkül a folyamatos minösites, hogy ki mit nem csinal jol vagy egy adott tema megragadasa es folyamatos ismetelgetese annak ellenere, hogy masok masra kivancsiak, nem visz elöre?!
    …hogy a hazudozasokat meg se emlitsem.
    tovabb is van mondjam meg?

  12. grün szerint:

    kritikus!
    Valami azért, ha lassan is megmozdult előre irányban!
    „Nem egy távoli európai város, távoli ország ügyének tekintjük a holokausztot, hanem a magyar történelem részének. Ahogyan magyarok voltak a gyilkosok és magyarok voltak az áldozatok is!” Pokorni Zoltán.
    Mondjuk ettől még épül a holokauszt áldozatainak a németekre hárítása a bevonulási emlékmű építésével!

  13. joságos szerint:

    Nem Oroszországról volt szó hanem Magyarországról! Már pedig Magyarországon 1917-ben nem történt semmi. Ezért volt jogos a kérdés. Aki itt kötekedik és mindenben mindenkit kioktat az maga T. Etikus! Pedig inkább tanulnia kéne. Az sem ártana ha megértené a feltett kérdést vagy kérdéseket.

  14. Etikus szerint:

    jóságos, Nyasgem, te nagy f…..lap. Kötegedő genyóláda vagy, olyanok mint az őseid, akik közé tartozol. Nem különben te vagy az, aki mindenkinél jobban tud mindent.
    Akkor te is olvasd el te tökfej, hogy én mit írtam a 11:24-ben.
    Te akarod a magad agyalágyult képedre forgatni a leírtakat, úgy mint elődeid tették, s te méltó utódként.
    Aztán olvasd el a 18:01-t!

Itt lehet hozzászólni !