Elhunyt Feith Bence

Csepel.info

Meghalt Feith Bence, a kerület kulturális életének és közéletének hosszú ideig jelentős szereplője – értesült a Csepel.info.

Az alábbiakban Németh Szilárd csepeli polgármester gyászközleményét olvashatják.

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata megrendülten értesült arról, hogy 2012. február 18-án, életének 65. évében elhunyt Feith Bence, kerületünk oktatási életének jelentős képviselője.

Feith Bence 1984-től, megalakulásától kezdve 21 éven keresztül vezette a csepeli Általános Művelődési Központot, amely az ő kezdeményezésére vette fel Nagy Imre nevét. Haláláig vezető pozíciót töltött be a Nagy Imre Társaságban.

Számtalan innováció, pedagógiai kezdeményezés köthető a nevéhez. 15 éven keresztül volt elnöke az Általános Művelődési Központok Országos Egyesületének, 1994-ben az ő vezetésével vált az egyesület önálló jogi személlyé. Szívügyének tekintette az ÁMK-k lehetőségeinek kutatását, terjesztését. A kerület oktatáspolitikájában is jelentős szerepet játszott. Az MSZP képviselőjeként évekig volt az oktatási bizottság vezetője, 1997-1998 között pedig Csepel alpolgármestereként is tevékenykedett.

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata nevében részvétünket fejezzük ki az elhunyt családtagjainak, szeretteinek, munkatársainak. Feith Bencét az önkormányzat saját halottjának tekinti, emlékét megőrizzük.

Budapest, 2012. február 20.

Németh Szilárd
Polgármester
Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata

9 hozzászólás “Elhunyt Feith Bence” bejegyzésre

  1. Fekete Gábor szerint:

    Isten nyugosztalja békében! Egy velejéig romlott világban meg tudott emberségesnek maradni.

  2. Száraz (Görög) Anna szerint:

    Mikor én még kis ember voltam s az élet tapasztalatainak véres keze még csak súrolta arcom, ő reá néztem fel. Igaz kis ideig ösmertem személyét de példamutató ember volt. Régen gyerek szemmel látván és most félig felnőtt fejjel visszagondolván, ő volt az, akit nem részegített meg a hatalom.
    Mikor megállt előttünk, zöld fülűekhez és kérdezett holt létünkről, azt komolyan tette. Érdeklődött és nem játszotta meg magát.
    Nyugodjon békében!

  3. Zsonyó szerint:

    Feith Bence jellegzetes embere volt a csepeli közéletnek! Hosszú évtizedeken keresztül gondolkodó és cselekvő egyénisége volt a kerületi oktatásnak. Ahogy az általa vezetett és az országban tudomásom szerint elsőnek felavatott Általános Művelődési Központban teljesítette önként vállalt szolgálatát, úgy kevesen dolgoztak. Erejét nem kímélve küzdött mindazokért, akikről tudta, hogy többet érdemelnek mint amit a sors jussul adott nekik. Hitte, hogy ezt az eredendő igazságtalanságot, csak a tudásból szerzett munícióval van remény kiküszöbölni. Ezért vágott bele a sokszor reménytelennek látszó harcba is. Konfliktust vállalt, őrlődött és végül, mivel Csepel sem ölelte oly szorosan, ahogy vágyta, magányban és talán meg nem értettségben csukta le a reménytől mindig csillogó szemeit.
    Szeretném hinni, hogy ez az élet nem volt hiábavaló! Szeretném hinni, hogy sokaknak fáj.
    Nyugodjék békében!

  4. Réka szerint:

    Minket nem rég (4 éve) tanított emberismeretre, szókimondó ember volt, megtiszteltetés hogy tanított engem. Isten nyugosztalja

  5. csaba péter szerint:

    Isten veled Bence . Igaz barát voltál.

  6. Egy "Tróger","k...ög,b..zi,"csö..es" szerint:

    Bár már nem aktuális a cikk,de szeretném kifejezni véleményemet,erről a pedagógusnak,normális embernek nem nevezhetett személyről.

    Mint az előttem írt kommentelők,akiknél nyílván gurul a gyógyszer,tisztességes embernek,példamutatónak abszolút nem volt nevezhető.

    Aki diákok tarkóját szorongatja,kicsavarja a kezüket,kö…gnek és b…nak és hasonló szép jelzővel illeti őket(Sok osztálytársamat,gyereket illetett obszcén jelzőkkel,persze tanár mentes övezetben,ugye ki hisz egy kiskorúnak?) az még is hogy lenne példamutató? Aki azzal fenyegetőzött nap mint nap,hogy eltanácsol az iskolából mert nem körzetis gyerek voltam….Aki személyiségzavaros volt és rejtett agresszióval bővelkedett…Aki tönkretett egy iskolát…Aki kirúgott pár kolegát (A NORMÁLISOKAT) mert éppen nem szocik voltak.Aki drogosnak,drogdílernek,kisgyerekek bántalmazójának,idős nénik kirablójának híresztelt el az iskolában,csak mert nem tetszett az arcom neki….Akitől az összes tanár,(aki nyalizott neki az nem) félt….Szülőin rendszeresen lehetett hallani : “Ez az ember hogy lehet igazgató?”Ez az ember nem normális” Az osztálytársamat megfenyegette,hogy elintézi,hogy mindenből megbukjon,ha nem lép le.Személyiségzavara vitathatatlan volt,hiszen nem 1x volt ilyen,hogy reggel mentem be a kapun : “Szevasz,látom javulnak a jegyek így tovább” 2 óra múlva : “Trehány tróger ki vagy rúgva,hülyegyerek stb szép szavakkal)Másik oztálytársamat le b…fa…zozta,mert nem vett pulóvert. Emberismeretet is tanított,ahol rendszeresen káromkodott,fenyegetőzött,erőszakoskodott,hobbija volt kicsavarni a kezem.Elintézte (fenyegetéssel),hogy amikor beteg voltam,az igazolásom “eltűnjön”,így rám küldte a jólétit,szerencsétlenségére a vénembernek,semmi kivetni valót nem találtak,így nem sikerült kirúgnia.Utánna (félelemből) átjelentkeztünk a XI.kerültebe,akkor is mondta a magáét.De csak puszta példaként,amikor ez a jómadár átvette a Bocskait,miért menekült el több,jó öreg motoros pedagúgus????!!! A középiskolában miért nem csesztetett senki?????!!! Talán mert ott nem őrültek tanítottak,mint a nagy Feith Bence,nem csöveseztek,mert hosszú volt a hajam…Nem különböztettek meg semmi miatt,rendes voltam és vagyok is,és ott lám lám,ugyanolyan ember voltam mint a többi.Ja és az élet iróniája,hogy pont Csepelre jártam KI-ba….A fentebb kommentelő Fekete Gábor nevű legénynek meg csak annyit,hogy pont leírta ennek az embernek a tökéletes ellentettjét….

    Őszíntén szólva,abszolut nem sajnáltam amikor kimúlt,ráadásul milyen nevetséges helyzetben….Ez az ember tönretette 4 évemet,mindenben keresztbe tett nekem ahol csak tudott,megaálzott az emberi mivoltomban,engem és a családomat is,és még sok más gyereket is.

    Nekem egy őrült,agresszív,személyiségzavaros ember,nem tisztelendő.

    Úgyhogy előbb vágják el a torkom mint,hogy olyat írjak,hogy nyugodjon békében…

    Szégyen volt amit csinált és beteges.

  7. Etikus szerint:

    Amennyiben ez igaz, amit “Egy “Tróger”,”k…ög,b..zi,”csö..es” szerint:
    2014. április 15., kedd – 15:36″ leírt,

    akkor Csepel Önkormányzata, Oktatási O. igen súlyosan hibázott, Polgármesterével együtt.
    Nehezen képzelhető el, hogy az illetékesek, valamilyen úton módon nem szereztek hiteles infót, az intézetben “uralkodó szemléletről.”
    Vajon ez a fiú, miért csak most mer írni a történtekről? Több mint két évvel az elhalálozás után?! Felvetődik a kérdés, vajon az Önkormányzat illetékesei mit csináltak, munkaidejükben, mert kizártnak tartom, hogy ne tudtak volna, ne hallottak volna a történtekről? Egyáltalán mi folyik Csepelen, általában az oktatás területén?
    Gyilkosság,……agresszivitás? S még mi minden más? de arról nem régen kaphattunk tájékoztatást.
    Tényleg, mit csinál a szalagátvágáson kívül az Önkori, azok reszort felelősei?
    Egy seggel, csak egy lovat lehet megülni!!! Annyira, azért nem vagyunk polihisztorok!

  8. nagyapó szerint:

    Horn Gyuláról meg termet neveztek el Brüsszelben.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

Itt lehet hozzászólni !