Hűtlen kezelés: Szenteczky János vádlott hallgatott

Csepel.info

Szenteczky vallomas

Rákvörös fejjel és fülekkel, kinőtt zakóban, láthatóan pattanásig feszült idegekkel állt először vádlottként a bíróság elé április 10-én, csütörtökön Szenteczky János. A csepeli MSZP elnöke, frakcióvezetője, a budapesti szervezet elnökségi tagja, Csepel 2014-es szocialista polgármester-jelöltje és a fővárosi önkormányzati lista 8. helyezettje, Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ felügyelőbizottsági tagja, a Fővárosi Közgyűlés külsős bizottsági tagja és a Hírkomp című csepeli szocialista pártújság tulajdonosa – minden tekintetben közszereplő -, két dolgot jelentett ki a bíróság előtt határozottan. Először azt, hogy nem járul hozzá sem képi sem videó- sem hangfelvétel elkészítéséhez. Végül azt, hogy most sem tesz tanúvallomást. Ez után már nem beszélt – értesült a Csepel.info.

“Most végre nekem is lehetőségem lesz beszélni. Eddig a feljelentő, a megbízásából eljáró ügyvédek „rakták össze”, hogy szerintük mivel követtem el bűncselekményt! Most pedig én mondhatom el, hogy mi és főleg miért történt valójában! De még ennél is többre vállalkoznék: a csepeli Fidesz aljas lejárató módszerével szemben én mindent, ami a bíróságon történi fog, meg fogom osztani a nyilvánossággal. Itt, a honlapomon.” – írta Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke, frakcióvezetője és polgármester-jelöltje honlapján arról, mit fog tenni a bírósági tárgyalásán. A politikus honlapja hétfőn újult meg, ezt a blogbejegyzését azonban már nem találtuk meg rajta. Csak egy közleményt, melyben új ígéretet tett: ezek szerint ha megválasztják, polgármesterként majd “visszaadja Csepelt a csepelieknek”.

A bíróság elé állt pártelnököt két vádponttal gyanúsítják. Az első egy bérleményre vonatkozik. A csepeli önkormányzat 1991-ben kötött bérleti szerződést a Csepeli Ifjúmunkás Sportegyesülettel (CSISE) az Erdősor u. 45–47. szám alatti ingatlanra. A szerződés utolsó meghosszabbítása 2007-ben járt le. Az egyesület már eleve az egyébként szokásos bérleti díj egytizedéért bérelte a helyiségeket, de 2007-től már ezt sem fizette ki. Ingyen használták az ingatlant, de ezt senki nem kérte számon rajtuk. A CSISE elnöke szerint Szenteczky Jánossal kétszer is tárgyalt a bérleményről, azaz a Csepeli Vagyonkezelő akkori vezérigazgatója pontosan tudott arról, hogy nem fizet a bérlő, és szerződésük sincs. Mégsem csinált semmit három éven keresztül, egészen a lemondásáig. Illetve egy dolgot csinált: minden évben felvette a prémiumát és a jutalmait, összesen 37 millió forintot.

A második vádirat egy olyan szakértői véleményre vonatkozik, amelyet a gyanú szerint Szenteczky gyakorlatilag duplán végeztetett el, és egy külső cégnek is fizetett érte.

Mutyivilág minden szinten

A Tóth Mihály polgármester által irányított csepeli MSZP mutyivilágának, a politikai korrupciónak és a minden képzeletet felülmúló pénzszórásnak a felszámolásával a 2010-es évhez képest mai áron 2227 millió forintot tud minden évben megtakarítani a csepeli önkormányzat. Az inflációt beszámítva ennyivel sikerült csökkenteni éves szinten a költségvetés kiadásait úgy, hogy a kerület fideszes vezetése fenntartotta, több területen pedig javította is az önkormányzati szolgáltatásokat.

A korrupció-gyanús szerződéseket viszont kivétel nélkül felbontották, a pénzszórást és a százmilliós jutalmazásokat megszüntették, az MSZP-hez és SZDSZ-hez kötődő cégekkel pedig az üzleti kapcsolatokat megszakították. A pártközeli cégek által méregdrágán elvégzett munkákat azóta olcsón, a korábbinál jelentősen jobb minőségben, önkormányzati hatáskörben végzik el. Ennek is köszönhető, hogy nyolcszorosára nőtt a vagyonkezelő cégnél, és ötszörösére a közterület-felügyeletnél dolgozók száma.

Csepel.info

21 hozzászólás “Hűtlen kezelés: Szenteczky János vádlott hallgatott” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Abba lehetne már fejezni ezt a pitiánerséget!
    Akár hiszitek, akár nem győztetek!
    Innentől már “azemútnégyév” faszságaival kellene foglalkozni!
    Már várom a “Narancssárga Csepel” c. könyvet! 😛 😀

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    A csepeli Fidesz kampányarca… 😛

  3. ebihal szerint:

    Ritka nagy barom írhatta ezt a bevezetőt!

  4. Balos szerint:

    Remélem elítélik. Ez a kulcsa annak, hogy Csepelen megújuljon az MSZP és újra nyerhessen.

  5. Zoltán szerint:

    Miért nyert Csepelen Szabó Szabolcs? Mert semmilyen szállal sem kötődött a teljesen lejáratódott csepeli MSZP-hez és alternatívát nyújtott a fideszes arroganciával szemben (amit az elmúlt napokban ismét megtapasztaltunk). Amennyiben Szentecky lesz a jelölt az őszi választáson, a Fidesz nyugodtan hátradőlhet! …

  6. Gordon szerint:

    “Már várom a “Narancssárga Csepel” c. könyvet!”

    Az 50 kilométer csatorna megépítését ne hagyják ki belőle! 😀

  7. Tóth Mária szerint:

    “Alternatívát nyújtott…” háát, elég gyenge szöveg! azt sorold fel,amit a szocik a Fideszre/Orbánra szórtak: majom, kecske stb. azzal nem dicsekszel, ugye? csak nem a kettős mérce élharcosa vagy?

  8. Bugi szerint:

    Legyünk őszinték: a teljes csepeli MSZP-s vezetésnek börtönben lenne a helye. Sajnos a magyar igazságszolgáltatás gyengét jelentett. Nem most kellene ugyanis kezdődnie a pereknek, hanem most kellene végződniük.

  9. elhallgattatni szerint:

    Agyonvertek egy idős férfit Kaposváron – rablógyilkosság történt, a pintérség még hallgat

  10. elhallgattatni szerint:

    Valóban folytatja a Fidesz: ciprusi offshore céggel ügyeskedik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára is

    Egy Cipruson bejegyzett offshore céget tulajdonolt Horváth Attila, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, ám ezt vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel – értesült a vs.hu.
    A jogszabályok értelmében államtitkárok és más kormányzati tisztviselők sem tölthetnek be tisztséget gazdasági társaságoknál. Horváth 2012. szeptemberében lett tisztviselő, később előléptették államtitkárnak. 2012 őszén ezért minden cégvezetői pozíciójától meg kellett volna válnia, ám a ciprusi cégadatbázis 2013. augusztusi adatai szerint tulajdonosa és igazgatója is volt a New Palace Investment LTD offshore cégnek. A vs.hu rámutat: a politikus nem csak hogy nem mondott le a cégben betöltött pozíciójáról, még vagyonnyilatkozatából is kihagyta a céget.
    A portál rákérdezett az államtitkárnál is, hogy tulajdonosa-e a cégnek, ám a sajtóosztály azt válaszolta, hogy kinevezését megelőzően megvált tőle. A vs.hu visszakérdezett, hogy miért szerepel továbbra is tulajdonosként és vezetőként a cégadattárban, ám erre már nem kaptak választ. Ígéretet tettek azonban, hogy megmutatják a szerződést a cég eladásáról, ehelyett viszont csak egy 2014-es, ciprusi cégbíróságon kelt jegyzetet mutattak, mely szerint Horváth tulajdonrészét felesége, Horváth-Karajz Judit vásárolta meg tőle.
    Mindez csak azt bizonyítja, hogy Horváth már nem tulajdonos az offshore cégben, azt viszont nem igazolja, hogy már 2012-ben megvált volna tőle.

  11. grün szerint:

    Bugi!
    Nem áll neked jól szűz Mária szerepe!
    A bűnösöket bűnösök nem szokták elítélni! 😛 😀
    .
    A tömeg meg akar egy hűtlen asszonyt kövezni, de Jézus látva ezt, elkezd nekik prédikálni:
    – Híveim, az vesse rá az első követ, aki még sohasem vétkezett.
    Ekkor egy fekete ruhás nő kilép a tömegből, kezében egy nagy kő, hozzávágja a hűtlen asszonyhoz, aki halva esik össze.
    Amint a tömeg eloszlik, Jézus odaszól a fekete ruhás nőhöz:
    – Ne haragudj anyám, de néha nagyon az idegeimre tudsz menni!

  12. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t. Stílusosabb lenne, ha a Talmudot idézné. Ez olyan gyurcsányos!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  13. Varga Gábor vilmos szerint:

    Csak halkan kívánom megjegyezni: sok-sok, derék becsületes, önmagát baloldalon elhelyezett Csepeli polgártársunkat alázza meg ez az ember azzal flegma “törvényen kívüli” mentalitással amelynek már évek óta lehetünk a tanúi. Mi kell még ahhoz hogy egy ilyen sok témában gyanúsított ember oda kerüljön ahová való? Meddig lehet még a saját táborukba tartozó embereket is birkáknak tekinteni, megvezetni ? Megannyi megválaszolatlan kérdés. Egy fiatal(felelőtlen) ember, aki még oly keveset tudott és tapasztalt az élettől már az állások és poziciók halmazából élhetett vidáman és ezzel a helyzettel élhetett vissza!Mikor mond nemet maga a pártjuk, mikor tünteti el őket teljesen a politika porondjáról, maga a NÉP?

  14. grün szerint:

    Varga Gábor vilmos!
    “Mi kell még ahhoz hogy egy ilyen sok témában gyanúsított ember oda kerüljön ahová való?”
    .
    Semmi más nem kell, csak megdönthetetlen bizonyítékokkal alátámasztott vád alapján meghozott ítélet! 😛 😀

  15. Balos szerint:

    Zoltán: Szabó Szabolcs egy tanár Gyuláról – mint a szavazás után kiderült – akire gyorsan rádobtak egy vörös köpenyt. Az a fickó szerintem nem is baloldali, Csepelhez semmi köze, csak beugrott Szenteczky ölébe. Ettől lesz valaki nagy ember? Aligha. Amíg Szenteczky osztja az észt Csepelen, addig nem lesz megújulás. És a megújulást nem Gyuláról vagy Kiskunfélyegyházáról kell hozni, mert élnek itt Csepelen elegen. Fel kell oszlatni a jelenlegi MSZP-t, és tiszta lappal újrakezdeni. Akkor van esély.

  16. husáng szerint:

    pár napja azt írtam, hogy ősszel a Jobbiknak nem szabad jelöltet indítani se a fővárosban, sem csepelen, nehogy a bolsevikok visszajöjjenek.

    a tegnapi kishantosi barbarizmus után azt mondom, hogy szarok rá. mind1, hogy Orbán leszarja, vagy hülyék a tanácsadói, ez barbarizmus. menni kell az országból…itt csak szar és fos között lehet választani.

  17. grün szerint:

    Légy büszke magadra Jánoskám!
    Akár hogy is fáj, Te vagy itt a sztár!
    Lenyomsz itt mindent, kétharmadot, lövöldözést, buszkarambolt, virágvasárnapot, bárkaszentelést, Dunába csúszott ótót!
    Azé emmán nem semmi! 😛 😀

  18. elhallgattatni szerint:

    Miskolci romantika: családsegítőt vert és akart megerőszakolni egy közintézményben

    Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy miskolci férfivel szemben, aki az egyik helyi családsegítő dolgozóját akarta megerőszakolni.
    A Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya szexuális erőszak bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 37 éves Sz. István ellen.
    A nyomozás adatai szerint 2013. augusztus 13-án 17 óra 30 perckor a gyanúsított bement Miskolc egyik közintézményébe, ahol az ott tartózkodó hölgyet tettleg bántalmazta.
    A támadó a rémült nőt – minden előzmény nélkül – több alkalommal megütötte, majd a földre lökte, és akarata ellenére szexuális együttlétre akarta rábírni, amely a sértett kitartó ellenállásának következtében nem jött létre.
    Az ügyben folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság Életvédelmi és Ifjúságvédelmi Alosztálya a napokban lezárta, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségre.

  19. Etikus szerint:

    El nem hiszem, hogy van még Csepelen egy ilyen “remek ember,” aki ennyi, és ekkora reklámot kap. Ráadásul fizetnie sem kell érte!

  20. spectator szerint:

    ADMIN !
    Jó lenne már mást látni a műsor elején !
    Ez már nagyon unalmas és elriasztja a néző-publikumot !

Itt lehet hozzászólni !