Finisben a kampány: 18 pártlista és 19 jelölt lesz Csepelen

Csepel.info

Csepelinfo szavazolap 01

Csepelinfo szavazolap 02 Csepelinfo szavazolap 03

Eljött a Paradicsom. Ha nem is az életben, de az ígérgetésben mindenképpen. Ahogy egy rendes demokráciában szokás, minden negyedik évben, pontosan, ahogy egy rendes gyorsvonat. Nem kevesebb, mint 19 jelölt és 18 pártlista lesz a szavazólapokon! Csepel.info összegyűjtötte a választók kegyeit kereső versenyzőket, közülük is a legesélyesebb kettőt: lássuk mit ígérnek!

Az új rendszerben kevesebb ajánlás kell a képviselővé váláshoz, és egy választópolgár több ajánlást is adhat. Ezért fontos kiemelni, hogy a szavazás módja, lényege nem változott. Csak egy jelöltre és egy pártra lehet szavazni.

A két legesélyesebb csepeli jelölt, Németh Szilárd (Fidesz-KDNP) a hatodik, Szabó Szabolcs, a balliberális összefogás jelöltje pedig a 19. lesz a listán. A nagyobb és bejutásra esélyesebb pártok közül Lehmann Viktor, a Jobbik jelöltje ötödik, Tenk András, az LMP jelöltje pedig a 16. lesz.

Érdekesség, hogy a listán harmadikként szereplő Daróczi Józsefet Choliként többen ismerik. Az MCF Roma Összefogás Párt jelöltje cigány író-költőként majd valóságshow-résztvevőként vált ismertté. Az ő fia volt Daróczi Dávid, aki a Gyurcsány-kormány idején kormányszóvivőként dolgozott, mielőtt tragikus körülmények között véget vetett az életének. Ugyanígy lehet ismerős Kállai József is, aki korábban az MSZP egyik csepeli képviselőjelöltje volt. Ő most a Szili Katalin által vezetett Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt jelöltje.

Balliberálisok: fájdalmas intézkedések

Szabó Szabolcs, az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP jelöltjének programja szerint győzelme esetén megszüntetnék a rezsicsökkentést és a családi adókedvezményeket. A devizahitelesektől az árfolyamgátat is elvennék. Győzelmük esetén ezek csak a munkával nem rendelkező rászorulóknak járnának. Szabó Szabolcs programja abból indul ki, hogy aki dolgozik, az már elég gazdag ahhoz, hogy családi adókedvezményekre, rezsicsökkentésre és a hitelfizetéshez szükséges árfolyamgátra ne legyen szüksége.

A balliberális összefogás valamennyi pártja egyet ért abban is, hogy a jelenlegi, jövedelemmel arányos adózást a „progresszív”, vagyis a büntetőadó váltaná fel. A progresszív adó hátránya, hogy a szorgalmat és a tehetséget bünteti, és nem függ össze a vagyoni helyzettel. Nem a gazdagokat sújtja, hanem azokat, akik tovább tanulnak vagy többet, esetleg több munkahelyen dolgoznak. A büntetőadó mértékét és határait a balliberális pártok csak a győzelmük esetén hozzák nyilvánosságra. Egy korábbi tervük alapján azonban az átlagkeresetig 14-16 százalék, az átlagkereset kétszereséig 24-26, felette pedig 29-32 százalék lenne az adó mértéke a jelenlegi 16 százalék helyett.

Ez a legtöbb adósávban igen komoly emelést jelent. A tanárok, orvosok zöme is elveszítené az elmúlt évben kapott béremelést a magasabb, 24-32 százalékos adókulcs miatt. Ezt súlyosbítaná a rezsicsökkentés elvétele és a családi kedvezmények megszüntetése. A legalacsonyabb jövedelműek az egyik oldalon jobban járnának, hiszen két százalékos adócsökkentés ugyanekkora fizetésemelést jelent. A közmunkások ezer, a minimálbérből élők akár kétezer forinttal is többet vihetnének haza havonta. Mivel azonban ők is elveszítenék a rezsicsökkentést, az adókedvezményeket és az árfolyamgátat, összességében még az alacsonyabb keresetűeknek is csökkenne a jövedelmük, miközben jelentősen nőnének a rezsiköltségeik.

Kizárólag a munkával nem rendelkező, főként segélyből élő családok jövedelmi helyzetén nem változtatnának a balliberálisok programjában ígért változások. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a balliberálisok újra átalakítanák az oktatási és az egészségügyi rendszert, elmondható, hogy mindez minden szinten fájdalmas intézkedéseket jelentene.

Szabó Szabolcs választási programjáról itt olvashat bővebben.

Fidesz-KDNP: munkahelyteremtés és fejlesztések

Gerincút, csatornázás, új uszoda, felújított parkok és utak, oktatási, szociális és egészségügyi fejlesztések sora, a megújult Kis-Duna parton kikapcsolódó családok tömegének látványa mutatja, hogy Csepel az elmúlt években smét fejlődésnek indult. Németh Szilárd szerint azonban még tervek sokasága vár megvalósításra. A Fidesz-KDNP csepeli és soroksári jelöltje azt ígéri, hogy a jövőben is a helyi fejlesztésekre fog koncentrálni.

A Fidesz-KDNP nem kívánja újra fenekestől átalakítani az adórendszert, az oktatást vagy éppen az egészségügyet. A Németh Szilárd polgármester és országgyűlési képviselő által megismertetett tervek alapján megszüntetés helyett folytatódna a rezsicsökkentés is. Ez az egész energiaszektor és a közművek nonprofittá alakulását és tartós olcsóságát garantálná.

A legnagyobb erőfeszítések azonban már az elmúlt években is a munkahelyteremtésben voltak. Ennek folytatását ígérte Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt az elkövetkező évekre is. A Fidesz-KDNP az egykori Csepel Művek területét újraiparosítani szeretné. Terveik szerint a modern, környezetbarát ipar újbóli megtelepedése nem csak új munkahelyeket nyújtana, hanem hozzájárulna a kerület fejlődéséhez is.

Németh Szilárd programja szerint Csepelen a munkahelyteremtés mellett a panelprogramot, a város-rehabilitációt, az út- és járdaépítéseket és a csapadékvíz-elvezetés kiépítését is folytatnák. A közbiztonság erősítése érdekében a korábbi ötszörösére emelték a közterület-felügyelet létszámát. Több a rendőr, ötször annyi működő térfigyelő kamera van, mint korábban. De a többség ezt is kevésnek érzi, ezért a Fidesz ezt az irányt folytatni akarja. Az elmúlt években nem csak Királyerdőben épült ki a csatornázás, de a Háros felzárkóztatásáért is sokat tettek. „Tudjuk, hogy csak elkezdtük a munkát, nem dőlünk hátra. De azt, hogy kitörtünk lepusztuló, lecsúszó Csepel-képből, és a kerület ismét fejlődni kezdett, egyértelműen bizonyítottuk.” – mondta erről Németh Szilárd a Demokratának.

Németh Szilárd csepeli terveiről itt olvashat bővebben.

Csepel.info

26 hozzászólás “Finisben a kampány: 18 pártlista és 19 jelölt lesz Csepelen” bejegyzésre

  1. Sampon korpás hajra szerint:

    Emberek,jól nézzétek meg majd a szavazólapokat!Csak az lesz érvényes,amelyiknek a bal felső sarkában van a pecsét!Ez a minta már érvénytelen is,mert a pecsét egészen máshol van.Figyeljetek!

  2. ebihal szerint:

    Elmentek ti az ótvaros p..ba! Anyátok nem vágott szájon, amikor hazudtatok?

  3. Zoltán szerint:

    Hol van az Együtt 2014 jelöltje?

  4. Zoltán szerint:

    “A legnagyobb erőfeszítések azonban már az elmúlt években is a munkahelyteremtésben voltak.” – Sikerült is kb. fél millió magyarnak a Lajtán túl munkát találni! 🙁

  5. Bugi szerint:

    A válság ellenére kisebb a munkanélküliség, mint a válság előtt volt.

  6. grün szerint:

    Töltsetek ki egy ötven kérdésből álló tesztet!
    Csakúgy jáccásibúl! 😛 😀
    .
    http://hvg.hu/itthon/20140401_Itt_megnezheti_kire_erdemes_szavaznia

  7. grün szerint:

    Sampon korpás hajra!
    Valamint azt is, hogy a két egymást metsző vonal nem lóghat ki a karikából!
    Itt nincs javítási lehetőség, új tipp bejegyzés, mint a lottózókban!
    Azt nem írják mikor kell a (+) és mikor a (X) és a két vonal milyen szöget zárhat be?! 😛 😀

  8. nagyapó szerint:

    Emberek! Csak 6-ig kell számolni. Oda a keresztet!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  9. nagyapó szerint:

    Zoltán szerint: Hol van az Együtt 2014 jelöltje?
    Válasz ebihal alatt (tudja bányászbéka….)!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  10. Csak a Jobbik szerint:

    Aki duma helyett tetteket akar az az 5.-re voksoljon!

  11. Csak a Jobbik szerint:

    Fidesz, hol az elszámoltatás? Gyurcsány szabadlábon??? Timföldgyár? Rogán Anti penthouse lakása? Hm?

  12. Csak a Jobbik szerint:

    Vona Gábor arról is beszélt, hogy a Jobbiktól egyaránt fél a kormány és a baloldal, ezért “alacsonyabb szinteken már felmerült, hogy fogjanak össze a Jobbik ellen”.
    “Már a házasságközvetítőt is megtalálták, Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetőjének személyében. Ő az, aki a Vidám vasárnapot vezeti, de bízom benne, hogy most vasárnap mi leszünk vidámak” – mondta hatalmas tapsot kiváltva a Jobbik elnöke.

  13. Gordon szerint:

    Hol az elszámoltatás!?

    Hát Kun nem életfogytot kapott?
    Deme meg nem 36 évet!?

    Csepelen osztották ki a legtöbbet az etánsaknak (meg is érdemlik).

  14. grün szerint:

    Röffencs!
    Kevered a szervitarendet a rendszervitával!
    A köztörvényes bűnök nem a zelszámoltatás kategória! 😛 😀

  15. großmutter szerint:

    Jól mondja nagyapó, a hatodikra keresztet kell tenni, de a jobbikra ikszet.

  16. großmutter szerint:

    Jut eszembe, igaz a hír, hogy Orbán Viktor nem mer kiállni egy élő vitára? Mintha azt mondta volna a szóvivője, hogy “Orbán Viktor soha sem futamodik meg a kihívások elől”.

    Hát mégis megfutamodott?

  17. großmutter szerint:

    Lehet tanulmányozni az alábbi videót:

  18. grün szerint:

    Kire fogsz szavazni hülye gyerek?!
    Éljen a foci! 😛 😀
    http://images.lightstalkers.org/images/268048/bie-bay-004.jpg

  19. Etikus szerint:

    Valaki hiányzik a táncból…………………..?

  20. TenkA szerint:

    hajrá LMP!

    🙂

  21. nagyapó szerint:

    großmutter! Egy kis gondolkodást! Kivel vitázzon a miniszterelnök? Kádár, Apró, Dögeivel ill. Gyurcsány(i), Bajnai, Mesterházyval, valamint Vonával, Seresnével, Schiffer/Szél, meg a Szabó/Jávor párossal, usw.?
    Ki párbajképes?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  22. grün szerint:

    Öreg Farok!
    Ki párbajképes?!
    Az aki nem fosik egy kihívástól! 😛 😛

  23. kispajtás szerint:

    “A BKK a csepeli zebrákat festi át. A késő esti akción jelen van Németh Szilárd polgármester, Borbély Lénárd alpolgármester és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója is.”

    Azt hittem, már nincs lejjebb… 🙁

  24. Etikus szerint:

    A hatalomért……sok áldozatra van szükség, és folyamatosan.

  25. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.! Nem ártana, ha műveltségét nem a “fosással” csillogtatná, hanem próbáljon utána nézni, milyen szabályok szerint párbajoztak az úriemberek!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  26. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    Nagyon egyszerűek a párbaj szabályai!
    Kihívásos alapon!
    Aki beszart és megfutamodott az örökre kiírta magát a klubból, kaszinóból, kocsmából vagy akár a politikából!
    Szóval a a zúriemberek társaságából! 😛
    Zorbán akár orosz rulettre is kiállhatna hiszen töltött tárral biztosra lehet menni!
    Esetleg stokkol nála a majré?! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !