Műholdfelvétel: megvannak a maláj gép roncsai

MNO

Műholdfelvétel: megvannak a maláj gép roncsai

Mintegy háromszáz, vízen lebegő tárgyat, feltehetően roncsdarabot talált egy thaiföldi műhold az Indiai-óceán távol eső, déli területén, azon a helyen, ahol húsz nappal ezelőtt valószínűleg lezuhant a Malaysia Airlines egyik repülőgépe 239 utassal a fedélzetén.

Anond Snidvongs, a thaiföldi műholdakat figyelő állami ügynökség vezetője csütörtökön közölte, hogy a tárgyak nagysága két métertől tizenöt méterig terjed, és az ausztráliai Perth várósától mintegy 2700 kilométerre sodródnak a tengeren. „De nem tudjuk megerősíteni, nem merjük megerősíteni, hogy ezek a gép maradványai” – tette hozzá Snidvongs.
Szétszóródott darabok

A kedden készített felvételeket továbbították Malajziának. A tengerben látott tárgyak több száz négyzetkilométeren vannak szétszóródva a tengeren, mintegy 200 kilométerre attól a helytől, ahol egy francia műhold által készített felvételeken látható tárgyak vannak, mintegy 400 négyzetkilométeren szétszóródva a tengeren.

A francia Airbus Defence and Space védelmi és űripari cég által március 23-án készített műholdfelvételeken 122, vízen lebegő tárgy látható több mint 2500 kilométerre délnyugatra Ausztráliától, és nagyságuk egy métertől 23 méterig terjed.

A térségben uralkodó szélsőséges időjárási körülmények miatt csütörtökön felfüggesztették a kutatást az eltűnt malajziai utasszállító repülőgép után.

Hivatalos: nincsenek túlélők, legfeljebb roncsok

A nemzetközi összefogással zajlott kutatás keretében 11 katonai és polgári repülőgép és öt hajó tartott a helyszínre, ahol műholdak mintegy 122, feltehetően a Malaysia Airlines MH370-es járatához tartozó tárgyat láttak lebegni a vízen. A malajziai miniszterelnök, Najib Razak hétfőn jelentette be hivatalosan, hogy eltűnt az Indiai-óceán déli részén a maláj gép. A Malaysia Airlines pedig arról tájékoztatta a 227 utas és a 12 fős személyzet családtagjait, hogy nincsenek túlélők.

Ismert, a Kuala Lumpurból Pekingbe tartó Boeing 777-200-as gépnek március 8-án veszett nyoma. A repülővel mintegy két órával azután szakadt meg a kapcsolat, hogy felszállt a malajziai fővárosból.

Forrás: MNO

2 hozzászólás “Műholdfelvétel: megvannak a maláj gép roncsai” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Vajon mi köze lehetett a tragikus hirtelenséggel elhunyt csepeli kajakosunknak a „sokk” emberéletet követelt „családi kincsekhez” ?

  2. Jeniszej szerint:

    Hiába nézem a műhold képet. – Nem látom sehol a repülőt.

Itt lehet hozzászólni !