Óvodásoknak báboztak

Csepel.hu

Óvodásoknak báboztak

Télbúcsúztató bábelőadással kedveskedtek a gyerekeknek az Aprajafalva-Gyermeksziget Óvodában. Az előadók, három óvodapedagógus már öt éve báboznak az apróságoknak. Mostani mini bábszínházukban egy tréfás történetet játszottak el, melyben fönt a hegyekben még tél van, de Róka Rudi és a két nyuszi már epekedve várják a tavaszt.

A kicsik figyelme egy percre sem kalandozott el, hiszen a bábszereplők hangja és a közös éneklés dramatizáló ereje mindenkit befogadásra szólított.

A dekoratív bábokat a szülők készítették, a díszletet az óvónők, anyukák és apukák szintén saját kezűleg alkották. A közös munka nyomán született bábelőadásokra az intézményben évek óta hangsúlyt fektetnek. „A bábozás pedagógiai feladata éppolyan fontos, mint a szórakoztató funkciója. A gyerekek életkori sajátosságukból fakadóan sokkal jobban tudnak azonosulni a tetszetős figurákkal. Köztudott, hogy játékos formában, utánzással tanulnak, ezért a bábszínházi forma jól alkalmazható a mesejáték átadására, aminek egyben nevelő hatása is van.

A kicsik itt színházi és zenei élményhez jutnak, miközben észrevétlenül, játékosan fogadják be a párbeszédes cselekmény üzenetét” – tette hozzá Nász Erzsébet intézményvezető.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !