Orbán Viktor: További rezsicsökkentések is lesznek

Hirado.hu

Orbán Viktor: További rezsicsökkentések is lesznek

Cél az, hogy a következő négy évben Magyarországon legyen a legolcsóbb Európában a villamos energia – jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor egy tévéinterjúban arról is beszélt, hogy a rezsifórumok tapasztalatai alapján több javaslat is a kormány elé kerül, és nem csak az árakat csökkentik, a szolgáltatóknak tisztességesebben kell majd bánniuk az emberekkel.

A harmadik rezsicsökkentés készpénznek vehető, és további rezsicsökkentések is lesznek – jelentette ki Orbán Viktor a Hatvan TV Kommentár című magazinjában.

A miniszterelnök hozzátette: a lakosság által a 110 rezsifórumon megfogalmazott javaslatokat ültetik át a gyakorlatba. A cél, hogy a következő négy évben Magyarországon legyen a legolcsóbb egész Európában a villamos energia a lakosság és a vállalkozások számára, mert csak így tud a gazdaság versenyképes lenni.

Gyűléseket rendeztünk, több mint 110-et az országban, begyűjtöttük a javaslatokat, és van 3-4-5 olyan konkrét javaslat az áron túl, amely az országban mindenhol problémát okoz Mátészalkától Zalaegerszegig. Ezeket elővettük, szakmailag előkészítettük, és a kormány meg fogja őket tárgyalni szerdán. Tehát nem csak az árakat csökkentjük tovább, hanem a méltányos elbánás lehetőségét is megvalósítjuk. A szolgáltatókkal szemben föl fogunk lépni, és néhány dologban változtatniuk kell, tisztességesebben kell bánniuk az emberekkel, mint eddig tették – fogalmazott Orbán Viktor.

Forrás: Hirado.hu

12 hozzászólás “Orbán Viktor: További rezsicsökkentések is lesznek” bejegyzésre

  1. Etikus szerint:

    Tény, rendesen elkanászkodtak, volt amikor évente háromszor is emeltek árakat. Ja kérem, hogy sokan álltak sorban, kezüket tartva? Szinte az egész országot lefedték, minden területét, hatalmuk megvásárolhatósága érdekében. Szinte mindenki benne volt valamilyen buliban. Dárius kincse is kevés volt számukra. A munkához nem értettek, de annak eredményének lecsapolásához, profikká váltak. S mennyi trükk, amit “nem kell ismernetek!” Működött a lecsapolás gépezete!

    Konklúzió: az előző “dicső éra” az energiaárakkal, a hitelekkel szinte teljesen fizetésképtelenné tették a polgárokat, vállalkozásokat, intézményeket, stb.
    Emlékeznek a csökkentett iskolák (bezárásaira), fűtésére, tanítási idők csök., Eü. intézmények bezárásaira, fűtetlenségeire stb-stb.
    Minek folytatni, de feledni sem szabad! Ők tették tönkre, az országot, ők a felelősei annak, hogy ennyi szegény, ennyi munkanélküli, ennyi hajléktalan, ennyi kilátástalan jövővel bíró ember él, s távozik külföldre, hiszen a nagy varázsló előre elmondta, el lehet menni! Most meg újólag észt akarnak osztani a sleppükkel együtt, folyik az újabb “tézis.”

  2. Etikus szerint:

    Most is csak azt tudom mondani, kérdezni, feltételezni, mennyi olyan ügy van, ami bizonyos okoknál fogva nem hozhatóak nyilvánosságra! Abban a “nagy mágusotoknak” igaza volt, van, “arról nektek nem kell tudnotok!”
    -Ez csupán a belföldi ügyek némelyikét hozza felszínre,
    -de mi van, mi lehet a nemzetközi “küzdőtéren” lebonyolítottakkal,
    -pl- a diósgyőri vasgyár (LKM) Luxemburgban bejegyzett egymilliós kft vette meg, annyiért, amennyi az alaptőkével be lett jegyezve!!!
    -a Dombaszról már tettem említést 440 millióért?! (DV)
    -MALÉV
    -moszkvai külképviselet (mi van, mi lett vele, nagy a csend!!!)
    -tovább ezeket sem sorolom………………
    Tényleg elegem van már az egészből……………

  3. grün szerint:

    “Minden annyira szép, hogy azt már el sem lehet hinni – és tényleg. Orbán Viktortól tudjuk, hogy szamárság lenne a foglalkoztatási adatok részleteit firtatni, ezért örömködjünk együtt a kormánnyal a sosem látott mélységbe zuhanó munkanélküliségi adatok láttán.
    Komoly rizikót látnak a szakemberek a bankellenes, devizahiteleseket segítő csomagokban épp úgy, mint a kabinet közműcégek ellen vívott háborújában.”
    .
    Merjünk nagyot álmodni?! 😛
    .
    http://www.pecsistop.hu/belfold/orbani-alomvilag-minden-csodalatos-vagy-megsem/1219807/

  4. ebihal szerint:

    Ha a felét elhiszem, már át vagyok verve!

  5. köves szerint:

    még fity-fasz volt a fidesz 1993-ban amikor Orbán kijött a munkásotthonba beszélgetni az emberekkel.ott voltam és megkérdeztem töle ,hogyha esetleg egyszer az ország vezetje lesz,melyik utat követi a gengszterváltás utáni időben?A spanyol vagy a finn példát.Majd sok év után egyiket sem követte.Most óriási meglepetésemre a finn példát követte./Tudni iillik,hogy a kompországot 1939-ben megtámadta a nagy medve kis mokuskát tacsra akarta tenni.Irtózatos áldozatot vállalt a szerencsétlen finn nép!De nem adta meg magát.Védekezett,de végül az irtó többség rákényszeritette a finneket egy kiegyezésre,kompromisszumra.egy nagy terülületet átadott a ruszkiknak a békéért.Viktor ma ugyan ezt csinálta,amikor a Paksi Atom paktumot megkötötte aRuszkikkal.Bizzunk benne,hogy nem volt elhamarkodott lépés,Szerencsénk lesz.jól fognak alakulni a jővőbeni történések.

  6. köves szerint:

    2o1o óta alhasi rákom lett,ez magánügy,adélpesti kórházban megmütöttek,12 kemoterápiát szenvedtem végig a szentLászló kórházban 1 év mulva kontrólon megvizsgált dr Fenyvesi főórvos ur és mindent jónak talált.Sajnos diszidált Angliába/anyagi okok miatt az itteni bérek böl nem lehet tiszteségessen élni.Évente kell kontrólra menni és mások csinálták a következőt.Nem volt kellő előkészités ,béltisztittás igy nem sikerült az értékelés.iDÉN UGYANAZ tőrtént igy kénytelen vagyok magánorvoshoz menni.kÉRDÉS.MIKOR KAPJUK VISSZA A CSEPEL KÓRHÁZUNKAT AMIT AZ SZDSZ RÉGEN ELVETT,

  7. Gordon szerint:

    MSZP csökkentés = rezsicsökkentés

  8. fghfjhgkjhk szerint:

    Érdekes gondolatmenete van Orbánnak. 🙂
    Mivel a villamosenergia 40-60%-a (felhasználástól függően) az áramtőzsdei árakon, azaz európai árakon kerül beszerzésre, akkor hogyan is lehet nálunk a legolcsóbb?
    A nonprofit-ság az oka? Értem már. Európa másik szegletéből, mejd idekerül valahogy, valameddig, mert ugye annak más költségvonzatani nincs. 🙂

  9. Kaiserné Júlia szerint:

    Megbaszhatod a rezsicsökkentést,ha tönkre basztad az országot,gondolj a munkahelyekre,munkabérekre,egészségügyre,meg sorolhatnám,te fasszopó köcsög,ki kéne irtani a sleppeddel együtt,hát ez a véleményem,és büszkén vállalom…

  10. felix szerint:

    Ekkor még “élt” etikus. 🙂

  11. nagyapó szerint:

    fghfjhgkjhk! Kicsit pontosítva, Az ország energiatermelése a következő: 37%-a hasadóanyag (Paks), 29%-a szénhidrogén, 14%-a szén, 7%-a megújuló energiaforrás (rohadt drága), 13%-a import. Tehát a 13 % határozza meg az árat?
    Azért közlöm, hogy Németországban 75 Ft (sok a megújuló), Fr. országban 38,7 Ft, az USA-ban 26,7Ft 1kW villany ára.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. nagyapó szerint:

    Érdekes. Szerintem “dr Fenyvesi főórvos” nem úr, hanem szemét. Olyan, aki könnyes szemmel énekli “Hazádnak rendületlenűl, légy híve, oh magyar..”, azután felmutatva középső ujját, elmegy.
    Az Irgalmasoknál Kozma atya néhány évvel ezelőtt 25 %-kal csökkentette az orvosok bérét, mégis maradtak. Más erkölcs.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !