„A kommunizmus még ma is mérgező”, fáklyás felvonulás a Csepeli temetőbe

Csepel.hu

A kommunizmus még ma is mérgező

Történészek szerint a kommunista diktatúrák halálos áldozatainak száma eléri a 100 milliót, de ennél is nagyobb az a szám, amely azokat a túlélőkét mutatja, akik megszenvedték az emberiség történelmének legszennyesebb elnyomását. A nácizmus mellett a kommunizmus volt az, amelyben az embertelenség a mindennapok részévé vált.

Olyan embertípust produkált a történelem, amely még ma is jelen van és mérgezően hat a közéletre – emelte ki Németh Szilárd polgármester, országgyűlési képviselő a Radnóti Miklós Művelődési Ház előtt megtartott emlékező beszédében február 25-én, a kommunizmus áldozatainak emléknapján.

Németh Szilárd utalt rá: „A náci és bolsevik ideológiák közös tulajdonsága, hogy minden köteléket igyekeztek felszámolni ember és hatalom között. A kommunista diktatúra egyik legborzasztóbb tulajdonsága, hogy a nemzet nevében tiporta el az egyént és vette el jogát a szabadság gyakorlására.”

Magyarországon a kommunizmus ámokfutása először 1919. március 21-e és augusztus 1-je között söpört végig. A proletárdiktatúra nevében a „Lenin-fiúk” 300 embert gyilkoltak meg. A második világháború után mintegy félmillió magyar katona esett szovjet hadifogságba, és legalább 200 ezerre tehető azoknak a civil lakosoknak a száma, akiket „málenkij robotra” hurcoltak el a Szovjetunióba. Közülük sokan soha nem térhettek vissza szülőföldjükre, akiket pedig hazaengedtek, hallgatniuk kellett szenvedéseikről. A Rákosi-korszakban, majd Kádár János kommunista vezető idejében emberek százait ítélték halálra és százezreket fosztottak meg szabadságuktól. Az 1956-os forradalom idején a nép fellázadt a kommunista elnyomás ellen, a szabadságharc Csepelen tartotta magát a legtovább. A forradalom leverése után a „legvidámabb barakkban” millióknak kellett úgy élniük, hogy besúgók figyelték minden szavukat és tettüket. A megtorlás pedig nem maradt el azokkal szemben, akik a legcsekélyebb mértékben is felemelték szavukat a kommunisták ellen.

Németh Szilárd emlékeztetett rá, hogy „nekünk, magyaroknak kommunistából is a legalja jutott. Nálunk a minden nemzeti felelősséget nélkülöző internacionálé, a társadalmi igazságosság nevében hazug ideológiára épített bosszúállás jellemezte a gyilkos ámokfutást”. „Egy rendszerben élni nem választható, hanem adottság, de egy embertelen diktatúrát létrehozni, képviselni bizony választható. Éppen ezért fenn kell tartanunk magunknak a jogot, hogy komoly erkölcsi megítélés alá vessük mindazokat, akik e rendszer működtetésében szerepet vállaltak.” – hangsúlyozta a polgármester.

„A kommunizmusban az a legrosszabb, ami utána következik – mondják sokan, mert a kommunista rendszerek látszólag eltűntek ugyan, de átláthatatlan struktúrái és nagyon is látható egykori képviselői, haszonélvezői ma is itt vannak közöttünk. És ott lesznek a szavazólapokon is, tovább mérgezve a közéletet és akadályát jelentve a teljes nemzeti kibontakozás lehetőségének” – mondta Németh Szilárd.

Az emlékező beszéd megtartása után százak vonultak fáklyával a kezükben a Csepeli temetőbe, ahol megkoszorúzták az elesett hősök és a kivégzett mártírok emlékére állított kopjafát.

Este a Béke téri templomban megtartott misén emlékeztek meg a kommunizmus áldozatairól.

Forrás: Csepel.hu

10 hozzászólás “„A kommunizmus még ma is mérgező”, fáklyás felvonulás a Csepeli temetőbe” bejegyzésre

  1. belekotkot szerint:

    Kedves admin !

    Erről miért nem olvashatunk ezeken az oldalakon ?

    Németh Szilárd polgármester a törvényi határidő lejártáig nem nyújtotta be a képviselő-testületnek a 2014. évi költségvetési rendelet-tervezetet. A csepel.hu-n olvasható, hogy a képviselő-testület tavaly november 28-án hagyta jóvá a 2014. évi I. féléves munkatervet, amely szerint február 27-én kellett volna a rendeletről döntenie a testületnek. A testületi ülést azonban valamilyen ok miatt elhalasztották. Ismereteink szerint a képviselő-testület tagjainak küldött levélben a következő szerepel:

    „a 2014. február 28-ra (sic) tervezett képviselő-testületi ülés várhatóan a március 3-i héten kerül megtartásra.”

    Egyébként a munkaterv szerinti tárgyalás esetén is „megáll” a törvényszegés, hiszen a jóváhagyott terv, illetve az érvényes Szervezeti Működési Szabályzat alapján csak február 21-én (pénteken) nyújtották volna be a testületnek a rendelet-tervezetet, s a bizottságok február 24-25-én tárgyaltak volna a javaslatról. A március 3-i hét megjelölésével azonban már jelentős határidő-csúszás történt. A megismert dokumentumok szerint Németh Szilárd polgármestersége négy éve alatt még egyszer sem sikerült a költségvetési rendelet-tervezetet a törvényi határidőn belül benyújtani. Ez mindenképpen felveti Németh Szilárd személyes felelősségét.

  2. szevenszi szerint:

    Hm. Mérgező fáklyával vonultak fel????!

  3. grfx szerint:

    Kitűnő propagandacélokra ez a kommunizmus áldozatosdi, kommunistázzunk még még… Nekem nem elég, köszi. Legjobb az hogy a Navracsics Úr szerint végre fel kéne fedni hogy kik voltak a csúnya bácsik a kommunizmusban. Akkor szavazzátok meg az ügynöktörvényt ti kifogásolhatatlan mintapolgárok!

  4. Gordon szerint:

    A komcsijobbikosok törvényeket mormolnak és fel vannak háborodva, hogy a csendes többség a diktatúra áldozataira emlékezett.

    Ez hát a komcsijobbikosok igaz arca!?

  5. szevenszi szerint:

    Gordon! Többség?
    A kirendelt diákokon kívül jó ha húszan voltak kíváncsiak. Ebböl Szilárd, Ábel, Morovik, Borbély, önkoris média sztár, kabinetfőnök, már 6, maradt 14. Ha ez a többség akkor ez így rendben is van.
    Egyébként ha ez ünnep, a vezérek felöltözhettek volna ünneplőbe. Ezek szerint ez nekik sem volt ünnep. A diákok tisztességesebb öltözetben voltak.

  6. Tarjányi László szerint:

    Putyin harckészültségi ellenőrzést rendelt el

    A harckészültség azonnali, rendkívüli ellenőrzését rendelte el Vlagyimir Putyin államfő két oroszországi katonai körzetben – közölte szerdán Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

    Az orosz elnök, aki egyben a hadsereg főparancsnoka is, arra adott utasítást, hogy az Ukrajnával is határos Nyugati Katonai Körzetben, a Közép-Oroszországi Katonai Körzetben és a légvédelmi erőknél hajtsanak végre ellenőrzést március 3-ig.

  7. Vátesz szerint:

    Kivonult a teljes csepeli Fidesz a temetőbe! A fáklyákat ki hozta vissza? 😉

  8. Bugi szerint:

    Sértettségetekben lassan egy testbe olvadtok Vátesz az írásjellel.

  9. Mosolyszünet szerint:

    TemetőbeN –
    HOL kérdésre, DATIV a válasz /ban-ben

  10. "?!" szerint:

    Figyelj kedves bugris “Bugi”, Te csökött agyú elmebeteg bértollnok!

    Ha már 09:02-kor fentebb megszólítottál, akkor az agyatokban lévő sötétség oszlatása végett felhívom a figyelmeteket arra, hogy a „málenkíj robot” nem a kommunistáknak, hanem a fenti képen a fáklyát legmagasabbra emelő idióta alakhoz hasonló mentalitású magukat „vezetésre hivatott” fajnak gondoló gátlástalan német(h) „árjáknak” a bűne, akik Európára zúdították a kb. 50 millió áldozat (kb. 27 millió katona és kb. 23 millió civil) halálát eredményező II. világháborút!

    Akinek van egy csöpp esze, és képes még tárgyilagosan gondolkodni, az tudja, hogy nem Szovjetunió támadta meg Németországot, hanem Németország támadta meg a Szovjetuniót, és az agresszor Németország katonái gyilkoltak és romboltak 3,5 éven keresztül a Szovjetunió területén!

    Akinek van esze az azt is tudja, hogy lelkesen támogatta a Hitler által vezetett náci Németországot a magyarországi németek nagy része! (Például több mint 20 ezer magyarországi német önként jelentkezett az SS alakulatokhoz!)

    Az általuk 3,5 év alatt lerombolt országrész helyreállítása céljából adta ki a Vörös Hadsereg parancsnoksága 1944. őszén a 0060. számú parancsot, amely az alábbiak szerint rendelkezett:
    „A Románia, Jugoszlávia, Magyarország, Bulgária és Csehszlovákia területén tartózkodó valamennyi 17 és 45 év közötti munkaképes német férfit, valamint 18 és 30 év közötti munkaképes német nőt internálni kell, és szovjetunióbeli munkára kell szállítani.
    Az internálás irányítása és a gyűjtőhelyek kijelölése, az internáltak fogadása, a vasúti szállítmányok megszervezése és lebonyolítása az NKVD feladata.
    Az internáltakat vonattal szállítják a Szovjetunióba.
    A transzportok sűrűsége a gyűjtőhelyeken tartózkodó németek számától függ.”

    A fent idézett parancs alapján, a szovjet belügyi csapatoknak területekre lebontott fogoly-kontingenseket kellett kiállítani és a Szovjetunióba szállítani.

    Ha a kontingenst a német nemzetiségűekkel nem lehetett feltölteni, jöttek a német nevű magyarok is.
    A kiválogatásnál az volt az irányelv, hogy „ha csak egy csepp német vér folyik az ereiben, akkor az illető németnek tekintendő!”

    Mivel a német származást legtöbbször a név alapján állapították meg, így nem volt ritka a német nevű zsidók elhurcolása sem.

    A „маленькая работа” (magyarul: kis munka) kifejezést a szovjet katonák azért ismételgették, hogy az elszállítandó civilek megnyugodjanak, mert munkájukra csupán rövid ideig lesz szükség.
    Így rögzült a magyar nyelvben „málenkij robot” néven a Szovjetunióban végzett kényszermunka.

    Tanulság:

    A “málenkij robot” nem a kommunisták bűne, hanem a gátlástalan “árja” német(h)-ek agressziójának a következménye!
    Ugyanis, nem kellett volna málenkij roboton szenvedni sem a németeknek (sem a létszám pótlása céljából elkapott magyaroknak), ha a gátlástalan „árja” német(h)ek nem akarták volna leigázni a fél világot, és nem rombolták volna le a Szovjetunió egyes területeit, amelyet aztán málenkij robot keretében építtettek ujjá velük!

    Azon is felesleges itt csámcsognotok, hogy a „málenkij robot”-ra elvitt “foglyokat” dolgoztatták a Szovjetunióban, hiszen a németek is dolgoztatták a háború alatt Németországban a foglyul ejtett és Németországba szállított szovjet katonákat!

    Tehát felesleges a magát “vezetésre hivatott árjának” képzelő gátlástalanul hazudozó hombárfejű főnökötök kórusában azért böfögnötök, mert a vereséget szenvedett német(h) „árjáknak” a II. világháború után meg kellett enni azt, amit főztek!

    Utóirat:
    A sötét agyatok megvilágítása érdekében megjegyzem még, hogy a gátlástalan német(h) árják által kezdeményezett II. világháború 50 millió fős európai áldozatának a száma többszörösen meghaladja azt a számot, amelyet a boseViktor újabb barátainak számító kínai komcsik kb. 78 millió áldozatának, a kommunizmus összes áldozataként emlegetett 100 millió főből történ levonása után, a világ összes többi részén állítólag a kommunizmus áldozatává váltak száma együttesen kitesz! l

    Tehát ha volna bennetek becsület, akkor a kommunizmus áldozatainak az emléknapja mellé, a gátlástalan német(h) árják által kezdeményezett világégés áldozatainak az emléknapját is hasonló egésznapos csindarattával rendeznétek meg!
    Az ehhez szükséges becsület és tisztesség azonban hiányzik belőletek, ezért ne röfögjetek, hanem kussoljatok!

    Világos, Te nagyon sötét agyú bugris “Bugi”!

Itt lehet hozzászólni !