Angolna a vödörben

Bayer Zsolt, Körmendy Zsuzsanna

Most éppen azt közli Gyurcsány az ő népével, hogy a Fidesz tehet a 2006-os őszi zavargásokról. Nemcsak hogy a Fidesz tehet róla, de a Fidesz tudatosan szervezte és készítette elő azokat.

Egyszerűen megáll az ember esze. Mert ugye előkerült a két titkosszolgálati jelentés 2007-ből és 2009-ből. A jelentések, amelyek még a Gyurcsány-kormány regnálása idején készültek, a következőket állapítják meg: Az őszödi beszédet nem kívülről vették fel, azt a rögzítéssel megbízott cég vette fel, jóhiszeműen. A nyilvánosságra került felvétel nem másolat, hanem eredeti. A felvételt egy MSZP-s képviselő juttatta el az ellenzéki párthoz (Fidesz), Rózsa-Flores Eduardón keresztül. A kiszivárogtatás Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és az MSZP-frakció tudtával történt. Az volt a cél, hogy eltereljék a figyelmet a költségvetési vitáról, illetve így hozzák indirekt módon a közvélemény tudomására, hogy milyen rettenetes állapotban van az ország. A felvételt eredetileg a Jobbklikk nevű portálnak akarták odaadni, utólag döntöttek úgy, hogy a Fideszhez juttatják el. A felvétel sorsáról egy Fidesz-irodán döntöttek, majd sokszorosították és eljuttatták a médiához. A felvételt először a Magyar Rádió játszotta le.

Jelenleg ennyi derült ki a titkosszolgálati iratokból.

Ebből vezette le Gyurcsány, hogy a Fidesz szervezte tudatosan a zavargásokat. Meg még azt is mondta, hogy ez nem a végleges jelentés, hanem van egy másik, azt is tessék nyilvánosságra hozni. Bajnai meg azt mondta, hogy a lényeget kihúzták a nyilvánosságra hozott jelentésekből, ezért azok manipuláltak. De ő tudja a frankót, mert még miniszterelnökként olvasta. Még Németh Péterről érdemes megemlékezni, ő a leghülyébb magyar újságíró, ő rögtön felkapta Gyurcsány dumáját, és a Fideszt teszi felelőssé a zavargásokért.

Nos, tisztelt hölgyeim és uraim!

Egyszer, legalább egyetlenegyszer ebben a nyomorult életben beszéljetek már arról, amiről ilyenkor beszélni kell. Tudom én, hogy ezt az elviselhetetlen mellépofázást, elterelést tanították nektek a foximaxin, meg a párt- és/vagy KISZ-összeröffenéseken, de eltelt már lassan harminc év, szedjétek végre össze magatokat! Mert: a titkosszolgálat megállapította, hogy a jelentést nem „külső erők” (ellenforradalmárok, szabotőrök stb. stb.) rögzítették, hanem ti magatok; a titkosszolgálat megállapította, hogy a jelentést egy MSZP-s politikus juttatta el az ellenzékhez; a titkosszolgálat megállapította, hogy a kiszivárogtatásról tudott Gyurcsány és az MSZP-frakció.

Ezenkívül nincs miről beszélni.

Mert hiába beszél manipulálásról Bajnai (aki annyit ült a gázrezsón, hogy hozzágazemberesedett egykori főnökéhez), a nyilvánosságra került jelentésekből kizárólag nevek és helyszínek vannak kihúzva, amelyek jottányit sem befolyásolják a jelentések érdemi mondanivalóját.

Az érdemi mondanivaló pedig az, hogy tudta-e a kretén Gyurcsány, hogy megy a nyilvánosságnak a beszéde, vagy nem tudta. Tudta-e az MSZP kretén frakciója ugyanezt, vagy nem tudta? Más kérdés nincs.

De ezek a gazemberek most abból akarnak kérdést csinálni, hogy a Fidesz hozta-e nyilvánosságra az anyagot.

Igen. A Fidesz. Jómagam például Nagyvárad határában hallgattam meg a felvételt, telefonon játszották be nekem, egy nappal a nyilvánosságra hozatal előtt. És? Egyetlen ember nem volt ebben az országban, aki mást gondolt volna. S 2006 óta is csak arról megy a vita és a találgatás, hogy ki juttatta el a beszédet a Fideszhez – semmi másról.

Vagy talán most majd Gyurcsány, Németh Péter és a többi gazember arról kezd el lamentálni, hogy a Fidesznek mélyen el kellett volna dugni a hozzá eljuttatott felvételt? El kellett volna rejtenünk, hallgatnunk kellett volna, esetleg felhívni Gyurcsányt, Lendvai Ildikót és a többit, hogy „gyerekek, valahogy eljutott hozzánk a miniszterelnök úr beszéde, meghallgattuk, érdekes, gondoljuk, nem szeretnétek, ha erről a nyilvánosság is tudomást szerezne, úgyhogy átvehetitek reggel nyolc és délután öt között a Lendvay utcában. Ugyanott igény esetén titkos pornófilmeket osztunk fideszes politikusokról”.

Életszerű, igaz? És ezek most tényleg arról fognak vitát nyitni! Erről fog cikkezni a Népszava, erről fog pofázni a Bolgár, ezt szajkózza majd a Népszabadság, és az összes többi. És a leghevesebben természetesen Gyurcsány. És Mesterházy, Bajnai, mind. És mert nyilvánosságra került a jelentés, mindjárt arról is elkezdtek ugatni, hogy a Fidesz kampánycélokra használja a titkosszolgálatokat. Mondják ezt azok, akik bűnözőkkel randizgattak, hogy készítsenek már lejárató anyagokat vezető fideszes politikusokról. Amúgy Bajnai, ne hazudozz, ne terelj! Ha emlékszel a jelentésre, akkor rajta! Eh… Mindegy. Kár ezekre mint értelmes emberi lényekre gondolni. Mondta is az apósom: Te, láttad a Gyurcsányt az ATV-ben? Hihetetlen! Pont olyan volt, mint angolna egy vödör takonyban. Úgy csúszik ki mindenből, megáll az eszem!

Nyugalom, kedves papa! Hamarosan el lesz kapva a grabanca.

Forrás: Bayer Zsolt, Magyar Hírlap

Elkötelezett kiszivárogtatás

Nincs is szebb dolog, mint állambiztonsági iratokat olvasni. Most ezt bárki megteheti, aki fölmegy a www.ah.gov.hu-ra, az Alkotmányvédelmi Hivatal ugyanis közzétett két fontos iratot az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról.

A vizsgálatot a Nemzetbiztonsági Hivatal a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok idején végezte, így bajos lenne azt bizonygatni, hogy a sunyi jobboldal befolyásolta a jelentés készítőit. A derék állambiztonságiak – miután megállapították, hogy a nyilvánosságba kikerült felvétel „hivatalos vagy annak hiteles látszatát keltő szóbeli közlésre alapozott megrendelésre készült”, magyarán az MSZP berkein belül – még arra is ügyeltek, hogy ne érje szó a szocialista párt és a Gyurcsány-kormány háza elejét. „A vizsgálat során megállapítottuk, hogy a … Kft. munkatársai a megrendelésben foglaltak szerint és jóhiszeműen jártak el; lojálisak, illetve elkötelezettek az MSZP és a miniszterelnök iránt.” Kő esett le a szívemről.

Az egyik sarkalatos tény: a kazetta házon belül készült. A másik: Gyurcsány Ferenc tudott a kiszivárogtatásról. Hiába tagadja. Nem először hazudik. A „Gerilla” fedőnevű műveletről készült, 2009-ből származó jelentésben szerepére egyértelmű utalásokat olvashatunk. Bár Rózsa-Flores Eduardo neve éppúgy anonimizálva van, mint a többieké, ő könnyen azonosítható. Gyurcsánynak az a nagy peche, hogy ő volt a miniszterelnök, mert így funkciója révén ő is rögvest azonosítható. Rózsa-Flores, aki úgy tudott titkosszolgálati célszemély lenni, mintha titkosszolgálati megbízott lenne, arról számolt be, hogy az őszödi beszéd kiszivárogtatója egy MSZP-s politikus, aki egyeztetett a miniszterelnökkel és frakciótársaival.

Ennyi éppen elég a tisztánlátáshoz. Gyurcsány most kapálózik, hetet-havat összehord Őszödről: hogy őt azért a beszédért „imádták” (!), s hogy „állva tapsolták meg”. Felidézve az ötvenes éveket, ezt könnyen el tudjuk képzelni. Az állva tapsolás azt jelenti, hogy az MSZP-ben nem volt egyetlen tisztességes ember sem, aki kikérte volna magának a permanens hazudozást. Ha Gyurcsányt „imádták a beszédéért”, akkor minden szavával egyetértettek, akkor Magyarország nekik is „kurva ország” volt. Másképp nem tapsolnak neki állva. Meg ülve sem. Meg sehogyan sem. Akkor azért állnak föl, hogy szembeszálljanak a nagy hazudozóval, aki demagógiájával, pszichopata önimádatával az egész MSZP-re árnyékot vetett. Mindent elárul a mostani baloldali összefogás erkölcsi szintjéről, hogy néhány száz szavazattöbblet reményében újból összebútoroztak egy moral insanity személlyel. Közben a ballib holdudvar kitesz magáért: vádolják a Fideszt, amiért újra elővette az őszödi beszédet, pedig „annak köszönhetné … a kétharmados parlamenti győzelmét” (Németh Péter, Népszava online, február 23.). Elképesztő kifacsarása a dolgoknak: e logika szerint a nürnbergi bíróság Hitlernek köszönhette magas beosztását.

Aki eddig azért aggódott, hogy az őszödi beszédet netán az MSZP-hez és Gyurcsányhoz nem lojális, nekik nem elkötelezett személyek szivárogtatták ki, most megnyugodhat. A két titkosszolgálati jelentés olvasása különös élvezet: az állambiztonság emberei az idő relatív voltának érzékeltetését Marcel Proustot és Henri Bergsont megszégyenítve érték el pusztán azzal, hogy a jelentésre ráírták: „Szigorúan titkos”, majd áthúzták, s lett belőle „Titkos”, érvényesség ideje: 2086. december 31. (Jó kis szilveszter.) Ez áthúzva, az újabb érvényesség ideje: 2042. december 31. Ami ugye mindjárt egészen más. Csak hát ez is „Törölve”. Államtitkok hétfátyoltáncában gyönyörködhetünk mindössze néhány oldalon. Itt vagyunk 2014-ben, és tudjuk Őszödről most már titkosszolgálatilag is, hogy minden bizonnyal Gyurcsány vezényelte.

És hol van még a szilveszter.

Forrás: Mno.hu

28 hozzászólás “Angolna a vödörben” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Ez a múlt, nem ezt kéne rágni, hanem a jövőbe nézni, ami megtörtént, már nem lehet visszacsinálni. Félelmetes, hogy a magyar társadalom java része képtelen elszakadni a múltból, abból él mai napig sok ember, mert fél a társadalom az újtól, a változástól. Vadidegen emberektől várják a megoldást, a mindent, ahelyett hogy a fotelból felkelne. Szép jövő a felnövő “magyar?” fiatalságnak….

  2. Fest Ékes szerint:

    gyurcsótán a szakdolgozatáról miért nem beszél?

  3. ebihal szerint:

    Ez a patkány most terel? Éveken keresztül kussoltak, amikor arról volt szó, hogy ki
    hozta nyilvánosságra a dolgot. Amíg tudták ezzel hülyíteni az ilyen Fest Ékeseket,
    addig csönd, most amikor már mindenképpen kiderült volna, már elismerik. TETVEK!

  4. Etikus szerint:

    Kaptatok egy csontot, rágódjatok rajta. Ti meg is teszitek, elég rendesen.
    Ez is a tömegek foglalkoztatását célozza, le kell kötni őket valamivel, ne hogy gondolkodjanak társadalmi méretű problémákról, gazdaságról, szegénységről, munkahelyekről stb…………………
    Mégis mi szükség van erre? Mára már sokad rangú epizóddá vált. Milyen konstruktivitás rejlik e témában, ami azóta megoldott valamit is. Egyik ment, a másik jött.
    Változás? Soroljátok!

  5. ebihal szerint:

    A csontot nem kaptuk, hanem VAN! Úgy hívják, GERINC! Csak az igazán szabad
    ember kiváltsága, hogy bármikor és bárhol elmondhassa a véleményét. Ne le kelljen
    rébuszokba és versidézetekbe rejteni a mondandóját, függetlenül attól, hogy az élet
    napos, vagy borús oldalán jár!

  6. nagyapó szerint:

    Nézzünk a jövőbe! De mi a jövő Gyurcsány(i), Bajnai, Mesterházi, Kuncze, Bokros, Fodor, Pusztai? Esetleg csatlakozik Cusi, Marsovszky?
    Szép”jövő”! Nem kérek, kérünk belőle.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  7. grün szerint:

    “A szombathelyi Szent Kvirin (Szalézi) Plébánia nem nézi jó szemmel, ha tagjai más tagok politikai tevékenységéről szivárogtatnak: egyik segítőjük feldobta az Összefogás szombathelyi fórumán akciózó, a CÖF plakátjairól ismerős bohócot, mire egy héten belül hívta Csány Péter, a plébánia igazgatója, hogy örökre kitiltották a közösség rendezvényeiről – írja a Nyugat.hu.”
    .
    Ne má! Bohóckodik a zegyház?! 😛 😀
    .
    http://index.hu/belfold/2014/02/24/leleplezte_a_bohocot_kitiltottak_az_egyhazkozsegbol/

  8. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Igaza van! Ott a helye a patkány mellett!

  9. grün szerint:

    Pintér Sándor elkúrta.
    Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit ő csinált. 😛 😀
    .
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140224_Oszod_kitakart_manipulacio

  10. Etikus szerint:

    Ha elfogy tudományotok, nos akkor jön sokaknak a nem könnyű költészet és zene.

  11. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.( 12:55)! Ez tényleg kitűnő humor. A cikket egy esel fedőnevű írta. Esel magyarul SZAMÁR.
    Ez szívás!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  12. Zoltán szerint:

    Kósa úr beismerte az ATV-ben, hogy jóval a nyilvánosságra kerülése előtt ismerte az öszódi beszédet! Tehát az összes korábbi kommunikáció, amit a Fidesz emberei előadtak, hazugság volt. Ezek után miért kellene elhinni, hogy igaz, amit a zavargások szervezésével kapcsolatban mondanak?

  13. Zoltán szerint:

    Kósa Lajos nem cáfolta, hogy a beszédet a Fidesz juttatta el a sajtóhoz.

    http://www.atv.hu/belfold/20140224-kosa-nem-cafolta-hogy-az-oszodi-beszedet-a-fidesz-juttatta-el-a-sajtohoz

  14. Bugi szerint:

    A beszédet a szocik vitték ki. Ennyi a lényeg.

  15. ebihal szerint:

    Bugi!
    Neked elég ennyi is! Évekig mondtátok, hogy a szocik a hunyók, s most kiderül, hogy
    mégsem. És bizony erős a gyanú, hogy szándékosan gerjesztette a Fidesz az indula-
    tokat 2006-ban.

  16. fghfjhgkjhk szerint:

    Bugi. Nem ez a 20 állampolgárságú Che Guevara II. volt aki kolbászolt a felvétellel. Na ez aztán egy hiteles ember volt. 🙂

  17. nagyapó szerint:

    Eetásak! Ee kő mennyi a bizottsági ülésre, ott a tejjesen kifedés mentes jelentést óvashattyák!
    Ja, csak akkor miről hazudoznak?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  18. Borka-Szász Tamás szerint:

    “Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop”

    Nagyapóka, Viktor nemrég rázta a kezét a Kínai Kommunista Párt vezetőinek és üzletelni próbált velük.
    Ehhez nincs semmi szava? Meg vagyok döbbenve…
    Az ilyen pillanatokban kikapcsol a gondolkodás jobboldalon? 🙂

  19. Borka-Szász Tamás szerint:

    Az AVH (már a név is röhejes) által nyilvánosságra hozott irat semmi más, mint a titkosszolgálat akkori összegzése Eduardo-Flores (!) mint személy Őszöddel kapcsolatos nézeteiről, elméleteiről. Ezeket amúgy szélsőjobboldali portálokon akkor is közzé tette, az irat ennek hivatali nyelven történt átirata.
    Az iratban (kitakarással vagy anélkül) egyedül Flores elmélete található, hogy SZERINTE mi történt az öszödi kiszivárogtatásnál. Semmilyen bizonyítékkal ezt nem támasztja alá, csak a néhai Flores állítja ezt. A titkosszolgálat nem tett mást, mint rögzítette az ezzel kapcsolatos információkat.
    Ahhoz Ábel Attilai (és fideszi) mélységekbe kell süllyedni, hogy ezt az iratot úgy prezentálja, mint a valami bizonyítékot bármire.

    Zárójel: Gyurcsány Ferencet lehet utálni, gyűlölni, feltételezni, hogy bármilyen aljasságra képes (ez ezen oldal olvasói nagy részére állhat). Egyet nem kéne feltételezni, és minden szöveg ellenére ezt nem is hiszik el az itteni olvasók sem: hogy Gyurcsány Ferenc hülye lenne. Egyáltalán nem az, és ezt pontosan tudja mindenki.

    Józan ésszel azt feltételezni, hogy
    – egy káromkodós, zárt körben elmondott szöveget Ő nyom ki (mely beszéd neki súlyos politikai károkat, óriási személyes hitelvesztést okozhat)
    – mindezt legádázabb, szó szerint bármire képes ellenfelének, Orbán Viktornak és a Fidesznek próbálja eljuttatni;
    – az eljuttatásnál pedig nem anonim módon közveltenül a médiának, hanem a Tanú című filmbe illő kacskaringókkal, egy szélsőjobboldali kalandoron keresztül próbálja kijuttatni a felvételt?

    Most komolyan. Aki ezt be tudja szopni, annak bármit be lehet adagolni.
    Az már csak mellékszál, hogy a Fidesz és Orbán Viktor 8 éve tagadja azt (Kósa legutoljára pár hónapja), hogy ők BÁRMIT tudtak volna a felvételről annak megjelenése előtt, a nyilvánosságra hozáshoz nekik semmi közük, boci szemekkel hallgatták a Magyar Rádió bejátszását szeptember 17-én.
    Legalább ez a mindenki számára (bocs, mínusz néhányan) nyilvánvaló hazugság is megdőlt, ha már az idióta Kósa vallomást tett a tévében…

  20. Borka-Szász Tamás szerint:

    “Nyugalom, kedves papa! Hamarosan el lesz kapva a grabanca.”

    Szlovák rendszámos Bayer Zsoltika álmodozik.
    Zsoltika, 2010 óta tietek a rendőrség, az ügyészség, a bíróság egy része, próbáltátok minden irányból elkapni azt a bizonyos grabancot, de eddig csúfosan felsültetek.
    Értem én, hogy 4 év után azzal kell nyugtatni a drága Magyar Hírlap olvasókat (és Ábel Attilát), hogy nyugi, még nincs elkapva, de hamarosan, mingyá…….

    Na, ha valami, akkor EZ A SZÁNALMASSÁG tetőfoka.

  21. grün szerint:

    Pintér Sándor elkúrta.
    Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ember nem csinált, mint amit ő csinált. 😛 😀
    .
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140224_Oszod_kitakart_manipulacio

  22. Bugi szerint:

    Hogy te milyen félkegyelmű vagy Borka! AH a rövidítése a hivatalnak. Téged könnyebb leleplezni, mint a szintén szánalmas főnöködet.

  23. grün szerint:

    Bugi!
    “Hogy te milyen félkegyelmű vagy! AH a rövidítése a hivatalnak.”
    A Hivatalnak, de nem az (Alkotmány Védelmi Hivatal) AVH-nak! 😛 😀

  24. Balos szerint:

    Nyugika mindenkinek.

    1. Megnéztem. Az Alkotmányvédelmi Hivatal rövidítése AH. Ez tény, itt a link: http://ah.gov.hu/

    2. Aki tud a sorok között olvasni, mert megtanult az előző rendszerben, aztán a mostaniban megint, az értelmezni is tudja a HVG cikkét. Javaslom, hogy a ködösítő bekezdések után olvassátok el a lényeget, a hírszerzési forrás által elmondottakat. Na, ott a lényeg: http://hvg.hu/itthon/20140224_Oszodi_beszed_Pinter_Gyurcsany_jelentes

    “Nincs „eltitkolt”, vagy „Pintér Sándor által nyilvánosságra nem hozott” része a jelentésnek érdemben, ami ismertté vált, az a teljes történet, amit jelen pillanatban tudni lehet – mondta ugyanakkor a hvg.hu-nak egy, a titkosszolgálatok működésére rálátó forrásunk. Szerinte más kérdés, hogy annak idején magától Gyurcsány Ferenc kormányzati körétől volt nyomásgyakorlás a szolgálatokra, hogy „alibi vizsgálatokat” végezzenek, és ha mégis eljutottak olyan pontig, amikor érdemi információk birtokába juthattak volna, akkor hirtelen „megszűnt az igény a további nyomozásra”. Informátorunk szerint a jelentés ebben a formájában is igazolja, hogy „nincs Péter, meg Kati, meg nem tudom, még ki történetben” (amire legutóbb a volt Vas megyei MSZP-s, később DK-tag Szabó Bálint utalt tavaly nyáron), hanem „csak Gyurcsány Ferenc van, legfeljebb egy-két közvetlen kollégája még”.

    Forrásunk szerint a jelentésnek az a része, miszerint a beszéd kiszivárogtatásával el akarták terelni a figyelmet a gazdasági bajokról, illetve rá akarták ébreszteni az embereket a változtatások szükségességére, helytálló. Az összeesküvés-elméletbe (is) hajló fejtegetése szerint Gyurcsány a manipulált kiszivárogtatás után baloldali értelmiségieket (köztük egy ismert televíziós személyiséget) „kért fel”, akár anyagi ösztönzőktől sem mentesen, hogy nyilvánosan álljanak ki a beszéd mellett, és interpretálják azt „igazságbeszédnek”. Majd amikor kiderült, hogy a közhangulatot így sem lehet megfordítani, és a beszéd alapvetően negatív reakciókat vált ki még a baloldali szavazókból is, „jött az egyébként a szolgálatok, de kommunikációs szakemberek számára is tanított, klasszikus nyilvánosság előtti manipuláció”. Ezen forrásunk azt értette, hogy a volt kormányfő többször tett utalásokat arra, hogy az MSZP-n belüli riválisai szivárogtatták ki a felvételt. 2011 június 16-án pedig egy zárt borítékban adta át Mesterházy Attilának az állítólagos listát a kiszivárogtatókról, az MSZP elnöke a borítékot felbontatlanul összetépte.”

  25. Balos szerint:

    Amúgy az MSZP-ben mindenki tudja, hogy Gyurcsánylk vitték ki az őszödi jelentést. És azt is, hogy miért akarta rákenni a “Katira”.

  26. Bugi szerint:

    Szegény Borka mindig lebukik, amikor hazudik. Ráadásul mindig hazudik.

  27. Tóth Kati szerint:

    Drága Borka szász elvtárs ki kell,hogy ábrándítsam,Gyurcsányi igen is,hogy hülye.Csak maguk ezt nem akarják belátni.Nekünk jó ez a hülye,sikerült szétvernie az mszp-t,épp most veri szét az összefosást,és épp most intézi nekünk el megint a 2/3-adot.Köszönjük ennek a hülyének!

  28. Tóth Kati szerint:

    Egyébként ez az angolnás hasonlat tökéletes!

Itt lehet hozzászólni !