Ilyet még nem láttál Csepelen!

Kiserdő és Kis-Duna part madártávlatból

Ha hihetünk a címnek, akkor egy DJI Phantom 2 Vision quadrokopterrel készítettek fantasztikus felvételeket a közelmúltban újjászületett csepeli Kiserdő valamint a szintén az elmúlt hónapokban megújult Kis-Duna part felett.

Sajnos a fent bemutatott videókról és készítőjükről nem találtunk leírást. A futurisztikus kinézetű, négy propelleres robothelikoptert az általunk talált leírás szerint az Android illetve IOS rendszerű telefonokkal és táblagépekkel lehet egy program segítségével működtetni, és 20-25 perces repülési időt tudnak elérni. Hatótávolsága 300 méteres, és kifejezetten kisméretű kamerák szállítására lett kifejlesztve. Akit érdekel, itt talál róla egy cikket.

3 hozzászólás “Ilyet még nem láttál Csepelen!” bejegyzésre

  1. Bugi szerint:

    Egy évvel ezelőtt még csak a szemetet meg a sitthalmokat lehetett volna filmezni a Kiserdőnél.

  2. "?!" szerint:

    Partnerségi egyeztetés az FSZKT-módosításról Csepel-Háros 1. szektor területére

    2014. január 17.

    Fővárosi településrendezési eszközök partnerségi egyeztetése

    Tájékoztató a Budapest XXI. kerület Csepel-Háros 1. szektor területére vonatkozó Fővárosi Szabályozási Keretterv eseti módosításának készítésében való partnerségi egyeztetésről

    Budapest Főváros Önkormányzata megkezdte Budapest XXI. kerület Csepel-Háros 1. szektor területére a Fővárosi Szabályozási Keretterv eseti módosításának, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 37. §-ában foglaltak szerinti egyeztetési eljárását.

    A településrendezési eszköz módosítása a Korm. rendelet 36. § szerinti teljes eljárás alkalmazásával történik.

    A készülő településrendezési eszköz módosításáról szóló előzetes tájékoztatás a 276/2013. (II.27.) Főv. Kgy. határozattal elfogadott partnerségi egyeztetés szabályainak megfelelően a Budapest Portálon a Közérdekű adatok\Tájékoztatások, hirdetmények menüpont alatt, és a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján megtekinthető.

    A tervmódosítással kapcsolatban javaslatokat, észrevételeket tenni, véleményt nyilvánítani

    2014. január 20-tól – 2014. február 20-ig

    • elektronikus levélben a varosrendezes@budapest.hu címre küldve;
    • postai úton a Főpolgármesteri Hivatal Városépítési Főosztályának címezve
    (1052 Budapest, Városház utca 9-11.);
    • a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (Budapest V. kerület,
    Bárczy István utca 1-3.) személyesen lehet.

    Tájékoztatjuk, hogy a véleményezéshez teljes nevének megadása szükséges, ennek hiányában véleményét nem tudjuk figyelembe venni. Nevének megadásával az adatkezeléshez szükséges hozzájárulását megadottnak tekintjük. Nevét kizárólag a terv készítéséhez kapcsolódó véleményezéssel összefüggésben kezeljük.

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    Bugi! Jó lenne, ha a fákat tovább nem vagdalnák ki, tüzelőnek!

Itt lehet hozzászólni !