Ezért gyanús a férj a soroksári gyilkosságban

Velvet.hu

Ezért gyanús a férj a soroksári gyilkosságban

Úgy tudjuk, hogy a soroksári áldozat férje, Kardos Lajos még mindig a gyanúsítotti körben van, egyebek mellett azért, mert törölte a gyilkosság bejelentését megelőző hívásokat a mobiljából. Aztán ott van még az is, hogy túl hamar hívta a rendőröket.

Értesüléseink szerint egyre erősebb a rendőrség azon feltételezése, hogy a tavaly, Soroksáron, futás közben meggyilkolt nő férjének pontos információi lehetnek gyilkosságról, illetve az elkövetőről/elkövetőkről. Úgy tudjuk, hogy a BRFK – a birtokában lévő információk, adatok alapján, köztük azzal az értesüléssel, hogy az eddig megjelentekkel ellentétben komoly családi viták terhelték a férj és feleség, K. Krisztina harmonikusnak hitt kapcsolatát – Kardos Lajost a nyomozás elrendelésének kezdetétől sem pro sem kontra nem tudta, és azóta sem tudja kizárni a gyanúsítotti körből.

Törölte a híváslistát

A Velvet által megszerzett információk szerint a rendőrség azért jutott erre a következtetésre, mert a férj a mobiltelefonjáról letörölte a gyilkosság bejelentését megelőző telefonhívásokat, azzal az indokkal, hogy megtelt a híváslistája. Ugyanakkor a rendőrség a lekért híváslista alapján pontosan tudja, milyen számokat és mikor hívott.

A férj emellett mára azért kerülhetett a nyomozók célkeresztjébe – gyengítve minden más első számú gyanúsítottra vonatkozó verziót – mert a feleség várható hazaérkezésétől számított tizenharmadik percben jelentette be a nő eltűnését. A gyilkossági nyomozók vélekedése szerint ezt csak az teszi meg ilyen korán, aki tudja, hogy az eltűntként bejelentettel történt valami.

A 13 perc maga a gyanú

Értesüléseinket a BRFK Kommunikációs Szolgálata sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánta, csupán annyit közöltek, az eddigi tájékoztatáson túl nem adnak információt. Megkérdeztük Kátai Eleket, a BRFK egykori gyilkossági csoportvezetőjét, a kriminalisztika szabályai szerint mennyire életszerű, hogy ez a bizonyos 13 perc gyanússá teszi a férjet. Kátai szerint a hozzátartozó magatartása meghatározó eltűnési esetekben. Ha például másnap már beköltözik hozzá az új párja, vagy azonnal eladja a volt házastárs autóját, bizony felmerül a gyanú, hogy köze lehet a történtekhez.

„Ez a 13 perc – ha igaz – a mi időkben egyértelműen gyanúsítottá tette volna a férjet. Emiatt mi sem zártuk volna ki a lehetséges elkövetői körből. Az pedig, hogy letörölhette a hívásokat, azt jelenti, hogy ‘túlzottan jó akart’ lenni” – tette hozzá. Azt is elmondta, normális esetben egy közvetlen hozzátartozó eltűnésekor csak azután fordul valaki a rendőrséghez, ha kimerültek a saját lehetőségei: helyszíni keresés, ha tudja, hol kell kutatni; érdeklődés barátoknál, rokonoknál, mentőknél, tűzoltóknál. Ez minimum 2-3 óra. E tekintetben a 13 perc maga a gyanú.

Terrmészetesen a témában kerestük a férjet, Kardos Lajost is, ám kedd délelőtti telefonos megkeresésünkkor nem kívánt nyilatkozni. 2013 decemberében arról érkeztek hírek, hogy az ügyben kihűlt a nyom, és a rendőrség hírzárlatot rendelt el.

Cikkünkhöz hozzászólhat a Velvet Facebook-oldalán.

Forrás: Velvet.hu

3 hozzászólás “Ezért gyanús a férj a soroksári gyilkosságban” bejegyzésre

  1. elhallgattatni szerint:

    Hihetetlen… mert szólni, a rendvédelemre fenntartott szervek, hogy baj van.
    Meg is gyanúsítják.
    Mindenképpen elítélendő, a hozzáállás, főleg, hogy ezt így lenyilatkozzák a médiába.

  2. Jeniszej szerint:

    Annyit tudni, hogy a nő péntek este fél 8 felé indult el futni, majd amikor nem jött haza időben, jelentették a rendőrségen az eltűnést.
    “A 13 perc maga a gyanú” – de mitől számítva?

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    “úgy tudjuk” című hülye duma…
    Plagizált bulvárszar összeollózása. A BRFK nem adott ki semmi hírt.

Itt lehet hozzászólni !