A Magyar Kultúra Napján Kölcseyre emlékeztek

Csepel.hu

A Magyar Kultúra Napján Kölcseyre emlékeztek

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Kölcsey Ferenc Általános Iskola tantestülete és diákjai megemlékezést tartottak január 22-én. Az intézmény húsz éve választotta névadójának Kölcseyt.

A Himnusz szavalata után az iskola bejáratánál lévő Kölcsey emléktáblánál koszorút helyezett el Málek István intézményvezető, dr. Fazekas Lászlóné, az iskola volt igazgatója, a csepeli önkormányzat képviseletében Sallai Tibor, a tanulók és a Szülői Munkaközösség képviselői.

Ünnepi beszédében Majorné Szekeres Edit magyar-dráma tagozatos pedagógus hangsúlyozta: „Húsz éve, amikor méltó nevet kerestünk iskolánknak, Kölcseyre esett a választásunk. Emberi tartásával, a haza, a magyar nyelv iránti tiszteletével és alázatával, a tudás utáni olthatatlan vágyával olyan örökérvényű példa iskolánk tanulói és tanárai számára, melyet vállalni és továbbadni nemes feladat. Azóta fogadalom köt bennünket rendíthetetlenül továbbvinni szellemiségét.”

Az ünnepség az aulában folytatódott, ahol a tanulók zenés irodalmi műsorral emlékeztek Kölcseyre. A róla készült szobor előtt is koszorút helyeztek el a résztvevők.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !