Pénteken jelentik be az újabb rezsicsökkentést

“Gyurcsány kormányzása idején 15 alkalommal emelték a villany és a gáz árát, és a magyar emberek fizették Európában a legtöbbet a rezsiért”

Fidesz.hu, Csepel.info

Tekintse meg a sajtótájékoztatón készült videót!

Az országgyűlési választások tétje, hogy visszajönnek-e azok, akik megnyomorították a magyar embereket, akik belehajtották az embereket a devizahitelekbe és a sárgacsekk-tartozások világába – jelentette ki Németh Szilárd.

Németh Szilárd emlékeztetett rá, az MSZP szombati választmányi ülésén jóváhagyta a Gyurcsány-koalíciót, valamint annak programját. A fideszes politikus vasárnapi sajtótájékoztatóján ennek kapcsán idézett egy Gyurcsány Ferenccel készült interjúból. A baloldali politikustól megkérdezték, hogy mi lesz a baloldal közös álláspontja a rezsicsökkentéssel kapcsolatban, erre ő azt felelte: „az egy hülyeség” – hívta fel a figyelmet. „Aztán újabb kérdés következik: ön ezt mondja, az MSZP viszont a parlamentben megszavazta. Jön rá a válasz: teljesen mindegy” – idézte Németh Szilárd Gyurcsány szavait.

A fideszes országgyűlési képviselő emlékeztetett, Gyurcsány kormányzása idején 15 alkalommal emelték a villany és a gáz árát, és a magyar emberek fizették Európában a legtöbbet a rezsiért. Ugyanez a koalíció volt, aki akkor is a kirakatban mást beszélt, mint amit cselekedett – utalt Lendvai Ildikó elhíresült kijelentésére, melyben azt ígérte, nem lesz gázáremelés.

A 2014. április 6-i országgyűlési választások tétje, hogy visszajönnek-e azok, akik megnyomorították a magyar embereket, akik belehajtották az embereket a devizahitelekbe és a sárgacsekk-tartozások világába – hangsúlyozta. Ennek kapcsán megjegyezte, a rezsitartozások esetében a magyar családok kintlevősége 2012 májusában 143 milliárd forintot tett ki, egy év alatt pedig 20 milliárddal csökkent ez a szám.

Ezzel a koalícióval szemben, amely a családok és a nyugdíjasok mindennapjait tette tönkre, mi január 24-én, a Fidesz és a KDNP kihelyezett frakcióülésén továbbra is hitet teszünk a rezsicsökkentés politikája mellett – fogalmazott. Mint mondta, be fogják jelenteni, hogy 2014-ben a távfűtés, a villany és a gáz árában „mikortól és mennyit fogunk engedni”.

Rámutatott, hogy emellett fenntarthatóvá kívánják tenni a rezsicsökkentést. A cél az lesz, hogy a családok meg tudják fizetni a rezsiköltségeket, ne fizessenek többet az uniós átlagárnál, és biztonságos, minőségi szolgáltatást kapjanak közszolgáltatásként – sorolta.

Hangsúlyozta, a baloldalon „bármit mondanak, bárhol fogják letagadni, elővesznek megint valakit valahonnan, aki mást fog mondani, a rezsicsökkentés meg fogják szüntetni, és vissza fogják állítani a 2002 és 2010 közötti állapotot”.

Az ingyenes készpénzfelvétellel kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy azért döntöttek a 150 ezer forintos összeghatár mellett, mert ez egy átlagfizetésnek felel meg. A politikus egyúttal arra bíztatott mindenkit, aki eddig nem tette meg, hogy éljen a lehetőséggel, és regisztráljon.

fidesz.hu

50 hozzászólás “Pénteken jelentik be az újabb rezsicsökkentést” bejegyzésre

  1. großmutter szerint:

    ““Gyurcsány kormányzása idején 15 alkalommal emelték a villany és a gáz árát, és a magyar emberek fizették Európában a legtöbbet a rezsiért”” – Mindez orbánt nem érdekelte, ős is emelt rajta a kormányra kerülése idején. Ez így lenne teljes, csak erről sehol sem beszélnek.

  2. Gordon szerint:

    Mikor 2010-ben Orbánék hatalomra kerülnek egyből befagyasztják a villany és gázárakat (tehát az inflációt meghaladó mértékű emelést nem lehetett végrehajtani). A mai napig pedig 20%-os árcsökkentést léptettek érvénybe (és ez még csak a kezdet).

    Ennyit Gmutter hazudozásáról.

    Gyurcsány szerint viszont a 20%-os rezsicsökkentés egy hülyeség… nyílván ez azt is jelenti, hogy ő eltörölné, ha hatalomra kerül.

    Gyurcsány Ferenc mondta:

    “Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?”

    Hát tényleg nem volt mire büszkének lenniük… áram és gázáremelés – na, ahhoz nagyon “értettek”.

    Gmutter ezt sírja vissza!?
    Micsoda jobbikos ő?
    Hát persze: komcsijobbikos.

  3. tantónéni szerint:

    “a magyar emberek fizették Európában a legtöbbet a rezsiért”

    Ez egy vaskos hazugság. A valóság az, hogy a magyar energiaárak a középmezőnyben voltak az európai országok között. Azaz teljesen átlagosak voltak.

    De persze mi mást várhatunk Németh Szilárdtól, mint hazugságot, hazugságot, és újra csak hazugságot.

  4. grün szerint:

    großmutter!
    “csak erről sehol sem beszélnek”
    Nyugi!
    Még pár hónap és kezdődhet a “zemútnégyév”-ezés, rá érünk majd akkor!
    Ha mégse, akkor megérdemeljük! 😛 😀

  5. großmutter szerint:

    grün!

    Egyetlen egy dolog van, amiért szeretem a választásokat. Akkor minden villanyoszlopon láthatok egy politikust!

  6. grün szerint:

    Röfike!
    Olvasás, szövegértés! 😛 😀
    .
    “A gáz árának ez évi 10%-os csökkentése valójában 8%-os áremelkedést jelent, és ez még nem minden. 2010 januárja és 2012 januárja között 20,3%-kal nőtt a gáz ára azok számára, akik korábban semmilyen kompenzációra nem voltak jogosultak. Akik pedig a legnagyobb mértékű kompenzációt vehették igénybe 2010 előtt, azok számra a gáz ára 2010 és 2012 között 56%-kal drágult.”
    .
    http://napikerdes.postr.hu/mennyivel-emelte-a-gaz-arat-2010-ota-a-fidesz-kormany

  7. Gordon szerint:

    >„Ha ma ránézünk a politikai ellenfeleinkre, akkor nagyon sok minden nem világos. Akik igazán veszélyesek, azok, akik mögöttük állnak, mert ők ki fogják kényszeríteni azt, hogy mást csináljanak, mint a mostani kormány.” A Fidesz frakcióvezetője szerint Magyarországon olyan baloldal van, amelyik a bankok és a multinacionális vállalatok érdekeit nézi, ráadásul a brüsszeli bürokrácia is támogatja őket. 16 százalékos helyett 40 százalékos adókulcs bevezetését tervezi Bajnai Gordon, és a mögötte lévő szakadár LMP-s csapat – fogalmazott Rogán.

    A politikus külön felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy mindenki nagyon figyelje az ellenzéki pártok érvelését, ha benyújtják azt a törvényt, amely kimondja a közszolgáltatások nonprofittá alakítását. „Ott mindenkinek világossá fog válni, hogy mely politikai erők képviselik az emberek érdekeit, és kik mögött állnak ott a multinacionális vállalatok, akik számára csak a profit fontos” – zárta szavait a Fidesz frakcióvezetője.<

    http://mno.hu/belfold/tobb-mint-1000-milliard-forintot-vittek-ki-az-orszagbol-kozmucegek-1184842

  8. Gordon szerint:

    A nagytőke és a mai ellenzék összefonódott. Megrendelésre gyártatják a hazugabbnál hazugabb cikkeiket. Ha kell adatokat hamisítanak (lásd.: Németh Szilárd vagyoni nyilatkozatának meghamisítását), vagy videókat hamisítanak (lásd.: Baja), vagy lejárt szavatosságú tésztát osztanak (lásd.: a korábbi MSZP-s kampányok).

    Céljuk a hatalom megragadása és a mögöttük álló pénztőkés befektetői körök érdekeinek érvényesítése.

    Ezért emelte az MSZP és az SZDSZ 100%-kal a villany és 200 százalékkal a gáz árát.

    Gyurcsány mondta:
    ” Tudjátok, hogy mennyi jön be ingatlanadóból, ha minden ingatlant megadóztatunk, ami 5 millió forintnál drágább? Alacsony értékhatárt mondtam, nem 100 milliót, ötöt.”

    Ez kell a balosoknak???!
    Hát megőrültek ezek???!
    Fizessék ők a mindenkire kiterjedő általános lakóingatlanadót!
    Én nem fogom!

  9. großmutter szerint:

    Gordon!

    Azért az általatok osztott tésztából látom jutott otthonra is…
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_1_19_bqxcsrfcef.jpg

  10. Balos szerint:

    Továbbra sem látom, hogy a baloldalon kezelni tudnák ezt a rezsicsökkentő-cunamit. Bármennyire nem érzik az emberek, azt azért tudják, hogy csökkent a rezsi, mert Némethék lassan már a budipapírra is felíratják A Fidesz meg folyton azt modja, hogy ha visszajön az MSZP-SZDSZ, vége lesz a rezsicsökkentésnek. És ez sajnos a balliberális politikusok bénázása miatt hihető.

  11. grün szerint:

    2653.8 mrd.
    Ennyibe került a “zemútháromév” a zadófizetőknek!
    Köszönjük fityesz! 😀
    .
    http://tenytar.blog.hu/2013/09/09/hibas_dontesek_amelyek_nelkul_tenyleg_jobban_teljesithettunk_volna

  12. tantónéni szerint:

    Ez a Balos nevezetű fideszbérenc seggfej minek írogat ide állandóan?

  13. Gordon szerint:

    Grün(wald?)(16:24)!

    Ezt a bajai maszoposok írták?
    Bezárt a videókölcsönző!???
    Kérdezd már meg a csepeli etánsaidat, hogy hány tíz (esetenként több mint száz millió) forintot dobtak ki az ablakon a soha meg nem valósított terveikre???

    >Az ügy nem sok jóval kecsegtet a szocialisták számára azok után, hogy beírta magát a magyar belpolitika megjegyzendő eseményei közé a bajai időközi választás, pontosabban az ahhoz fűződő videóhamisítási botrány. Egy manipulált felvétellel a Fideszt akarták besározni, ám hamar kiderült, hogy a videó hamis, és nem a kormánypártnál kell bűnösöket keresni.

    Október 18-án a Hvg.hu egy felvétellel állt elő, amelyet „Itt a bizonyíték a csalásra: pénzért és tűzifáért szavaztak Baján” címmel tettek közzé, a cikk bevezetőjében egyebek között azt állították, „egyértelmű bizonyíték került elő arról, hogy szavazatvásárlás történt a bajai időközi választáson”. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke sajtótájékoztatón kürtölte világgá a felvételre hivatkozva, hogy a Fidesz választási csalást követett el.

    A Hvg.hu főszerkesztője is belebukott

    Október 21-én a rendőrség közölte, hogy a szóban forgó felvétel hamis, és azonosították az oktatófilm szereplőit és helyszíneit is. A rendőrség kihallgatta Kőrös Gusztáv solti cigány kisebbségi képviselőt, aki egyébként a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció tagja volt a botrány kirobbanásáig. A férfi azt állította, a film megrendelője Király György volt, aki a szocialisták sporttagozatának alelnöke. Királyt szintén kihallgatta a rendőrség, de tagadta, hogy ő rendelte a felvételt.

    Az ügybe elsőként Gavra Gábor, a Hvg.hu főszerkesztője bukott bele, majd a felvételt a szerkesztőséghez eljuttató Déri Balázs, az MSZP-frakció kommunikációs igazgatója is távozni kényszerült posztjáról. Török Zsolt azonban megúszta az ügyet, noha az MSZP szóvivője korábban azt állította: nem a szocialisták adták át a videót a Hvg.hu-nak, és nem is ők rendelték meg.<

    http://csepel.info/?p=31439

  14. tantónéni szerint:

    Gordon, csúsztatásban világbajnok vagy.

    Gyurcsány beszédéből az általad idézett rész bővebb szövegkörnyezete így hangzik:

    “És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki. És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak. Vessünk ki ingatlanadót mindenkire. Tudjátok, hogy mennyi jön be ingatlanadóból, ha minden ingatlant megadóztatunk, ami 5 millió forintnál drágább? Alacsony értékhatárt mondtam, nem 100 milliót, ötöt. És egyébként még odaadjuk még az önkormányzatoknak azt az 52 milliárdot, ami a kommunális adóból bejön, mert akkor azt oda kell nekik adni, már most az ő bevételük. Az egésznek az egyenlege kevesebb, mint 20 milliárd forint.”

    Pont azt mondta, hogy az ingatlanadóból csak nagyon kevés pénz jönne be. Ellene érvelt.

    De hát te sajnos egy jellemtelen, becstelen szarházi vagy, aki szövegkörnyezetből kiragadott idézetekkel próbálod megtéveszteni az olvasókat.

  15. Gordon szerint:

    Szerintem Balos okfejtésein érdemes elgondolkodni. Baloldali szemszögből is rá lehet világítani bizonyos tényekre (pl. hogy Szentecziki János a vagyont érő órájával ne fényképeztesse magát).

    Jellemtelen alakok ülnek a csepeli Mszp-ben!

  16. tantónéni szerint:

    Gordon = jellemtelen, becstelen szarházi

  17. tantónéni szerint:

    Balos nem balos. Ő egy fideszes aktivista, aki megpróbálja csalódott mszp-snek beállítani magát. Ezt a szerepet játssza, ezért fizeti a Fidesz.

    Balos = fideszbérenc seggarc.

  18. Gordon szerint:

    “Pont azt mondta, hogy az ingatlanadóból csak nagyon kevés pénz jönne be. Ellene érvelt.” – magyarázkodik tantónéni.

    Tévedésben van, hiszen Gyurcsányék be akarták vezetni az általános lakóingatlan adót az alacsony értékű ingatlanokra. Ha az 52 milliárdot odaadták volna az önkormányzatoknak, na igen, akkor kevés pénz jött volna belőle.

    Ehelyett kivéreztették az akkor ellenzéki önkormányzatokat (lásd.: Lampert kijelentése a források elosztásáról).

    Egy évvel ezelőtt is az ingatlanadó bevezetésével kampányoltak:

    “Gyurcsányék ingatlanadóval és tandíjjal kampányolnak

    A DK politikai programjának nyers változata szerint Gyurcsányék 2014 után ingatlanadót és tandíjat terveznek, eltörölnék a gyermekek után járó adókedvezményt, valamint változtatnának a minimálbér rendszerén is, hasonlóan Bajnaiék elképzeléseihez.”

    http://mno.hu/belfold/gyurcsanyek-ingatlanadoval-es-tandijjal-kampanyolnak-1130306

    Minimálbércsökkentés?
    Ingatlanadó? – egy éve

    Most: a rezsicsökkentés szerintük “hülyeség” és a gyed extra elvételét is kikotyogta a Gurmai.

    Phhöj MSZP!!!

  19. Gordon szerint:

    tantónéni szerint:
    2014. január 19., vasárnap – 16:36

    “Gordon = jellemtelen, becstelen szarházi”

    Javaslatom:
    Lépj le a hordóról és ülj vissza a fröccsöd mellé!

  20. Balos szerint:

    Tantónéni, te nem vagy tanítónéni viszont hülye igen, de nagyon. Orbán megmondta, hogy rezsiharc lesz, és az MSZP azóta harcol ellene. Pont azt teszik, amit Orbán akart, harcolnak ellene. A nép meg nem akar magasabb rezsit, így aztán majd szépen otthon marad vagy pont Orbánékra szavaz.

    Jelenleg ez a helyzet, mert a baloldalnak nincs semmilyen ellenszere a rezsicsökkentési cunamira. Már a tököm tudja hanyadik bőrt húzzák le róla, mert látják, hogy a baloldal azt teszi, amit akartak. Nem létezik, hogy nincs a baloldalon senki, aki ezt ne látná!

  21. tantónéni szerint:

    Gordon: “Tévedésben van, hiszen Gyurcsányék be akarták vezetni az általános lakóingatlan adót az alacsony értékű ingatlanokra.”

    Hazudsz.

  22. tantónéni szerint:

    Balos, ha te balos lennél, akkor nem arra törekednél minden hozzászólásoddal, hogy a Fideszt éltesd és a Fidesz győzelmét elősegítsd.

    Te egy sima fideszbérenc vagy, sose voltál baloldali.

  23. felix szerint:

    Balos.
    Adj egy olyan liket ahol a baloldal harcol a rezsicsökkentés ellen.
    Gordon.
    Rezsi költségek ma nagyjából azon a szinten vannak ahol azt Orbán átvette.
    Ez annak ellenére van így, hogy közben jelentős piaci ár csökkenések is vannak.
    Az ellenzék a hazugságok ellen és nem a rezsicsökkentésekkel harcol.

  24. Etikus szerint:

    “felix szerint:
    2014. január 19., vasárnap – 18:15
    Balos.
    Adj egy olyan liket ahol a baloldal”

    Ez idáig nem is tudtam, hogy azt a bizonyos liket már erre felé is keresheti.

  25. Etikus szerint:

    “tantónéni szerint:
    2014. január 19., vasárnap – 16:36
    Gordon = jellemtelen, becstelen szarházi”
    Mondja, Ön mégis kinek gondolja, képzeli magát, ilyen és hasonló megnyilvánulásai alapján?

  26. felix szerint:

    Etikus!
    Szövegértéssel bajlódik?
    Nem kerestem, kértem.
    Na de sebaj.

  27. Etikus szerint:

    Az még jobb! Önnek, ha nem kell keresnie, már megtalálta, és kéri, mert igényt tart rá.
    A rész az egésznek a része, hát igen, a folyamat beindul.
    A bajlódás e tekintetben nem engem érintett, ha nem a kérő, az igénylő részéről, mert valószínűen türelmetlen volt már.
    Most legalább van mit tekergetnie…………….

  28. tantónéni szerint:

    Nesze, faszkalap Németh! Ezt magyarázd ki!

    Így árt a gazdaságnak a rezsicsökkentés

    Index

    2014. január 20., hétfő 10:15 |

    A budapesti közműszolgáltatók bevételkiesésének egy részét több milliárd forinttal kompenzálta a fővárosi önkormányzat, míg másutt erőteljes költségvisszafogásra, elbocsátásokra, fizetéslefaragásra kényszerültek a rezsicsökkentéssel érintett társaságok – írja a Napi.hu.

    A 2013-ban megkezdett rezsicsökkentés-sorozat eddig 230-240 milliárd forintot hagyott a lakosságnál a kormány szerint – vagyis nagyjából ekkora kiesés keletkezett a szolgáltatóknál. A Napi.hu körbekérdezte a cégeket, mihez kezdenek most.

    A cikkből kiderül:

    – Budapestnek több milliárd forintjába került az, hogy a rezsiharc a távhőt és a kéményseprést sem kímélte. A Főkétüsz Kft.-t 540 millió, a Főtáv Zrt.-t 5 milliárd forinttal kompenzálta a főváros.
    – A Főtáv így is elküldött több mint száz dolgozót.
    – A magánvállalatok számára viszont csak a költségcsökkentés maradt, beleértve az elbocsátásokat és a beruházások visszafogását.
    – A veszteséges Elmű munkavállalóinak több mint tíz százalékát küldte el eddig.
    – Az EDF Démász a korábbi beruházási keretének felét tudja csak elkölteni idén, ami a magyar beszállítóikat is érinti.
    – Az olasz ENI tulajdonában álló Tigáz is elbocsátásokat és a tervezett beruházások elhalasztását tervezi.
    – A kéményseprőcégek különösen rossz helyzetbe kerültek, több cég lehúzta a rolót, mások pedig bércsökkentéssel, elbocsátásokkal, a szakmunkásképzés beszüntetésével, a műszaki fejlesztések elhalasztásával reagáltak.

  29. Rycki szerint:

    Miért baj az ha kirúgnak egy pár embert?
    A többségnek jobb lesz, olcsóbb lesz rezsi. Amúgy is azt az embert nem rúgták ki mert nem lesz munkanélküli, mehet közmunkára. Így még a Központi Statisztikai Hivatal is örül mert nem nő a munkanélküliek száma.
    Örülünk Vincent?

    Miért baj az ha elmaradnak a beruházások, fejlesztések?
    Kit érdekel ha felrobban majd 1-2 gázvezeték és vele együtt 1-2 ház is. Legalább felújíthatják, és elmondhatják hogy dübörög az építőipar.
    Mindenre van válasz, a Fidesz Joker kártyája Gyurcsány. Hisz az Ócsai lakópark is miatta lett egy bukott projekt 😀

  30. felix szerint:

    Etikus.
    Előbb keresse meg a gyógyszerét és csak utána süketeljen.

  31. Etikus szerint:

    felix szerint:
    2014. január 19., vasárnap – 18:15
    Balos.
    Adj egy olyan liket ahol a

    Ebben a jó időben lehetne akár metszeni is, aztán meg a liket betömni, nem de bár?
    Előbb azonban le kell lépni a tablóról, a 2. sorból.

  32. Etikus szerint:

    Mindentudó, nagyokos, az alábbira próbáljál valamit mekegni, ne a liket keresd állandóan, még terelés közben is. Nagyon nagy a csönd köztetek, pedig olyan nagy elánnal ugrottatok neki személynek, témának. Mára kus lett, mint az olvasható is volt a napokban. Ezek vagytok ti?

    Csukott szemmel bólintottak rá a paksi bővítésre

    http://www.origo.hu/itthon/20091030-a-paksi-atomeromu-bovitese.html?utm

  33. felix szerint:

    Túl az összevissza locsogásán, idézzen ebből a post-ból olyan hozzászólást, amely neki ment volna a témájának.
    Figyelmesebben olvasni és kevesebb bolondságot írni.
    Talán nem az öncélú nyakatekert szövegeket kéne nyomatnia, az értelem megnyilvánulásai helyett.

  34. tantónéni szerint:

    Etikus, nem ártana elolvasnod a 2009-ben meghozott határozat szövegét. Segítek:

    “25/2009. (IV. 2.) OGY határozat

    az atomenergiáról szóló 1996. évi CXVI. törvény 7. §-ának (2) bekezdése alapján, a paksi atomerőmű telephelyén új atomerőművi blokk(ok) létesítésének előkészítését szolgáló tevékenység megkezdéséhez szükséges előzetes, elvi hozzájárulás megadásáról

    1. Az Országgyűlés előzetes, elvi hozzájárulást ad az atomenergiáról szóló 1996. évi CXVI. törvény 7. §-ának (2) bekezdése alapján – összhangban a 2008-2020 közötti időszakra vonatkozó energiapolitikáról szóló 40/2008. (IV. 17.) OGY határozat 12. f) pontjával -, a paksi atomerőmű telephelyén új blokk(ok) létesítését előkészítő tevékenység megkezdéséhez.

    2. Ez a határozat a közzététele napján lép hatályba.”

    Kiemelem: előzetes, elvi hozzájárulás az új atomerőművi blokkok létesítését ELŐKÉSZÍTŐ tevékenység megkezdéséhez.

    Ezt úgy olvasni, hogy döntöttek a bővítésről???

  35. Etikus szerint:

    Tényleg kár veletek, értetek.

  36. abcd szerint:

    ???????????????

  37. felix szerint:

    Talán a kacifántosság helyet egyszerű mondatokban.
    Tudod olyanokban melyekért gúnyolni szokott.
    Azt írja le amit ki kéne találnunk a nyakatekerésből.

  38. felix szerint:

    tudod = tudja

  39. Etikus szerint:

    Hogyan lehetséges az, hogy hívei mondandóját többnyire megértik, míg a jóakarókét az egyenest fel nem foghatják?
    Miről beszélünk? Azt gondolom itt be kell fejeznem, mert nem látom értelmét a meddő polémiának. Ez érthető?! Pedig ez is egyszerű, és világos. Tudják még követn

  40. Etikus szerint:

    Tudják az iskolázottság, (érettségi, stb.) a művelődés és a kultúra nem öncélú. Legfőképpen nem mások trágár becsmérlése, letaglózására, emberi méltóságában való megalázásának céljaként kell funkcionálnia. Éppen ellenkezőleg!

    Márpedig bizonyos személyektől e területen (is) szinte mást sem olvashatunk, hallhatunk.
    Ez a legszomorúbb azok megnyilvánulásaiban, akik másképpen már szinte képtelenek kommunikálni, embertársaikkal.

  41. felix szerint:

    Az iskolázottságnak akkor van értelme, ha nem gátja a kommunikációnak.
    Amennyiben az iskolázott ember képtelen átadni a gondolatait akkor az öncélnál nem jutott többre.

  42. Etikus szerint:

    Az iskolát azért említettem, mert Önök kérik másokon számon, akár az érettségit is.
    Életem során mindig tudtam sajnálni azokat az embereket akik a természeti adottságukból adódóan “állva maradtak.”

  43. felix szerint:

    Egy kis ismeret hiány.
    Az érettségit csak azon kérjük számon aki hazudta, hogy van neki. Legalább is szerintünk/ 2 fő /hazudta.

  44. Etikus szerint:

    Hányan vannak akik főiskolai, egyetemi diplomát, sőt Dr.-it füllentenek, hamis papírokkal?
    Azt hiszem mivel nem a mi kompetenciánk, számon kérni, ez nem is tartozik ránk. Max. informális szinten.

  45. nagyapó szerint:

    Klasszikusokat csak pontosan!! 1/2eszű1/:
    “Az iskolázottságnak akkor van értelme, ha nem gátja a kommunikációnak.
    Amennyiben az iskolázott ember képtelen átadni a gondolatait akkor az öncélnál nem jutott többre.” Ezen kiollózott idézet után a zigazi 1/2eszű1/:
    “Talán a kacifántosság helyet egyszerű mondatokban.
    Tudod olyanokban melyekért gúnyolni szokott.
    Azt írja le amit ki kéne találnunk a nyakatekerésből.”
    “tudod = tudja”
    Egy ekkora marhát!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  46. felix szerint:

    Szemétláda.
    Ha szerinted kiollózott az amit írtam, akkor idézd az eredetit.
    Egy egy újabb hazugság tőled, de naponta többet is produkálsz néha, ezért mát meg sem lepődők rajta.

  47. felix szerint:

    Szemétláda csak neked.
    Mát = már.

  48. Etikus szerint:

    No lám! Hiszen éppen erről beszélek, időtlen idők óta, de fentebb is. S íme jön a megszólítás, a példa! Akkor minek az iskola, ennél a marha is többet tud, nyújtani az emberek felé, amikor megérkezik a kapuba, legelés után.

  49. felix szerint:

    A szemétláda nagyapó már csak ilyen.

  50. felix szerint:

    Egyébként ennek a megszólításnak is története van. Nem véletlen és a megszólított saját “választása” volt.
    A tudás hatalom, de ha nem akkor az igazsághoz még közelebb vihet.
    Előbb kérdezni, aztán véleményezni.

Itt lehet hozzászólni !