Magyarország ma egy győztes ország

Fidesz.hu

A harmadik rezsicsökkentéssel az áram, a gáz és a távhő ára lesz alacsonyabb ismét – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Magyarországnak az az érdeke, hogy Paks hosszú távon is legalább 40-45 százalékát biztosítsa a magyar villamosenergia-ellátásnak – hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, hogy ehhez fenn kell tartani azt a korábbi nukleáris energetikai együttműködési megállapodást, amely Magyarország és a Szovjetunió között létrejött, “csak most már Magyarország és Oroszország között kell fenntartani ezt a kapcsolatot”. Mint mondta, Magyarország nem kerül más helyzetbe, mint amilyenben most van, így ez a kérdés az ország függetlenségét és függőségét nem érinti.

Orbán Viktor kiemelte, hogy Paks megtartása nélkül a rezsicsökkentésnek sincs gazdasági alapja, márpedig a kormány célja az, hogy a Magyarországon felhasznált energia minél nagyobb része hazai termelésű legyen, így mind a háztartásoknak, mind a gazdaságot működtető vállalatoknak olcsó áramat biztosítsanak. Azt a holnapután kérdésének nevezte, hogy ha Magyarországon több energiát tudnak előállítani, mint amennyit felhasználnak, akkor hogyan kereskedjenek a fennmaradó résszel.

“A paksi atomerőmű nélkül nincs magyar gazdaság. (…) Csak egy szegény, lerongyolódott és nem versenyképes gazdasága lehet Magyarországnak” nélküle – nyomatékosította álláspontját. Megerősítette egyúttal azt az indiai látogatása alkalmával tett célkitűzést, hogy négy-öt év múlva egész Európában Magyarországon legyen a legolcsóbb az áram.

A miniszterelnök – a 2011-ben elfogadott magyar energiastratégiára hivatkozva – kilátásba helyezte, hogy a közúti közlekedés “elektromos alapra helyezését” is a nukleáris energiából biztosítják majd. Ennek nyomán szerinte a következő években egyre többet hallani majd arról, hogy a mostani benzinüzemelésű járművek helyett milyen kísérletek történnek a közúti közlekedés “elektromosautó-alapra” helyezésére. Utalt arra, hogy jelentősebb autógyárakkal is zajlanak erről tárgyalások.

Arra a kérdésre, számolnak-e azzal, hogy a német atomerőművi leállás átalakítja a kontinens nukleáris energetikai piacát, azt válaszolta: számolnak vele, de ez a kérdés nem része a hamarosan a parlament elé kerülő orosz-magyar megállapodásnak, amely egyébként semmilyen más üggyel, így a gázszállítással nincs összekapcsolva.

A megújuló energiák fejlesztéséről úgy vélekedett, hogy azt jól kell ütemezni, mert az ma csak óriási közpénztámogatással lehetséges, ám a technológia gyorsan fejlődik, így akkor érdemes nagyobb mennyiségben beállítani az alternatív energiát a magyar energiagazdálkodásba, ha már nem kell a büdzséből hatalmas összeggel támogatni. Kitért emellett arra, hogy a szén kérdését sem a múlthoz sorolja, a modern technológiákkal ugyanis látja annak helyét – “idekötve a bányászatot is” – a jövőben is.

Az IMF-kölcsön és az erőműbővítéshez biztosítandó orosz államközi hitel közötti párhuzamot firtató felvetésre a miniszterelnök úgy reagált: “szezont a fazonnal nem érdemes összekeverni”. Míg ugyanis a Nemzetközi Valutaalap (IMF) nyugdíjcsökkentést kért cserébe, és nem engedte a bankok, a multik adóztatását, addig ilyen kérdések az oroszokkal “szóba sem kerülnek”.

Oroszországgal “egy beruházás finanszírozásáról fogunk megállapodni” – jelentette ki. Megjegyezte, az oroszok azért tesznek vonzó ajánlatot Budapestnek, hogy “ne veszítsenek el valamit, ahol ma jelen vannak”.
Orbán Viktor az orosz-magyar kapcsolatokat úgy kommentálta, hogy azok “ma rendben vannak”.

A múlton nem lehet változtatni, a jövőn viszont igen, és érdemes is – mondta, úgy jellemezve kormánya jövőképét, hogy egy erős Magyarországot akarnak, amely nem alárendeltje, hanem egyenrangú partnere más államoknak.

“És igaz, hogy a múltban megszálltak bennünket a németek is, a szovjetek is, de a jövőt illetően mi a németekkel is meg az oroszokkal is egyenrangú kapcsolatokat akarunk kiépíteni” – fejtette ki, közölve, hogy ez az elképzelés sikeres, hiszen ma Magyarország egyenrangú partnere Oroszországnak, Németországnak és a világ más államainak.

Felidézte, hogy egy évvel ezelőtt állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az orosz-magyar gazdasági kapcsolatok kölcsönös előnyökön nyugvó fejlesztéséről, és – mint mondta – amiben megegyeztek, azt az oroszok betartották.

Ismét csökken az áram, a gáz és a távhő ára

A harmadik rezsicsökkentéssel az áram, a gáz és a távhő ára lesz alacsonyabb ismét – közölte Orbán Viktor miniszterelnök, aki megerősítette azt is, várható, hogy újabb külföldi kézben lévő energiaszolgáltatókat vásárol vissza az állam.

Jelezte, hogy az újabb rezsicsökkentés mértékéről a Fidesz-KDNP évadnyitó frakcióülésén döntenek a jövő héten. “Jó kis rezsicsökkentés lesz ez is” – fogalmazott a kormányfő.

Arra a kérdésre, szerinte lesz-e olyan lakossági energiaszolgáltató, amely a rezsicsökkentés miatt kivonul Magyarországról, Orbán Viktor azt válaszolta: “a múltkor is visszavásároltunk egy nagyon jelentős energiaszolgáltatót, a Főgázt. (…) És ilyen mozgások még lesznek a jövőben is”.

Álláspontja szerint ugyan igaz, hogy a magángazdaságnak sok erénye van az állami tulajdonnal szemben, de ha monopóliumokról van szó, akkor “a magánkézben lévő monopólium sokkal rosszabb, mint az állami kézben lévő”, mert ha magántulajdonban vannak, kifosztják az embereket.

“Ezért ahol monopólium van, ott én nem fogadom el, hogy hosszabb távon is fennmaradjanak magánmonopóliumok, hanem arra törekszem, hogy köztulajdon jöjjön létre” – mondta a miniszterelnök, példaként említve az energia lakossághoz való eljuttatásának területét, ahol szerinte az államnak növelnie kell szerepét.

A rádióinterjúban szóba kerültek az ország gazdasági mutatói is, amelyekkel kapcsolatban Orbán Viktor úgy fogalmazott: bár tökéletes országok és kormányok nincsenek, de “Magyarország ma egy győztes ország”, ennek az alapjait pedig meg kell tartani, erre kell építeni a döntéseket.

Szerinte egyébként a 2013-as dunai árvíz legyőzése fordulópontot jelentett, mert az ország akkor világos bizonyítékát adta annak, hogy ha a magyarok összefognak, bármilyen bajt képesek legyőzni. Ez megteremtette “a gazdasági sikerek lelki, pszichológiai alapjait”, és innentől kezdve jöttek a jó eredmények – mondta a kormányfő.

Forrás: Fidesz.hu

55 hozzászólás “Magyarország ma egy győztes ország” bejegyzésre

  1. tantónéni szerint:

    “Nem lesz kifizetődő az atomberuházás

    Egy új atomerőmű esetén az atomenergia nem lesz olcsó – jelentette ki a volt energiaügyi helyettes államtitkár a Klubrádióban. Holoda Attila a Reggeli gyorsnak adott interjújában az mondta, a számítások alapján – amiket látott – azt lehet mondani, hogy ha csak a háromezer milliárd forint bekerülési költség lenne, akkor már az sem lenne rentábilis, de általában egy atomerőmű építése a tervezettnél 50%-kal többe kerül a tervezettnél.

    Miközben Magyarország energiastratégiájának egyik fő mondata az, hogy függetlenedés az energiafüggőségtől, nem biztos, hogy nekünk mindent saját forrásból kell megtermelnünk ahhoz, hogy a legolcsóbban jussunk hozzá az energiához. Erre jó kísérlet volt, amikor összekapcsolták a cseh és a szlovák rendszert hazánkkal és kiderült, hogy a villamos energia piacon jó árin lehet beszerezni villamos energiát, mert az európai piacon most többlet van – hívta fel a figyelmet.

    Holoda Attila arról is beszélt, hogy az ilyen hosszú távú beruházások a tervezettnél 50%-kal többe kerülnek. Ám az infrastruktúrát is fejleszteni kell, mert párhuzamosan fog működni az új és a regéi rendszer. A villamoshálózati rendszer a régihez épült ki, így arra is költeni kell.
    (Klubrádió) “

  2. grün szerint:

    Ha így néz ki egy győztes ország, akkor hogy nézhet ki a vesztes?! 😛 😛 😛

  3. maminti szerint:

    Mit terveznek a Majorban a Nagy Fejlődés éveiben bezárt DM és cukrászda helyére? Várom az óvodáűs színvonalú politikai csatározásokban mindig nagy affinítással csatározó önkormánytzati képviselőink válaszát, akik ha konkrét csepeli problémáról van szó, valahogy mindig eltűnnek.
    Mit terveznek az egyre jobban lecsúszó Major rehabilitására, a bezárt üzletek újranyitására?
    Mit tudnak tenni azzal a problémával, hogy a lakosság a Spar mögötti szelektív sziget köré hordja a háztartási szemetét?

  4. Anikó (Krizantém u-ból) szerint:

    A tegnap reggeli Mokka adásának futó híreiben olvastam, hogy a Magyar Mérnöki Kamara jónak tartja a paksi beruházást és fejlesztést az oroszokkal.

  5. ebihal szerint:

    Mondhatnának mást?

  6. bonifác szerint:

    A szoci hablaty a zöld energiáról: német tudósok jelentették ki , hogy a zöld energia
    még közép távon sem kifizetődő. Nincs túl sok alternatíva: most éri meg az oroszokkal
    üzletelni. Dedós ötlet, hogy az egyezményt hozzák nyilvánosságra. Ki az a kretén, aki
    stratégiai titkait nagydobra veri?! Az elvtársak?!

  7. grün szerint:

    Fityeszes elszólások az utóbbi évekből! 😛 😀
    .
    Csak az a biztonságos atomerőmű, amely nem működik.
    Illés Zoltán (Népszava, 2003. május 13.)

    Nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni.
    Orbán Viktor (Magyar Demokrata, 2007. január 4.)

    Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni.
    Orbán Viktor (Orbánviktor.hu, 2007. október 1.)

    Nyugaton van keresnivalónk, Keleten semmi keresnivalónk nincs.
    Orbán Viktor (Magyar Hírlap, 2007. november 17.)

    Mi nem hidat képezünk Kelet és Nyugat között, hanem a Nyugat rendíthetetlen része vagyunk.
    Orbán Viktor (Lánchíd Rádió, 2007. december 2.)

    A Fidesz készült rá, hogy négy évtizednyi hallgatás után végre kimondjuk: oroszok haza, diktatúra a szemétdombra, kommunisták nyugdíjba!
    Orbán Viktor (Magyar Nemzet, 2009. június 20.)

  8. Etikus szerint:

    KUSS!
    Bayer Zsolt
    – 2014. január 17., péntek

    Bajnai Gordon akkori miniszterelnök 2010. február 26-án sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az MVM kihelyezett igazgatósági ülésén „fontos döntések születtek az atomerőmű jövőjéről”. Bajnai „nemzeti, stratégiai ügynek nevezte a Paksi Atomerőmű bővítését”, és külön örömét fejezte ki amiatt, hogy „szokatlanul egységes, széles körű politikai konszenzus alakult ki a kérdésben”.

    Innen indult a történet. Illetve már egy évvel korábbról, amikor Gyurcsány – még miniszterelnökként – a parlamentben jelentette be a Paksi Atomerőmű bővítésének megindítását mint elengedhetetlenül fontos és szükséges energetikai beruházást. Ettől a kezdettől jutottunk el a mostani ellenzéki szemétkedésig.

    Láttunk már ilyet. Annak idején a parlamenti bizottságokban, majd az Országgyűlésben a szocialisták támogatták az úgynevezett magyarigazolványok megadását a határon túli magyaroknak, majd amikor elindult a program, felállt Kovács László, és elmondta a 23 millió románról szóló beszédét, s elindult az első igazán aljas és undorító kampány a nemzet ellen, amelyet akkor ugyanezek vezényeltek le.

    Most pontosan ugyanez a forgatókönyv valósul meg. A Paksi Atomerőmű bővítéséről kialakult teljes konszenzustól eljutottunk addig, hogy a DK-s Molnár Csaba arról merészel öblögetni, miszerint Kádár harminc évre, Orbán viszont száz évre hívta be az oroszokat. Mesterházy pedig hazaárulózik.
    Folytatás köv.

  9. nagyapó szerint:

    A Klubrádióban szereplő olajmérnök igazán nagy “szakértő” a nukleáris energia területén.
    Még várom Vértes, Bauer, stb. megszólalásait.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Etikus szerint:

    a Jobbegyenes szerzője találóan megjegyezte, „huszonnégy óra alatt (…) tízmillió energetikai szakértő és közgazdász országává is váltunk”.

    A baj csak az, hogy ebből a kórusból kivétel nélkül mindenkinek be kellene fogni a pofáját.

    Hogy miért? Lássuk csak! Először is, nagy lendülettel hiányolják a „szakma” véleményét. Nos, a Magyar Mérnöki Kamara állásfoglalást adott ki az ügyben, ebből idézek: „A magyarországi villamosenergia-ellátás forrásai között nélkülözhetetlen az atomenergia. A megvalósításban való részvétel nagy lehetőség és nagy kihívás a hazai mérnöktársadalom számára. Az orosz–magyar kormányközi megállapodás a nukleáris energetikai együttműködésről megszünteti a bizonytalanságot a Paksi Atomerőmű termelőkapacitásának hosszú távú fenntartását illetően. A Magyar Mérnöki Kamara üdvözli a paksi nukleáriserőmű-kapacitás fenntartásáról szóló megállapodást. (…) A fejlesztés 60 éves üzemidőt céloz meg. Ezért a finanszírozás a kockázatkerülő, rövid idejű és biztos megtérülésre számító kereskedelmi banki környezetben nehezen vagy csak igen drágán oldható meg. Ezen segít a kormányközi megállapodás, a felelős politikai tényezők stratégiai kötelezettségvállalása.”

  11. Etikus szerint:

    Innentől kezdve teljesen felesleges is bármiről beszélni.

    Hát nem teljesen mindegy, hogy ehhez képest mit pofázik ez a sok semmihez sem értő, ócska kis gazember? De, teljesen mindegy.

    Éppen ezért pusztán az öröm végett jegyezzük még meg a következőket: most ez a sok semmihez sem értő ócska kis gazember mind előveszi húgyfoltos sliccéből a Nagy Politikait (copyright by Petri György). Az meg arról szól, hogy Orbán Európa helyett Moszkvát választotta, hajjaj…

    Persze. Az a méltóságos Európa eközben minden skrupulus nélkül választja ugyanezt. Főméltóságú Gerhard Schröder egykorvolt német kancellár meg sem állt a Gazprom igazgatótanácsáig, s lett imigyen Putyin pincsije, igaz? Annak a Németországnak volt ő a kancellárja, amely Németország minden szinten össze van kötve Oroszországgal, s legfőképpen energetikai vonalon.

    Ez sem számít, persze.
    Ami számít, hogy Magyarországnak szüksége van atomenergiára; hogy Paksot az oroszok építették, idióták lennénk, ha nem velük bővíttetnénk. (Voltunk már ilyen idióták, amikor az oroszok felajánlották, hogy az államadósságuk terhére megépítik a metrónkat. Az nem kellett, épült helyette csilliárdmilliárd forintért soha el nem készülő metró minekünk – tényleg, Demszky hogy a fenébe maradt ki a húgyfoltos sliccből előhúzott ellenzéki összeborulásból?) Az számít, hogy a megállapodás alapján hitelbe kapott pénz több mint tíz százaléka közvetlenül a magyar gazdaságba kerül (300 milliárdról beszélünk), hogy a hitel alacsony kamatozású és harminc év alatt kell visszafizetni.

    (Gyurcsányék ezt a pénzt az IMF-től négy évre vették fel, aztán odaadták a bankoknak az egészet, amelyek meg kitolták az anyabankjaiknak.) Az számít, hogy a beruházás tízezer munkahelyet teremt.

  12. nagyapó szerint:

    maminti! Javaslom nyisson ott egy üzletet. Szívesen köt a Vagyonkezelő szerződést.
    Kíváncsi vagyok ötletére, hogy hogyan venné rá a környék lakóit a szemetelés megszüntetésére?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. Etikus szerint:

    S még egy apróság:
    most nagy kéjjel hivatkoznak Orbán 2008-ban elmondott szavaira, amikor is ezt mondta: „A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen.” Orbán azt bírálta a kijelentésével, hogy a kormány egyelőre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal „a 21. századot és a teljes Kárpát-medencei magyar nép életét meghatározó” energiakérdésben.

    S tudják, mi volt akkor Gyurcsányék válasza? Ez: „sehol a világon, így Európában sem szokás ilyen tárgyalásokról az aláírás előtt információkat kiadni, mivel az idő előtti kiszivárgás rontotta volna a magyar kormány tárgyalási pozícióját”. Az a szomorú helyzet, hogy akkor a kormánynak volt igaza. Úgyhogy befogjátok a pofátokat, és takarodtok a helyetekre. Vagy ahogy Gyurcsány a minap közölte az övéivel: „Nyugszik! Fekszik!”

    Éppen tegnap írtam arról, hogy mindez szigorú (többszörösen) államtitkot képező üzlet! De nem csak az üzletet tekintve, hanem az egész technológiát, kivitelezést, azaz az egésznek a megvalósítása, később működtetése!!! Nem véletlenül őrzik szigorúan, mindenütt a világon az egész objektumot!

  14. ebihal szerint:

    Mi ez a baromság?

  15. Etikus szerint:

    Tájékoztatás, időben, térben, sokaknak. PSZT!

  16. fghfjhgkjhk szerint:

    Akkor itt most ez az “állóháború”? Nem látok én győzelmet, csak legjobb indulattal is stagnálást. 😉

  17. felix szerint:

    Etikus.
    Ugye Orbán is mást mond mint akkor.
    Neki mit üzen?
    Csak etikusan!

  18. fghfjhgkjhk szerint:

    maminti szerint:
    2014. január 17., péntek – 14:48

    Tudja a Major egy “feketebárány”, mert a Gulyás gyerek itt nőtt fel és ezért a többi 2.000 szavazóját bűnteti a vezetés! Itt már negyedik éve a pusztulás és pusztítás látszik, faírtással karöltve. A dm helyisége a cukrászdáéval együtt tudtommal eladó, de akkor a pékség miért nem ott nyitott? A Spar melletti szelektív legalább nincs szemelőtt, a Makád u. sarán lévő igen, államdóan áll a szemét és sekit nem érdekel.

  19. Etikus szerint:

    Neki nem szoktam üzenni, személyesen szoktam a fiaimmal együtt, megbeszélni.

  20. felix szerint:

    Ennyit az etikáról

  21. joságos szerint:

    Nem vagyok energetikai szakember, de! Abban gondolom mind két oldal egyet ért, hogy elektromos áramra szükség van. Abban is egyet lehet érteni,hogy az e.áramot előkel valahogy állítani. Azok akik oly lelkesen ellenzik az atom energiát akkor is ordibáltak amikor a vízi energiáról volt szó/Bős-Nagymaros/ de a hő erőművek sem nyerték meg a tetszésüket.Lásd Levegő munka csoport! Ezek után kérdem én akkor mivel termeljünk áramot? Az meg csak mese, hogy a szél erőművekkel és a nap energiával megoldható az energia szükséglet biztosítása. Kis közösségek energia felhasználására megfelelnek de egy ország szükségleteit nem lehet velük biztosítani. Nem vagyok Fideszes. Azonban egyet értek Orbán Viktor miniszterelnök úrral, hogy hosszú távon az atom energia az amely számunkra megfelelő energia forrás.

  22. felix szerint:

    Akkor ennyit az etikáról.

  23. felix szerint:

    Nekem nincs bajom az atomenergiával, sőt már az sem izgat, amit Illés mondott korábban, hogy paksi atomerőmű egy törésvonal felett fekszik.
    Nem értek hozzá.
    Ahhoz sem értek, hogy miért fizetünk bizottsági tagokat és elnököket, ha nekik meg nincs közük semmihez.
    A többi szerintem rendben van.

  24. fghfjhgkjhk szerint:

    joságos! Itt talán senki nem az atomenergiát ellenzi, mert józan eszű ember felfogja, hogy nincs alternatíva, földrajzi elhelyezkedésünk nem teszi lehetővé megújuló energiaforrásokra való átállást. Abban is van igazság, hogy eddig is orosz erőmű működött és orosz fűtőanyaggal – itt mondjuk jó lenne tudni, hogy uránium, vagy MOX kazettákat használnak-e (plutónium, U-238) – használták az erőművet.
    Azonban itt a “felvezetéssel” van a probléma, mivel semmit nem tud senki.

  25. Etikus szerint:

    Nem személyeskedni kell szüntelen, hanem, ha van vélemény (laikus) azt lelehet írni.
    Arról nem beszélve, hogy a részletes cikket is lehet elemezni, véleményezni, még akkor is, ha a cím enyhén szólva is drasztikusnak tűnik, annak ellenére, hogy igaz is lehet.
    Az, hogy akár találó is…….hát ezt nem én produkáltam, a múltban.

  26. nagyapó szerint:

    Kevesen tudják, hogy az erőmű átlag 1 évi üzemanyag tartalékkal dolgozik, tehát bármilyen politikai zűr esetén még egy évig üzemel (szemben a gázerőművekkel).
    Sőt az erőmű megbízott (még a ’90-es éveben) egy fr.-német és egy ausztrál céget, akik ugyanolyan, csereszabatos fűtőelemeket tudnak gyártani, mint az oroszok. Így többszörösen biztosított a forrás.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  27. fghfjhgkjhk szerint:

    nagyapó, Ön olvas, amit írnak és elhiszi. A kiégett fűtőelemet, annak gyártója “váltja csak vissza”! Jelenleg is orosz fűtőelemekkel megy a termelés és mostantól is biztosan azzal is fog. A tartalék meddig elég, nem tudom, de a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szabályozza, de nem egy évig, az biztos.

  28. Vátesz szerint:

    Brezsnyev vette elő a húgyfoltos sliccéből a Nagy Októberit.

  29. fghfjhgkjhk szerint:

    “Magyarországot az a veszély fenyegeti, hogy visszasorolják az orosz érdekszférába. Tegyük világossá: nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni!

    Most ez nem katonai megszállást, hanem gazdasági érdekszférába sorolást jelenthet. A kormány ezt a veszélyt vagy nem érzékeli, vagy nem aggasztja, sőt mintha elő is segítené ezt a veszedelmes folyamatot”

    Orbán Viktor 2007. január 3

  30. fghfjhgkjhk szerint:

    “A genfi hadronütköztetőben tízezer kutató dolgozik. Egy huszonhét kilométer kerületű alagútban helyezkedik el, átlagosan száz méterrel a földfelszín alatt. Ez a világtörténelem egyik legnagyobb épített struktúrája. Mai áron körülbelül tíz milliárd dollárba került. A teljes Manhattan Projekt, az amerikai atombomba kifejlesztése mai áron 31 milliárd volt.

    Paks II. legalább tizenöt milliárd dollárba fog kerülni. Az emberiség történetében is látható, mérhető, érzékelhető projektről van szó.”

    http://orul*nkvincent.blog.hu/2014/01/16/a_nagysagrol ( *=u ! )

  31. ebihal szerint:

    Az a baj ezzel a cikkel, hogy minden bekezdésében van szinte valami, ami sáros,
    épp ezért nehéz róla vitatkozni. Ugyanezen okból nem lehet megkerülni a szemé-
    lyeskedést, mert ha a magyar miniszterelnök egyik legfontosabb érve az atomerőmű
    mellett az, hogy kell a rezsicsökkentés megtartásához, az bizony furcsa. Amikor a
    miniszterelnök sorolja az IMF sosem bizonyított elvárásait, akkor bizony inog a
    hitelessége.

  32. Etikus szerint:

    STRATÉGIA, MINDEN TEKINTETBEN

  33. felix szerint:

    Sántítanak a nyilatkozatok is..

    “Paks az energiastratégiában: Orbán újabb lódítása
    A miniszterelnök pénteki rádiónyilatkozatában úgy fogalmazott: a parlament által elfogadott energiastratégia kötelezi a kormányt a paksi bővítés megvalósítására. Ez az állítás azonban nem fedi a valóságot: az energiastratégia csak a rendelkezésre álló lehetőségek egyikeként említi a bővítést – ugyanakkor számos olyan konkrét energetikai lépést előír, amelynek az Orbán-kormány a gyakorlatban épp az ellenkezőjét csinálja.”

  34. Bugi szerint:

    Szombaton extrapénzt kaptok az MSZP-től a fórumozásért?

  35. Etikus szerint:

    A politikába minden belefér, eltűr: bizony minden, tudomány, hazugság, cselszövés, ármány, szerelem, egyáltalán minden ami az élet színpadán megjelenik, megjelenhet.
    Ne kergessünk illúziókat magunknak, sem másoknak, azt a látszatot keltve, hogy bármibe is beleszólhatnak az emberek, szinte bármilyen szinten. Elmúlt a cucializmus, bár ott is csak beszéltek, hazudtak……., a sok semmiről. Ma meg, tudjuk mik az elvárások, és azt is, ki és mikor csap a lovak közé, hogy úgy vágtassanak, ahogyan a “hajtó” akarja. A többi, szerintem mind üres fecsegés, a látszat keltés fenntartása, színlelése érdekében. Lehet, hogy leegyszerűsítettnek tűnik, de éppen azért bonyolítják annyira, hogy csak nagyon keveseknek adassék meg, az eligazodás esélye. Mindez, nem új keletű.

  36. felix szerint:

    Bugi.
    Itt egyedül csak téged fizetnek.

  37. na kinek az adójából jótékonykodik dagika szerint:

    🙂

    te szarházi bugyi, te mersz (csupa kisbetkó) itt valakire célozni, hogy pártfinanszirózott bértollnok??) te fosdarab!!!

    Hát b+ azt a f…cimbáló jó q szülőcsatornakidugódat.

    te biztos az vagy, bértollnok. nem tudom mennyiért írógatsz két műszakban a helyi kommunista-fideszes pártlapban nagyon hülye aktivistákkal kézenfogva; gordonkával , kommunista ivadék nagyapóval , nagyanyóval a krizantén utcából aki vérkommunista?!

    jó fejetek vagytok, de értelmileg messze a faszfejtől!!!! 🙁

  38. na kinek az adójából jótékonykodik dagika szerint:

    A cigányoknak még azt se lehet elhinni, hogyha kérdeznek…..

    orbán elvtárs pedig minimum féldakota…..

  39. felix szerint:

    Orbán bizonyítottan nem cigány.
    Cigány nem tesz olyat a magyarsággal mint Orbán.

  40. felix szerint:

    A győzelem jelképe.
    Valahogy nem sikerült eltalálni, hogy hol és hogyan, de legalább baromi drágán és silányan.
    http://www.hirhatar.hu/hir/megbukott-az-ocsai-kiserlet-katasztrofaszallas-a-devizasbarakkokbol

  41. Perspektíva? szerint:

    Tisztelt 11:40

    “Ma meg, tudjuk mik az elvárások, és azt is, ki és mikor csap a lovak közé, hogy úgy vágtassanak, ahogyan a “hajtó” akarja.”

    “Lángoló ajtók
    Izzadó falak
    Egy perc és a hajtók
    Ránk rontanak
    Ők nem alszanak

    Ébredj fel, kedves
    Már közel járnak
    Azt hittük nem lesz
    Vége a világnak
    Van hátra pár nap

    Minden most kezdődik el”

    http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/26861/akos/minden-most-kezdodik-el-zeneszoveg.html

    Értelmezzétek, hallgassátok, okuljatok!

  42. felix szerint:

    Csak nem bejelentést tesz a maffia?

  43. nagyapó szerint:

    fghfjhgkjhk (péntek – 23:12)
    – A kiégett fűtőelemek biztonságos kezelésére jelenleg három megközelítés létezik. Az első a nyitott fűtőelem ciklus, amikor a kiégett fűtőelemeket feldolgozás nélkül, közvetlenül helyezik el mélygeológiai tárolóban. A második megközelítési mód a zárt fűtőelem ciklus, amely az elhasznált fűtőelem újrafeldolgozását, és az így kinyert plutónium és urán újrahasznosítását jelenti. A harmadik lehetőség a “kivárási” stratégiának nevezett megközelítés, amikor a kiégett fűtőelemeket hosszabb időre átmeneti tárolókban helyezik el, amíg döntés születik az újrafeldolgozásukról vagy a végleges elhelyezésükről.
    – Magyarország nukleáris hulladékot soha, kiégett fűtőelemeket pedig utoljára 1996-ban szállított Oroszországba
    – a Paksi Atomerőmű kiégett fűtőelemeit egy, a kilencvenes évek közepén készült és az erőmű területén található ideiglenes tárolóban helyezik el. A tároló minden nemzetközi előírásnak megfelel, és 50 évre biztosítja az elhasznált, sugárzó elemek elhelyezését. A hatályos rendelkezések szerint a veszélyes anyagok végleges elhelyezését 2040-ig kell megoldani Magyarországon.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  44. nagyapó szerint:

    Sok hazug komcsi! Obama tetszik, vagy kiderül rejtett rasszizmusuk???
    Valami nem kóser!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  45. felix szerint:

    A múltkori szalonzsidózásod után, most felfordult tőled a gyomrom.
    Ennyire nem lehetsz gyökér szemétláda.

  46. bonifác szerint:

    Nakinek a nakinekije,Te ordenáré Böszme! Nagyvezíred, és keretén főnököd lábtörlője!!!
    Vedd le retkes mancsod a klaviatúráról, mosd meg salétromsavban, és vágd le tőből a kisbaltával. Ilyen szennyes gondolkodású ember nem való a fórumra. Lehet egyet nem
    érteni, de amit leírsz az az igazi kommunista erkölcsiség csúcsa. Etikusnak igaza van.
    A Maszop azért rugózik az ügyön, hogy ellentmondani tudjon. A zöld energia egyelőre
    szép álom, igen gazdag országoknak. És cuci ígéret nagyon hülyéknek.

  47. Vátesz szerint:

    Kár elszállítani a kiégett fűtőelemeket, majd az utolsó magyar szétszórja! 😉

  48. Etikus szerint:

    MÁS!
    A magyar válogatott megszerezte első győzelmét a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon: Mocsai Lajos együttese a herningi középdöntő első mérkőzésén rendkívül magabiztosan 31-25-re diadalmaskodott szombaton a macedón gárda felett.

  49. Etikus szerint:

    Nem tudom a rongylábúak nézik-e a kéziseket? Láthatják, hogyan kell a JÁTÉK mellett, küzdeni, kő keményen harcolni a győzelemért, MAGYARORSZÁGÉRT. Egy ilyen kemény mérkőzést a rongylábúak nem élnének túl.

  50. Etikus szerint:

    A lényeg! Van egy olyan csodás Kapitányunk, aki nem csak a játék elemeit gyakoroltatja be a játékosokkal, hanem, bármily furcsán hangzik, felkészültségét, intelligenciáját a játékosok nevelésére is használja. Mondom ezt, a személyes ismeretség okán, amikor az én fiamat is, alkalmattán “kezelésbe vette.”
    Köszönet neki ezért a rendkívül magas szinten végzett munkájáért. S természetesen a stáb valamennyi tagjának.
    Ugye, milyen céltudatos, alázatos munkával lehet megszerezni, és megtartani, a már hosszú évek tartó szurkolói elismerést, szinpátiát. Szinte egy emberként áll MO. a remek kézisek mögött. KÖSZÖNJÜK NEKTEK, ezt az örömöt, amit Tőletek kapunk.

Itt lehet hozzászólni !