Magyar film is esélyes a 2014-es Oscar-díjra

Hirado.hu

Magyar film is esélyes a 2014-es Oscar-díjraAz amerikai filmakadémia mintegy hatezer tagjának január 8-ig kell visszaküldeniük szavazólapjaikat, amelyek összesítése után január közepén jelentik be, hogy mely filmek, színészek és alkotók reménykedhetnek a legrangosabb hollywoodi elismerésben.

Az amerikai filmakadémia idén másodszor elektronikus úton is biztosítja a szavazás lehetőségét. A voksokat a PwC, a PricewaterhouseCoopers nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég összesíti.

A több mint 20 kategória jelöltjeit a filmakadémia különböző tagozatai választják ki, a színészek színészeket, a vágók vágókat jelölnek, és így tovább. Az animációs filmek és az idegen nyelvű filmek esetében azonban több tagozat képviselői közösen döntenek a jelöltekről, a legjobb film mezőnyében pedig mindenki véleményt nyilváníthat. A szervezet múlt heti tájékoztatása szerint utóbbi kategóriában 289 alkotásból választhatja ki a jelölteket a hatezer tag. A legjobb idegen nyelvű filmek jelöltlistáját már korábban leszűkítették, a kilenc mű között van Száz János A nagy füzet című drámája is, amelynek így esélye van arra, hogy a végső öt jelölt között legyen.

A szavazatok összeszámlálása után a jelölteket január 16-án ismertetik a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Színházban.

Ezt követően január végén küldik ki az újabb szavazólapokat. A folyamatnak ebben a szakaszában már az akadémia valamennyi tagja szavazhat az összes csoportban, noha öt kategóriában – köztük a legjobb idegen nyelvű filmében – a szavazóknak kezeskedniük kell arról, hogy megtekintették az összes jelölt alkotást.

A szavazatoknak a március 2-i díjátadó előtti keddig kell visszaérkezniük a PwC-hez. A cégnek csak két munkatársa lesz tisztában az eredményekkel a ceremónia előtt.

A 2014-es Oscar-gála házigazdája Ellen DeGeneres televíziós személyiség lesz.

Forrás: Hirado.hu

Egy hozzászólás “Magyar film is esélyes a 2014-es Oscar-díjra” bejegyzésre

  1. krapulaxxx szerint:

    zsidóünnep, zsidók osztanak díjakat zsidóknak, a szavazatokat összesíti a zsidó PricewaterhouseCoopers nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég mert annyira értenek a filmművészethez.
    A legjobb idegen nyelvű filmek jelöltlistáját már korábban leszűkítették, a kilenc mű között van a homoszexuális zsidó Szász János A nagy füzet című drámája is.
    A szavazatok összeszámlálása után a jelölteket január 16-án ismertetik a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn zsidó filmesről elnevezett Színházban.

Itt lehet hozzászólni !