Hatalmas csőtörés volt Csepelen

Csepel.info, MTI, Mno.hu

A luk, ahonnan minden elindult – az alábbiakban olvasóink képeit láthatják. Köszönjük őket!

Olvasóink képei (folytatás lentebb)

Hatalmas csőtörés volt hétfőn kora délután Csepelen. Információink szerint a Szent Imre tértől egészen a Víztoronyig állt a víz Kossuth Lajos utcában. A Csepel.info úgy tudja, hogy egy 150-milliméteres PVC-víznyomócső törött el nagyon szerencsétlen módon a Kis János altábornagy utca 53. előtt. A helyszínen volt Németh Szilárd polgármester is. A víznyomócsövet fél kettőre elzárták a vízszolgáltatást pedig úgy tudjuk, hogy este hét óra után állították helyre.

A rendőrök lezárták a Kossuth Lajos utat, ahol a közlekedési problémák elhárításáig csak a BKV járművei közlekedhettek. A katasztrófavédelem és a Fővárosi Vízművek munkatársai is nagy létszámban a helyszínen voltak megfeszített munkát folytattak azért, hogy az ünnepeket a csőtörés ellenére is zavartalanul élvezhessék a környék lakói. Azonnal oda sietett Németh Szilárd polgármester is. A polgármester úr elmondása szerint a csőtörés miatt két tízemeletes panelházban és egy szolgáltatóházban maradt ki a vízszolgáltatás. Amíg szünetelt a vízszolgáltatás, addig három, tűzcsapra szerelt ivókúttal oldották meg az ivóvíz-ellátást. A Kossuth Lajos utcát a hibaelhárítás után kitakarították.

Csepel.info

Olvasóink képei

Százak maradtak víz nélkül Csepelen

Eltört egy 150 milliméteres víznyomócső Csepelen, emiatt csaknem 500 ember otthonában nem lesz ivóvíz várhatóan estig – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfő délután

Kisdi Máté elmondta: a Kiss János altábornagy utca és a Kossuth Lajos utca közötti füves parkoló területén tört el az ivóvízcső, emiatt két 10 emeletes panelházban összesen 8 lépcsőházban és egy szolgáltatóházban nincs jelenleg vízszolgáltatás. Az épületek előtt két szükségkutat állítanak fel a zavar elhárításáig.

A kiömlött vizet már elnyelték a csatornák, a helyreállítási munkák pedig nem akadályozzák a környék közlekedését.

Forrás: MTI, Mno.hu

24 hozzászólás “Hatalmas csőtörés volt Csepelen” bejegyzésre

  1. Mr. Gabee szerint:

    Örülök, hogy fotóimmal hozzásegitettem a cikkhez:)

  2. Kuszovszki Károlyné szerint:

    Bocs de nem “luk”, hanem “lyuk” helyesen!!!!

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    Tisztelt admin!
    Videót nem lehet küldeni Önöknek?

  4. Mr. Gabee szerint:

    Természetesen lehet, de célszerű felrakni a youtube-ra és a linket elküldeni. (csepel.info@gmail.com)

    Mr. Gabee

  5. […] JÁTÉK VIDEÓ.BLOG Özönvíz Csepelen egy csőtörés miattMa kora délután térdig érő víz öntötte el Csepel belvárosát: eltört egy 150 mm-es víznyomócső. 500 embernél nem lesz víz estig.Ma kora délután térdig érő víz öntötte el Csepel belvárosát: eltört egy 150 mm-es víznyomócső. 500 embernél nem lesz víz estig.A Kiss János altábornagy utca és a Kossuth Lajos utca közötti füves parkoló területén tört el az ivóvízcső, emiatt két 10 emeletes panelházban összesen 8 lépcsőházban és egy szolgáltatóházban nincs jelenleg vízszolgáltatás. Az épületek előtt két szükségkutat állítanak fel a zavar elhárításáig. A kiömlött vizet végül elnyelték a csatornák, de az elején a Kossuth Lajos és a Karácsony Sándor utca teljes hosszában térdig állt a víz az Index információi szerint.Forrás: MTIKépek: Csepel.info […]

  6. Gyula 1885 szerint:

    Tapasztalatból mondom hogy a leírt 150-es (15cm)-es vezeték nem okoz ekora problémàt a sérült vezeték inkàbb 1500-as lehetett, lakotelepen ez tud elég nyomàst adni szerintem…

  7. admin szerint:

    Nekünk is furcsa volt a keresztmetszet, de minden adat 150 milliméteres volt.

    Fontos: három ivókutat szereltek fel információink szerint a csőtöréssel érintett területen tűzcsapokra. Tehát nem lajtos kocsi megy, hanem három kútról lehet ivóvizet, vizet vinni.

  8. Korpás Géza szerint:

    A rezsicsökkentés ellenségeinek a keze van a dologban!

    Azonnali kivizsgáláést erről a szabotázsról.

    Hány család tudott volna inni abból a vízből ami most kárba veszett.

  9. Gyula 1885 szerint:

    És tényleg 150-es volt, egész hihetetlen 🙂

  10. itep007 szerint:

    Kedves Géza! Te sem gondolod komolyan amit írtál remélem !

  11. Csaba szerint:

    Egy csővezetéken átvihető vízhozam(időegység alatt átvitt vízmennyiség) a keresztmetszettől, és a nyomástól függ. Ha gravitációs vezetékről lenne szó tényleg 1,5 m átmérőjű vezetékre lenne szükség. De, ha van kellő nyomás a 150 mm-es is megfelelő. Másik kérdés, hogy a 10. emeleten is kell megfelelő nyomás! Ezt helyí nyomásfokozókkal szokták megoldani. De ismert az un. “budai nyomás” fogalma is. Ezt a fokozott nyomást hegyvidéki területen kell alkalmazni.

  12. Animal23 szerint:

    Tisztelt Gyula 1885! Egy 150-es víznyomócső simán okozhat ekkora galibát, ez nem az átmérőn, sokkal inkább az anyagán múlik. Jelen esetben nem tudom mi lehetett, de ha azbesztcement (eternit) akkor akár elroppanhatott, vagy akár darab is kitörhetett belőle. Ha acél, korrózió.

  13. kitiltott szerint:

    És ez még semmi. Majd az áramkimaradások (bár már azok is elkezdődtek).
    Ha lenne tőkém a szünetmentes áramforrás bizniszbe vágnék bele.

  14. gyula szerint:

    nakki a sötét, komcsi, barom dumájával égeti magát. Amíg drágábban kaptad a vizet, a gázt, a kéményseprést, stb. a tetves elvtársaidtól, addig soha nem volt csőtörés, gáz- és füstgázszivárgás, mi? Te, agyatlan, nyomorult bolsi!

  15. Kőagy őrnagy szerint:

    Kedves Admin!

    Lehet tudni valamit az éjjeli áramszünetről a Rákóczi Liget lakópark környékén?

  16. Jeniszej szerint:

    Csak ámulók bámulók. – Az átkosban soha nem láttam ilyent.
    Bezzeg munkáért nem állnak sorban az emberek. ))) 😀 (((

  17. grün szerint:

    Jeniszej!
    “Bezzeg munkáért nem állnak sorban az emberek.”
    Munkáért nem szoktak sorban állni a zemberek!
    A munka már legyen azoknak a feladata, akik munkahelyeket teremtenek! 😛 😀

  18. Nagyapó szerint:

    naki3! A fenti összegek kisebbek, mint az az évi 3,3 milliárd forintos menedzsmentdíj, amit a Sueznek és az RWEnek kifizetettek!
    2014-ben marad még 1,3 MFt többlet (3,3MFt-2MFt).
    Nem kell bedőlni a sírásnak!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. Nagyapó szerint:

    naki4! Akkor maradt 2,7 milliárd. Van miből rezsit csökkenteni, hogy az embereknek maradjon több. Nem kell, hogy nyereségérdekelt legyen a cég.
    Nem kell a zembereket riogatni. Ha gond lesz, a Tarlós-Bagdy páros megoldja.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  20. Perspektíva? szerint:

    Valami nagyon nem stimmel a gazdálkodással! A vizek országában, városaiban (nálunk) csak nem a legdrágább a vízdíj. Ha ehhez hozzávesszük a csatornadíjat, a “talajterhelési díjat,” akkor itt nagyon nem jól gazdálkodnak. Szerintem. Miközben jelentős mennyiségeket exportálunk kiszerelt mennyiségben, olcsóbban. (Dubaj….)

  21. körorvos szerint:

    Én csak azon csodálkozom, hogy szinte mindig a téli időszakokban történnek a vízcsőtörések. Pedig most nem is volt-annyira- hideg..

Itt lehet hozzászólni !