Kövér László: A baloldal nem tudja túllicitálni a rezsicsökkentést

Hirado.hu

Minden épeszű ember tudja, a rezsicsökkentéssel személyesen is jól jár – mondta Kövér László a Magyar Hírlapnak adott interjújában. A házelnök hozzátette: a baloldal szorult helyzetben van, hiszen 2013-ig negyven évre visszamenően sohasem csökkentek a megélhetési költségek.

Mivel a baloldal nem tud a rezsicsökkentésnél nagyobbat ígérni, azt mondja, hogy a házak energiatakarékosabbá tételét támogatnák. Ezzel csak az a baj, hogy ez a projekt épp az ő idejük alatt akadt el, a Fidesz-kormány most tudja újraindítani a panelprogramot.

Kövér László úgy látja, a baloldal nem tudja túllicitálni a rezsicsökkentést. Az Országgyűlés elnöke a Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatában arra is kitért, hogy a Fidesznek és szimpatizánsainak nem szabad elkényelmesedniük, jövőre ugyanis nem a népszerűségi versenyt, hanem a választást kell megnyerniük.
A lap hétfői számában publikált interjúban kifejtette: ugyanazokat a hibákat, amelyeket 2002-ben elkövettek, még egyszer nem szabad megengedniük. Annak firtatására, hogy a Bajnai Gordon ellen vitt negatív kampányuk is a 2002-es tapasztalatból adódik-e, azt válaszolta, hogy ez nem negatív, hanem szembesítő, emlékezetfrissítő kampány.

“Nem engedhettük meg neki azt az arcátlanságot, hogy olyan képet fessen magáról, mintha nem lenne múltja a politikában, vagy ha van is, ahhoz csak pozitív tapasztalatok adódnak. Ki kellett csavarnunk a kezéből az ecsetet” – mondta.

A házelnök a rezsicsökkentésről szólva úgy vélekedett, hogy a baloldal szorult helyzetben van, hiszen 2013-ig negyven évre visszamenően sohasem csökkentek a megélhetési költségek.

“Minden épeszű ember tudja, a rezsicsökkentéssel személyesen is jól jár. Nehéz bebizonyítani ennek ellenkezőjét, bár a szolgáltatók próbálták eltitkolni ezt a számlákon, a közös képviselők jelentős része pedig lenyelte a csökkentést a közös költségben” – mondta.

A választások időpontjára vonatkozó kérdésre leszögezte, hogy erről Áder János köztársasági elnök dönt majd. Hozzátette, korábban azt gondolta, hogy a két választást egy napon kell megtartani, ez azonban választástechnikai okokból mégsem lenne egyszerű feladat, sőt komoly problémákat is okozna. Az uniós választáson ugyanis szavazhat Magyarországon egy másik uniós tagállam polgára is, miközben az országgyűlésin nem. Az egy napon történő választáson bonyodalmat okozna a nemzetiségi képviselők választása is. Továbbá, a parlamenti választást teljesen új keretek között bonyolítják le, területileg és lélekszámban is sokkal nagyobb választókerületekben, aminek levezénylése önmagában is nagy feladat lesz.

Kövér László elmondta: az új Országgyűlés első ülésnapján kétszázötven parlamenti szék marad az ülésteremben, a hátsó és az oldalsó, az ülésvezető elnökhöz közel eső székeket kiveszik. Hozzátette, korábban is a képviselők számához igazították a teret.

Forrás: Hirado.hu

9 hozzászólás “Kövér László: A baloldal nem tudja túllicitálni a rezsicsökkentést” bejegyzésre

  1. Tóth Mária szerint:

    Most hallottam, hogy licitál az mszp! 22%os élelmiszer ÁFA csökkenést és benzin jövedéki adó csökkenést szeretnének!?
    Meg sok-sok munkahelyet, becsületes? bérrel, talán ismét IMF hitelre gondoltak???

    A bank-adó eltörlésről most mélyen hallgattak!

  2. Gordon szerint:

    Mekkmesterházy már bejelentette, hogy elveszik a rezsicsökkentést az emberektől és a bankoknak se kell adózniuk.
    Anno így vették el az otthonteremtési lehetőségeket is a magyar emberektől.

    Ezt tudja az MSZP!
    Mert bankárpárt!

  3. Nagyapó szerint:

    Milyen érdekes, hogy a Fidesz-KDNP képviseli a szegények, a dolgozók érdekeit, a zMSZP vezette maffiabalodal pedig a bankárokat a multikat támogatja.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Tarjányi László szerint:

    Kövér László volt 2002-ben a kampányvezető, amit Wermer Andrással jól elszúrt. Így hatalmasat buktak a 2002. április 7-i első fordulón, de aztán segített rajtuk az eszes parasztgyerek a 2002. április 9-én 15:55-kor, a Fidesz Lendvay utcai székházának faxára elküldött levelében kifejtett gázár-kampány ötletével. Orbán már aznap este 19 órakor azzal kampányolt a TF-en tartott nagygyűlésen. Utánna meg ezt ment mindennap 24 órában a második fordulóig. Csütörtök este Lendvay Ildikó meg is kérdezte Németh Zsolttól, honnan vették ezt a gázár-dolgot, miért nem volt ez téma a választás előtti pénteken tartott Orbán-Medgyessy vitaesten! Hát akkor az eszes parasztgyerek még nem küldte el, holott 2001. őszén már kidolgozta azt. A javaslatban benne volt a gázüzletág kettéválasztása egy vállalati üzleti alapú és egy non-profit lakossági ágazatra, akár valóságosan, akár csak elszámolástechnikailag kettéválasztva. A levél utolsó sorában világosan oda volt írva, alá is húzva: “ha nyerni akarnak, azonnal gázárcsökkentést ígérjenek a lakosságnak!”

    Sajnos a Fidesz gyáva volt, nem mert ujjat húzni az akkori főrészvényessel, Edgar Bronfmannal, a Zsidó Világkongresszus elnökével (JWC), aki a Bank of New York-kon keresztül birtokolta a MOL meghatározó üzletrészét.
    Így is plusz 20 mandátumot szereztek az első fordulóhoz képest, de a győzelemhez ez kevés lett. Ha csak 5 Forintot csökkentettek volna azonnal, biztosan nyertek volna.
    Akkor nem következett volna be se a Medgyessy, se a Gyurcsány korszak, Magyarország ma más lenne, nem hátul kullogna Európában!

    Egy hónap múlva felhívtam Kövér László titkárnőjét, bemutatkoztam, mire : “Mit akar!!!”
    Mire én mondtam: “Azt hogy legalább köszönjék meg!”
    Még egy hónap múlva kaptam egy köszönőlevelet Pokorni Zoltántól, aki akkor a Fidesz elnöke volt.
    A KÉZZEL FOGHATÓ HÁLÁRA MEG AZÓTA IS VÁROK!!!

    Fordultam hozzájuk levélben, Orbánnak és Németh Zsoltnak címzett levelet Németh Szilárd kezébe adtam továbbítás céljából, Kövérnek személyesen adtam a kezébe. Választ sohasem kaptam. Fordultam Áder titkárságához is, hiába. 2006-ban Rogán kampányvezetőnek írtam, két asszistense válaszolt is, következmény semmi. 2008-ban a vizitdíjszavazás előtti kampányzáró Csepelen volt Orbán részvételével, emailben kértem Németh Szilárdtól két helyet a teremben, válaszra sem méltatott. Azért bejutottam a terembe, pedig még az előtér is zsufolt volt. 2009. szeptember 5-én Németh Szilárd a lakásomra jött hívásomra, azt hitte valami vaskos leleplezéssel fordulok hozzá, hát nem az történt, viszont amiről beszéltünk, abban az ügyben sohasem hívott vissza az ígérete ellenére sem! Ő ilyen ember, felfelé nyal, lefelé tapos!
    Kifejtettem már sokszor itt a Csepelinfón, “AHOGY INGYENEBÉD NINCSEN, ÚGY INGYENTANÁCS SINCSEN!” Nehogy azt higgye Németh Szilárd, Kövér László és Orbán Viktor hogy valaha is elállok attól hogy megfelelő ellentételezést kapjak a Fidesznek tett szolgálatomért, ha másként nem megy, akkor teszek érte hogy ne sokáig kormányozzanak már!

    Ugyanígy egyszer meg fogom kapni az ellentételezést azért is, hogy kitakarítottam a Wallist Csepelről, amivel 3.8Milliárd Forintot spóroltam meg Csepelnek!
    A mostani és az előző kettő képviselőtestület MÉG CSAK MEG SEM KÖSZÖNTE, nemhogy valamilyen kézzelfogható juttatásban részesített volna, amelyet viszont megtett a Wallis-ügyletben részes MSZP és Fidesz vezetőknek és képviselőknek! Azt a pénzt költik nyolc éve, amit én spóroltam meg, s ezzel alapozzák meg további uralkodásukat Csepelen!

  5. grün szerint:

    Túl lehet licitálni a rezsicsökkentést!
    Ingyenessé tenni! Ha a fogyasztók máshol bőségesen megfizetik a zárát!
    Mint a jelenlegit! 😛 😀

  6. Perspektíva? szerint:

    Mesélhetnék, de ünnep van, különben jobb, ha elhallgatom. (NAV infó után…..)

  7. grün szerint:

    Perspektíva?
    Életpálya modell! 😛 😀
    http://m.cdn.blog.hu/mo/morgasjoga/image/MAFFIA.jpg

  8. Perspektíva? szerint:

    T. grün
    Van kiút?

  9. grün szerint:

    Perspektíva?
    Lenne!
    Csak egy ember hiányzik, aki saját önző érdekeit a háttérbe szorítva felvállalja a vezetést!
    Amíg a marakodás megy addig a zuralgó dörzsöli a markát és kacag! 😛

Itt lehet hozzászólni !