Advent negyedik vasárnapján egyszerre égnek a gyertyák

Csepel.hu

Aranyvasárnap a Szent Imre téri betlehemi jászol előtt elhelyezett adventi koszorún felragyogott a negyedik gyertya lángja. Adventi gondolataiban Ullrich Ágoston címzetes esperes, plébános hirdette, hogy velünk az Isten. „600 évvel Krisztus születése előtt Ézsaiás próféta megjövendölte, hogy egy szűztől gyermek fog születni, aki nagy csoda, nagy jel lesz az emberiség, de legfőképp a választott nép számára. A gyermek az Emmánuel nevet fogja kapni, ami azt jelenti, velünk az Isten. A mostani karácsonyi ünnepen túl a fenyőfán, túl az ajándékokon, túl az együttléten, örüljünk egymásnak, és érezzük azt, hogy mindezt Istentől kaptuk. Ő van velünk, az ő társaságában vagyunk, és ő erősít meg bennünket arra, hogy tudjunk továbbra is küzdeni és a jónak pedig örülni” – tette hozzá az ünnepségen a plébános.

Kis Mária saját költeményének szavalata után Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere gyújtotta meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját.

Forrás: Csepel.hu

9 hozzászólás “Advent negyedik vasárnapján egyszerre égnek a gyertyák” bejegyzésre

  1. Korpás Géza szerint:

    Végre lett fény csepelen, amióta szerettet polgármeswterünk meggyújtptta a gyertyákat.

  2. Tarjányi László szerint:

    A gyertya fénye bement a szemen, s végre világosság gyúlt odabenn!

  3. gyula szerint:

    Fény lett, de Ti nagyon sötétek maradtatok! Békés ünnepeket, még nektek is!

  4. Aniko (Krizantém u-ból) szerint:

    Minden kedves honfitársamnak -nézetétől, hovatartozásától függetlenül – Békés, Boldog Karácsonyi és Új Évi ünnepeket kívánok !

  5. Szkeptikus szerint:

    Boldog Karácsonyt mindenkinek, és egy boldogabb új évet. Az már reményre ad okot, hogy jövőre eltakarodik a mi mangalicánk a polgármesterség posztjáról.

  6. Bugi szerint:

    Szkeptikus a tipikus bunkó tipikusan bunkó karácsonyi üdvözlete. A szeretet ünnepén is csak a gyűlölet fűti, csak mert nem lophat.

  7. Tarjányi László szerint:

    Bugi, te is mész Németh Szilárddal!

  8. Bugi szerint:

    Hová Vátesz? Karácsony van. Már te is ilyen mélyre süllyedtél?

  9. Tarjányi László szerint:

    Nálunk már meg volt a Karácsony! Fogd vissza magad és számold, amit eddig kaptál!

Itt lehet hozzászólni !