Rogán Antal: Még a felét sem adtuk vissza…

MNO

A gáz és az áram biztosan olcsóbb lesz a harmadik rezsicsökkentés után, de mértéket még nem akart mondani a szakállamtitkár. Végső döntés január végén lesz.

A villany és a gáz ára csökkenhet ismét jövőre – mondta el a Hír Televíziónak Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára. A csökkentés mértékéről azonban egyelőre nem nyilatkozott. A Népszabadság úgy tudja: 12,5 százalékos lehet a harmadik rezsimérséklés, így az egy évvel ezelőtti árakhoz képest az áram és a gáz is 30 százalékkal lehet olcsóbb. A Fidesz-frakció január elején, az évadnyitó ülésen dönthet a rezsicsökkentés időpontjáról és mértékéről.

A Fidesz frakcióvezetője hétfőn tájékoztatta a képviselőcsoportot a tervezett lépésekről. Munkacsoportot hoznak létre, amelyet Rogán Antal vezet, a testületnek tagja lesz Fónagy János, valamint Németh Szilárd, a rezsicsökkentést ellenőrző munkacsoport vezetője is. Rogán Antal a napirend előtti felszólalásában azt mondta: a harmadik rezsicsökkentés célja, hogy a jövedelmekhez viszonyított költségek európai szintre süllyedjenek. A frakcióvezető az eddigi 20 százalékos csökkentést rekordnak nevezte, de szerinte ezzel még nem kapták vissza az emberek azt, amit a Gyurcsány–Bajnai-kormányok az áremelésekkel kivettek a zsebükből.

„Mindezzel még mindig a felét sem adtuk vissza azoknak az áremeléseknek, amelyeket 2002 és 2010 között az MSZP–SZDSZ-kormány megvalósított. Ne felejtsük el, hogy alapvetően Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon miniszterelnöksége idején száz százalékkal emelték meg a villamos energia és kétszáz százalékkal a gáz árát. Abban az időszakban, amikor Magyarországon az összesített infláció nyolc év alatt alig haladta meg az 58 százalékot” – jelentette ki Rogán Antal.

Forrás: MNO

Egy hozzászólás “Rogán Antal: Még a felét sem adtuk vissza…” bejegyzésre

  1. fghfjhgkjhk szerint:

    Valóban. SZAKI az államtitkár úr. 🙂
    http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%B3nagy_J%C3%A1nos_(politikus)

Itt lehet hozzászólni !