Csökken az üzemanyagok ára

Hirado.hu

Csökkenti bruttó 7 forinttal a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült az MTI hétfőn piaci forrásokból.

A csökkentéssel a benzin átlagára 398-399 forintra, a gázolajé pedig 420-421 forintra mérséklődik.

A Mol egy hete emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát. A gázolaj ára legutóbb két hete változott, akkor bruttó 3 forinttal nőtt.

A társaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak a hét első munkanapján, hanem a hét közepén is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei jegyzések alapján az árról.
A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Forrás: Hirado.hu

6 hozzászólás “Csökken az üzemanyagok ára” bejegyzésre

  1. Ella szerint:

    Csak szólok: ez nem a fityesz érdeme, sőt nem is a rezsihuszárunké. Ez még valamennyire (egyelőre…) a piac szabályozza, most éppen kicsit csökkent. Holnap emelkedni fog.

  2. Ella szerint:

    Tudod mit? Töröld az előzőt, nem kötekedek én veletek!

  3. felix szerint:

    A Fidesz beígérte, hogy balhé lesz. ha a benzin ára eléri a háromszáz forintot. 🙂

  4. Gladiátor szerint:

    Én még emlékszem arra, hogy a jelenlegi kormánypárt, (szinte) követelte az üzemanyag jövedéki adótartalmának drasztikus, ezzel párhuzamosan az alapvető élelmiszerek 5%-ra történő csökkentését.

    Úgy látom, ez a törekvés csak ellenzékben volt fontos.

    Ma már másként gondolkodnak erről.!?

  5. grün szerint:

    “A Fidesz egy másik utat képzel el Magyarországnak
    A két javaslatról, és annak pénzügyi hatásairól szólva kifejtette: a benzin esetében a jövedéki adó mértéke jelenleg literenként 103,5 forint. A kormány javaslata ezt 109 forintra akarja emelni, a Fidesz javaslata viszont 87 forint literenként. Ez azt jelenti, hogyha a Fidesz javaslata teljesül, akkor egy átlagos tankolás esetében 1350 forintot tudna spórolni az autós – mondta el.”
    .
    Mi ez a sírás zemberek?! Most is meg van a literenkénti 7 forint! 😛
    .
    http://www.fidesz.hu/hirek/2009-03-13/a-fidesz-egy-masik-utat-kepzel-el-magyarorszagnak/

Itt lehet hozzászólni !