„Hogy bírjátok egy szusszal?”- kenubajnokok a Vermesben

Csepel.hu

A címben olvasható kérdést a Vermes Miklós Általános Iskola egyik tüneményes diákja tette fel az Olimpikonok Csepelen című rendezvénysorozat újabb állomásán, az intézményben vendégeskedő Vajda Attila-Kiss Tamás–Korisánszky Dávid triónak. Csakúgy mint a többi, ez a kérdés sem maradt megválaszolatlanul.

November 26-a nem éppen a szabadtéri vízi sportokat űzők legideálisabb időszaka, így a kajak-kenuban kevésbé jártasak azt gondolhatják, ilyenkor az édes semmittevésnek adják át magukat a nyári időszak sportemberei. Nos, ez cseppet sincs így, amit már érkezésükkor cáfoltak a sportolók: Vajda Attila olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok kenus egyenesen Szegedről, egy kőkemény hajnali futóedzést követően pattant autóba és vette az irányt Csepel felé, míg az olimpiai bronzérmes, „friss” Universiade győztes Kiss Tamás és a világbajnoki bronzérmes Korisányszky Dávid a Hollandi úti kajak-kenu telepről érkezett az iskola elé, szintén egy kiadós edzést követően. A fiúk a fáradtság ellenére frissen és fitten ültek be az suli tornatermébe, ahol Tóth Ferencné igazgatónő köszöntötte őket, és a gyerekek hatalmas üdvrivalgással üdvözölték a kenusport kiválóságait.

A szokásoknak megfelelően ezúttal is filmvetítéssel indult a program: először Vajda Attila nyári, duisburgi világbajnoki sikere elevenedett fel, majd Korisánszky Dávid ugyancsak Németországban kenu-négyesben elért bronzérmes futamát idézte fel a lejátszó, és Kiss Tamás Kozmann Györgyel elért csodaszámba menő pekingi olimpiai futamáról is láthattak képkockákat a diákok. Természetesen közben rengeteg dolog kiderült a sportolókról: hogy mikor és miért éppen a kenuzás mellett tették le voksukat, milyen tanulók voltak, mennyi küzdelem, elszántság és kitartás szükségeltetik ahhoz, hogy kitűnjenek az egyre sűrűsödő nemzetközi mezőnyből.

Vajda Attila mesélt arról, hogy a 2012-es londoni olimpián elért hatodik helyezése sem törte meg lendületét, Kiss Tamás a nyáron a kolumbiai Caliban rendezett Világjátékokon elért ezüstérméről mondott érdekességeket, míg a legifjabb versenyző, Korisánszky Dávid a sportsikerek mellett arról is beszélt, hogy a távolabbi jövőben akár testnevelőként is továbbadná megszerzett tudását. Mindannyian a legnagyobbaknak kijáró tisztelettel és szeretettel beszéltek a néhai kenu-legendáról, Kolonics Györgyről, akinek életműve nagyban meghatározta és meghatározza napjainkban is sportpályafutásukat. Ugyan még kicsit messze van, de szóba került a 2016-os riói olimpia is, amit mindhárman megcéloztak, és már most gőzerővel készülnek rá.

Olyanra is volt és lesz is példa, hogy egy ideig együtt, Ludasi Róbert keze alatt formálódnak majd a feladatokra. A röpke hatvan perc végén szokásos kérdezz-felelek alakult ki a sportolók és a gyerekek között, de a legnagyobb sikere láthatóan ezúttal is az autogramoknak és a közös fotóknak volt. A program végén mindhárman rengeteg jókívánság mellett, kezükben az iskola és a csepeli önkormányzat ajándékaival búcsúztak az intézménytől.

Forrás: Csepel.hu

3 hozzászólás “„Hogy bírjátok egy szusszal?”- kenubajnokok a Vermesben” bejegyzésre

  1. Ella szerint:

    Támogassák a sportegyesületeket Csepelen, ha már dicsekednek állandóan vele!

  2. nagyapó szerint:

    A Csepel SC-t???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Ella szerint:

    Nem, te szerencsétlen vén hülye. Hanem mondjuk egy kézilabdacsapatot, röpicsapatot. Kiskamaszokat, hogy sportolhassanak suli után, de lődörögjenek. Az ilyenektől ugyanis elvették a támogatásokat!

Itt lehet hozzászólni !