Élre álltunk az árcsökkentésben

MNO

Magyarországon mérséklődött a legnagyobb mértékben az áram ára az uniós országok közül az idei első fél évben – derült ki az Eurostat legújabb adataiból.

A lakosságnak értékesített villamos energia a januári rezsicsökkentés értelmében 10 százalékkal lett olcsóbb 2012 első feléhez képest, miközben az unió 28 tagállamában átlagosan öt százalékkal emelkedett a villanyár.

A gáz esetében a 10 százalékos magyar díjmérséklés a második helyre volt elég, mivel Szlovéniában 16 százalékkal csökkent a fűtőanyag tarifája a háztartások esetében. Az uniós átlag ebben a kategóriában négyszázalékos drágulást mutatott a vizsgált időszakban. A változással Magyarországon sokat javult a helyzet, ha az energiaárakat a vásárlóerőhöz hasonlítjuk. Hazánkban ugyanis eddig ebben a tekintetben tavaly még az ötödik legdrágább volt az áram, és a negyedik legköltségesebb a gáz. Most viszont előbbinél a nyolcadik, utóbbinál pedig a tizenegyedik helyen állunk a felsorolásban. Érdemes megjegyezni, hogy a most közölt adatok még nem tükrözik a novemberi újabb, 11,1 százalékos energiaár-csökkentés hatásait. Az újabb ármérséklést a decemberi számlában tapasztalja meg a lakosság.

Forrás: MNO

34 hozzászólás “Élre álltunk az árcsökkentésben” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Amit nyerünk a réven, elveszítjük a vámon!
    .
    “Így húznak el mellettünk a visegrádi országok”
    http://tenytar.blog.hu/2013/11/22/igy_huznak_el_mellettunk_a_visegradi_orszagok

  2. Éva szerint:

    Brutális emelés van Romániában. Ott megtartották az mszp-barát IMF-et.

  3. großmutter szerint:

    Ez mind szép és jó. De mihez képest?

    Azért kíváncsi lennék rá, hogy a csökkentés után hányadik helyen állunk az áram árának tekintetében? Igen, nálunk csökkent a legtöbbet az ára. Ennek ellenére még az élen járunk a kilowattonkénti árszabásban. Nem beszélve a keresetekhez mérten…

  4. Éva szerint:

    Egy biztos: a csökkentés előtt mi fizettük a legtöbbet.
    További tuti: a szocialisták anno kétszeresére emelték a villany és háromszorosára a gáz árát.
    Innen kell elindulni ha össze szeretnénk hasonlítani a 2010 előtti és a 2010 utáni folyamatokat.

  5. Éva szerint:

    11:12: “Nem beszélve a keresetekhez mérten…”

    Egyébként közel 5%-kal nőttek a reálkeresetek.
    A villany ára meg zuhant.

    Miről beszél großmutter!!!???

  6. nagyapó szerint:

    Hát igen 8 év alatt nagyon visszaestünk. Az Orbán kormány ezt orvosolja.
    A KSH 1991 óta közli évente a számított létminimum értékét. Megdöbbentő, hogy 2000-től 2011-ig a létminimum összege milyen ütemben nőtt minden háztartástípusban. Például míg az egyedül élő, dolgozók számára a folyamatos életvitellel kapcsolatos szerény szükségletek kielégítését 2000-ben 34 475 forint biztosította, addig ez az összeg 2010-ben 83 941 forint volt. A mintákban gyakran szereplő kétgyermekes, dolgozó pár esetében a két szám 99 978 és 243 429 forint.
    A csaknem 150 százalékos emelkedést a tíz év alatt nem csillapuló infláció okozza.
    Most 1.5 % az infláció!
    Magyarország jobban teljesít!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. grün szerint:

    Öreg farok!
    “Magyarország jobban teljesít?!” 😀
    .
    “Lemaradó bérek – csökkenő vásárlóerő
    Jól érzékelhetővé teszi a különbségeket a GfK Vásárlóerő tanulmánya, amely szerint a magyarok 5009 eurós egy főre jutó vásárlóereje az európai rangsorban nyolcadik helyen álló németek 20 ezer 621 eurós vásárlóerejének kevesebb, mint egynegyede.”
    .
    http://m.cdn.blog.hu/te/tenytar/image/vasarlo%20index.png

  8. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.
    “A legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 4,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Így a bruttó átlagkereset jelenleg 225 600 forint, áll a KSH jelentésében. A reálkeresetek az első három hónapban 1,3 százalékkal nőttek a tavalyihoz képest.”
    A családi kedvezmények ezt még növelik, szemben a GKI-féle “szakértők” megállapításaival.
    Magyarország jobban teljesít!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. nagyapó szerint:

    großmutternek! ” Ebből kifolyólag megfontolandó lenne egy, a bérszínvonal növelését elősegítő befektetőbarát gazdasági környezetet kialakító politikát választani, ..” írja a Portfólió, miután sorra nyílnak a beruházások (német, koreai, kínai, japán, stb.).
    De igaza van, fel kellene szólítani a Motimot, a Tescot, a csepeli cégeket, ugyan már, emeljék a béreket!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Vátesz szerint:

    Olyan ez a rezsicsökkentés mint Csernobil! Először kis mértékben emelkedett a háttérsugárzás, majd nagy mértékben csökkent!

  11. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    A bérek vásárlóerejéről van szó!
    Hoppá! 😛 😀

  12. Aladár szerint:

    Évagordon, Romániában politikai okokból mesterségesen alacsonyan tartották az áram árát. Most rájöttek, hogy ez így nem megy, és elkezdték a reális szintre visszaemelni. Úgy tűnik, nálunk is hasonló folyamat zajlik le, csak mi még az első fázisban vagyunk.

    Egyébként a címet nem értem. Élre álltunk az árcsökkentésben? Miért, ez valami verseny? A legtöbb országban belátják, hogy az árakat a piac határozza meg, és nem próbálják felsőbb parancsokkal mesterségesen csökkenteni azokat.

    Nem tudom, a sok barom fideszes belegondolt-e már abba, hogy ha “rezsit” erőszakosan csökkentik, akkor kevesebb áfa, kevesebb társasági adó fog befolyni a szolgáltatóktól, amit aztán majd újabb adókivetésekkel kell pótolni. Ahogy ez meg is történt. A GKI kimutatta, hogy a rezsicsökkentés egyedül a gazdagoknak kedvez, a lakosság többsége a megemelt adókon keresztül többet fizet, mint amennyit a rezsicsökkentésen nyer.

  13. "?!" szerint:

    Micsoda csoda?!

    A csepelinfosok helyreállították a rendet ezen az oldalon, és már nem a narancsosok léggömb fúvási pótcselekvésiről szóló és a politikai ellenfeleket pocskondiázó lejárt szavatosságú bejegyzéseket tartják az első helyen!
    Mi történt vajon?
    Csak nem az igazság és tisztesség szele érintette meg a csepelinfosokat?!

  14. "?!" szerint:

    “Éva”, Te tyúkeszű lökött háziszárnyas!

    11:14-kor azt a tyúkeszedhez méltó baromságot káráltad, hogy “Egy biztos: a csökkentés előtt mi fizettük a legtöbbet.”

    A fejedben lévő sötétség oszlatása érdekében közlöm, hogy a “rezsi-csökkentés” előtt a világpiaci árakon alapuló európai átlagnál is alacsonyabb volt a hazai lakossági gáznak és áramnak az ára Magyarországon, ezért csak a hazai nagyon alacsony keresetekhez viszonyítva tartoztak a hazai gázárak és áramárak az európai élmezőnybe, és csak a nagyon alacsony hazai keresetekhez viszonyítva fizettünk legtöbbet!

    Tehát a tyúkeszed ellenére se hagyd magad megtéveszteni a jellemtelem narancsos főnökeidnek azzal a hazugságával, hogy a rezsicsökkentés előtt “a gázért és az áramért mi fizettük a legtöbbet”, mert ez a hazugságuk csak azzal a fontos kiegészítéssel együtt lehet érvényes, hogy “a nagyon alacsony hazai keresetekhez viszonyítva” tartoztak az európai élmezőnybe a hazai gázárak és áramárak!
    (Megjegyzem, hogy a hazai nagyon alacsony keresetekhez viszonyítva, a csökkentett árak továbbra is az európai élmezőnybe tartoznak!)

    Ugye így már a tyúkeszed ellenére is világos a helyzet, Te sötétagyú háziszárnyas?!

  15. joságos szerint:

    T.Uraim és Hölgyeim! Írásaikból az olvasható ki, hogy önök mind közgazdászok, sőt ár és adó szakértők! Csak a pénzen vett diplomához nem jár tudás. Az itt fórrumozó zsenik figyelmébe ajánlanám miszerint nem jó ha más nemzetek árait forintosítjuk. Mivel az adott országban nemcsak az árakat hanem a béreket is a nemzeti valutában számolják. Nem tudom hallottak már az arányosítás fogalmáról. Ha nem jó lenne utánanézniük.

  16. grün szerint:

    ” Giró-Szász úgy magyarázta: a miniszterelnök és sok más szakember az azonos kérdésekben hozott, de egymásnak ellentmondó ítéleteknél sürget valamiféle jogegységet a Kúriától, hogy a kormányzat érdemben, tartósan, hosszú távon, véglegesen segíthessen, és a bankszektor ezt másnap ne támadhassa meg. A lehetséges megoldásról a kormányszóvivő itt és a 180 perc hétfői adásában is korainak tartotta még beszélni.”
    (hirado.hu)
    .
    Nem nehéz szakembernek érezni magunkat egy illen nyilatkozat után!
    Egy lókupec és egy vályog-ász keveréke nem ellenfél! 😛 😀

  17. felix szerint:

    Szerintem nyerjük meg ezt a versenyt és szüntessük meg a rezsit.
    Magyarország a legjobban teljesít.

  18. grün szerint:

    felix!
    Ha nullára csökken a rezsi, akkor vele együtt a zinfláció is!
    Két legyet egy csapásra?!
    Európa minket csodálna! Újra imába foglalnák nevünket:
    A magyar közgazdászoktól ments meg Uram minket! 😛 😀

  19. felix szerint:

    grün.
    Már csak azt kell eldöntenünk, hogy mit kezdünk a megosztott közgazdasági Nobel díjjal.

  20. Királyerdei szerint:

    Piszkos.szemét kommcsiknak kuss van!
    Már nem tudnak akasztgatni,de a pofájukat be kell fogni!
    Követelem,hogy minden szemét,aljanép kommunistának emeljék duplájára
    a rezsit!

  21. "?!" szerint:

    Úgy látszik, hogy túlságosan jól élsz a nyugati országokban megszerzett magas nyugdíjból,
    és azért írogatsz hülyeségeket, mert ismét berúgtál a vasárnapi ebéd után, Te a hazáját és szüleit alapos ok nélkül elhagyni képes hazaáruló “Királyerdei!

    Szerintem a hazájukat üldöztetés nélkül elhagyó, és aktív korukban más országokat gyarapító disszidens hazaárulók rezsiköltségét tízszeresére kellene emelni azért, hogy ismét eltakarodjanak oda ahol az országgyarapításhoz korábban hozzájárultak!

    (A fentieket olyan személyként írtam, aki soha nem volt tagja egyetlen pártnak sem.)

  22. felix szerint:

    Szegény agyament. 🙂 🙂 sőt D D

  23. Királyerdei szerint:

    Pabar!
    Disszinens az a ku..va anyád,aki Sziddi bel Abbeszben volt markonyátosnő,
    egy marék homokért dugott,és ebből szerezte a Szaharát.
    Piszkos,szovjeteket kiszolgáló szemét komcsik a pofájukat fogják be és örüljenek. hogy
    nem nyilvánosan lettek akasztva,,mint ők tették az Oktogonon,a Markóban,stb.

  24. robi szerint:

    admin!
    Az anyázó részeg tahókat nem kéne moderálni?

  25. Királyerdei szerint:

    De!
    Pl.tégeg!
    Akasztatni kell a komcsikat! 🙂

  26. Aladár szerint:

    Királyerdei egy csőcselék.

  27. Királyerdei szerint:

    Anyád és a családod a csöcselék!

  28. joságos szerint:

    Királyerdei nem csőcselék, csak a szakmájában szeretne dolgozni. Hóhér volt!

  29. "?!" szerint:

    “Királyerdei”, Te apját és anyját elhagyó mocskos hazaáruló disszidens gazember!

    Veled ellentétben a szüleidet azért nem gyalázom (pedig hidd el, hogy meg van hozzá a megfelelő szókincsem), mert nem tehetnek róla, hogy az általuk felnevelt kis majom egy hazaáruló gyáva gazemberré változott.

    A ganéságodat és a hazaáruló gazemberekre jellemző különleges gyávaságodat bizonyítja, hogy miközben névre szólóan küldted el az ANYÁMAT gyalázó szövegedet, nem mered vállalni a nevedet és a velem való személyes találkozást!

    Ennek ellenére megjegyeztelek, és ha sikerül beazonosítani a személyedet, akkor fasírtot csinálok belőled. Ezt jól jegyezd meg Te mocskos hazaáruló szaralak!

  30. felix szerint:

    Királyerdei!
    Vegyek marhatrágyát, vagy kifekszel a füvemre?

  31. grün szerint:

    “?!”!
    Több türelmet a gyagyákhoz! 😛 😛

    Az istentisztelet vége felé a lelkész megkérdezte nyáját:
    – Hányan bocsátottatok meg az ellenetek vétkezőknek?
    Mindenki feltartotta a kezét, kivéve egy törékeny idős hölgyet.
    – Kovács néni!? Ön elzárkózik attól, hogy megbocsásson ellenségeinek?!
    – Nekem nincs egyetlen ellenségem sem – mondta kedvesen mosolyogva az apró hölgy.
    – Asszonyom, ez igen szokatlan. Megkérdezhetem, mennyi idős is Ön?
    – Kilencvennyolc múltam – felelte az ősz matróna.
    – Kedves asszonyom, megkérhetem, hogy jöjjön ki ide a gyülekezet elé, s mesélje el nekünk, miképpen lehetséges, hogy valaki majdnem százéves, és nincs egyetlen ellensége sem!
    Az aranyos néni kitotyogott a lelkész mellé, szembefordult a gyülekezettel, és csak ennyit mondott angyali mosollyal:
    – Túléltem a rohadékokat!

  32. realista szerint:

    🙂

    annyira szép a világ! Ha neadjisten dakotaviktorka s sleppje jövőre nyerni fog, a világpiaci árakra, s a világ magyarország elleni összeesküvésére hivatkozva (úgyi liliputi minielnőkünk már kétszer eljátszota ezt a kártyát, amit csak tátottszájú hívei nyeltek be) véletlenül min 20 %-kal megemeli az energia árát. Főleg ha addig lenyeli a szolgáltatokat!

    tessenek emlékezni….

  33. nagyapó szerint:

    Eetásak! A szokásos szocialista trágárságon kívül (l. MSZP, DK, Együtt vita), van valami értelmes adatuk is, amivel alátámasztják böszmeségüket???
    Királyerdei! Az “és örüljenek” kicsit erős. Az írás többi része illeszkedik a vitapartnerei szintjéhez. Stimmel.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !