Lesz-e vörös csillag Bajnai és Mesterházy karácsonyfáján? – Hatéves gyermekek a célkeresztben

Nevezni a gyerekek adataival lehet

Csepel.info

Itt még sárga a csillag, de a gépezet beindult

Tizenöt, tíz és ötezer forintos ajándékutalvánnyal díjazzák Bajnai és Mesterházy pártjai azokat a 6-14 év közötti csepeli gyermekeket, akik “A MI KARÁCSONYFÁNK” címmel meghirdetett rajzpályázatukon részt vesznek. A gyerekek neve és címe már most rögzítésre kerül, mivel a versenyen csak a pontos személyes adataikkal lehet nevezni – derül ki az MSZP és az Együtt – PM közös hirdetéséből.

A gyermekeknek meghirdetett karácsonyfa-rajzverseny nevezési határideje november 20-án, azaz ma jár le, a pályaműveket a személyes adatokkal az amikaracsonyfank@csepelimszp.hu e-mail címen vagy az MSZP csepeli pártirodájának postacímén lehet leadni. A rajzokat a párt csepeli honlapján december 1-jétől a politikusok ígérete szerint közzé is teszik. A pályázat fővédnökei dr. Szabó Szabolcs, az MSZP – Együtt 2014 – PM országgyűlési képviselő-jelöltje, valamint Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke – áll a hirdetésükben.

Politikai pedofília volt a vád

Az eset érdekessége, hogy Szabó Szabolcs, az MSZP – Együtt 2014 – PM közös országgyűlési képviselő-jelöltje, valamint Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke az elmúlt héten politikai pedofíliának nevezték, hogy a csepeli önkormányzat konzultációjára néhány iskolában a gyerekek üzenőfüzetében is felhívták a szülők figyelmét. Bár a konzultációnak nincs köze pártokhoz, és súlyos problémák megoldását célozza, a politikusok mégis több sajtótájékoztatót tartottak arról, hogy a Fidesz a gyermekeken keresztül próbál a szülők közelébe férkőzni.

Ábel Attila, a Fidesz csepeli elnöke a sajtótájékoztatók után kiadott közleményében arra emlékeztette Szenteczky János MSZP-s pártelnököt, hogy ő maga és a szocialista frakció is teljes létszámban megszavazta az első Csepeli Konzultációt. Ábel az állítását a szavazás dokumentumaival is alátámasztotta, majd kiemelte: a második Csepeli Konzultáció célja az, hogy a csepeli utcák és terek szebbek, tisztábbak és rendezettebbek legyenek, és semmiben sem zajlik a figyelemfelhívás másként, mint az első alkalommal. Akkor az MSZP nem kifogásolta a valamennyi csepeli párt által támogatott konzultációt, és annak módját.

Legjobb védekezés volt a támadás?

A rajzoló gyermekek adatainak begyűjtése korántsem biztos, hogy csak pénzjutalom elküldésére szolgál. 2010 áprilisában került fel az a leleplező videó a Youtube-ra, melyben az egyik MSZP-s aktivista “pakol ki” arról, hogy a párt részletes adatbázist épített ki szimpatizánsaikról és támogatóikról, politikai ellenfeleikről, azok szimpatizánsairól és aktivistáiról is, sőt még azok családtagjairól is.

A videóban megszólaló aktivista arról beszélt, hogy a személyes adatok egészen a szavazókörig lebontva tartalmazzák a párt támogatóinak listáját, de nemre, korra és másfajta szűrésre is alkalmas a szoftver. Nem csupán az MSZP-szimpatizánsokat, hanem a politikai ellenfeleik, kiváltképp a Fidesz politikusait, szimpatizánsait, családtagjait és aktivistáit is nyilvántartja az MSZP – hangzott akkor el. MSZP-s képviselők is elszólták magukat a tiltott adatbázisról, amikor szintén egy videóban beszéltek arról, hogy kopogtatócédulák átvizsgálása során olyan szelvényeket találtak, amelyekből kiderült, hogy olyanok is nekik adták az ajánlószelvényeket, akik korábban még sohasem. Ez nyilván csak úgy lehetséges, ha a párt összevetette a korábbi adatokat a 2010-es kopogtatócédula-adatokkal.

“Aktákba irják, miről álmodoztam”

Sajnos úgy tűnik, hogy a mostani “gyermekközpontú akció” pontosan beleillik a párt adatgyűjtésébe. A legmegdöbbentőbb és legfélelmetesebb azonban mégis az, hogy a kézzel készített rajzokból a gyermekek lelki és érzelmi állapota, intelligenciája is leszűrhető. Ezzel a pszichológiai rajzelemzés foglalkozik, amely a grafológiára épülő tudományág. Mivel a gyermekek írni még nem tudnak, a rajzok mutatják meg a személyiségüket. Erre a legegyszerűbb rajzok is alkalmasak, függetlenül a rajztudástól vagy kézügyességtől.

A gyerek rajzolva fogalmazza meg a gondolatait, az érzéseit, a világról alkotott véleményét. A figyelmes szemlélő mást is megtudhat a képekből: a csemete mentális képességeire, motorikus készségeire, szociabilitására, érzelmi-akarati életére, önmagához való viszonyára is következtethetni lehet belőle. A rajzolás teremtés, alkotás, akarattalan önvallomás, tudatos és tudattalan tevékenység. A közlés igénye hozza létre, olyan képi nyelv, amely az érzelmek, indulatok levezetésére is szolgál. Minden gyerek alapfirkákat rajzol először, pontot, kört, függőleges, ferde és vízszintes vonalakat, spirálrajzot, keresztet, napot. Később az adott kultúrkörre jellemzően emberi arcot, házat és fát, majd megjelennek az egyedi stílusjegyek is, és az egyénre jellemző vonalminőség, forma -és színvilág, felületkitöltés és díszítés – fejtik ki a pszichológiai rajzelemzés lényegét.

A kérdés ezek után már csak az, hogy a Bajnai és Mesterházy-féle politikai közösség meddig megy le kutyába. Megelégednek-e a gyerekek pénzért történő magukhoz édesgetésével vagy tovább lépnek az adatgyűjtésig, a felnövekvő választópolgárok pszichológiai vizsgálatáig.

Csepel.info

(Még mielőtt helyesírási hibával vádolnának bennünket, az utolsó alcímet József Attila verséből vettük, melyet itt lehet megnézni, meghallgatni. Ő sem ilyen rendről álmodozott.)

18 hozzászólás “Lesz-e vörös csillag Bajnai és Mesterházy karácsonyfáján? – Hatéves gyermekek a célkeresztben” bejegyzésre

  1. Aladár szerint:

    Ismét egy hazugságokkal teli cikk Ábel Attilától.

    De Ábel Attila itt bemutatja, hogy a lopásban is jeleskedik. Lássuk csak, vajon saját maga fogalmazta-e meg ezeket a mondatokat:

    “A gyerek rajzolva fogalmazza meg a gondolatait, az érzéseit, a világról alkotott véleményét. A figyelmes szemlélő mást is megtudhat a képekből: a csemete mentális képességeire, motorikus készségeire, szociabilitására, érzelmi-akarati életére, önmagához való viszonyára is következtethetni lehet belőle.” … stb.

    Rákeresve a szövegre google-ban, a következő oldalt kapjuk:
    http://www.event-one.hu/grafologia/rajzelemzes.html

    Itt azt írják: “A gyerek rajzolva fogalmazza meg a gondolatait, az érzéseit, a világról alkotott véleményét, de a figyelmes szemlélő mást is megtudhat a képekből: a rajzoló mentális képességeire, motorikus készségeire, szociabilitására, érzelmi-akarati életére, munkamódjára, önmagához való viszonyára is következtethetünk belőle.” … stb., a szöveg további része is egyezik.

  2. jojo szerint:

    Csepeliek! Ne hagyjátok magatokat a komcsi disznók által becsapni, lekenyerezni!

  3. Bugi szerint:

    Hányni hol lehet? Kommunista nem vész el, csak átalakul. Mint láthatjuk, tökéletesen működik a régi mondás.

  4. Bugi szerint:

    Milyen édesapa vagy édesanya az, aki pártoknak küldi el a gyereke adatait?

  5. Jeniszej szerint:

    Mi a helyzet a “sosemlátottsvájcihitelek” ügyében? Folyik a maszatolás?
    Történt már a becsapott emberek érdekében már valami?
    KáR! térítés? ))) 😀 (((
    A végtörlesztés korlátozására irányuló összehangolt magatartás miatt tizenegy pénzintézetet összesen 9 és fél milliárd forint bírsággal sújtott a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).
    A pontosan 9 488 200 000 forint bírság azért járt, mert a bankok összehangolták stratégiájukat, vagyis kartelleztek. A végtörlesztés ideje alatt drágábban kínálták újabb hiteleiket, így próbálva minimalizálni a végtörlesztés okozta veszteséget.
    A bankok részvételével tartott egyeztetéseken, ún. „retail risk” reggelik során üzleti titkokat is megosztottak egymással, többek között az érdeklődő ügyfelekre vonatkozó információkat is megbeszélték, emellett egyes bankok között kétoldalú egyeztetésekre is sor került.
    Mikor kezdödnek a vétkesek elleni perek? 🙂

  6. Aladár szerint:

    Fidesz Top Secret: A Kubatov-lista a gyakorlatban:
    http://www.youtube.com/watch?v=FbLn3hdQn9I

    A rendőrség jelenleg is nyomoz a Fidesz ellen a fenti videóban feltárt törvénysértések kapcsán.

  7. Jeniszej szerint:

    Elmúlt a határidő? – El! Csak a tudományos szintre emelt hülye duma folyik.- Jó vastagon.

  8. grün szerint:

    “Lesz-e vörös csillag Bajnai és Mesterházy karácsonyfáján? – Hatéves gyermekek a célkeresztben”
    .
    Miért ne lehetne?!
    Netán hatályon kívül helyezték a zAlkotmánybíróság 2013. február 19.-kei döntését?!
    Akár még a miniszterelnök urunkat is feltűzhetik csúcsdísznek! 😛 😀
    .
    http://hvg.hu/itthon/20130219_Elkaszalta_az_Ab_az_onkenyuralmi_jelkepek

  9. Királyerdei szerint:

    A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) november 19-i döntésével tizenegy pénzintézettel szemben a végtörlesztés korlátozására irányuló összehangolt magatartás miatt összesen 9 milliárd 488 millió 200 ezer forint összegű bírságot szabott ki.

    A GVH közleménye szerint az eljárás 2011. november 23-án indult, s a vizsgálat során kiderült, hogy az érintett vállalkozások 2011. szeptember 15. és 2012. január 30. között valósítottak meg jogsértést.

    A GVH döntése szerint az OTP több mint 3,9 milliárd forint bírságot, az Erste 1,7 milliárd forintos, a Kereskedelmi és Hitelbank 983,3 milliós, a CIB Bank 835,4 milliós, az MKB 783 milliós, a Raiffeisen 583,6 milliós, az UniCredit 306,3 milliós, az UCB Ingatlanhitel Zrt. 63,2 milliós, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank 1 millió forintos, a Citibank pedig 800 ezer forintos bírságot kapott.

    A GVH jogsértőnek minősítette az FHB Jelzálogbank magatartását is, vele szemben azonban mellőzte a bírság kiszabását, alapvetően két ok miatt. Egyrészt azért, mert az FHB passzív résztvevője volt a kartellnak. Másrészt pedig azért, mert az FHB-t eddig nem marasztalta el hasonló jogsértés miatt, míg a többi pénzintézet jogsértését a GVH a bankközi jutalékot vizsgáló eljárásban korábban már megállapította.

    A versenyhivatal az egyes bankok esetében a 2011. évben az ingatlanfedezetű jelzálog-hitelezésből elért kamat-, jutalék- és díjbevételek összegéből indult ki. A kiszabott bírságok közötti nagyságrendi különbségek abból adódnak, hogy a pénzintézetek ezen bevételei között jelentős különbségek mutatkoznak és az egyes bankok jogsértésben betöltött szerepe is eltérő volt.

    A versenyhivatal a rendelkezésére álló információk, különösen okirati bizonyítékok alapján (e-mail levelezések, belső feljegyzések) megállapította, hogy az érintett pénzintézetek egységes, átfogó terv keretében a hitelkiváltás intenzitásának csökkentése és a rögzített árfolyamú végtörlesztések visszafogása érdekében összehangolták magatartásukat.

    Ennek részeként a végtörlesztéssel kapcsolatos stratégiára és az érdeklődő ügyfelekre vonatkozó információkat is megosztottak egymással, emellett egyes bankok kétoldalú egyeztetéseket is tartottak.

    A GVH szerint mindezek alkalmasak voltak arra, hogy összehangolják a végtörlesztések korlátozására irányuló egyedi stratégiájukat.

    A bírság meghatározásánál súlyosító körülményként értékelte a GVH, hogy az érintett pénzintézetek többsége az összehangolt stratégiát végrehajtotta, valamint azt, hogy a vállalkozások a hazai bankrendszer legnagyobb piaci szereplői, együttes piaci részesedésük meghaladja a 90 százalékot. Felróható továbbá a vállalkozásoknak, hogy összehangolt magatartásuk eltér az elvárható magatartástól, mivel jelentős mértékben korlátozta az érintett pénzintézetek közötti versenyt.

    Enyhítő körülményként vette figyelembe a GVH, hogy a fix árfolyamú végtörlesztés miatt a bankok veszteségeket szenvedtek el, valamint rövid idő alatt jelentős likviditási, munkaerőforrás és egyéb kapacitási korlátokkal kellett szembenézniük.

    A bizonyítási eljárás során kiderült, hogy a bankok részvételével tartott egyeztetéseken résztvevő személy nem a Magyar Cetelem Bank Zrt., hanem a vele egy vállalkozáscsoportba tartozó UCB Ingatlanhitel Zrt. nevében nyilatkozott. Így ez utóbbi vállalkozás jogsértését állapította meg a GVH, ezzel együtt a Magyar Cetelem Bankkal szemben megszüntette az eljárást.

    Az eljárás kettős jogalapon, egyrészt a magyar versenytörvény, másrészt pedig – a tagállami érintettségre tekintettel – az uniós jog alapján volt folyamatban.

    MTI –

  10. Szabó Szabolcs szerint:

    Kedves Áb….(opsz! Admin)!

    Itt aztán sikerült tücsköt-bogarat összehordani. Karácsonykor, télvíz idején normális dolog adományozni (például enni adni a hajléktalanoknak, cipős dobozban ajándékot adni rászoruló gyerekeknek, karácsonyfát adni a rászoruló családoknak). Azt hiszem ebben egyetértünk. Ilyen akciókat egyébként társadalmi és civil szervezetek, valamint pártok is igen gyakran meghirdetnek. Mi a Szolidaritással szoktunk karácsonyi ajándékokat gyűjteni, de még a fideszes szervezetek is szoktak rajzversenyeket hirdetni. Na ebből levezetni, hogy a gyerekek rajzaiból majd a gonosz ellenzékiek kiolvasnak valami. Hát ez beteges.

    A Csepeli Konzultációval pedig azt a probléma, hogy az iskolába viszik be vele a politikát. Gyerekek üzenőfüzetébe ragasztották be a felhívást, vagyis a saját kampányukba vonták bele elvtelenül az iskolán keresztül a gyerekeket. Na ezt nem lehet.

    Ha kérhetném, akkor inkább a tegnapi stílusban folytassák. Az a maga módján profi és szellemes volt.

    További szép napot!

    Szabó Szabolcs

  11. "?!" szerint:

    Kedves bugris “Bugi”!

    A 11:56-kor megjelent írásodban véletlenül ismét igazat írtál, amikor azt állítottad, hogy “Kommunista nem vész el, csak átalakul.”

    Állításodat mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy:
    Orbán Viktor mszmp-s pártitkár apa, és mszmp-s pártbizottsági dolgozó anya kis komcsi gyermekeként nőtt fel, majd lett ifjú kommunista gimnáziumi KISZ-titkár, utána egyetemi KISZ-titkár, majd Soros-ösztöndíjas liberális, majd liberális párt-alapító, majd a Liberális Internacionálé alelnöke, majd a Keresztényszocialista Unió alelnöke, majd az Európai Néppárt alelnöke. Végül miniszterelnökként ismét átalakult és lett “nemzeti” (nacionalista) nemzetvezető!

    Az ilyen fajta átalakulásokra gondoltál, ugye szegény bugris “Bugi”?

  12. "?!" szerint:

    Az mszp-sek által feltűzendő karácsonyi csillag miatt háborgó idiótáktól kérdezem, hogy a most következő karácsonyi ajándékok közül száműzni kell-e a narancsot azért, mert a narancs a narancsmérgezésben szenvedő fideszesekre emlékeztet?

  13. yoda szerint:

    ?! – Te hülyébb vagy, mint valaha! Elgurult a gyógyszer? Vagy te is nevezel a rajzversenyre? Értelmi szinted kb. leragadt a megcélzott korosztálynál.

    Ceterum censeo…….:)

    Ez nálam sokkal inkább visszataszító mint az “ellenőrzős eset”, hiszen egy párt ír ki rajzversenyt 6-14 éves gyerekeknek. Jó érzésű szülő nem nevezi be gyermekét, csak a fekete öves komcsik + a slepp!

  14. Cs.pepe szerint:

    Kedves yoda!
    Kimondtad a lényeget, hogy itt a szülő dönti el, hogy benevez, míg az üzenőfüzetnél nem dönthetett, ott kész tények elé került, amikor a gyerek hazahozta a füzetében. Tehát melyik a gusztustalanabb?

  15. yoda szerint:

    A gyerek hazavitte, otthon a szülők eldöntötte, hogy konultál-e vagy sem. És azt pedig nem párt, hanem egy önkormányzat hirdette meg.

    De kedves Pepe! Szerinted nem gusztustalan párt rajzversenyt kiírni és azon résztvenni?

    Bezsebelik majd az egész család adatait, és kapnak helyette ajándékutalványt, de akár egy fenyőfát is. Csak nem a szegény embereket célozták meg, akik rászoulnak ezekre? Ez nem gyomorforgató?

  16. Cs.pepe szerint:

    Nem kötelező rajta részt venni, ahogy mi nem is fogunk, aki meg akar, saját döntése. Az önkormányzati politizálás viszont nem a saját döntésem, akaratomon kívül behozza a politikát a gyerekeim életébe és ne gyere azzal, hogy ezt önkormányzat hirdette meg és nem párt, amikor a csepeli önkormányzat borzasztóan átpolitizált. Nézd meg a csepel.hu-t, milyen linkek vannak rajta, csak olyan ami a fideszhez köthető, az önkormányzat teljes tevékenységét alárendeli a pártpolitikai érdekeknek. Ha nem így lenne, akkor nem lenne kifogásom az önkormányzati tájékoztatásokon, még az iskolában sem, de ne haragudj volt egy természetvédelmi rendezvény iskolásoknak az önkormányzatnál, az egy órából jelentős rész Ábel Attila propaganda szövege volt, ezt kellett a gyerekeknek végig hallgatniuk, ez is jól van szerinted? Nem volt még ilyen önkormányzat Csepelen, amelyik ennyire megpróbálta az emberek életét teljes mértékben átpolitizálni, ami borzalmas, az önkormányaztiság nem erről szólna. Hanem arról, hogy egy területnek az érdekében járnak el a választott képviselők, ehelyett itt arról szól, hogy milyen szemét a másik fél, de ez kölcsönös, mindkét oldal ezzel foglalkozik.

  17. voxa szerint:

    Az ilyen akciók semmit nem hoznak, csak visznek. A legtöbb ember lenézi a kisstílű szavazatvásárlást. Akár Baján, akár Csepelen próbálkoznak faosztással, akár tüzelőfa, akár fenyőfa, naggyon szar és kisstílű. Ráadásul ygerekeken keresztül.

    Nézzük. Volt eddig egy kampány arról, hogy jaj szegény hajléktalanok ne menjenek be a szállóra, inkább lakjanak a játszótereken, házak tövében, parkokban. Meg volt, hogy a konzultáció pedofília, de közben karácsonyfát adnak azoknak, akik a gyerekeik rajzát, adatait és legszeméylesebb titkait megosztják az MSZP-vel.

    Akkor ez lenne az MSZP-Együtt kampánya? Ennyit tudnak, ez lenne a jövőképük, a faosztás meg a hajléktalanok mindenhol? Meg az a barom adóemelés? Ez kevés lesz.

  18. "?!" szerint:

    Kedves “yoda”!

    A 15:08-kor megjelent kedves szavaidra válaszolva tájékoztatlak, hogy nekem még van lehetőségem tovább hülyülni, mert van tartalékom!
    Te viszont már a nem lehetsz hülyébb a jelenleginél, mert minden tartalékod elfogyott, és már csak annyi eszed van mint egy békán a toll!

    Kifejtetted az írásodban, hogy: “ez nálad sokkal inkább visszataszító mint az “ellenőrzős eset”, hiszen egy párt ír ki rajzversenyt 6-14 éves gyerekeknek. Jó érzésű szülő nem nevezi be gyermekét, csak a fekete öves komcsik + a slepp”.

    A fent idézett karakán állásfoglalásodra tekintettel kérdezem, hogy mi a véleményed az alábbi két fideszes akciókról:

    1.) A Hollandi úti Ifjusági Táborban november 7-én délelőtt tartott csatorna-átadási ünnepségre tanítási időben Németh Szilárd kivezényeltetett egy csomó gyereket a Sáska utcai iskolából azért, hogy nagyobb legyen a résztvevők létszáma a Tarlós István részvételével tartott rendezvényen.

    2.) Néhány bejegyzéssel lejjebb olvashatod az alábbi tudósítást a Polgármesteri Hivatal nagytanácstermében tartott rendezvényről:
    “Az Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából november 19-én az önkormányzat nagytanácstermében – elsősorban a gyerekeknek …. Ábel Attila Németh Szilárd … üdvözlő szavait tolmácsolta, majd így folytatta:
    Bizonyára sokan észrevették azokat a munkagépeket, amelyek segítségével ötvennégy kilométernyi csatornaépítést fejeztünk be…. de fokozott figyelmet fordítottunk a parkok megújítására, és megtisztítására. Ide tartozik a Tamariska-domb, a csepeli kis-Duna part, a Daru-domb …. és a csepeli Kiserdő is. Az utóbbira 24 millió forintot költöttünk, és mint kiderült korábban ide hordták a sétányokon épülő lakótelep sittjeit. Erre föld került, de később ismét sitt lerakó hely lett. …”

    Utóbbi két mondat pikantériája, hogy ez az ütődött importált csepeli Ábel Attila, ezzel a hazugsággal teljesen félrevezette a nagytanácsterem megtöltése céljából berendelt gyerekeket, mert a kiserdő területe soha nem volt sitt-lerakóhely!
    A Kiserdő a lakótelep építésével egyidejűleg lett véderdőnek telepítve, a Duna MGTSZ területén működő komposzt készítő üzem védőtávolságának a lecsökkentése érdekében, és csak egyes gané alakok használták az erdő területét illegális szemét-lerakónak, főként az erdő szélén.
    Ezt azonban ez az importált szemét Ábel Attila nem tudja, ezért természetkárosítónak és hülyének festette le a gyerekek előtt a gyerekek nagyszüleit, akik a Kiserdőt és a csepeli lakótelepeket létrehozták akkor, amikor a gerinctelen Ábel Attila még azt sem tudta, hogy merre van Csepel!

    Írd le a véleményedet kedves totál-hülye “yoda” arról, hogy szerinted melyik csapat játszik gátlástalanabb és piszkosabb játékot a gyerekekkel, az MSZP, vagy a Fidesz?!

    Meséld el, hogy mitől undorító a gyerekek önkéntes alapon történő bevonása egy önkéntes és díjazott mszp-s rajzversenybe, és mitől szimpatikus cselekedet, ha a fideszesek tanítási időben létszám növelő töltelékként (a szülők megkérdezése nélkül) vezénylik ki a gyerekeket, és gerinctelen importált csepeliek mocskos hazugságainak a meghallgatására kényszerítik őket?!

Itt lehet hozzászólni !