Megnyílt Csák Attila szobrász „Rajzaim” című kiállítása

Csepel.hu

Csák Attila szobrászművész rajzaiból nyílt kiállítás a Kék Iskola Galériában. A Mezőhegyesről származó művész kivitelezési munkája kapcsán is kötődik Csepelhez, hiszen ő faragta a kerület legfrissebb köztéri portrészobrát, Teller Edéről.

A mostani tárlaton lovakról ábrázolt rajzaival mutatkozott be a nagyközönség előtt. Művei a legegyszerűbb eszközökkel, ceruzával és tollal készültek, mégis mutatósan szakmai tudásának és művészi igényességének kifejezésével. A Pátyon élő szobrász egyéni érdeklődése alapján rajzol, állatképeit először ott állították ki.

Munkásságát Pálffy Katalin szobrászművész méltatta a megnyitón, majd alkotásairól szólt: „A képzőművészetben különösen jelentős egy ilyen bemutatkozás, főleg a gyerekeknek, akiket a látottak nemcsak rajzolásra, hanem a természet szeretetére inspirálnak. A ló képzőművészeti megjelenítése összetett feladat, emiatt kevesen foglalkoznak ezzel a témával. A kiállító állatrajzai a természet csodáit jelenítik meg modelljein, szépségükre, mozgásukra és jellemükre összpontosítva. A vászonra kifeszített rajzok magas szintű rajztudásról, érzékenységről árulkodnak. A kiállítás igen elegáns, a rajzok szépek, a vonalak, tónusok ott hatnak, ahol kell.”

Pálffy Katalin beszéde után arra buzdította a gyerekeket, hogy a kiállított képek hatására minél többen készítsenek lovas rajzokat, melyeket egy hónap múlva zsűriznek Csák Attilával. A technikai eszközök használata szabadon választható.

Illyés Gábor galériavezető megköszönte a kiállítónak, hogy a helyszínen árusított képeslapjainak bevételét a Harmonizált Életterek a Kék Iskolában Alapítványnak ajánlotta fel.

A tárlatmegnyitón részt vett Ábel Attila alpolgármester, Tóth Endre, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetője és Tikosné Turi Erzsébet, a Kék Általános Iskola intézményvezetője.

A kiállítás december 6-áig tekinthető meg hétköznapokon 8-18 óráig a Kék iskolában (Szent László u. 84.).

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !