Kiürítették a közgyűlés üléstermét

Mno

Feloszlatta A Város Mindenkié tüntetését a rendőrség a Fővárosi Közgyűlésben csütörtökön. A rendőrök egyenként vitték ki az ülésteremből a földön ülő aktivistákat. Tarlós István szerint a demonstrálók hazugságokkal hecceltek, „amiket mondanak, féligazságok.” A főpolgármester azt is bejelentette, hogy január 1-jétől 10 százalékkal csökken a bérletek ára.

A civil szervezet reggel óta demonstrált az ülésteremben a hajléktalanokat egyes közterületekről kitiltó rendelettervezet miatt. Ezzel megakadályozta, hogy a testület elkezdje munkáját, ezért Tarlós István főpolgármester fel is függesztette annak ülését.

Tarlós röviddel dél előtt közölte: zárt üléssel kezdik meg munkát, ezért előbb a rendészeket, majd a rendőrséget kérte fel munkájuk biztosítására. Mintegy három tucat demonstráló maradt a teremben, őket a rendőrök egyenként, ölben viszik ki a teremből.

„Ne alkalmazzanak erőszakot”

A közgyűlés fideszes többsége úgy döntött, hogy a tiltakozás ellenére megtartják az ülést – jelentette a Hír Tv tudósítója. Tarlós megkérte a rendőröket, ne alkalmazzanak erőszakot a tüntetőkkel szemben. A rendőrség felszólította a tiltakozókat, hogy jogsértő magatartásukat fejezzék be. A rendőrök ezt követően egyenként vitték ki a tüntetőket a városházáról.

Órák után indult újra a munka

Két és fél órájuk volt kifejteni a véleményüket – mondta a Hír TV-nek kevéssel 12 óra előtt Tarlós. Rosszallását fejezte ki, hogy a teremben megjelentek fizikailag akadályozzák a munkát, és hazugságokat állítanak, valótlanságokkal lázítják az embereket. „Amiket mondanak, féligazságok” – nyomatékosította Tarlós, aki szerint ezek az emberek „egy tervezett politikai akció részeként” vannak a Városházán. Tarlós reméli, a sajtó az eseményekre is kíváncsi majd, nem csak a zavarkeltésre, „nem szabad a hajléktalanokat hazugságokkal heccelni”, mondta Tarlós.

Kevéssel 12 óra után kiürítették a Városháza üléstermét a Hír TV helyszíni tudósítása szerint, negyed 1-kor pedig már vissza is engedték a sajtó képviselőit. Azokat, akik rendzavarási célból jelentek meg az ülésen és órákig megakasztották a munkát, szabálysértési eljárás elé néznek, és levitték őket az emeletről.

Nem tudtak leülni a képviselők

A tiltakozók – akik közül többen LMP-s kabátot viseltek – a képviselők székei körül állva skandáltak és énekeltek, így a képviselők nem tudtak leülni.

A Város Mindenkié csoport egyik aktivistája újságíróknak azt mondta: addig az ülésteremben maradnak, amíg nem vonják vissza az előterjesztést.

A testület csütörtöki napirendjén szerepel az a rendelettervezet, amely jogellenesnek minősítené a közterületi tartózkodást egyebek mellett világörökségi területeken, aluljárókban, járdákon, valamint kerületi önkormányzatok által kért területeken. Az előterjesztés szerint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal együtt olyan közterületeket határoztak meg, ahol az elérendő cél – a közrend, a közbiztonság, a közegészség és a kulturális értékek védelme – érdekében feltétlenül szükségesnek tartják a korlátozást.

10 százalékkal olcsóbbak lehetnek a bérletek

Csaknem tíz százalékkal csökkenhetnek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bérleteinek árai, ha erről döntést hoz a Fővárosi Közgyűlés – jelentette be Tarlós. Ennek értelmében januártól a teljes árú havi bérlet 10 500 forint helyett 9500 forintba, a dolgozók kedvezményes éves bérlete 114 600 forint helyett 103 ezer forintba, a tanulók havi bérlete 3850 forint helyett 3450 forintba, a nyugdíjasoké pedig 3700 forint helyett 3330 forintba kerülne.

Németh Szilárd (Fidesz) ezzel kapcsolatban jelezte: 2013-ban a becsült jegyárbevétel 56 milliárd forint lehet, így rendelkezésre áll az a pénz, amelyből végrehajtható a csökkentés. Egy kétgyermekes család, ahol mindkét gyerek iskolába jár és mindenki vesz bérletet, 2013-ban 344 000 forintot, 2014. január elsejétől viszont 33 600 forinttal kevesebbet, 310 800 forintot fizet majd bérletre egy évben. Eredetileg az előterjesztők csak a nyugdíjas bérletek árát csökkentették volna, de a Fidesz módosító javaslatot nyújtott be a napirendhez.

Forrás: Mno

15 hozzászólás “Kiürítették a közgyűlés üléstermét” bejegyzésre

  1. belekotkot szerint:

    Németh Szilárd (Fidesz) ezzel kapcsolatban jelezte: 2013-ban a becsült jegyárbevétel 56 milliárd forint lehet, így rendelkezésre áll az a pénz, amelyből végrehajtható a csökkentés.

    Ekkora hülyeséget ! A jegyárbevétel messze nem fedezi a BKV költségeit, tehát azt a költségvetésnek ki kell majd fizetnie.

  2. Drahos Zoltán szerint:

    Persze ,hogy nem fedezi mert a nyomott agyú csököttek egy kibaszott buszra fizetnek 5 alkalmazottat minimum 1 sofőrt 2 ellenőrt meg két faszt aki az ellenőrök seggét védi a szemét terrorista polgároktól akik nem általlanak felszállni a buszra. és akkor még ott a háttérben dolgozó többi ember akiknek köszönhetően még elindul a busz (ők cserélik a kiürült poroltókat)

  3. Ice szerint:

    A BKK gondolt esetleg arra, vagy végzett-e a témában kutatást,hogy ha a jegy, s bérlet árakat lényegesen csökkenti, a bevétele talán nőne? Az áraik miatt többen járnak inkább autóval pl., s az esetleges bliccelők is inkább megvennék a bérletet…Vajon a “Sokat markol , keveset fog” marad a tervük?

  4. Nagyapó szerint:

    Ingyenessé kell tenni a tömegközlekedést Bp.-en és minden megoldódna, ahogy “nagy tudású” Horváth et. javasolta!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Varga Gábor vilmos szerint:

    Tarlós Úr többet tett a Fővárosunkért,mint Demszky 20 év alatt.Kedves Barátaim! Demszky ideje alatt miért nem tiltakoztatok A NEMTÖRŐDÖM VÁROSPOLITIKA MIATT? TARLÓS István három év alatt több férőhely kialakításáról intézkedett, mit elődje húsz év alatt.Tiltakoztok. rendben van. Időtök, pénzetek van erre, megfizetnek érte, hiszen a reklám helye volt ma a Városháza. Azonban a törvényt be kell tartani MÉG NEKTEK IS ,KEDVES HIVATÁSOS, MEGÉLHETÉSI TILTAKOZÓK! A közgyűlés munkáját nem zavarhatjátok. MÉG TI SEM!

  6. felix szerint:

    Bizony bizony: Ahogy nő a szegénység egyre több hajléktalanszálló kell.

  7. "?!" szerint:

    Ma egy Németh Szilárd nevezetű ütődött fővárosi közgyűlési képviselő a rezsicsökkentési pótcselekvésétől megrészegülve, valószínűleg tök részegen terjesztette elő, az Orbán Viktor családjában felnőtt Vitézi Zsófia, Vitézi Dávid nevezetű fiacskája által vezetett “rohadt multi” Budapesti Közlekedési Központ hatáskörében működtetett, de erősen veszteséges cégként “extra profitot bezsebelő rohadt külföldi” Budapesti Közlekedési Vállalat járataira vonatkozó viteldíj és bérletdíj radikálisabb csökkentésére irányuló javaslatát!

    Sok mindent el tudtam képzelni erről az idióta alakról, de azt nem gondoltam, hogy összetéveszti a súlyosan veszteséges működésű BKV-t, a “bitangul nemzeti” kormányunk által üldözendő külföldi multi cégekkel, és a Fidesz bármi áron történő választási győzelme érdekében történő szavazatvásárlás keretében képes legyen teljesen tönkre tenni az így is nagyon veszteséges Budapesti Közlekedési Vállalatot.

    A mai javaslata azt bizonyítja, hogy ez a jellemtelen alak bármilyen kártétel árán meg akarja tartani a havi több mint másfél millió Ft-os fizetését, valamint a közpénzből finanszírozott korlátlan gépkocsi-használati lehetőségét!

    Kíváncsi vagyok rá, hogy ez az ütődött vadszamár milyen hülye ötletekre ragadtatja még magát a választásokig terjedő időszakban!

  8. Gyuri szerint:

    Ma ismét hozzászólt egy ütődött szexmániás a sétányokról.

    (Ha valakinek nem lenne egyértelmű, Pabar Lajosról (?!) beszélek…)

  9. felix szerint:

    Gyuri!
    Vitatkozni is tudsz vele?

  10. "?!" szerint:

    Figyelj, Te szegény szerencsétlen impotens “Gyuri”!

    A nálad értelmesebbek a Te bejelentésed nélkül is észrevették, hogy megszólaltam, és a Te okoskodásod nélkül is pontosan tudják, hogy a “?!” jelzéssel ki szólalt meg.

    Sokkal érdekesebb lenne azonban, ha a szexualitáshoz való viszonyom minősítése helyett az általam leírtakat próbálnád megcáfolni a csökött szellemi képességeddel!

  11. Vátesz szerint:

    ?! Vitézy Dávid nem a fia Vitézy Zsófiának, hanem a féltestvére, aki viszont Orbán Viktor unokatestvére. Vitézy Dávid édesanyja, az EU képviselő Erdős Ágnes/Hankiss Ágnes/Vitézy László felesége, Erdős Péter lánya. Abban viszont Tarlós is egyetért veled, hogy Vitézy Dávid annyi kárt okoz a BKK-ban, mint egy elszabadult hajóágyú, viszont ő sem meri kirúgni Orbán unokatestvérének féltestvérét. Ezt jobb helyeken úgy hívják, nepotizmus.

  12. Királyerdei szerint:

    A Vitézy csávó a Hankiss csajnak a fia.
    Lehet antiszemitázni. 🙂

  13. Vátesz szerint:

    Halmozottan hátrányos helyzetű, mert még szexuális kisebbséghez is tartozik! 😉

  14. jojo szerint:

    Nocsak, nocsak! Nem Arató Gergely ex-államtitkár úr fotózgat ott? Igen, igen Gyurcsány kormányából, az oktatási minisztériumból. Aki hanyagságból felgyújtotta saját gyerekét egy jó kis partyn, aki végighallgatta Zuslag zsidózását az antiszemitizmus elleni tüntetése. Régen MSZP-s volt, most DK-s.

  15. Nemmondommeg szerint:

    Először is hajléktalanná teszik a magyar embert a saját hazájában majd mindenhonnan kitiltják. Őrült korrekt….

Itt lehet hozzászólni !