A tudatos fogyasztói magatartást erősítenék az egységes számlaképpel

Hirado.hu

Ezentúl ugyanúgy fog kinézni a gáz-, a villany-, a távhő- és a vízszámla, valamint a hulladék- és a kéményseprési számla is. A különbség a színben lesz: például a vízszámla kék, a távhőszámla pedig lila kell, hogy legyen. Az első oldalon csak a legalapvetőbb információkat tüntetik fel: az elszámolási időszakot, a fizetendő végösszeget, a fizetési határidőt, valamint azt, hogy a rezsicsökkentés miatt az adott hónapban, illetve július óta összesen hány forintot takarított meg a fogyasztó.

Németh Szilárd a Fidesz országgyűlési képviselője Az Estében elmondta, hogy jövőre egyszerű, egységes, átlátható és megérthető lesz valamennyi rezsiszámla.

Törvénymódosítás célja ugyanis, hogy mind a hat közműszolgáltatás területén egységes legyen a számlakép, illetve előírja a törvény, hogy egy egyszerűen megérthető számlát kell kapniuk az embereknek – mondta. Hozzátette: továbbra is megkapják a részletes számlát is az emberek, tehát akik szeretnének alaposan átnézni, kiszámolni, azok megtehetik majd.

Az egységes számlaképet az Országgyűlés honlapján és a kormányablakokban is közzé fogják tenni.

Újdonság lesz, hogy a számlán szereplő tételek definícióját, a meghatározásokat évente legalább egyszer közölni kell az emberekkel.

Németh Szilárd közölte azt is, hogy a számla az elszámolásnak és az elszámolás vitathatóságának, a reklamációnak az alapja. Hozzátette: a tudatos fogyasztói magatartás erősítését szeretnénk az egységes, egyszerű számlaképről szóló törvénnyel elősegíteni.

A politikus azt is mondta, hogy eddig “összevisszaság volt ezen a területen” még egy szolgáltatáson belül is.

Németh Szilárd azt is bejelentette, hogy még ősszel törvénymódosítást kezdeményez, hogy a társasházkezelőknek kötelező legyen tájékoztatni a lakókat arról, mennyit spóroltak a rezsicsökkentéssel a közös kiadásokból. A tájékoztatást havonta kellene kifüggeszteni az épület faliújságjára, az éves beszámolókon pedig elkülönítetten, külön soron kellene majd feltüntetniük azt. Erre azért van szükség, mert a társasházaktól sok bejelentés érkezett, hogy nincs rezsicsökkentésük – mondta. Márpedig a parlamentnek az volt a célja, hogy több pénz maradjon a magyar családoknál, nem a társasháznál és a társasházkezelőnél – tette hozzá.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőrizni fogja a társasházakat, s ha szükséges, büntetni is fog – közölte.

Forrás: Hirado.hu

4 hozzászólás “A tudatos fogyasztói magatartást erősítenék az egységes számlaképpel” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Fejtágító az arcátlanul hazudozó rezsi-rikkancs Németh Szilárd részére!

    1.) Elsőként arra a fenti bejegyzésben olvasható (a szolgáltatók becsmérlésére irányuló) hazug kijelentésedre emlékeztetlek, hogy „eddig összevisszaság volt ezen a területen még egy szolgáltatáson belül is”.

    Ezzel a hazug kijelentéseddel szemben a valóság a következő:

    a.) A korábban használt közműszámlák számlaképét és tartalmát, valamint a számlákban alkalmazott díjakat eddig sem a szolgáltatók határozták meg!
    Ezek megállapítása a zOrbán-kormány „vérnarancsos” Nemzeti Fejlesztési Minisztériumának szervezeteként működő Nemzeti Energia Hivatal (a mai nevén Nemzeti Energia és Közmű Hivatal) hatáskörébe tartozott, és a hivatal előterjesztéseit a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot vezető miniszter rendelettel hagyta jóvá!

    Tehát, ha szerinted eddig összevisszaság volt, és a közműszámlák áttekinthetetlenek és érthetetlenek, a számlázott díjak pedig indokolatlanul magasak voltak, akkor ezért az összevisszaságért nem a szolgáltatók hibáztathatók, hanem azért teljes egészében a zOrbán-kormány Nemzeti Fejlesztési Minisztériumának a hozzád hasonlóan dilettáns vezetését terheli a felelősség!

    b.) A miniszteri rendelettel jóváhagyott formátumú számlákban történő elszámolás szabályosságának és a számlákban alkalmazott díjaknak az ellenőrzése pedig eddig is a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, és a Nemzeti Energia (és Közmű) Hivatal joga és kötelessége volt ugyanúgy, ahogy ezután is az lesz!

    Tehát, Te teljesen feleslegesen hazudozol összevisszaságról és kevered a szart a számlákkal kapcsolatban, mert Te túl hülye vagy ezeknek megértéséhez, vagy túlságosan gerinctelen vagy a valóság beismeréséhez!

    2.) Másodikként arra az ökörségetekre emlékeztetlek, hogy a számla fejlapot a 2012. év elején egyszer már úgy módosítottátok, hogy a fogyasztóra vonatkozó címzést átrakattátok a számlafejlap jobb oldaláról a számlafejlap baloldalára!
    Most viszont a saját hülyeségeteket azzal bizonyítottátok, hogy a nem egészen egy évvel ezelőtt baloldalra átrakatott címzést visszarakattátok a számlafejlap jobboldalra!
    Ha lenne eszetek, és volna bennetek egy csöpp tisztesség (ahogy az „Ésszel, szívvel, tisztességgel Csepelért” választási kampányjelmondatotokban ezt hirdettétek), akkor ezért az ökörségetekért leégne a bőr a pofátokról!

    3.) A rezsiblokkban leírt szövegetek a dilettantizmus mintapéldánya, mert a rezsiblokk szövegében megnevezett „Rezsidíj” nemlétező közgazdasági fogalom.
    „Rezsidíj” csak a hozzád hasonló közgazdasági analfabéták csökött agyában létezik, és ennek a nemlétező közgazdasági fogalomnak a rezsiblokkban való feltüntetése, a számlafejlap szövegét jóváhagyó narancsos brancsotok totális hülyeségét, vagy trehányságát is bizonyítja!

    4.) Az is csak arcátlan hazug duma részedről, hogy a jelenlegi akcióval a számlák egységesítését, átláthatóságát és érthetőségét akartátok javítani!
    – A számlák kötelezően elrendelt eltérő színei, nem az egységesítést, hanem éppen a megkülönböztetést erősítik.

    – A tudatos fogyasztói magatartás erősítéséhez pedig csak a hozzád hasonló csökött szellemi színvonalú fogyasztóknak van szüksége arra, hogy számlafejlapnak egy Fideszes választási röpcédulára kell hasonlítani, és azon legjobban a rezsiköltség csökkentési információkat kell kiemelni!

    – Ha a közüzemi számlákat Ti valóban egységesíteni akartátok volna (ami a szolgáltatások eltérő jellege miatt lehetetlen), akkor nem csak a fejlapot, hanem a számla többi oldalát is megpróbáltátok volna egységesíteni, de nektek csak az volt a célotok, hogy a rezsiblokkot fideszes választási szórólapnak megfelelő méretben helyezhessétek el a számlafejlapon azért, hogy a szolgáltatók költségére minden számlával reklámozhassátok a tehetségtelen és hazug bandátokat! (Ezért is lesülhetne a bőr a pofátokról!)

    5.) Ha nem lennél olyan felületes, mint amilyen vagy, akkor nem állítanád azt, hogy „Újdonság lesz, hogy a számlán szereplő tételek definícióját, a meghatározásokat évente legalább egyszer közölni kell az emberekkel” a szolgáltatóknak.
    Ezzel a kijelentéseddel kapcsolatban felhívom a figyelmedet arra, hogy a szolgáltatók eddig is rendszeresen küldtek „Számlamagyarázó” tájékoztatókat a számlákhoz mellélelve, és Te erről biztosan azért nem tudsz, mert ezeket ugyanúgy nem szoktad elolvasni, mint azokat ahogy a neked (mint polgármesternek) küldött leveleket, amelyeket szoktad megválaszolni sem!

    Emlékeztetlek arra is, hogy a „Számlamagyarázó” tájékoztatókon felül, a Budapesti Elektromos Művek, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal közösen, még egy 48 oldal terjedelmű FOGYASZTÓI TÁJÉKOZTATÓ című füzetet is kiadott, amelynek egy példányát Samna Gábor polgármesteri kabinetfőnöködön keresztül neked is megküldtem, amikor azt láttam, hogy Csepel szégyenére, különböző tv stúdiókban úgy égsz, mint a rongy, mert fogalmad sincs arról, amiről beszélsz!

    Zárszóként arra hívom fel a figyelmed, hogy ha nem akarsz állandón szégyent hozni Csepelre, akkor ideje lenne már megismerni és megtanulni azt, amiről rezsi-rikkancsként a polgármesteri teendők ellátása helyett állandóan rikoltozol a médiában!

  2. bravonero szerint:

    Kedves ?!
    Nem is olvastam végig az idióta irományodat, mert vérforraló! Ha valaki hazudik és túlságosan vastag bőr van a képén az Te vagy barátom. Vagy örülj annak amit az érdekünkbe tesznek, vagy fogd be a szád!

  3. Aladár szerint:

    bravonero, pedig nyugodtan elolvashattad volna az irományt, ugyanis minden szava igaz!

    A fideszesek már teljesen belehülyültek a rezsicsökkentésbe! Ezért van az, hogy már olyan baromságokat mondanak, hogy pl. “rezsit szolgáltató vállalatok” (Rogán), vagy “rezsidíj”.

  4. "?!" szerint:

    Kedves “bravonero”!

    Annak én is örülök ha értünk tesznek valamit azok, akiket közpénzből ezért fizetnek.

    Azt viszont felháborítónak tartom, hogy egyes politikai szélhámosok egységesen teljesen hülyének nézik az egész országot, és egész évben egy oly intézkedéssel kapcsolatban hazudoznak össze-vissza, amely intézkedést a szolgáltatók fölött megfellebbezhetetlen árhatósági jogkört gyakorló Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felesleges képmutató hazudozás nélkül néhány nap alatt elintézhetett volna!

    Azt pedig különösen felháborítónak tartom, hogy egy az adott témában semmihez nem értő és a saját polgármesteri feladatait teljesen elhanyagoló politikai szélhámos, a saját fideszen belüli pozíciójának a megőrzése érdekében önkritikátlanul hazudozik az embereknek, és úgy tesz mintha az Ő hazug rikoltozása miatt kerülne sor azokra az intézkedésekre, amelyeket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium saját hatáskörében megtehet, illetve köteles megtenni!

    Ez a szélhámos hazugláda úgy viselkedik, mint az a kakas, amelyik azt hiszi, hogy azért kel fel a Nap, mert Ő kukorékol, miközben ilyen akárhány százalékos csökkentést előíró számot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium portása, vagy bármelyik takarítónője be tudna dobni a köztudatba, és a Mi rezsi-rikkancsunk színvonalán (hazudozás nélkül) meg tudna magyarázni!

    Lehet, hogy neked magas mindaz, amit 10:29-kor és most leírtam, de akik minimálisan tisztában vannak az árszabályozással és árhatósági jogkörökkel, azok tudják, hogy nem a rezsi-rikancs hazugságai, hanem az általam leírtak felelnek meg a valóságnak!

    Ha azonban téged a hazugságok jobban érdekelnek, mint a valóság, akkor dugd bele a fejed a homokba, és ne olvasd el a valóságot bemutató írásaimat!
    Nem kötelező az igazsággal és a valósággal szembenézni.

Itt lehet hozzászólni !