Megszűnik a sport Csepelen?

Leáldozott a Csepel SC csillaga

HírExtra

Vagy valami óriási átverés, vagy csak vihar a biliben, ami Csepelen folyik. A Csepel SC körül évek óta folynak olyan ügyek, melyet a szocialista városvezetés a modernizáció velejárójának tart, az ellenzék azonban a korrupció és a vagyon elherdálás magasiskolájának állítja be.

A történet dióhéjban: a Csepel SC pályájának felügyeletét és vagyongazdálkodását a Csepel SC Alapítvány kapta meg. Az Alapítvány – melynek kuratóriumában egyetlen sporthoz közeli tag sem kapott helyet – nem tudott megfelelően gazdálkodni, így a Csepel SC tízhektáros pályájára kíván beruházókat bevonni.

Ehhez meg kell változtatni a területrendezési tervet, mert jelenleg csak sportcélú beruházást lehet indítani. A Fidesz azonban nem szeretné, ha a nagymúltú klub területén nem a sporthoz kapcsolódó fejlesztések indulnának. Ezért számtalan indítványt adott be, ezek visszautasítása után a népszavazás lehetőségéhez fordult. Ezt először a helyi választási iroda vezetője – aki egyben a jegyző is – különböző indokok miatt visszautasította. Ám a bíróság ezt elutasította.

Közben a szocialista többségű önkormányzat elfogadta azt a javaslatot, hogy megindulhassanak a tárgyalások az új területrendezési tervről, mely megengedné a Csepel SC területén az olyan beruházásokat is, mint a lakópark vagy a bevásárlóközpont.

Az enyészet felé

Borka-Szász Tamás, az MSZP csepeli frakcióvezetője a Hírextrának elmondta, nem feltétlenül helyes, hogy kizárólag sportcélú fejlesztések lehetnek a területen. „Látjuk, hogy az utóbbi években ez hova vezetett: a terület az enyészet felé halad” – véli. Hozzátette, az Alapítvány kuratóriuma azt tapasztalhatta, nincs olyan szponzor, aki komolyabb pénzekkel beszállna a terület fejlesztésébe.

Ezért úgy döntöttek – folytatja a szocialista politikus – megpróbálkoznak valami olyannal, ami máshol – például Győrben, vagy az FTC pályán – már működik: a terület egy részére olyan nem sportcélú beruházót keresnek, akinek megéri ott fejleszteni. A tőlük befolyó pénzből pedig fejleszteni lehet a sportlétesítményeket.

Az önkormányzati testület nemrég arról döntött, hogy elkezdődhet a területrendezésről szóló javaslatok kidolgozása. Az Alapítvány által benyújtott tervek azonban egyelőre nem megfelelőek az MSZP frakció számára sem – mondta Borka-Szász. Sok minden kimaradt belőlük, ami joggal kelhet rossz érzéseket. Ezért még sok munka és rengeteg egyeztetés szükséges.

A frakcióvezető elmondta, a keddi demonstráció a Csepel SC pályáján nem azt mutatta, hogy ne történjen semmi. Akik megjelentek megijedtek az Alapítvány terveitől, amik valóban nem tűnnek megfelelőnek, mert kevés helyet hagy a sportnak. Ám a politikus szerint a szakágak is érdekeltek a fejlesztésben.

Népszavazás?

Mint arról már korában beszámoltunk a helyi Fidesz vezetője, Németh Szilárd népszavazást kezdeményezett a kérdésben. Az ellenzéki politikus szeretné elérni, ha a területen kizárólag sportcéllal lehetne beruházást kezdeni. A felvetéssel az MSZP nem ért egyet. Borka-Szász Tamás szerint nem lenne helyes, ha kizárólag sportcélra lehetne felhasználni ezt területet. Ám hangsúlyozta, az MSZP frakció nem fogja megszavazni a területrendezést, ha nem látja biztosítottnak a sportolási lehetőségek folytatását.

Németh Szilárd a Hírextrának elmondta, ha minden úgy lesz, ahogy az Alapítvány szeretné, akkor a versenysport meg fog szűnni Csepelen. Úgy gondolja az Alapítvány meg fog ugyan egyezni az egyesületekkel, de hosszú távon a csepeliek el fogják veszíteni a sportolásra való lehetőségüket.

Podolák volt a hunyó?

A politikus szerint Podolák György szocialista parlamenti képviselő volt, aki átjátszotta a Csepel SC-t az Alapítvány számára. Ott pedig olyan emberek ülnek, akiknek egyetlen célja az önkormányzat vagyonának megszerzése. Az egész kuratórium mögött a Cs. Sziget Invest offshore cég áll, mely szét fogja darabolni a területet, hogy ott olyan beruházásokat valósítson meg, ami számára hatalmas nyereséget hoz. Ehhez a szocialista vezetés asszisztál – figyelmeztet Németh.

A fideszes politikus elmondta, a pályát még társadalmi munkában építették, így lett belőle közvagyon. (Elárulta, a kerítés hegesztésében édesapja is segített.) Ezt tékozolja most el az önkormányzat segítségével a kétes hátterű Alapítvány. Hogy megállítsa a folyamatot, Németh Szilárd azt kéri a csepeliektől, hogy a népszavazáson nemmel szavazzanak.

Igaz, jelenleg még az is kérdés, lesz-e népszavazás. A politikus szerint ez lehet az egyetlen kényszer a szocialista többségű közgyűlés felé, ami jogi kényszert is jelenthet. E nélkül gyakorlatilag olyan szabályozást fogadhatnak el, amit akarnak – olyat, ami az Alapítványnak teremt ideális hátteret.

Amiket eddig eladtak

Csepelen az önkormányzat segítségével eltüntették az MHK két foci- és két kézilabda pályáját, a lőteret bedöntötték – helyette van bevásárlóközpont és benzinkút – sorolja Németh Szilárd – a Csillag telepi focipálya helyén alternatív vallási központ lett, megszűntek a köztéri dühöngők, a papírgyárnál is már alig van lehetőség sportolásra: a külső focipályát felszántották, a belsővel még nem tudni mi lesz, megszűnt az uszoda. A Csepel SC vagyonelemei közül kikerült a belvárosi vívóterem, a Balaton parti és csokonyavisontai szállodák, a klub 10 hektáros területéből már fél hektárt eladtak benzinkútnak – és még lehetne sorolni, mondja a politikus. Ezeket mind az Alapítványon keresztül „játszották el” – állítja.

Ha elfogadják a területrendezési tervet, beadják az építési engedélyeket, majd azokat is elfogadja az önkormányzat, már nem sokat tehet senki – mondja Németh Szilárd. Ha azonban ezek a következő önkormányzati választásokig nem emelkednek jogerőre, akkor egy új összetételű testület visszafordíthatja a – politikus szerint – Csepel számára negatív folyamatokat.

Demonstráció

Kedden csepeli sportolók és sportbarátok demonstráltak a kerületi önkormányzat előtt, akciójukkal a Csepel SC Alapítvány tulajdonában lévő sporttelepen tervezett változtatások ellen kívántak tiltakozni. A legutóbbi javaslat szerint a terület átminősítését és átalakítását úgy tervezik, hogy a beépített rész mindössze hét százaléka látna le sportfunkciót, miközben iroda és lakóházak létesülnének a sportpályákon.

hirextra.hu

35 hozzászólás “Megszűnik a sport Csepelen?” bejegyzésre

  1. Kovács Ernő szerint:

    Ha így lesz, akkor már nem ilyen békés demonstráció lesz a következő!

  2. infósferi szerint:

    Nem szép dolog , kedves Ernő, azokat fenyegetni, akik mellett hónapok óta blogozgatunk. Feltételezem, most jöttél rá, megvezettek. Nem vagy egyedül.

  3. atlétaa szerint:

    Én Csepelen születtem Csepelen kezdtem sportolni,a fiam és a lányom még Csepelen sportól,az unokáim hol fognak labdázni? jó lenne kivinni a páyára öket amig élek.Engem az APÁM hétvégén kivitt a pályára estig ott voltunk,atlétika,röplabda,kézilabda,labdarúgás,sulyemelés,boksz,.Én csak kérni szeretném hogy ne keljen kerületen kivül vinni a Csepeli gyereket. Látszik hogy öregszem,öttusa,vívó,kajakkenu,szakosztály is volt.

  4. Nagyapó szerint:

    Borka-Szász Tamás jól tudja, így kell csinálni, ezt tették az et.-ak minden céggel. Új vezetőt neveztek ki, aki lerohasztotta a céget, ezután olcsón, de sokat a saját zsebbe, el lehetett adni. A Csepel SC-nél is ez folyik. Lebontanák a világítást – nem lehet NB-I.es mérkőzést játszani. Építeni egy semmire sem jó 33 m-es uszodát, ami belógna a tribünbe – le kell bontani. Körülépíteni lakóházakkal melyek lakóit zavarná a sport. Így lassan mindent el lehet lopni.
    Jelenleg a vízművek vezetőjét váltják le aki ellenezte a horribilis francia profitot. Ezután könnyebb lesz vízdíjat emelni.
    FONTOS LESZ A NÉPSZAVAZÁS!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  5. Papi szerint:

    infósferi!
    Most meg kell, hogy védjem Kovács Ernőt mert ebben az esetben mindig Csepel és nem az MSzP érdekeit nézte. Mindig a Sportegyesületért szállt síkra.

  6. miska72 szerint:

    Jól beszélsz Ernő!

  7. jani szerint:

    Javaslatom lenne a demonstrációval kapcsolatban.
    Sokkal nagyobb körben kellene meghírdetni, mert útólag többektől hallottam, hogy nem tudtak róla ??!!
    Interneten feltenni kevésnek látszik !
    Előtte kellet volna osztogatni a szórólapot is, nem ott a helyszínen lévőknek. A hirdető táblákra is ki lehet rakni plakátot, a piacon osztani a szórólapot, meg a HÉV és busz megállókban.
    Nagyobb tömeg nagyobb erő , nagyobb hatás !
    Elnézést az észrevételért !

  8. Szilveszter szerint:

    Ebből is látszik, hogy mennyire nem érdekli a kutyát se a csepel.info.
    Mondom, hogy ez csak egy rétegérdeklődést kiszolgáló, egyoldalú fórum, és ami itt megyannak semmilyen kihatása nincs semmire, és senkire. Tévhit, és mumus vízió itt minden.
    Ha annyira széleskörű, és nyitott lenne ez a fórum, akkor igen sokan érdeklődnének iránta, olvasnák a cikkeket, és reagálnának is rá.
    De nem. Ez kudarc!

  9. Szilveszter szerint:

    Ja, és “felvillanyozó” pesszimizmus! ami az elvonási tüneteket hivatott csaillapítani, amíg a nagyokosok nem lüktetnek valami új hisztizni valót! Pesze, hogy addig lebegtetni kell a kampányhangulatot!

  10. hollósi szerint:

    Kíváncsi lennék, a kerületi szociknak van -e széles körű fóruma. Mennyire népszerű? Hány ezren reagálnak felvetéseikre? Ez a duma, Szilveszter úr, fikázás. Ma egyik párt sem tud tagokat toborozni. Alacsony a létszám ( a szocik átlagéletkora 60 felett?). A lakosságot a nehezedő életkörülmények foglalkoztatják. Kérlek, számold össze, ma a Hegyi Gyula fórumán a funkcionáriusukon és a pogácsa fogyasztó 75 éveseken kívül mennyi érdeklődő lesz?

  11. jani szerint:

    T. Szilveszer !
    Nagyon rosszul látod a dolgokat, vagy nem akarod látni a valóságot !
    Az internet nincs még minden csepeli családban.
    Nem sokat tettetek azért, hogy az emberek látóköre, tájékozottsága bővüljön, és informálódhassanak,mert ez nem érdektek. A csepeli médiák sem tesznek meg mindent a lakosság tájékoztatása érdekében , pedig ez alapvető elvárás illetve feladat lenne, hisz a csepeli adófizetők pénzéből kell ezt a munkát elvégezniők , illetve kellene !! . !!
    Sajnos bizonyiték erre az oktatás teljes lerohasztása is, ami azt jelenti, hogy a mai fiatalság tud ugyan olvasni,nem tudja értelmezni olvasottakat. Az idősebb korosztály pedig csak nagyon kis része tud az internetes dologgal mit kezdeni. Abból tájékozódnak amit a TV.-ben sulykolnak beléjük, az pedig köszönő viszinyban sincs a igazsággal ,a valódi helyzettel !!
    Nagy fönöktök mondta ” hazudtunk éjjel nappal ” akkor most miért higyjünk nektek!!!???
    Tudod nem véletlen , hogy a szakszervezeteket megosztották, és azokat a helyeket, közösségi tereket, ahol az egyszerü emberek. munkások megbeszélhetnék hogyan kellene a hatalommal szemben megvédeni érdekeiket, harcolni jogaikért egyszerűen megszüntették ?!
    Nem véletlenül történt egyik sem.
    A tudatlan, tájékozatlan emberket könnyebb manipulálni !
    Miért van az, hogy a szakmunkás képzés nagyságrendje
    6O %-al csökkent a rendszerváltozás óta ??
    Mert fél minden hatalom a képzett munkástól , mert ők tudják csak igazán összefogva kiharcolni az igazi változásokat. De hát ezt te is jól tudhatod, mert biztos tanultad ezeket egykoron.
    Ezek a tények csak kiragadott példák a sok egyébb mellett, ami rávilágit az alkalmazott módszerekre.
    Sokan sok mindent fel tudnának sorolni még ebben a témakörbe. !
    Lehet , hogy ez a felvetés új a mai helyzetre de sokak számára ismerős lehet, és cáfolhatalan !
    Ha már a demonstrációnál tartunk, a Csepel onlin.-en csak az volt a felrakott hirben, ” demonstráció miatt lezárják a Szent Imre tér egy bizonyos utját 15.oo-18.oo.-ig ”
    Szó sem esett róla konkrétan miért !! A szórólap se került fel a demonstrációról !!!
    A Csepel ujság egy kukkot se írt róla pedig biztos tudtak róla, hogy mi készül, csak hát az “érdekek” mást diktáltak egyeseknek !!
    A kérdés ismét MIÉRT ??? MIÉRT ???
    Nézz át a Csepel hu.-ra mikori az utolsó bejegyzés és miről szól !!??
    Miért menne bárki is oda ha nincs miről olvasnia, vagy véleményt nyilvánítani !

    Erre a forumra egyébként nem csak Fideszes- elkötelezettségüek “járnak”, hisz te is itt írod véleményedet, osztod meg a te meglátásodat mint ahogy itt mondják el a
    sokan akár más világnézeteket vallók is ,- még a magukat igazi baloldaliaknak vallók is mint jómagam – a gondolataikat.
    Ez a fórum egyáltalán nem kudarc, és nem egyoldalú, az MSZP-s fórum annál inkább nevezhető minden tekintetben kudarcnak!!! Szivesen olvasnám saját forúmotokról alkotott véleményedet is !!
    Ne becsüld le soha az egyszerű embereket, a véleményt nyílvánítókat- akikből szerencsére egyre több van- mert én úgy látom bennük rejlik a változtatás lehetőségének egyetlen kivezető utja !
    Leírtam már párszor, leírom most is, eljön az az idő amikor az emberek sokasága felismeri ,kik azok akik valójában az ő érdekeiket akarják képviselni !! Vannak erre utaló jelek !!
    Annak azért örülők, hogy néha vannak dolgok amiben közös nevezőre jutottunk egymással és másokkal !! Ez is több mint a semmi a mai világban .!!

  12. jani szerint:

    T Szilveszter !
    Elnézést nem a Csepel hu ra gondoltam az írásban !!

  13. atlétaa szerint:

    Ide sem irok többet, megszünik a sport CSEPELEN ehez kell hozzá szólni,megszünt a gyár tönkre ment CSEPEL.

  14. Szilveszter szerint:

    Kedves Jani!
    Mi ketten nagyjából egyet szoktunk érteni. Hogy nagyon rosszul látom a dolgokat? Bizonyos dolgokat nagyon jól látok, bizonyos dolgokról van infóm, és véleményem is, bizonyos dolgokról meg nem is tudok. És igen, vannak dolgok, amit határozottan rosszul látok. De itt vagy Te, Papi, Banikó, Gordon, Büki, Jeniszej, Miska, Nagyapó, infósferi, Bubus, és még sokan mások (bocsi, ha kihagytam valakit) akik mondják, és ettől vagy másképp látom, vagy nem, vagy jobban, vagy rosszabbul. Atlétaa sajnos már nincs itt többé, mert megszűnik a sport, megszűnt a gyár, tönkre ment Csepel, minden oda van, kész, vége, enyészet és rohadás…. Kár, hogy feladtad Atlétaa, de ha így döntöttél, Isten áldjon!
    Tájékozódás, tájékoztatás Jani. Anno volt 1,5 tv csatorna MTV 1, MTV 2, és kész. Hétfőnként meg rádió kabaré, merthogy nem volt adás. Én nem látom úgy, hogy manapság hír éhség lenne, hogy aki akar, az ne tudná meg amit akar. A CSÚ beszámol a kerület életéről, bár a Fidesz szeretne még egy kis rémséget, mumust, enyészetet, meg hasonlókat. Nos az nincs benne valóban. De van nekünk Helyi Témánk, ami készséggel beszámol a rothadásról. Igaz, abban meg a képviselői faültetés nincs benne, és csak egy kicsi kockában közölték, hogy a mozdult a Csevak a lakosság szavára. (gondolom, amíg ezt a jó hírt leírták, véresre is harapták a szájukat.
    Nos a net már nem annyira elérhetetlen, ez csak ízlés kérdése. Tv csatorna meg van dögivel, lehet válogatni bőven, hogy melyiken akarják súlykoltatni magukat.
    Azt írod Jani, hogy ne becsüljem le az egyszerű ember véleményét. Ez távol áll tőlem. Csakhát ez az itt a világvége mumusvízió nekem nem a változást jelenti. A változásban az van, hogy igen, tudjuk, hogy mi az, amin változtatni kell, és tudjuk ki az, aki megcsinálja, őt választjuk 2010-ben! No ez a változás! A remény, a sosem adjuk fel, a mindíg van remény, és mindíg van esély is!

  15. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Amit itt leírtál nagymértékben igaz (ne lepődj meg). De tudod a Csepel Újság állítólag párt semleges sajtó termék akar lenni. Ha nem így van akkor miért van benne az Én pénzem is? Ha pedig párt semleges akkor igenis írjon arról is amit nem az önkormányzat csinál. Szerintem ez lenne az alapvető feladata, hogy arról írjon ami Csepelen történik. Tehát a tiltakozó megmozdulásról igenis írnia kellett volna annál is inkább, hogy ez is elsősorban civil kezdeményezés volt ha jól tudom.

  16. Szilveszter szerint:

    Bizonyára ír majd arról is.
    Hogy találsz igazat az írásomban, azt köszönöm Papi!

  17. atlétaa szerint:

    Szilveszter! sokéve CSEPELEN élek nem fejlödtünk semmit, az enyészet a rohadás a renszerváltás óta indult el a CSEPELI pályán,kb-18000ezren laknak CSEPELEN, szerinted mennyien sportolnak.A lényeg,hogy ne szünjön meg a sport CSEPELEN. A remény hal meg utoljára.

  18. Szilveszter szerint:

    Kedves Atlétaa!
    Ez már olyan “csillog valami remény” hozzászólás volt a Részedről. Tetszik.
    18000-en laknak Csepelen? Az egyik sarkában laknak ennyien. A teljes lakosság 75000 körül mozog, bár ez sem pontos adat. Ebből párszázan sportolhatnak rendszeresen, sacc per kábé’.
    Egyet értek Veled, Veletek abban, hogy ne szűnjön meg a sport Csepelen. A helyzet most úgy tűnik, hogy a legyen, vagy ne legyen között kell választani. És az a meglátásom, hogy a népszavazási igen-esetén hal meg éppen a sport, mert önálló sportberuházásra nincs kilátás. Hidd el, hogy lenne két választás, az 1 es az, hogy van egy befektető, aki kizárólag sportberuházást kívánna megvalósítani a másik, a 2-es meg olyan módon akarna sportberuházást, hogy az más beruházás hozadéka (lakóház, irodaház, parkoló, stb.) akkor én is az 1-es válaszás mellett döntenék.
    Sajnos azonban azt kell eldönteni, hogy maradjon-e minden a régiben (korszerűtlen, kihasználatlan, egyre romló, és finanszírozhatatla rezsijű), vagy épüljön valami, ami teret ad a sportolásnak a rekreációnak? Ha megszavaztatják az önkorival a változtatási tilalmat, akkor marad minden úgy, ahogy most van. Ezen kellene elgondolkodni. És én azt is tudom, hogy mostmár igen kínos lenne a Csepeli Fidesz Szervezetnek kihátrálni a népszavazás mögül. Lesz, ami lesz, nekik mostmár ezt a kényszerpályát kell befutniuk. És mégegy bukfencet bevállalni. Hogy nem unják még a fejjel a falnak szaladást?

  19. baniko21 szerint:

    Szilveszter!
    Csepel lakossága 70 ezer alatt maradt. Ha nekem nem hiszed, nézd meg
    a népesség nyilvántartóban. De ez most lényegtelen is a sport témája
    szempontjából.
    Térjünk a sportra: fedett uszoda 16 730 m2. mélygarázs u.ott 100 db
    gk elhelyezése. Itt csak egy kérdés: uszoda alatt lesz a mélygarázs?
    Birkozócsarnok 666m2, fölötte 5 szinten szálloda, mélygarázs:200 db gk.
    Ennek a felépitménynek 18186 m2 a területe. Tehát két pincerész lesz a
    “birkozócsarnok”. Mélygarázs: 40 db gk
    Szolg.keresk. rész: 2964 m2
    Ijf.bajnokok csarnoka: 328 m2. mélygarázs : 40 autó
    rendelő és fogorvosi rendelő: 200-200 m2.
    Ez csak egy kis ízelitő, pár példa a tervekből. Aztán jönnek hozzá az
    irodaházak, fecsekefészek (kis lakások átmeneti jelleggel!) idősek ott-
    hona, még egy kis kereskedelmi egységek ugy 13.379 m2-en. Aztán
    egy kis szálloda. Csak összehasonlításként a kereskedelmi egységek
    összességében 19.423 m2-t tesznek ki, a sportolásra szánt összes
    terület 16.600 m2. De ebben apai-anyai benne van. Ezeket a kész ter-
    veket az Ecorys Magyarországi Kft készitette. Kedves Szilveszter mi
    a fene is készül itt a sportcentrumnak elöadott, jelenleg még egy
    lapukkasztott sportpálya helyén? A fentiek szerint egy kereskedelmi
    központ, füszerezve egy kis sporttal. Gondoltátok, hogy ezt a csepeliek
    beveszik? Hát nem! Ez egy kicsit rágós falat lesz a kitalálóinak.
    Enyje-enyje, nem illik elvenni a csepeliektől az egyik legfrekventáltabb
    helyen levő olyan ingatlant, melyet szeretett önkormányzatunk fillér nél-
    kül játszott át magánkézbe!!!

  20. atlétaa szerint:

    Kedves Szilveszter! Bocsánat kb-78000 -ren vagyunk Csepelen,de a 7-est összetévesztettem az 1-sel.Igazad van,hogy épüljön valami.Szerintem meglehetne oldani,hogy mindenki jól járjon,pl-egy uszoda,egy sportcsarnok(kézilabda,kosár,rőplabda,birko),egy három ezres stadion+edzö pálya a gyerekeknek-mű fű.A többi területett zöld övezet.Sajnos ez csak az én álmom.

  21. Szilveszter szerint:

    Kedves Banikó!
    Miről beszélünk? Annak pártján állsz, hogy népszavazás, és csak sportfejlesztés nem? Hát akkor? Maradjon minden így, ahogy van, és akkor lehet sírni, hogy nincs sport Csepelen. Én nem ennek pártján állok.
    Van most egy sportkoncepció, amivel kapcsolatban Borka-Szász Tamás is azt mondta, hogy van rajta még tárgyalni való.
    Akkor most azt kell látni, hogy más jellegű befektetés hozadéka alapján valósuljon meg az új sportélet helye Csepelen, de a jelenlegi koncepción még tárgyalni szükséges. De arról szükséges tárgyalni, hogy legyen úgy, hogy az a Cseplieknek jobb legyen a beruházás alkalmával. Ti épp azon fáradoztok, hogy ne legyen semmi, minden maradjon úgy, ahogy most van.
    Még mindíg feleslegesnek találom Csepeliekről olyan formában beszélni, mintha valóban a csepeliek véleményét tükrözné az, amit beszéltek. Amit beszéltek az pár ember véleménye, amely megfertőzött pár száz embert.
    Egy-egy kérdést sokféleképpen fel lehet tenni, és pont az okosságotokkal csapjátok be a sport iránt érdeklődőket! Ha azt akarjátok megszavaztatni, hogy kizárólag sportberuházás valósulhasson meg, akkor azzal – befektető- hiányában épp a fejlesztés lehetőségét szavaztatjátok le az emberekkel. Becsapjátok a sport iránt érdeklődőket!
    A fejlesztés kizárólag más beruházás hozadéka gyanánt valósulhat meg, mert önálló befektető aligha van. (vagy a Fidesz tud ilyet?) A teljes beruházás 50 milliárd, aminek 10%-át sportfejlesztésre kell fordítani a beruházás során! Ezt a pénzt veszitek el az emberek sportolási, rekreációl lehetőségétől, és még meg is szavaztatjátok velük! Vágóhídra terelitek a csepeli sportéletet és akkor még azzal vagytok oda, hogy az MSzP nézi hülyének az embereket.

  22. csollány szerint:

    Miről beszélsz már megint? Még el sem kezdődött az építkezés és azok a szakosztályok és sportolók, akiknek lehetősége nyílt rá , már eligazoltak. Elárulom miért: a forgatókönyvben az építkezés alatt a folyamatos működésről szó nem esett. Ki küldi vágóhídra a csepeli sportot? Ez olyan duma, mint hogy fletóék költötték el a pénzt, de a FIDESZ a hibás.

  23. csollány szerint:

    Ui: Bajnai Gordon ma elismerte, hogy az IMF csődtől mentette meg az országot. Két hete fletó azt mondta, nincs szükség rá, azért adták, mert jól gazdálkodtunk. Nem tudom tovább írni, elfog a röhögés. Szegény elviharzott sánta kutya…

  24. baniko21 szerint:

    Szilveszter!
    Ne akard már, hogy szellemi képességeidben kételkedjek. Nem vagyok
    Fideszes, sőt jobboldali sem. Csak egy átlagos csepeli állampolgár.
    Nem a szavazáson van a fő hangsuly, hanem azon, hogy minden érték-
    től meg akarjátok a csepelieket szabadítani. Feketén-fehéren , hogy
    megértsd miről is van szó. Már csak a kereskedelemre fordított m2
    jóval nagyobb, mint az egész sportolásra szánt m2. Hol vannak még az
    irodaépületek, szálloda, több emeletes lakóház, stb m2-e. Szerinted gumi
    ból van a sportpálya területe, vagy még szándokotokban áll hozzá csapni
    területet? Nem a haladásnak vagyunk ellene, hanem annak, hogy me-
    gint hülyének néztek bennünket. A sport érdekel benneteket legkevés-
    bé. Jó lenne, ha már egy kicsit úgy tekintenéd ezt a témát, mintha Te
    is csepeli lennél.Tul sok olyan történt már a kerületünkben, hogy kétel-
    kedjünk abba, hogy mi csepeliek egyáltalán jól is járhatnánk.
    (Sz.r telep, esetleg szemétégető, nem létező kerékpár út, de ki lett rá
    fizetve nem csekély összeg, és így tovább lehetne folytatni.

  25. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Te még annyit sem tettél meg, hogy a kérdéseket elolvasd!!!!!!
    Szó nincs benne arról, hogy a magántőkét ne lehetne bevonni csak arról van szó, hogy elsősorban sport fejlesztésre. Mióta sport fejlesztés egy irodaház? Borka-Szásznak meg mi köze ehhez az egész dologhoz? Mi van mégis csak benne van vastagon az önkormányzat? Látod Szilveszter megint megbuktál elszóltad magad. Ne akarj ilyen álságos dumával, hogy ez jobb lesz a Csepelieknek. Legfeljebb az önkormányzat bizonyos MSzP-s tagjainak másnak nem. Lehet, hogy neked is? ha igen akkor érthető már ez az értelmetlen viselkedésed.

  26. Szilveszter szerint:

    Kedves Banikó!
    Tudom, hogy szenilis vagyok már, és értelmi képeségem alaposan megkérdőjelezhető. Én ott leragadtam, hogy a teljes terület 60%-ban a sporté marad. Bizonyára rosszul látom, ha úgy számolok, hogy ha egy épület alapterülete 1000 m2, akkor az alsó szinten 1000 m2 a sport, a felette lévő 3 emeleten (3X1000 m2) 3000m2 meg iroda, ami bizony háromszorosa az egy épületben a sportra szánt területnek.
    Nem a szavazáson van a fő hangsúly? Hanem min? Ha lesz népszavazás, nem lesz sport a területen, csupán az, ami eddig is volt. De ezt már annyiszor keírtam.
    Engem igazából valóban nem érdekel, hogy Fideszes vagy-e. Mellesleg mondtad már, hogy nem. Számomra tényleg mellékes, hogy ki hová sorolja magát. Azonban a Fidesz kezdeményezését támogatni úgy is lehet, hogy valaki csak “simán egy” állampolgár. Teljesen pártatlanul is meg lehet akadályozni bármit.
    Ha viszont mégis inkább a beruházásra esik a választás, akkor viszont lehet azon pörögni, hogy mi a lakosság igénye, a megvalósulás során.

  27. Szilveszter szerint:

    Jajj Papi! Ne gyerekeskedjünk már ezzel a ki jár jól dumával!
    Az valóban nincs benne a kérdésben, hogy magántőkét nem lehet bevonni a csak sportfejlesztésbe. Azt kellene megérteni, hogy a hajléktalanok napi háromszori etetésébe is be lehet vonni a magántőkét, csak az a baj, hogy a magántőke nem akar bevonódni. Épp így a csak sport beruházásba sem vonódik be a magántőke, mert az nem rentábilis.
    Borka-Szász-nak mi köze az egészhez? Hát ez vicc! Annyi köze van hozzá, mint mindannyiunknak.

  28. LB szerint:

    Szilveszter!

    Honnan tudod, hogy egy esetleges népszavazás eredményes lesz? Ha meg úgy gondoljátok, hogy igen, és ezért nem meritek felvállalni, az meg titeket minősít!

    Féltek a NÉP SZAVÁTÓl, mint ördög a tömjén füsttől!

  29. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Te hivatkoztál Borka-Szászra.
    Azon elgondolkozhatnál, hogy ha mindkét oldalról támadnak az SC miatt akkor lehet, hogy még sincs igazad (tok). Mi köze a hajléktalanoknak ahhoz, hogy legyen vagy ne legyen népszavazás az SC a kórház, vagy a Kis Duna parthoz. Most erről beszélünk és nem a hajléktalanokról. Igaza van LB-nek.: Féltek a NÉP SZAVÁTÓl, mint ördög a tömjén füsttől!

  30. Szilveszter szerint:

    Kedves LB!
    Természetesen nem tudom, nem tudhatom, hogy eredményes lesz-e a népszavazás. Azt sem tudom, és nem is tudhatom, hogy egyáltalán lesz-e népszavazás, mert arra azért nem mernék mérget venni.
    Amikor foglalkozom valamivel, akkor annak előzményeit, tényeit, tendenciáit igyekszem megvizsgálni. És persze a lehetséges variációkat végigvenni, hogy mi az ami lehet belőle, és mi az, ami bizonyára nem lehet belőle. Ez amolyan valószínűség latolgatás.
    Nos az SC-t érintő témákban ugye megeshet, hogy eljutunk a népszavazásig, de lehet, hogy egyáltalán nem. Ha eljutunk, akkor az vagy érvényes lesz, vagy nem. Ha érvényes lesz, akkor vagy lesz Csepelen fejlett, fenntartható sportlétesítmény, vagy nem.
    Én úgy látom, hogy ha az igenek győznek, akkor biztos, hogy nem lesz csepelen modern sportkomplexum. Ha a nem-ek győznek, akkor megvalósulhat egy beruházás, amelyen még vannak finomítani valók a lakosság igényeinek megfelelően.
    Itt van Kedves Papi kicsit félreértésben. Ha önmagában a magántőkét vesszük, akkor annak van egy olyan tulajdonsága, hogy a befektetés értékét, és hasznát nézi. (a pénz már csak ilyen) Amennyiben a befektetés megtérülni látszik, akkor az rentábilis, vagyis zöld utat kap. Ha nem megtérülő, akkor nem rentábilis, és akkor azt mondja a magántőke, hogy inkább oda nem!
    Bocsánat, ha félreérthető volt a hajléktalanok étkeztetése. Arra gondoltam, hogy a hajléktalanok napi háromszori étkeztetését ugyanúgy nem finanszírozza meg senki, mint egy kizárólag sport komplexum felépítését. Maga a sport, nem vonző befektetői oldalról, de ez asszem világosan kitűnik, ha a sportéletet megnézitek bármilyen tekintetben.

  31. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Tudom, hogy nem a témába vág de a hajléktalanok étkeztetését igenis finanszírozzák. Egész pontosan minden bérből és fizetésből élő embernek a bérpapírján rajta van a1,5%-os munkanélküli hozzájárulás.
    Abban igazad van, hogy a befektető profitorientált ez nem vitatéma ez így van. De még mindig nem tiszta, hogy az SC telephelyén minek kell irodaházat parkolót építeni a sport rovására.

  32. Szilveszter szerint:

    Kedves Papi!
    Ha valóban úgy véled, hogy a munkanélküli hozzájárulás hajléktalanok étkeztetésére megy el, akkor sosem fogod megérteni, hogy miért nem a sport rovására épül irodaház. Akkor én ezzel már valóban nem tudok mit kezdeni. Ez most egy kicsit alul van exponálva.
    50 milliárd 10 %-ából sportberuházás (megépítés,felépítés), a működés során bejövő bevétel egy részéből pedig fenntartás, üzemeltetés.
    Másképp nem tudok a kérdésedre már válaszolni.

  33. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Te sehogy sem tudsz válaszolni. Ahhoz neked meg kéne értened mi az hogy Csepelinek lenni, mi az hogy magyarnak lenni. Mert a beírásaid alapján te ugyan úgy nem tudod mint Tóth Mihály és a brancs valamint Gyurcsány Ferenc és a bandája.

  34. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Te sehogy sem tudsz válaszolni. Ahhoz neked meg kéne értened mi az hogy Csepelinek lenni, mi az hogy magyarnak lenni. Mert a beírásaid alapján te ugyan úgy nem tudod mint Tóth Mihály és a brancsa valamint Gyurcsány Ferenc és a bandája.

  35. Szilveszter szerint:

    Ha nem tudom Papi, akkor kérlek, taníts engem!

Itt lehet hozzászólni !