Podolák is meghívást kapott a kommunista vének tanácsába

Népszava, Origo, Index, Csepel.info

A Csepel.info népi kezdeményezést is indított amikor kiderült, hogy Podolák Györgytől indult Deme a gyilkosság helyszínére

Az MSZP szerint rosszul kezelték a bajai videó ügyét, és ez nem történt volna meg, ha nagyobb a tapasztalatuk. Ezért egy elnöki tanácsadó testületet állítanak föl Mesterházy Attila gyámjául azokból a korábbi, meghatározó szocialistákból, akik már kommunistaként is segítették az MSZMP-t.

A tanácsadók között említik Lendvai Ildikó és Kovács László korábbi pártelnököket valamint Földes Györgyöt, a Politikatörténeti Intézet főigazgatóját. Az Index szerint Mesterházy Attila ennél egy jóval szélesebb körből kér fel korábbi meghatározó szocialista figurákat a Vének Tanácsába. A két pártelnök, valamint Földes mellett különféle volt szakpolitikusok, egy-egy terület képviselői lesznek tagjai a testületnek. A felkért szakértők között van Tóth Károly, aki korábban nemzetbiztonsági ügyekkel foglalkozott, és a csepeli Podolák György egykori frakcióvezető-helyettes, aki a parlament Gazdasági és Informatikai Bizottságát, valamint annak energetikai albizottságát vezette.

Podolák a 2010-es választási kampányban egy megszólalásában még Népköztársaságnak nevezte Magyarországot. A politikus a gyári kommunisták élcsapatából került át az MSZP-be, és évekig vezette a világ egyik leghíresebb maffiózójának, Szeva bácsinak a bicikligyárát. Később azzal is elhíresült, hogy vele tárgyalt és tőle indult a csepeli kettős gyilkosság helyszínére az azóta életfogytiglani börtönre ítélt Deme Gábor.

Rajtuk kívül még felkérést kap a Vének Tanácsába a sportügyekkel foglalkozó Jánosi György és a volt házelnök, Katona Béla is, valamint Fazekas Szabolcs volt ipari miniszter és EP-képviselő, aki jelenleg az Európai Számvevőszék tagja. Az ő esetében felmerülhet, hogy mostani megbízatása összeférhetetlen a politikai szerepvállalással, ettől is függ, hogy részt vesz-e majd Mesterházy testületében. Jánosi és Katona pedig visszavonultak a politikától, a részvételük ezért nem biztos még.

Csepel.info

15 hozzászólás “Podolák is meghívást kapott a kommunista vének tanácsába” bejegyzésre

  1. Balos szerint:

    Ez két dolgot jelent. Az egyik, hogy egyelőre véget ért Mesterházy “fiatalítási” poliikája. Bár a pártvezetésből és a parlamenti jelöltek közül sikerült neki kiirtania a nagy öregeket, egyelőre még szüksége van rájuk. A másik, hogy az MSZP vereségre készül, és a vének tanácsát teszik meg bűnösnek.

    Egyébként Podolák akkor sem volt soha kommunista, amikor hithű kommunistának vallotta magát. Ő csak a pénzre ment egész életében, meg hogy ne kelljen dolgozni, ami nem éppen kommunista vonás.

  2. ... Grün szerint:

    Ezzel a sok megbízható öreg komcsival is lehetne erősíteni!
    Egy embert pénzzel mindig meg lehet venni! 😛 😀
    .
    Stumpf István – jelenleg alkotmánybíró, volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront volt alelnöke,
    Járai Zsigmond – jelenleg a Költségvetési Tanács elnöke, volt MSZMP-tag, volt kormánytag, III/II-es együttműködő,
    Matolcsy György – az Orbán-kormány nemzetgazdasági minisztere, volt MSZMP-tag, III/II-es együttműködő,
    Martonyi János – jelenleg külügyminiszter, volt MSZMP-tag, kormánytag, III/II-es együttműködő,
    Pintér Sándor – jelenleg belügyminiszter, volt MSZMP-titkár,
    Boross Péter – jelenleg a Fideszt segíti, volt MSZMP-tag,
    Pozsgay Imre – részt vett az új alaptörvény megalkotásában, volt MSZMP KB-tag,
    Csintalan Sándor – jelenleg a Fidesz házi csatornájánál, a Hír TV-nél dolgozik, volt MSZMP- és MSZP- tag,
    Schmitt Pál – jelenleg köztársasági elnök, 1989 előtt pedig miniszterhelyettes
    Kerényi Imre – miniszterelnöki megbízott, volt MSZMP alapszervezeti titkár,
    Szita Károly – jelenleg fideszes kaposvári polgármester, volt III/III-as együttműködő,
    Mikola István – az első Orbán-kormány egészségügyi minisztere, 2006-ban a miniszterelnök-helyettesi poszt jelöltje, a Hazafias Népfront alelnöke volt,
    Fónagy János – jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, volt MSZMP-tag,

  3. Vátesz szerint:

    Grün, elavult a listád, Schmitt Pál már régóta nem jelenlegi köztársasági elnök!

  4. felix szerint:

    Balos!
    Ez annyit jelent, hogy Mesterházynak szinte semmi sem sikerült.

  5. ... Grün szerint:

    Vátesz!
    A köztársasági elnököt és néhány közjogi méltóságot élete végéig megilleti a valaha viselt címe!
    Mint Podwinecz marsallt, aki öt teljes percig volt elnök egy hazánkhoz hasonló banánköztársaságban!
    Persze Te nem olvasol Rejtőt, mert zsidó volt!
    Kárrrrrr! 😛

  6. Vátesz szerint:

    “Schmitt Pál – jelenleg köztársasági elnök, 1989 előtt pedig miniszterhelyettes”

    Ugye Grün el tudod olvasni saját írásod! Az általad említett mentegetőzés nem állja meg a helyét, mert azt csak személyes beszélgetésnél szokták megszólításként alkalmazni, egyébként ha nincs jelen az illető, akkor minden tudósításban, cikkben volt köztársasági elnökként szokás megnevezni!

  7. Öreg nyugger szerint:

    felix szerint: (2013. november 06., szerda – 20:37:):Ez annyit jelent, hogy Mesterházynak szinte semmi sem sikerült.
    Szerintem: Kivéve a legfontosabb törekvését! Az MSzP igazi bukásának, vagyis megsemmisülésének megakadályozása többször sikerült már neki! Ezután is -remélem- így lesz! Milyen frusztrált lehet egy egykori pártelnök, hogy Ő kilépett, és még most is megvan a z ő “zsenialitását ” lerázó párt! Lerázták bizony, mint a kutya a vizet. Nyitva előtte (az egyre
    ügyetlenebbül titkolt, bár talán nem szándékolt) összefogás a Fidesszel.

  8. felix szerint:

    Öreg nyugger!
    Az MSZP.-t senki sem akarta és akarja megsemmisíteni, megteszi önmagával.

  9. Balos szerint:

    Szerintem Mesterházynak sok minden sikerült, csak nem elég. Legyünk őszinték, egy ilyen közegben nem egyszerű. Ez kb. olyan, mint a Fidesz 2002 után, amikor ott volt még az MDF is, amit az MSZP megvett kilóra. Hogy kik, meg lehet nézni, hiszen az egyik balos pártban van az összes MDF-es. Meg SZDSZ-es is, minimum a környékükön. Na, onnan ment a felvásárlás. Szóval én drukkoltam Mesterházynak, de nem sikerült neki. Ettől még 2014 után sikerülhet, mert nem fog megállni az élet. 2002 után a Fidesz 2006-ban is kikapott. Aztán mégis kétharmada lett. Kár temetni mindent, mert 2014 után is lesz élet, nem lesz itt semmi katasztrófa.

    Azzal meg nem értek egyet, hogy bárki is összefogna a Fidesszel. Minek kellene? Kinek kellene? A Fidesznek? Az MSZP-nek? A DK-nak? Bajnaiéknak? Ugyan.

  10. Balos szerint:

    Persze a 2014-es választást sem kell temetni. De teljes összefogás nem lesz. És ha lenne, és úgy lenne győzelem, szétszedné egymást a három párt, nem lenne kormányzás. Gyurcsány jobb ha marad kívül, és be sem jut. Így volna esély arra, hogy a két bejutó, most összefogni képes párt megerősödjön, még ha nem is nyernek 2014-ben. Nem hiszek abban, hogy Gyurcsány képes lene az összefogásra. Minek mondta akkor, hogy mindenkinek hátrébb kell állnia? Azt kellett volna mondania, hogy neki meg Bajnainak kell hátrébb állniuk, legyen közös lista és legyen Mesterházy a miniszterelnök-jelölt. Mert igen, így komoly esély lett volna! Van abban valami az állítólagos szoci spiclitől, hogy Gyurcsány kakukkfiókaként viselkedik.

  11. Balos szerint:

    De Bajnai is hülye.

  12. felix szerint:

    A baloldalon senki senkit nem vett mer kilóra, csak középre nyitott. ezért a mérsékelt demokraták, akik nem akartak még jobban balra menni megtalálták. Ennek a nyitásnak a lehetősége meg volt az MSZP.-nek, is, de inkább kipaterolták a nyitás híveit.
    Akkor is a kevesebb több politikáját folytatták. Ez bukott meg 23.-án és ennek következménye, hogy visszajönnek az öregek. Ezért mondom, hogy nem ért el semmit, mert annak már vége.
    Nagy kár, hogy ezt csak itt tudjuk megvitatni, de ez is jelez valamit.

  13. ... Grün szerint:

    felix!
    Sajnos az emberek nagy része nem tudja mi zajlik valójában, ráadásul fogalmuk sincs arról. hogy nem tudják!

  14. Vátesz szerint:

    Fiúk, ne essetek kétségbe! Aki nem akar Németh Szilárdra szavazni, az szavazzon Léhmann Viktorra, ő legalább tudja mit akar! 😉

  15. Doki szerint:

    Az a Lehmann Viktor, aki lefejezi a budapesti Jobbik alapszervezeteket?

Itt lehet hozzászólni !