Világbajnoki látogatás a Kölcseyben

Csepel.hu

Világbajnok sportoló látogatott csütörtök délelőtt a csepeli Kölcsey Ferenc Általános Iskolába. Sastin Marianna hazánk első női birkózó világbajnoka és párja, edzője Wöller Ákos női szakág-vezető volt a tanintézmény vendége.

Az „Olimpikonok Csepelen” című rendezvénysorozat nagy sikerrel zajlott az elmúlt tanévben, így a kerület önkormányzata meghosszabbította a programot, ezzel a gyerekek és a tanárok körében is igen népszerű látogatás-sorozat folytatódott, méghozzá nem is akármilyen vendégekkel.

A közelmúltban nagy vihart kavart képtelen elképzelés (miszerint száműznék a birkózást az olimpiai programból) elmúltával Budapest nagysikerű világbajnokságot rendezett szeptemberben, melynek csúcspontja Sastin Marianna aranyérmet érő teljesítménye volt. A korábban kétszeres vb-ezüstérmes, illetve bronzérmes sportolónő példamutató teljesítménnyel szerezte meg a magyar birkózósport 26. világbajnoki címét, és már a harmadik olimpiájára készül.

A korábban a Csepel színeit erősítő, most a Vasasban birkózó, jelenleg is a kerületben élő sportolónő szívesen mesélt gyerekkoráról, a sporttal való megismerkedéséről, a hazai és nemzetközi versenyekről, az olimpia egyedülálló hangulatáról, és sok minden másról is. Amíg a világbajnok és férje Wöller Ákos élménybeszámolót tartott, a gyerekek kézről-kézre adták Marianna vb-aranyérmét, így testközelből csodálhatta meg mindenki a kemény munka gyümölcsét. A 2008 óta Levél község, és hamarosan Csepel díszpolgári címével is büszkélkedő nehézatléta saját példáját felhozva biztatott mindenkit a sportolásra és tanulásra egyaránt, felsorolva mely országokba jutott el a sportnak köszönhetően, illetve elmesélte azt is hol, milyen élményekkel gazdagodott.

Málek István igazgató a tornateremben összegyűlt gyereksereggel együtt érdekes kérdésekkel „bombázta” a szimpatikus sportembereket, akik igyekeztek mindenre válaszolni: többek között kiderült hogy mitől lesz karfiolfülük a birkózóknak, mi Marianna kedvenc étele, illetve melyik oldalon alkalmazza szívesebben a csípődobást.
Az egyórás tartalmas beszélgetés végén az ilyenkor szokásos autogramosztás sem maradt el, s egy diák saját kezűleg készített meglepetéssel is kedveskedett az újdonsült világbajnoknak, aki a csepeli önkormányzat szerény ajándékát is örömmel vette át.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Világbajnoki látogatás a Kölcseyben” bejegyzésre

  1. maminti szerint:

    Football csarnokok építése helyett lehet, hogy érdemesebb lenne a birkózást fejleszteni nem?

Itt lehet hozzászólni !