“Az Országgyűlésnek ki kell állnia a rezsicsökkentés mellett”

Fidesz.hu

Ebben a politikai nyilatkozatban egyértelműen ki kell állnia az Országgyűlésnek a rezsicsökkentés mellett. Ki kell nyilvánítania azt, hogy fontosnak tartja annak a két és félmillió embernek az akaratát, akik aláírták a rezsicsökkentés megvalósulása és megvédése érdekében indított aláírásgyűjtő íveket – jelentette ki Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfői, napirend előtti felszólalásában.

Az előző héten nyilvánosságra került, hogy az Európai Unió brüsszeli bürokráciája részéről egy újabb támadás körvonalazódik a rezsicsökkentéssel szemben – fogalmazott Rogán Antal, emlékeztetve, miután 2013. január 1-jével tíz százalékkal csökkentették a villamosenergia, a gáz és a távhő árát, a szolgáltatók „heves támadásba indultak és alapvetően jogi természetű kifogásokkal próbálták szabotálni a rezsicsökkentés megvalósulását”. A frakcióvezető elmondása szerint a parlament erre reagálva sürgős törvényalkotással, a megfelelő jogszabályok módosításával lehetővé tette a rezsicsökkentés érvényesülését, amely már a februári közüzemi számlák tekintetében látható eredményt produkált.

A fideszes politikus kitért rá, amennyiben a parlament a mai napon megszavazza, 2013. november 1-jétől ismét csökkenni fog 11,1 százalékkal a gáz, a távhő, illetve a villamosenergia ára, amelynek köszönhetően a magyar családok 2013 decemberében a 2012-es decemberi árakhoz képest húsz százalékkal fognak kevesebbet fizetni a felsorolt közüzemi szolgáltatásokért. Rogán Antal hozzáfűzte, a gáz ára a 2008 júliusi, az áramé pedig a 2007 februári szintre csökken.

A Fidesz frakcióvezetője felidézte, a szocialista kormányok ideje alatt – 2002 és 2010 között – a villamosenergia ára a kétszeresére, a gázé a háromszorosára emelkedett. Hozzátette, a közszolgáltató cégek a privatizáció óta eltelt időszakban 1040 milliárd forint profitot vallottak be és vittek ki az országból.

Az újabb támadást most nem jogi fronton, hanem az unió brüsszeli bürokráciáján keresztül indítják a szolgáltatók. A brüsszeli bürokrácia vizsgálatot készül indítani Magyarország ellen, azt vizsgálva, miért van hazánkban szabályozott energiaár. Ezzel a támadással szemben nemcsak a kormánynak kell határozottan fellépnie, hanem az Országgyűlésnek is – szögezte le Rogán Antal. A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője elmondta, a mai napon a Fidesz-KDNP frakciók nevében benyújtott egy politikai nyilatkozat-tervezetet, amely a rezsicsökkentés védelmét célozza „az európai uniós bürokrácia nyomásgyakorlásával szemben”.

Ebben a politikai nyilatkozatban egyértelműen ki kell állnia az Országgyűlésnek a rezsicsökkentés mellett. Ki kell nyilvánítania azt, hogy fontosnak tartja annak a két és félmillió embernek az akaratát, akik aláírták a rezsicsökkentés megvalósulása és megvédése érdekében indított aláírásgyűjtő íveket – húzta alá Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője arra kérte a parlamenti pártokat, támogassák a nyilatkozat napirendre vételét és egyhangúan álljanak ki Brüsszellel szemben a rezsicsökkenés megvédése érdekében.

Forrás: Fidesz.hu

13 hozzászólás ““Az Országgyűlésnek ki kell állnia a rezsicsökkentés mellett”” bejegyzésre

  1. ... noh. szerint:

    … helyett, a magyarok mellet.

  2. Gordon szerint:

    A jelenlegi kormánytöbbség kiáll.
    Kár hogy 2002 és 2010 között ez nem így volt, mikor az akkori bankárkormány lefeküdt a multiknak és a pénztőkének. A szocik és a rosszemlékű szdsz többszörösére emelték a villany és a gáz árát.

  3. felix szerint:

    A fidesz viszont ezt is keveselte és tovább emelt rajta.
    Mára már belátták, hogy a szocik jól állapították meg az árakat, és csökkentenek a korábbi szintre.

  4. bonifác szerint:

    A legnagyobb baj az, hogy hazaáruló elvtársaink hazug “súgásaikkal ” tovább súlyosbítják
    a kormány nehéz helyzetét.A szavazás egyértelmű: ez a bal nekünk csak balszerencsét
    hozhat. Nekik annyit fizet a nagytőke, hogy a mi (magyarok) nyomora nem számít.
    Fél X ! Neked miért lenne jó, ha gátlástalanul lehetne emelni pl. a gáz árát? Áhított
    pártod már kinyilvánította: eltörölni a csökkentést.Az Eu aki most eltörölné(saját érdekében) csak az uborka kiegyenesítésében érdekelt, a magyarok jólétében nem.
    Rebellis banda, már régen tudják.Ha lehetne, letaposnának minket. Ebben partner az
    MSZP.Lelke rajta. És 1/2 X elvtársé. (elvi)

  5. felix szerint:

    Bonifác.
    Arról beszélj amit írtam és ne arról amit kitalálsz velem kapcsolatban.
    Majd ha a fidesz a szocik utolsó megállapított árai alá viszik, 20 százalékkal a rezsit, akkor lehet mellet döngetni. Addig csak simán át vagy verve..Tudod úgy mint annál az ár leszállításnál, ahol az eredeti ár fölé egy, áthúzott nagyobb számot írnak.

  6. ebihal szerint:

    Úgy látom bonifác te nemcsak a nyulakhoz nem értesz!

  7. fghfjhgkjhk szerint:

    “mikor az akkori bankárkormány lefeküdt a multiknak és a pénztőkének”
    Írha hájfej, mikor ő is kegyelt volt?! Menjen a p…a!

  8. felix szerint:

    Menne ő, de az is elhajtja.

  9. fghfjhgkjhk szerint:

    Egy iszonyatosan gusztustalan gyerek.

  10. nagyapó szerint:

    A szocik megszavazták a rezsicsökkentést, de a politikai nyilatkozatot nem. Érthető. Itthon megy a parasztvakítás, miközben a brüsszeli kvartett, Göncz, Tabajdi, Herczog, Gyurmai, no meg Bokros készítik az országunkat lejárató irományokat a szoc.internacionálé részére.

    “Hiteltelen, hazug, cinikus, sumák”. A maffiabaloldalhoz illő állandó eposzi jelzők.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. felix szerint:

    Szemétláda!
    A múltban a Szabad európát hazugoztad le, most meg a szocikat.
    Valahogy nem tűröd jól az igazságot.

  12. felix szerint:

    Európát

  13. bonifác szerint:

    Hűha Félix itt valami bibi van! Mennyi volt az utolsó szoci ár, amiről beszélsz? Szerinted
    a Fidesz a saját emelését kompenzálja? Légy szíves, ha lehet, írd meg a pontos számokat!
    Előre köszi! Ebihal! Nem mindenki olyan zseni mint Te! Rád még nagy változások várnak!
    Hogyan válsz először békává, és ha nem kap el a gólya, és megcsókol a királylány,
    még királyfi is lehetsz! És én még mindig nem fogok érteni még a nyulakhoz sem….

Itt lehet hozzászólni !