“Megvédjük a rezsicsökkentés politikáját”

Fidesz.hu

A parlamentben is megvédtük a rezsicsökkentést, az emberek pedig több mint két és félmillióan írták alá a „Magyarország nem hagyja magát” elnevezésű dokumentumot, amelynél nevüket, címüket és aláírásukat adták a rezsicsökkentés politikájához – jelentette ki sajtótájékoztatóján Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője.

Hétfőn dönt a parlament az újabb rezsicsökkentésről, amelynek lényege, hogy a háztartási energiák ára november 1-től ismét csökkenjen, mégpedig a jelenleg fizetetthez képest 11,1 százalékkal, a 2012-es árakhoz képest pedig összesen húsz százalékkal – fogalmazott Németh Szilárd.

A kormánypárti képviselő ismertetése szerint 2012 decemberében 151,82 forintot kellett egy köbméter háztartási gázért fizetni, amely összeg 2013. november 1-jétől 121,47 forintra módosul. Egy kilowatt elektromos áramért 49,65 forintot kellett fizetni 2012 decemberében, 2013. november 1-jétől viszont 39,72 fillért kötelesek fizetni a fogyasztók – tájékoztatott Németh Szilárd. A fideszes politikus elmondta, az áram új ára a 2007 februári, a gázé pedig a 2008 júliusi tarifának felel majd meg.

Németh Szilárd a fogyasztóvédelem kapcsán kitért rá, olyan szabályozást alkottak, amely szerint az úgynevezett műszaki biztonsági felülvizsgálatok költségeit a csatlakozó vezetékek és a felhasználói berendezések tekintetében a szolgáltatóknak kell állniuk. A rezsitörvény felhatalmazza a kormányt arra is, hogy jelölje ki azt a felügyelő hatóságot, amely külön ezzel a témával foglalkozik majd – tette hozzá a képviselő.

A Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője beszélt arról is, az új szabályozásnak köszönhetően a szolgáltatók call centereinek legkésőbb öt percen belül kapcsolniuk kell azt az illetékes szakembert, aki tájékoztatást tud adni arról, „milyen intézkedések szükségesek ahhoz, hogy a fogyasztók is élni tudjanak a jogaikkal”. Németh Szilárd arról is tájékoztatott, hogy a hétfőn ülésezik az a munkacsoport, amely a rezsicsökkentés hosszú távú fenntarthatóságának jogszabályi megalapozásáért felel.
A teljes közmű-szolgáltatási szektort nonprofittá kívánjuk tenni – jelentette ki Németh Szilárd, hozzátéve, a Gyurcsány-Bajnai kormányok 2002 és 2010 között mindig olyan szabályozásokat hoztak, amelyek a szolgáltatóknak kedveztek. Ezt a politikát hagyjuk magunk mögött. Ennek a szaktornak most kizárólag a magyar családok, a magyar fogyasztók érdekeit kell szolgálnia – hangsúlyozta Németh Szilárd, aki a brüsszeli támadások kapcsán úgy fogalmazott, „ez nem mindenkinek tetszik”.

Azok a szolgáltatók, akiknek most a profitjuk, vagy a mohón megszerzett piaci részesedésük került veszélybe, elszaladtak Brüsszelbe és onnan fenyegetőznek. Harcos fegyvertársaik vannak, az MSZP, illetve a bukott baloldal soraiban – mondta Németh Szilárd. A fideszes politikus kitért rá, a rezsicsökkentés védelmében már számos intézkedést hoztak, például átalakították a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt, amelyet rendeletalkotási jogkörrel ruháztak fel. A parlamentben is megvédtük a rezsicsökkentést, az emberek pedig több mint két és félmillióan írták alá a „Magyarország nem hagyja magát” elnevezésű dokumentumot, amelynél nevüket, címüket és aláírásukat adták a rezsicsökkentés politikájához. Mind a külső, mind a belső támadásokkal szemben meg fogjuk védeni az emberekkel együtt a rezsicsökkentés politikáját – szögezte le Németh Szilárd.

„Nem lehet megbízni a baloldalban”

Egyértelműen bebizonyosodott a Tavares-jelentésnél, hogy a dokumentumot szorgos magyar szocialista párti politikus kezek írták és adták oda bemondásra Tavares úrnak. Abszolút nem lehet megbízni a magyar baloldalban, a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy hármasban. Éppen ezért nemcsak a kormánynak kell reagálnia arra a jegyzékre, amit az Európai Unió eljuttatott hozzánk, hanem a parlamentnek is – húzta alá Németh Szilárd, utalva arra, hogy a Fidesz-frakció a hétfői napon egy nyilatkozatot terjeszt a Ház elé, melyben kérik, hogy az Országgyűlés álljon ki a rezsicsökkentés mellett.

„Van tartalék a rendszerben”

Újságírói felvetésre, miszerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy szombati lapinterjúban arról beszél, hogy még a 2014-es választásokat megelőzően sor kerülhet egy újabb tíz százalékos rezsicsökkentésre, Németh Szilárd úgy reagált, a miniszter a „további rezsicsökkentést a háztartási energiacsökkentésre, a gáz, villany és távhő csökkentésre értette, hiszen ebben még bőven van lehetőség”. Az osztalékok azt mutatják, hogy nem szenvednek nagy hiányt profitban a közmű-szolgáltató cégek, tehát még van tartalék a rendszerben. Azt gondolom, ha Magyarország ugyanilyen jól fog teljesíteni, erősödni fog a gazdaság. Akkor ebbe bőven belefér még egy újabb rezsicsökkentés, amelynek alapja az ország további javuló állapota, jobb teljesítménye lehet – jelentette ki a fideszes politikus.

„Teljesen hiteltelen és hazug az Együtt-PM javaslata”

Ennek a kis csapatnak semmi köze sincs ahhoz, hogy milyen a magyar rögvalóság. Halvány fogalmuk sincs róla, hány emberen segített a rezsicsökkentés. Úgy próbálják beállítani, hogy ez kizárólag a politikusokat érinti – reagált Németh Szilárd az Együtt-PM törvénymódosító indítványára, miszerint az országgyűlési képviselőknek vagyonnyilatkozatukban kellene feltüntetniük, hogy mekkora összeget spóroltak meg a rezsicsökkentéssel. Négymillió magyar háztartást érint a rezsicsökkentés. Szeretném erre felhívni Bajnai Gordon figyelmét. Szeretném javasolni Bajnai Gordonnak, először nézzen szét, mely csoportokat érinti leginkább a rezsicsökkentést és ezután tegyen javaslatot – fogalmazott a Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője, aki hiteltelennek és hazugnak nevezte az Együtt-PM javaslatát.

„Szakítani kell a múlttal”

A dokumentum lényege, hogy szakítani kell a múlttal, a 2002 és 2010 között alkalmazott rezsipolitikával és támogatni kell a 2010 után alkalmazott elképzeléseket és minden tekintetben meg kell védeni a rezsicsökkentést – válaszolta Németh Szilárd egy azzal kapcsolatos újságírói kérdésre, hogy mi áll abban a nyilatkozatban, amelyet hétfőn a Fidesz-frakció fog a Ház elé terjeszteni, arra kérve a parlamentet, álljon ki a rezsicsökkentés mellett.

Forrás: Fidesz.hu

14 hozzászólás ““Megvédjük a rezsicsökkentés politikáját”” bejegyzésre

  1. Doki szerint:

    Elhunyt Zsinka László

    Egy hónappal 60. születésnapja előtt tragikus hirtelenséggel, vasárnap reggel szívinfarktusban elhunyt Zsinka László, a MIÉP egykori legismertebb fővárosi szakpolitikusa.

    Zsinka László 1953-ban született Szőnyben. 1977-ben szerzett diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Ipar szakán, 1977 és 2001 között a Központi Statisztikai Hivatalban dolgozott. 1985-től nemzetközi sakkmester volt.

    A politikai életbe 1994-ben kapcsolódott be a Magyar Igazság és Élet Pártja oldalán. 2002-től 2006-ig a MIÉP fővárosi frakciójának vezetője, 2006-ban a párt főpolgármester-jelöltje volt. Állandó vendégpolitikusa volt a Pannon Rádió Rockszerda Budapest, a Magyarok fővárosa című műsorórájának.

    1998 és 2006 között a Fővárosi Közgyűlés legaktívabb várospolitikusa volt, szakmai tudását és vitakészségét ellenfelei is elismerték. Együtt élt, lélegzett és mozgott a várossal, és felépített egy olyan életművet, amely a liberálisokkal szembeni ellenzék várospolitikai kiskátéjának is nevezhető, és nyolcéves pályafutása alatt számos kérdésmegoldást elővetített a rezsicsökkentéstől, a fővárosi közművek visszaszerzésén át az elszámoltatásig.

    2010-től a Fővárosi Közgyűlés főtanácsadójaként tevékenykedett. Személyében a nemzeti oldal egy olyan elkötelezett, nagy tudású, elvhű és az igazságért mindig kiálló politikust veszített el, akiről nyugodtan állíthatjuk, hogy Budapest életében pótolhatatlan.

  2. "?!" szerint:

    Idézet a fenti bejegyzésből:
    “Hétfőn dönt a parlament az újabb rezsicsökkentésről, amelynek lényege, hogy a háztartási energiák ára november 1-től ismét csökkenjen, mégpedig a jelenleg fizetetthez képest 11,1 százalékkal, a 2012-es árakhoz képest pedig összesen húsz százalékkal – fogalmazott Németh Szilárd.”

    Memória frissítő, a fenti mondatban 20 %-os csökkentésről handabandázó Németh Szilárdnak és az amnéziában szenvedő cimboráinak :

    A 2010. októberi választáskor az örökölt csatornadíj (248,47 Ft/m3 + 25 % ÁFA) = bruttó 310,58 Ft/m3 volt.

    A 2010-es választás óta a fideszes többségű Fővárosi Közgyűlés (Németh Szilárd szavazataival) a 2010. őszén örökölt csatornadíjat
    – előbb 2011. január 1-től (306,73 Ft/m3 + 25 % ÁFA )= bruttó 383,41 Ft/m3-re,
    – majd 2012. március 15-től (328,52 Ft/m3 + 27 % ÁFA)= bruttó 417,22 Ft/m3-re emelte.

    A fenti díjemelések, valamint rekordnak számít ÁFA-emelés eredményeként 1,5 év alatt sikerült a narancsosoknak a szerintük már a 2010-es választáskor is extra profitot tartalmazó bruttó 310,58 Ft/m3-es csatornadíjat 1,5 év alatt m3-enként 106,64 Ft-tal (34,33 %-kal), bruttó 417,22 Ft/m3-re emelni, és ezzel a drasztikus emeléssel igazolni azt, hogy “Magyarország jobban teljesít”.

    Ezt a 2010. óta köbméterenként 106,64 Ft-tal (34,33 %-kal) felemelt csatornadíjat csökkentették 2013. július 1-től a narancsosok 10 %-kal, (295,66 Ft/m3 + 27 % ÁFA) = bruttó 375,49 Ft/m3-re.

    A fentiek alapján még az amnéziában szenvedő Németh Szilárd is beláthatja, hogy a Fővárosi Közgyűlésben leadott saját szavazatai eredményeként 34,33 %-kal felemelt csatornadíjat 15,5 hónapon keresztül (2013. június 30-ig) fizettették a hülyének nézett lakossággal.
    Akinek van egy csöpp eszük, azok a fentiek alapján azt is láthatják, hogy a rezsi-csökkentési cirkusz keretében bruttó 375,49 Ft/m3-re csökkentett m3-enkénti csatornadíj, még a 2013. július 1-től késleltetve bevezetett 10 %-os csökkentés után is 64,91 Ft-tal (20,9 %-kal) magasabb mint a 2010-es választáskor megörökölt csatornadíj volt!

    Tehát ahhoz, hogy a fideszesek által felemelt csatornadíj a 2010. októberi választáskor megörökölt szint alá csökkenjen, ahhoz legalább 20 %-os újabb díj csökkentésre lenne szükség!
    Ezen kívül illene visszafizettetni a megkárosított lakosság részére a Németh Szilárdék által indokolatlanul megszavazott díjemelések miatt 3 éven keresztül jogtalanul felszámított “extraprofitot” is, és csak ezután rikoltozhatnának a narancsosok arról, hogy csatornadíj csökkentést hajtottak végre!

    Remélem, hogy a fent leírt tények világosak, még a narancsmérgezéstől amnéziában szenvedő sötét agyúak részére is?!

  3. ... Grün szerint:

    Szájer József szerint a rezsicsökkentés megvédéséhez nem elegendő a kérdés alkotmányba foglalása, kormányzati lépésekre is szükség van.
    “Önmagában az alkotmánymódosítás nem elegendő arra, hogy teljes mértékben meg lehessen védeni a rezsicsökkentést – jelentette ki a rezsicsökkentés alaptörvénybe foglalását vizsgáló kormánypárti munkacsoport fideszes vezetője, európai parlamenti képviselő hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. Szájer József kifejtette: a kérdés esetleges alkotmányba foglalása mellett kormányzati lépésekre, szabályozásra is szükség van, valamint annak szigorú érvényesítésére.”
    .
    Képzelem amint fő gázszállítónk, a nagy orosz medve összefossa magát, ha meglátja a Gányolmányba foglalt magyar rezsi-csökkentett gázárakat és eladási árait ennek megfelelően szabja meg!
    Egyébként a magyar nemzeti véderő kikényszeríti belőlük a fegyvereink szavával! 😛
    .
    http://profitline.hu/hircentrum/hir/298361/Rezsicsokkentes—Szajer:-az-alkotmanymodositas-nem-eleg-kormanyzati-lepesek-is-kellenek

  4. Gordon szerint:

    Pabar nagyon küzd.
    Persze neki is csökkent a rezsije.
    Ez nehezen tagadható.
    (Mint ahogy az is, hogy korábban a Fidesz seg.ét nyalta – eredménytelenül.)

  5. "?!" szerint:

    “Gordon”, Te hazug zsírsertés!
    Csak akkor röfögj, ha az általam leírtakat cáfolni tudod.
    Ameddig viszont a cáfolathoz kevés a tehetséged, addig kussolj!
    Világos, Te különösen sötét agyú “röfi”?!

  6. Etikus szerint:

    T. Gordon
    Ön is nagyon tudhat valamit a 2010 választás előtti 1-2 évről, no meg erről az ide oda, hajlékony figuráról.

  7. Gordon szerint:

    Kedves Pabar úr!

    Kérem ne gyűlölködjön és az alpári stílusából is vegyen vissza!
    Ön nagyon jól tudja, hogy én miről beszélek, mikor azt írom, hogy Ön a Fidesz seg.ét nyalta éveken át…

  8. nagyapó szerint:

    A víz-csatornadíjak emelkedése (érdemes az utolsó mondatokat elolvasni):
    “A díj tartalmazza a 2010. augusztus 1-től üzemszerűen működő, a BKSZT Kft. által üzemeltetett Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep (BKSZT) működési költségeit is.
    2010-ben
    Vízdíj bruttó: 227,90 Ft/m3
    Csatornadíj bruttó: 340,25 Ft/m3
    Lakossági összesen bruttó: 568 Ft/m3
    2011-ben
    Vízdíj bruttó: 234 Ft/m3
    Csatornadíj bruttó: 406,6 Ft/m3
    Lakossági összesen bruttó: 640,6 Ft/m3
    2012-ben
    Vízdíj bruttó: 243 Ft/m3
    Csatornadíj bruttó: 423,67 Ft/m3
    Lakossági összesen bruttó: 667,38 Ft/m3
    A csatornadíj magasan infláció feletti díjemelését a csepeli központi szennyvíztisztító üzemeltetése indokolja. A döntés értelmében a csatornahasználati díj januártól nettó 352,3 forintra nő köbméterenként. A 19,5 százalékos emelést az szocialista képviselők nem tartották elfogadhatónak. A városvezetés válaszul arra mutatott rá, hogy a korábbi ciklusban a díj emelésének mértékét még harminc százalékban határozták meg.”
    Az adott időszakban tulajdonos volt a RWE Aqua, és a Suez Environnement. Ezért kellett visszavásárolni a tulajdonjogot.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. "?!" szerint:

    “Gordon” röfi, Te böfögve röfögő szerencsétlen hazug sírsertés!

    13:28-kor – szokás szerint – ismét csak figyelemelterelő hazugságokra futotta a tehetségedből.
    Szedd össze magad hazug “röfi”, és bizonyítható tényekkel próbáld megcáfolni az általam 12:51-kor fentebb leírtakat, továbbá azt is próbáld meg tényekkel bebizonyítani, hogy ki az aki eltért a 2010-es választások előtt meghirdetett irányvonalától és ígéreteitől, és ki az aki hazudozással igyekszik pótolni a választás előtti vállalásainak a teljesítését, a csepeli Fidesz, vagy én?!

  10. Etikus szerint:

    T. 13:28-as
    Talán nem ismeri, az illetőt eléggé? Ki ne ismerné! Nincsen még egy ilyen stílus.

  11. Gordon szerint:

    Mindenki látja, hogy Pabar úr azóta vagdalkozik a fidesz irányába, mióta a követeléseit nem teljesítették. 2010 előtt még voltak értelmes hozzászólásai. Aztán elbaxott egy háztömbfelújítást, nem lehetett hárosi kiskirály és most dülledt szemmel fröccsögve hablatyol.

    Már a rezsicsökkentést is megtámadta, mert törlesztési szándéka élteti. Nem veszi észre, hogy azokba rúg bele, aki vele is jót tesznek (csökkenő rezsi, befenyített pénztőkés multik és szolgáltatók).

  12. "?!" szerint:

    Noé-s “nagyapó”!

    A 14:11-kor leírt hablatyolásod semmit nem változtat az általam 12:51-kor leírt tényeken.

    Teljesen mindegy, hogy kinek a javára állapított meg extra profitot tartalmazó hatósági árakat az ármegállapítási jogkörrel rendelkező fideszes többségű Fővárosi Közgyűlés 2011. január 1-től és 2012. március 15-től.

    Csupán az lehet kérdéses, hogy a fideszes politikusok mikor jártak el tisztességtelenül.

    – Akkor amikor az ármegállapítási jogkör gyakorlása során indokolatlan költségekre alapozott (extra profitot tartalmazó) csatornadíjakat állapítottak meg a szolgáltató részére a lakosság kizsigereléséhez?

    – Vagy akkor, amikor elhallgatták, hogy a csatornadíj extraprofit tartalmáért éppen Őket terheli a felelősség, mert Ők állapították meg a 2010. ősze óta köbméterenként 106,64 Ft-tal (34,33 %-kal) megemelt csatornadíjat, de hazudozással a szolgáltatóra és az előd pártokra próbálták hárítani a felelősséget?!

    Ceterum censeo… A köpönyegforgató volt kommunista Noé-s “nagyapó”, ha kinyitja a száját hazudik, ha pedig kinyújtja a kezét, akkor lop, de nagyon.

  13. "?!" szerint:

    “Gordon”, Te jellemtelen hazugláda röfi!

    Az általam leírt tények cáfolata helyett, ismét csak a rágalmazásra futotta a tehetségedből.

    Amiket viszont 14:53-kor leírtál, azokra hamarosan részletes válaszokat fogsz kapni.

    Most csak annyit jegyzek meg, hogy az általad említett “háztömb felújítást” nem állt módomban elbaszni, mert a felújítás a jelenleg is hatályos 253/2011.(III.31.)Kt határozat értelmében kizárólag a Csepeli Önkormányzat hatáskörében valósítandó meg.
    A képviselő-testület határozatának a végrehajtási határideje 2011. november 30. volt, és a határozat végrehajtásért felelős személyek nevét is tartalmazza.

    A fentiek miatt megismétlem részedre, hogy ameddig az általam leírtakat tényekkel nem tudod cáfolni, addig kussolj!
    Világos, Te sötét agyú “röfi”?!

  14. Gordon szerint:

    Pabar!

    Semmilyen tényt nem írtál le, ami cáfolná az általam leírtakat. Egy 2011-es döntésre hivatkozol, holott világosan utaltam rá, hogy a 2010 előtti szerepvállalásodra gondolok (seg.nyalás).
    A Fidesszel kötött együttműködési megállapodásodra gondolok, mely nem 2010-es keltezésű, továbbá arra, hogy folyamatosan hárosi kiskirályként tünteted fel magadat, holott nem vagy a terület “gazdája”.
    A házfelújítást meg nagyon köszönd meg ennek az önkormányzatnak, mert ha rajtad múlt volna, akkor nincs felújítás.
    Jó lenne, ha saját személyes sérelmeiden és érdekeiden kívül végre a közösség (a csepeli emberek) érdekeivel is törődnél. Nem járja, hogy folyamatosan köpködsz, fröcsögsz és alpári módon gyalázod azokat az embereket, kiknek 2010 előtt “nyaltál”, és akik helyetted elkezdték elvégezni a munkát (házfelújítás, Háros).
    Jobban tennéd, ha csendben maradnál, bár alpári stílusod egyre több emberben tudatosítja, hogy egy sértett, magamutogató kommentelő szerepel újra és újra a nickneved alatt ezen a fórumon.

    Szépen beszélgessél!
    Szépen írogassál!
    Viselkedjél!

Itt lehet hozzászólni !